Verbinding met ons

EU-wetgewing

Regsorde: parlementslede druk op die kommissie om EU-fondse te verdedig

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Parlementslede wil hê dat die Europese Kommissie moet bewys dat dit die taak is om die EU-begroting teen lidlande te verdedig wat die beginsel van die regstaat oortree. EU sake 

MEP's sal tydens 'n plenêre sitting in Junie die toepassing van die reëls wat in 2020 aangeneem is, verbind die uitbetaling van EU-fondse aan lidlande wat die regstaat en die EU-waardes respekteer, bespreek.

Die verdediging van die oppergesag van die reg: 'n saak van dringendheid

advertensie

Tydens 'n vergadering van die parlement se begrotings- en begrotingsbeheerkomitees op 26 Mei het EP-lede die pad vorentoe met Gert Jan Koopman, direkteur-generaal van die kommissie se begrotingsafdeling, bespreek.

Koopman het die sensitiewe aard van potensiële beoordelings van die Kommissie rakende die oppergesag van die reg in die EU-lande beklemtoon: 'Besluite wat geneem word, sal onderhewig wees aan 'n volledige geregtelike ondersoek deur die [Europese] Hof van Justisie,' het hy gesê. 'Ons moet dit regkry van die begin. Ons kan eenvoudig nie bekostig om foute te maak en sake aanhangig te maak wat deur die hof nietig verklaar word nie. Dit sal 'n ramp wees. '

Die Kommissie is besig om riglyne op te stel wat verduidelik hoe dit die wet gaan toepas. Koopman het gesê dat die Kommissie die parlement in die eerste helfte van Junie sal raadpleeg.

advertensie

Parlementslede het gesê dat die regulasie reeds baie duidelik is. "As 'n mens 'n baie kort stel riglyne wil hê, kan jy net in een sin skryf: 'Kyk bietjie na die regulasie'," het hy gesê. Petri Sarvamaa (EVP, Finland).

Tog sal die parlement 'n mening uitspreek oor die riglyne in 'n verslag waaroor na verwagting in Julie gestem sal word. "Alle lidlande moet kan sien dat die kommissie op 'n objektiewe manier sy ondersoek doen," het Sarvamaa gesê.

'As ons oor oortredings van die reg praat, is dit 'n baie ernstige onderwerp. Ons is bewus van die feit dat ons baie noukeurig moet wees met hierdie assesserings. Maar hierdie strengheid en hierdie noukeurigheid kan die toepassing van die regulasie nie vir altyd uitstel nie, ”het hy gesê Eider Gardiazabal (S&D, Spanje).

Ander parlementslede het gesê daar is 'n regskrisis in die EU en het 'n beroep op die Kommissie gedoen om daadwerklik op te tree om verdere agteruitgang te voorkom. Terry Reintke (Greens / EFA, Duitsland) het gesê: “Ons vertrou volkome op die vermoë van die Kommissie om sake te monitor, vind en beoordeel. U het van die slimste regslui in Europa, u het die beste staatsamptenare om die EU-begroting en die oppergesag van die wet te beskerm.

'Maar die indruk is, en ek praat namens miljoene EU-burgers, dat u 'n sekere gevoel van dringendheid het. Dit voel asof jy in hierdie brandende huis sit en jy sê: 'Voordat ons die brandweer skakel, gaan ons eintlik met riglyne vorendag kom oor hoe hulle hierdie brand kan blus'. "

Die EU-begroting en die oppergesag van die reg

Die wetgewing aan die einde van 2020 aanvaar toegang tot EU-fondse op voorwaarde van respek vir die oppergesag van die wet. As die Kommissie vasstel dat 'n land inbreuk maak en dat die EU se finansiële belange bedreig word, kan hy voorstel dat betalings uit die EU-begroting aan daardie lidstaat geknip of gevries word.

Die Raad moet die besluit met gekwalifiseerde meerderheid neem. Die reëls poog ook om die belange van finale begunstigdes te beskerm - boere, studente, klein ondernemings of nie-regeringsorganisasies - wat nie weens die optrede van regerings gestraf moet word nie.

wetlike uitdagings

Die parlement wil graag sien dat die stelsel geïmplementeer word in die lig van kommer in die afgelope jaar oor die oppergesag van die reg en demokrasie in sommige lidlande.

Hongarye en Pole het sake voor die Europese Hof van Justisie gebring waarin geëis word dat die regulasie nietig verklaar word. In hul vergadering op 10-11 Desember 2020, Het EU-leiers ooreengekom dat die Kommissie riglyne moet opstel vir die implementering van die reëls wat gefinaliseer moet word na die uitspraak van die Hof van Justisie.

Die parlement het egter daarop aangedring dat die reëls van krag is en dat die Kommissie 'n wetlike plig om die EU se belange en waardes te verdedig.

Vind uit hoe die EU beoog om die oppergesag van die wet te beskerm.

EU-wetgewing

Beter regulering: span kragte saam om beter EU-wette te maak en om vir die toekoms voor te berei

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n Kommunikasie oor beter regulering, wat verskeie verbeterings aan die wetgewingproses van die EU voorstel. Om Europa se herstel te bevorder, is dit belangriker as ooit om so doeltreffend moontlik wetgewing te doen, terwyl die EU-wette beter aangepas word vir die behoeftes van more.

Interinstitusionele betrekkinge en visie-visepresident Maroš Šefčovič (uitgebeeld) het gesê: 'Die Kommissie het al een van die beste beter reguleringstelsels ter wêreld, maar ons moet nog meer doen. Daarom verhoog ons die pogings om die EU-wetgewing te vereenvoudig en die las daarvan te verminder, terwyl ons strategiese versiendheid beter benut en volhoubaarheid en digitalisering ondersteun. Om te slaag, moet alle belanghebbendes egter saamwerk aan EU-beleid van hoë gehalte wat sal vertaal in 'n sterker, veerkragtiger Europa. '

Samewerking tussen die EU-instellings, met lidlande en belanghebbendes, insluitend maatskaplike vennote, besighede en die burgerlike samelewing, is die sleutel. Om die huidige en toekomstige uitdagings die hoof te bied, het die Kommissie die volgende aksies voorgestel:

advertensie
  • Die verwydering van struikelblokke en rompslomp wat vertraag beleggings en die bou van 21ste eeuse infrastruktuur, werk met lidlande, streke en belangrike belanghebbendes.
  • Vereenvoudiging van openbare konsultasies deur bekendstelling van 'n enkele 'Call for Evidence', op die verbeterde Hou u sê-portaal.
  • Die bekendstelling van 'n 'een in, een uit' benadering, om laste vir burgers en ondernemings tot die minimum te beperk deur veral aandag te gee aan die implikasies en koste van die toepassing van wetgewing, veral vir klein en mediumgrootte ondernemings. Hierdie beginsel verseker dat enige nuut ingestelde laste geneutraliseer word deur gelykwaardige laste in dieselfde beleidsterrein te verwyder.
  • hoofstroming die Verenigde Nasies se doelwitte vir volhoubare ontwikkeling, om te verseker dat alle wetgewende voorstelle bydra tot die 2030-agenda vir volhoubare ontwikkeling.
  • Die verbetering van die manier waarop Beter Regulering aanspreek en ondersteun volhoubaarheid en digitale transformasie.
  • Integrasie van strategiese versiendheid in beleidsvorming om te verseker dat dit geskik is vir die toekoms deur byvoorbeeld opkomende megatrends in die groen, digitale, geopolitieke en sosio-ekonomiese konteks in ag te neem.

Volgende stappe

Beter regulering is 'n gedeelde doelwit en verantwoordelikheid van alle EU-instellings. Ons sal die Europese Parlement en die Raad kontak oor hul pogings om die impak van EU-wetgewing en EU-bestedingsprogramme te beoordeel en te monitor. Daarbenewens sal ons nouer saamwerk met plaaslike, streeks- en nasionale owerhede en maatskaplike vennote oor die EU-beleid.

Sommige van die nuwe elemente van hierdie mededeling het reeds in die praktyk begin, soos die werk van die Fit for Future Platform, wat advies gee oor maniere om die wetgewing van die EU makliker te maak, doeltreffend en geskik vir die toekoms. Ander sal in die komende maande geïmplementeer word. Hierdie jaar sal onder meer die volgende wees:

advertensie
  • Die 2020 Jaarlikse belastingopname, waarin die resultate van die pogings tot lasvermindering van die Kommissie uiteengesit word.
  • Die hersiene riglyne en gereedskapskas vir beter regulering om die nuwe elemente van die mededeling in ag te neem, konkrete leiding te gee aan die dienste van die Europese Kommissie by die voorbereiding van nuwe inisiatiewe en voorstelle, asook by die bestuur en evaluering van bestaande

agtergrond

Die Kommissie het in 2019 'n bestekopname van sy beter reguleringsagenda gedoen en bevestig dat die stelsel in die algemeen goed funksioneer, maar dat dit verbeteringe nodig het om ervaring te weerspieël.

Die EU het 'n lang geskiedenis van bewyse-gebaseerde beleidmaking, insluitend die vermindering van regulatoriese laste, vanaf 2002. Dit bevat gereelde evaluerings van bestaande wette, 'n baie gevorderde stelsel van impakstudies, 'n topkonsultasie van die klasbelanghebbers en 'n omvattende las reduksieprogram (REFIT).

Vir meer inligting

Die kommunikasie met beter regulasies in 2021

Vrae en antwoorde oor die kommunikasie met beter regulasies in 2021

Die 2019 voorraadopname

Die agenda vir beter regulering

Die wetgewingproses in die EU

Die portaal vir jou sê

Geskik vir toekomstige platform

REFIT - maak die EU-wet eenvoudiger, goedkoper en toekomstig

Lees verder

EU-wetgewing

In egskeidings word die kans teenoor vroue vergelyk

gepubliseer

on

Onder die vele newe-effekte wat die Covid-19-pandemie en die daaropvolgende sluitings op Europa gehad het, is veral 'n skandelike gevolge: huishoudelike mishandeling. Frankryk - met sy diep ingeboude chauvinisme - het veral opgeval toe die oproepe na die regering se hotline vir mishandelde vroue gestyg het 400 persent tydens die toesluit.

Terselfdertyd is dit nie maklik om hierdie verhoudings te verlaat nie. Vir wettig getroude vroue sou 'n egskeiding 'n logiese stap wees, maar nie alle vroue is bereid om dit te doen nie. Die redes daarvoor is veelvuldig, maar tog is een van die mees algemene redes een van die meeste wat oor die hoof gesien word: die feit dat vroue gewoonlik benadeel word in egskeidingsnedersettings wat vroue meer as ekonomiese mans en ekonomiese probleme laat.

Vroue kry die kort stokkie

Hierdie feit is verbasend uniform dwarsoor die wêreld, daarom is dit nog meer 'n skok dat vroue steeds die kans vind in hoë ontwikkelde streke met 'n sterk vroueregte- en gelykheidsagenda, soos Europa. 'N Studie uit 2018 wat die geslagsverskille in die gevolge van egskeiding beoordeel, met behulp van data uit die Duitse sosio-ekonomiese paneelstudie (1984-2015), gevind dat "vroue sterk benadeel is in terme van verliese aan huishoudelike inkomste en gepaardgaande toenames in die risiko van armoede". Erger nog, hierdie verliese was permanent en aansienlik, sonder beduidende veranderinge oor tyd.

Selfs wanneer 'n skikking lei tot 'n verdeling van 50/50 bates, voel vroue hulle dikwels benadeel as gevolg van laer verdienste veroorsaak deur kinderversorgingsverantwoordelikhede en verminderde ure beskikbaar om te werk, of strategiese beroepskeuses te maak. Verder word vroue gereeld gelos skuld deur die regskoste van egskeidingsprosedures omdat hul laer besparingsvlakke beteken dat hulle op lenings wat op die oog hou, moet staatmaak. Vroue se finansiële posisies selde herstel genoeg om vlakke voor egskeiding te bereik, terwyl mans se inkomste gemiddeld met 25 persent styg ná die skeuring.

 

Ryk of arm, jy verloor

Alhoewel hierdie probleme algemeen in verskillende kulture regoor die wêreld voorkom, is dit ook onafhanklik van die sosiale klas. Dit lyk voor die hand liggend dat hierdie probleme eksklusief vir die middelklas eerder as die rykste lede van die samelewing is. Vroue wat van ryk mans skei, het egter dieselfde hindernisse en ongunstige vooruitsigte. Inderdaad, as daar een gemeenskaplike faktor is wat vroue in alle sosiale strate verenig, dan is dit hoe hulle buite verhouding harder moet veg as hul eks-mans om hul billike deel van die egskeidingspastei te verkry.

Die voorbeeld hiervan is die bittere egskeidingsgeveg tussen die Azerbeidjaanse oligarch Farkhad Akhmedov en sy eksvrou Tatiana Akhmedova. Farkhad Akhmedov, wat in Bakoe gevestig is, ondanks die feit dat hy nie Azeri-burgerskap gekry het nie, het sy fortuin verdien in die gassektor, maar het die bedryf verlaat nadat hy gedwing om sy belang in Northgas in 2012 aan Inter RAO te verkoop Van $ 400 miljoen onder waarde. Tatiana, 'n Britse burger, is bekroon 40 persent van haar fortuin se fortuin in 2016 deur 'n Britse hof, wat ongeveer £ 453 miljoen beloop - die grootste egskeidingsooreenkoms in die geskiedenis. In plaas daarvan om die uitspraak te aanvaar en uit te betaal, het Farkhad Akhmedov met mekaar die stryd aangesê om betalings te vermy, of die bates wat aan sy eksvrou in die nedersetting gegee is, oor te gee, insluitend 'n kunsversameling, vaste eiendom en 'n superjag, waardeer op £ 350 miljoen

 

Die egskeiding van die eeu

In die proses het Akhmedov gereeld nie net met die handskoene afgeveg nie, maar ook heeltemal vuil. Van die begin af Akhmedov se verdediging aangevoer dat die egpaar voorheen geskei is, naamlik in Moskou in 2000. Volgens die verdediging vervang beweerde egskeiding die Britse besluit en Akhmedova as 'n bedrog beskou. Die poging om sy gewese vrou te belaster, het egter teruggeval: geen bewyse vir 'n vroeëre egskeiding het ooit plaasgevind nie, wat die regter Haddon-Cave in 2016 gelei het tot verklaar “... dat die egskeidingsdokumente van 2000 in Moskou te alle tye vervals is.”

Dit moes 'n dodelike slag vir Farkhad Akhmedov se verdediging gewees het, maar vier jaar later is geen noemenswaardige uitbetalings gemaak nie - ondanks die feit dat die oorspronklike 2016-besluit in Akhmedova se guns in ander howe bevestig is. In 2018 was Akhmedov regeer om minagting van die hof te hê en is deur regter Haddon-Cave gekritiseer omdat hy 'talle uitgebreide stappe' geneem het om die uitvoering van die uitspraak te vermy, soos 'om sy bates in 'n web van buitelandse maatskappye te verberg.' Hierdie entiteite, hoofsaaklik in Liechtenstein, was onlangs bestel om Akhmedov se bates aan Tatiana oor te dra.

 

Dit is 'n manswêreld

Dit moet nie verbasend wees dat dit nog nie gebeur het nie, al die tyd die oligarch s'n minagting want die Britse reg sowel as sy eksvrou is onwrikbaar. In werklikheid dien Akhmedov-saak, weens die omvang van die bates en groot publisiteit, die sterk kontras in die egskeidingsresultate uit en dat vroue oor die algemeen 'n opdraande stryd voer vir die billikheid van die nedersetting wat jare kan duur, wat hul vermoë inspan. om aan te gaan en hul lewens weer te begin.

Tog kan dit help om die bewustheid te verhoog vir hierdie diep ingewikkelde ongelykheid, waar vroue regoor die wêreld egskeiding of geregtigheid vir huishoudelike mishandeling soek, aan hul gewese eggenoot oorweldig word. Sterker, meedoënlose toepassing van beslissings - insluitend pynlike straf in geval van nie-nakoming - is die enigste manier om die bose kringloop te breek. Anders sal geslagsgelykheid vir ewig onvolmaak wees, selfs onbereikbaar.

 

 

 

 

 

Lees verder

Oostenryk

Die ryk Russiese Geschäftsfrau hat mit einer Anklage in einem osterreichischen Gericht zu rechnen

gepubliseer

on

Allgemein bekannt ist, dass miteinander streitende russische Geschäfstleute bevorzugen, ihre Streitigkeiten europäischen Gerichten zu überlassen. Einer der beliebtesten Orte bleibt über Jahre hinweg London, wo laut russischen Geldprotzen “objektivste und unvoreingenommenste Entscheidungen erlassen werden”. Es sieht so aus, dass Österreich langsam zu einem der Felder für geschäftliche und persönliche Corrida der STREITENDEN Bosse wird.

Seit über drei Jahren suchen die Geschwister Viktor Baturin und Elena Baturina Recht und die "einzig richtige Gerichtsentscheidung" in einem österreichischen Gericht. In seiner Klage bringt Viktor vor, seine Schwester, Ex-Frau des einflussreichen Bürgermeisters von Moskau Juri Luzhkov hätte die Unterlagen gefälscht, die sich auf 25% der Firma INTECO beziehen, die Anteile an der nach seinen Angaben ihm gehören soll. Streitgegenstand sind der Vergleich und der Anhang dazu, die von den Geschwistern 2007-2008 unterzeichnet wurde.

Elena Baturina

Elena Baturina

Frau Elena Baturina vergul al lank as eine der reichsten en skandalumwittertsten Geschäftsfrauen Russlands. Ihr Erfolg word weitgehend von der Dienststellung ihres 2019 verstorbenen Mannes beeinflusst. Er leitete die riesengrosse Megapole Moskau van 1992 tot 2010, as er vom damaligen Präsidenten Russlands Dmitri Medvedev abgesetzt wurde.

Offene russische Quellen enthalten viele Informationen über Elena Baturinas Geschäftsfbräuche. Anfangs war sie Kleinunternehmerin, dann wurde sie zur reichsten Frau in der russischen Geschichte, und sie wurde von ihrem Mann auf verwaltungsrechtlicher Ebene völlig unterstützt. Viele Russiese Geschäfstleute, die vorher mit Frau Baturina zusammengearbeitet haben, behaupten jetzt, sie hätte ihr Geschäftsimperium auf dem Betrug, unrechtmässigem Druck und Vetternwirtschaft aufgebaut.

Boris Nemtsov

Boris Nemtsov

Boris Nemtsov, das bekannte russische Mitglied der Opposition und das ehemalige Vize-Ministerpräsident während Jelzins Regierungszeit, der 2015 nicht weit vom Kreml umgebracht wurde, behauptete mehrmals, dass Baturinas riesengrosses Vermögen (laut Forbes haben ihre Aktiva 2019 1,2 Mevr. aus der Dienststellung ihres Mannes hervorgeht. Er bezeichnete die Verträge und die zwischen Baturinas Firma "Inteko" und der Stadt Moskau abgeschlossenen Geschäfte als eindeutige Korruptionsfälle.

Laut 2009 veröffentlichtem Herrn Nemtsovs Bericht ”sei die Korruption in Moskau nicht einfach problematisch, sonder auch systematisch." Ferner behauptete er, dass "es für uns offenbar ist, dass Luzhkov und seine Frau ein schlechtes Beispiel waren. Allein in den letzten zehn Jahren unterzeichnete Luzhkov Dutzende Verordnungen, die seiner Frau erlauben, mit Bauarbeiten auf mehr als 1300 Hektar Landfläche in Moskau anzufangen ”. Die Schlussfolgerung von Herrn Nemtsov word als Gerichtsentscheidung verkündet: "das bedeutet, dass Luzhkov während seiner Amtszeit ebenso wie seine Frau zu einem Dollarmilliardär wurde."

Diese krassen Anschuldigungen riefen zweifellos bei Herrn Luzhkov und seiner Frau Elena Baturina Empörung und Zorn hervor. Einige Monate später reichten sie bei einem Gericht in Moskau eine Klage gegen Nemtsov een und die den Prozess. Nach Herrn Nemtsovs Ermordung 2015 rief seine Tochter Zhanna den Europäischen Gerichtshof für Menschensrechte stellvertretend an.

Schliesslich sprach der Europäische Gerichtshof für Menschensrechte Boris Nemtsov am 23. Juni 2020 den Sieg über dem Ex-Bürgermeister Moskaus Juri Luzhkov und seine Frau Elena Baturina zu. Diese Gerichtsentscheidung is eine weitere moralische Niederlage Baturinas, die auch ihrem jetzigen Gegner zur Behauptung seines Rechts im österreichischen Gericht verhelfen kann.

Viktor Baturin

Viktor Baturin

Im Januarie 2007 reichte Viktor Baturin seine Schwester eine Klage ein, in der ere vorbrachte, er wäre im Januar 2006 von seinem Amt als Vizepräsident der Firma unrechtmässig entlassen sowie seine Anteile an der Firma seien ihm unrechtmässig abgenomme werden gesit. Anfang Februarie 2007 word Viktor Baturins Klage vom Gericht Twerskoj in Moskau abgewiesen.

Am 14. Februarie 2007 word beim Schiedsgericht Moskau vier Widerklagen von "Inteko" gegen Viktor Baturin und seine Firmen "Inteko-Agro" und "Inteko-Agro-Service" eingereicht. In einer der Klagen machte die Firma 100% der Aktien der Verwaltungsgesellschaft, der Baturins landwirtschaftliche Aktiva gehören können, und in den anderen Klagen mehr as 300 geschuldete Millionen Rubel geltend.

Jedoch unterzeichneten die Parteien am 15. Febuar 2007 einen Vergleich, wonach beide Parteien ihre Klagen wiederriefen, ihre Schuldansprüche zurücknahmen, und Viktor Baturin einige Produktionsstätten bekam, die für Geschäftsabschlüsse in der Landwirtschaftsbranche erforderlich.

Trotz des Vergleiches gab es keine Eintracht zwischen den Geschwistern. Ausserdem word gegen Viktor Baturin 2013 eine Anklage wegen Betruges mit Wechseln von "Inteko" erhoben, die angeblich seine falschen Unterschriften trugen. Infolgedessen wurde er verurteilt und verbrachte 3 Jahre im Knast.

Nach den erfolglosen Versuchen, seine Rechte in russischen Gerichten zu suchen, beschloss Viktor, ein österreichisches Gericht anzurufen, das sich seiner Klage annahm. Von diesem Zeitpunkt an begann ein neues Tauziehen zwischen zwei nächsten Verwandten.

Die Entscheidung des Europäischen Gerichtshofs für Menschensrechte im Falle Nemtsov kann wüchlich als ein weiterer Beweis gegen die reichste Geschäftsfrau Russlands gewertet werden.

 

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings