Verbinding met ons

corona

Gebrekkige regeringskultuur bly steeds in Portugal

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Portugal tel onder al 27 lidlande wat hul deel van die pot van goud na die pandemie van die EU ontvang, skryf Colin Stevens.

Onder die Recovery and Resilience Facility (RRF) sal Portugal € 13.9 miljard aan toelaes ontvang en € 2.7 miljard.

Dit is die goeie nuus.

advertensie

Maar presies wat gebeur as Portugal (of enige ander lidstaat) tekort skiet aan die moeilike bestedingskriteria wat deur die RRF vereis word? Hoe ver kan die Kommissie gaan om te verseker dat die geld bestee word aan werklike hervormingsprojekte in Portugal?

Hieroor word Portugal deur die Europese Kommissie genoem, maar nie uitgesonder nie.

Portugal, wat pas die EU-presidentskap aan Slowenië oorgedra het, het sy sogenaamde hervormings baie goed gespeel, maar die werklikheid van die Portugese politiek is helaas meer ingewikkeld as wat die blink "poster boy" -beeld daarop dui.

advertensie

In onlangse jare was daar skandale en gebeure wat uiteenlopend was, soos korrupsie en hervorming van die regstelsel tot die bankstelsel en hoe die regering die koronavirus bestuur.

Ander sake wat nog aangespreek moet word, sluit in die beleggingsklimaat en die oppergesag van die reg in Portugal.

Oor die algemeen sal die RRF tot € 672.5 miljard voorsien om beleggings en hervormings te ondersteun (in 2018-pryse). Dit verdeel in € 312.5 miljard se toelaes en € 360 miljard aan lenings.

Die eerste voorfinansieringsbetalings aan Portugal begin vandeesmaand.

Maar uiters belangrik is dat betalings onder die RRF gekoppel is aan prestasies, en dit is waar alle oë (onder andere) op Portugal sal wees.

Die Kommissie sal uitbetalings magtig op grond van die bevredigende vervulling van 'n groep "mylpale en teikens" wat die vordering met hervormings en beleggings van die Portugese plan weerspieël. Aangesien uitbetalings maksimaal twee keer per jaar kan plaasvind, kan daar nie meer as twee groepe mylpale en teikens per jaar wees nie.

Die Kommissie sal binne twee maande 'n beoordeling voorberei en sy Ekonomiese en Finansiële Komitee vra vir sy mening oor die bevredigende vervulling van die betrokke Portugese mylpale en teikens.

'N Woordvoerder van die Kommissie het aan hierdie webwerf gesê:' Waar een of meer lidlande van mening is dat daar ernstige afwykings is van die bevredigende vervulling van die relevante mylpale en teikens van 'n ander lidstaat, kan hulle versoek dat die president van die Europese Raad die saak na die volgende Europese Raad. ”

Maar wat gebeur as daar nie aan die mylpale en teikens verbonde aan 'n betalingsversoek voldoen word nie?

Wel, as die Kommissie beoordeel dat nie al die mylpale en teikens verbonde aan 'n paaiement bevredigend is nie, kan dit slegs 'n gedeeltelike betaling maak. Die res van die paaiement (lening of toelaag) word opgeskort.

Die betrokke lidstaat kan voortgaan met die implementering van die res van die plan.

Na afloop van die opmerkings het die betrokke lidstaat dan ses maande om die nodige maatreëls te tref om die mylpale en teikens bevredigend te bereik. As dit nie binne ses maande gedoen is nie, kan die Kommissie die totale bedrag van die finansiële bydrae verminder.

Vir die betaling van die Kommissie kan geen van die mylpale of teikens wat voorheen bereik is, omgekeer word nie.

As mylpale en teikens nie meer vir objektiewe omstandighede bereik kan word nie, het die lidstaat die moontlikheid om 'n gewysigde plan by die Kommissie in te dien.

Die Europese Parlement het ook 'n rol in dit alles en word gevra om 'n oorsig te gee van die voorlopige bevindings van die Kommissie oor die nakoming van mylpale en teikens wat verband hou met betalingsversoeke en uitbetalingsbesluite.

Die sleutelvraag vir sommige mense is dat die geld goed bestee word.

So, in die geval van Portugal, hoe sal die finansiële belange van die EU beskerm word?

Wel, dit moet die nakoming van die wette van die Unie en die nasionale wetgewing waarborg, insluitend die effektiewe voorkoming, opsporing en regstelling van botsing van belange, korrupsie en bedrog en die vermyding van dubbele finansiering.

Gegewe Portugal se relatief swak rekord in die uitbetaling van EU-fondse in die verlede, betwyfel sommige die vermoë om nou so 'n groot pot geld te hanteer.

Maar die Kommissie het gewaarsku dat dit ter plaatse gaan, wat alle lande insluit, insluitend Portugal.

Die woordvoerder van die Kommissie het gesê: 'Al is mylpale en teikens bereik, waar die Kommissie ernstige onreëlmatighede vind (naamlik bedrog, botsing van belange, korrupsie), dubbele finansiering of 'n ernstige verbreking van die verpligtinge as gevolg van die finansieringsooreenkomste en die lidlande doen nie betyds en toepaslike maatreëls tref om sulke ongerymdhede reg te stel en die verwante fondse te verhaal nie, sal die Kommissie 'n proporsionele bedrag verhaal en / of, in die mate van toepassing, 'n vroeë terugbetaling van die hele of 'n gedeelte van die leningsondersteuning aanvra. '

OLAF, die hof van ouditeure, die Europese Staatsaanklaer en die Kommissie self kan toegang tot relevante data verkry en die gebruik van fondse ondersoek indien nodig.

Portugal se plan was die eerste wat deur die kommissie goedgekeur is, en dit is die moeite werd om te onthou hoe die Kommissie die Portugal se herstel- en veerkragtigheidsplan eintlik beoordeel het.

Portugal moes aan nie minder nie as 11 kriteria voldoen of:

  • Die RRF-maatreëls het 'n blywende impak;
  • die maatreëls hanteer die uitdagings wat in die land geïdentifiseer is;
  • die mylpale en teikens waarmee die vordering met die hervormings en beleggings gemonitor kan word, is duidelik en realisties;
  • die planne voldoen aan die 37% teiken vir klimaatbesteding en die 20% digitale bestedingsdoelwit;
  • die Portugese planne respekteer die doen-geen-beduidende skade-beginsel, en;
  • sy planne bied 'n voldoende beheer- en ouditmeganisme en stel die aanneemlikheid van die kostelike inligting uiteen.

Portugal, wat in sy geval belangrik is, moes ook aantoon dat die plan hervormings insluit wat langdurige knelpunte in die sakeomgewing aanspreek (lisensiëring en gereguleerde beroepe) en wat daarop gemik is om die doeltreffendheid van die regstelsel te moderniseer en te verhoog.

Natuurlik het die EU sy massiewe herstelplan gedeeltelik befonds deur op die finansiële markte te leen.

Daarom moet dit (die EU) ook aan internasionale institusionele beleggers bewys dat hy regverdig en billik met hulle sal handel.

'N Bankskandaal in Portugal - die ineenstorting van Banco Espirito Santo (BES), die tweede grootste bank in Portugal in 2015 - dui daarop dat Lissabon sal sukkel om aan hierdie spesifieke vraag te voldoen.

Die ondergang van BES het aanleiding gegee tot Recover Portugal, 'n groep wat 'n groep Europese finansiële instellings verteenwoordig wat Novo Banco-effekte besit. Hulle het belê in die hervorming en herstel van die Portugese ekonomie en tree op teen die onwettige oordrag van Novo Banco-note in 2015.

Hierdie nog onopgeloste saak lewer aanleiding tot kommer vir sommige internasionale institusionele beleggers oor die risiko's om die EU 750 miljard te leen om sy RRF te finansier.

Portugal is ook getref deur skandale van die reg en is gekritiseer vir die uiters omstrede benoeming deur Lissabon vir die posisie van die Europese Staatsaanklaer (EPPO).

Die Kommissie het ook die stadige pas van administratiewe en fiskale geregtigheid in Portugal beklemtoon en geëis dat hervormings wat die Portugese regering moet volg.

Die harde waarheid is duidelik dat 'n reeks gebeure die afgelope jare daarop dui dat daar 'n besonder gebrekkige regeringskultuur agter die hervormingsopskrifte in Portugal bly.

corona

HERA: Eerste stap in die rigting van die oprigting van EU FAB, 'n netwerk van steeds warm produksievermoëns

gepubliseer

on

Die Kommissie het die Kennisgewing vooraf, wat vervaardigers van entstowwe en terapieë voorlopige inligting verskaf oor die oproep tot mededinging in die EU, wat vroeg in 2022 beplan word. Die doel van die EU FAB is om 'n netwerk van 'immer warm' te skep produksievermoë vir die vervaardiging van entstowwe en medisyne wat geaktiveer kan word in geval van toekomstige krisisse. EU FAB dek verskeie entstof- en terapeutiese tegnologieë. Om te alle tye in bedryf te wees, word verwag dat die deelnemende produksieterreine die beskikbaarheid van gekwalifiseerde personeel, duidelike operasionele prosesse en kwaliteitskontroles verseker, sodat die EU beter voorbereid kan wees en op toekomstige gesondheidsbedreigings kan reageer. EU FAB sal sy netwerk van vervaardigingsvermoë vinnig en maklik kan aktiveer om aan die vraag na entstowwe en/of terapeutiese behoeftes te voldoen, totdat die mark die produksievermoë opskaal. EU FAB sal 'n belangrike komponent vorm van die industriële dimensie van die European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), soos aangekondig in die mededeling Bekendstelling van HERA, die volgende stap in die rigting van die voltooiing van die Europese Gesondheidsunie, op 16 September. Die kennisgewing oor voorafgaande inligting oor die EU FAB is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings