Verbinding met ons

corona

Die EU keur die vergoedingskema van € 1.74 miljard vir Deense minkboere goed

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur 'n Deense skema van ongeveer € 1.74 miljard (DKK 13 miljard) om minkboere en minkverwante ondernemings te vergoed vir maatreëls wat in die konteks van die koronavirus-uitbraak getref is. Dit volg op die ontvangs van 'n volledige kennisgewing van Denemarke op 30 Maart 2021.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, in beheer van die mededingingsbeleid, het gesê: “Die Deense regering het verreikende maatreëls getref om die verspreiding van nuwe koronavirusvariante en nuwe uitbrake onder mink te voorkom, wat 'n ernstige bedreiging vir die gesondheid van burgers in Denemarke en daarbuite inhou. . Die skema van DKK 13n wat vandag (8 April) goedgekeur is, sal Denemarke in staat stel om minkboere en verwante ondernemings te vergoed vir skade wat in hierdie verband opgedoen is. Ons gaan voort om in noue samewerking met lidlande te werk om te verseker dat nasionale steunmaatreëls so vinnig en effektief moontlik ingestel kan word, in ooreenstemming met die EU-reëls. ”

Die Deense steunmaatreëls

advertensie

Na die opsporing en vinnige uitbreiding van verskeie gemuteerde variante van die koronavirus onder nerts in Denemarke, het die Deense owerhede aan die begin van November 2020 aangekondig dat hulle alle nerts in Denemarke van kant wil maak. Om te voorkom dat 'n soortgelyke situasie in 2021 ontstaan, het die Regering ook 'n verbod op die hou van nerts tot begin 2022 uitgevaardig.

Op 30 Maart 2021 het Denemarke 'n volledige kennisgewing aan die Kommissie gestuur oor 'n Deense skema om minkboere en minkverwante ondernemings in hierdie verband te vergoed, gegewe die beduidende ekonomiese impak en verlies aan werk veroorsaak deur hierdie buitengewone maatreëls. Die skema bestaan ​​uit twee maatstawwe:

  • Die eerste maatreël, met 'n begroting van ongeveer € 1.2 miljard (DKK 9 miljard), sal minkboere vergoed vir die tydelike verbod op minkboerdery.
  • Die tweede maatreël, met 'n begroting van ongeveer € 538 miljoen (DKK 4 miljard), sal minkboere en minkverwante ondernemings ondersteun wat bereid is om hul produksievermoë aan die staat prys te gee.

Ondersteuning onder beide maatreëls sal die vorm aanneem van direkte toelaes.

advertensie

Vergoeding aan nertsboere vir tydelike verbod

Die regstreekse toelaes ter vergoeding van die verbod op minkboerdery dek alle vaste koste vir die minkboere wat die produksie tydelik sal staak totdat die verbod op die minkboerdery op 1 Januarie 2022 opgehef word. Hierdie tydperk kan met een jaar verleng word.

Die Kommissie beoordeel die maatreël onder Artikel 107 (2) (b) van die Verdrag betreffende die werking van die Europese (VWEU), wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur die lidstaten toegestaan ​​is, goed te keur om spesifieke ondernemings of spesifieke sektore te vergoed vir die skade wat direk deur buitengewone gebeure veroorsaak word.

Die Kommissie is van mening dat die uitbraak van die koronavirus as 'n buitengewone gebeurtenis kwalifiseer, aangesien dit 'n buitengewone, onvoorspelbare gebeurtenis is wat 'n beduidende ekonomiese impak het. As gevolg hiervan is buitengewone ingrypings deur lidlande om die opkoms van nuwe koronavirusvariante te vermy en nuwe uitbrake te voorkom, soos die tydelike verbod op minkboerdery, en die vergoeding vir die skade wat aan hierdie intervensies gekoppel is.

Die Kommissie het bevind dat die Deense maatreël die skade wat minkboere gely het wat direk verband hou met die uitbraak van die koronavirus, sal vergoed, aangesien die verbod op die aanhou van nerts tot begin 2022 beskou kan word as 'n skade wat direk verband hou met die uitsonderlike voorkoms.

Die Kommissie het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, aangesien 'n onafhanklike waardasiekommissie, aangestel deur die Deense veeartsenykundige en voedseladministrasie en direk aan hulle verslag doen, die nodige vaste koste en instandhoudingskoste op die spesifieke boerderye gedurende die sluitingsperiode sal beoordeel. onder meer deur inspeksies ter plaatse uit te voer. Dit sal verseker dat die vergoedingsbedrag slegs die werklike skade wat die boere ly, dek.

Ondersteuning aan minkboere en verwante ondernemings wat hul produksievermoë aan die staat sal prysgee

Hierdie skema sal minkboere vergoed wat hul produksievermoë vir die langtermyn aan die Deense staat sal prysgee, met die oog op die herstrukturering van 'n bedryf wat geneig is tot die verskyning van nuwe koronavirus-variante wat die huidige krisis en die versteuring kan bedreig. die Deense ekonomie. Dit word bereken op grond van twee totale verliesitems van minkboere: i) hul verlies aan inkomste vir 'n begrotingsperiode van tien jaar; en ii) die restwaarde van die minkboer se kapitaalvoorraad (geboue, masjinerie, ens.).

Minkverwante ondernemings wat aansienlik op minkproduksie staatmaak, sal ook in aanmerking kom vir ondersteuning onder hierdie maatreël (gespesialiseerde voersentrums en -verskaffers, velfabrieke, die afslaer Kopenhagen Fur, ens.). 'N Waarderingskommissie sal beoordeel dat hulle aan 'n aantal voorwaardes voldoen, naamlik dat minstens 50% van die omset van die ondernemings in die periode 2017-2019 verband hou met die Deense minkbedryf en dat die onderneming nie die produksie direk in ander aktiwiteite kan omskakel nie. Die hulp is gelyk aan die waarde van die deel van die onderneming wat die produksie nie direk in ander aktiwiteite kan omskakel nie.

'N Voorwaarde vir die ontvangs van steun kragtens hierdie maatreël is dat die staat die bates (alle produksietoerusting, stalle, masjinerie, ens.), Wat onderskeidelik nie meer beskikbaar sal wees vir die boere of aanverwante ondernemings, sal oorneem nie.

Die Kommissie het die maatreël beoordeel onder die EU-reëls vir staatssteun, en in die besonder artikel 107 (3) (b) VWEU, wat die Kommissie in staat stel om staatssteunmaatreëls wat deur die lidstaten geïmplementeer word, goed te keur om 'n ernstige versteuring in hul ekonomie op te los. Die Kommissie het bevind dat die Deense skema in lyn is met die beginsels wat in die EU-verdrag uiteengesit word, en dat dit goed is om te help om die Deense ekonomie ernstig te versteur.

Die Kommissie het bevind dat die Deense maatreël ondersteuning bied wat direk verband hou met die noodsaaklikheid om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van Denemarke reg te stel en die Europese en wêreldwye pogings teen die einde van die pandemie te beskerm, ook danksy 'n effektiewe entstof deur die herstrukturering van 'n industrie wat geneig is tot die verskyning van nuwe koronavirus-variante. Dit het ook bevind dat die maatstaf eweredig is, gebaseer op 'n duidelike berekeningsmetode en waarborge om te verseker dat die steun nie meer is as wat nodig is nie. Die berekeninge van die hulp word veral aangepas vir die minkboerderysektor en verwante ondernemings, gebaseer op verteenwoordigende verwysingsdata, individuele waardasies en aanvaarbare waardasie- en waardeverminderingsmetodes.

Die Kommissie het dus tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël sal bydra tot die bestuur van die ekonomiese impak van die koronavirus in Denemarke. Dit is nodig, toepaslik en proporsioneel om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die algemene beginsels uiteengesit in die Tydelike raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die twee Deense maatreëls strook met die EU-reëls vir staatssteun.

agtergrond

Hierdie maatreëls is aanvullend tot die maatreëls reeds deur die Deense owerhede ingevolge artikel 26 van die Landbou-blokvrystellingsregulasie geneem (ABER), waardeur direkte toekennings toegeken sal word vir die uitdunning van nerts om openbare gesondheidsredes, sowel as 'n 'addisionele' bonus vir hul vinnige uitdunning. Sien SA.61782 vir meer inligting.

Finansiële steun van EU- of nasionale fondse wat aan gesondheidsdienste of ander openbare dienste toegestaan ​​word om die koronavirussituasie die hoof te bied, val buite die bestek van staatssteunbeheer. Dieselfde geld vir openbare finansiële ondersteuning wat direk aan burgers verleen word. Net so val openbare ondersteuningsmaatreëls wat beskikbaar is vir alle maatskappye, soos byvoorbeeld loonsubsidies en opskorting van betalings van korporatiewe belasting en toegevoegde waarde of maatskaplike bydraes, nie onder staatssteunbeheer nie en is die goedkeuring van die Kommissie nie onder die EU-reëls vir staatssteun nodig nie. In al hierdie gevalle kan die lidlande onmiddellik optree. Wanneer reëls vir staatssteun van toepassing is, kan die lidstaten voldoende steunmaatreëls ontwerp om spesifieke ondernemings of sektore te ondersteun wat ly onder die gevolge van die uitbreking van die koronavirus, in lyn met die bestaande EU-raamwerk vir staatssteun.

Op 13 Maart 2020 het die Kommissie a Kommunikasie oor 'n gekoördineerde ekonomiese reaksie op die COVID-19-uitbraak stel hierdie moontlikhede uiteen.

In hierdie opsig, byvoorbeeld:

  • Lidstate kan spesifieke ondernemings of spesifieke sektore (in die vorm van skemas) vergoed vir die skade wat gely is en direk veroorsaak is deur buitengewone voorvalle, soos dié wat deur die uitbraak van die coronavirus veroorsaak is. Dit word voorsien in artikel 107 (2) (b) VWEU.
  • Staatshulpreëls gebaseer op artikel 107 (3) (c) VWEU stel lidlande in staat om ondernemings te help om likiditeitstekorte te hanteer en dringende reddingshulp nodig te hê.
  • Dit kan aangevul word deur 'n verskeidenheid addisionele maatreëls, soos onder die de minimis-regulasies en die blokvrystellingsregulasies, wat ook onmiddellik deur lidlande ingestel kan word, sonder die betrokkenheid van die Kommissie.

In die geval van besonder ernstige ekonomiese situasies, soos die situasie wat tans deur alle uitbrekings van die koronavirus in die gesig gestaar word, kan die EU-reëls vir die staat se steun steun verleen om 'n ernstige versteuring van hul ekonomie te herstel. Dit word voorsien in artikel 107 (3) (b) VWEU van die Verdrag betreffende die werking van die Europese Unie.

Op 19 Maart 2020 het die Kommissie a tydelike raamwerk vir staatshulp gebaseer op artikel 107 (3) (b) VWEU om lidlande in staat te stel om die volle buigsaamheid wat in die reëls van staatssteun voorsien word, te gebruik om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die uitbraak van die koronavirus. Die Tydelike Raamwerk, soos gewysig op 3 April, 8 Mei, 29 Junie13 Oktober 2020 en 28 Januarie 2021, maak voorsiening vir die volgende soorte hulp wat deur lidlande verleen kan word: (i) Direkte toelaes, kapitaalinspuitings, selektiewe belastingvoordele en vooruitbetalings; (ii) Staatswaarborge vir lenings wat deur maatskappye aangegaan word; (iii) Gesubsidieerde openbare lenings aan maatskappye, insluitend agtergestelde lenings; (iv) Waarborge vir banke wat staatshulp na die reële ekonomie kanaliseer; (v) Openbare korttermyn-uitvoerkredietversekering; (vi) Ondersteuning vir koronavirus-verwante navorsing en ontwikkeling (O&O); (vii) Ondersteuning vir die konstruksie en opskaling van toetsfasiliteite; (viii) Ondersteuning vir die produksie van produkte wat relevant is om die koronavirus-uitbraak aan te pak; (ix) Doelgerigte steun in die vorm van uitstel van belastingbetalings en / of opskorting van sosiale bydraes; (x) Gerigte ondersteuning in die vorm van loonsubsidies vir werknemers; (xi) Gerigte ondersteuning in die vorm van ekwiteits- en / of basterkapitaalinstrumente; (xii) Ondersteuning vir onbedekte vaste koste vir ondernemings wat 'n afname in omset in die konteks van die koronavirus-uitbreking het.

Die tydelike raamwerk sal bestaan ​​tot einde Desember 2021. Met die oog op die versekering van regsekerheid, sal die Kommissie voor hierdie datum beoordeel of dit verleng moet word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.61945 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf keer enige vertroulikheid kwessies is opgelos. Nuwe publikasies van die staat besluite hulp op die internet en in die Publicatie Blaar is in die genoteerde Kompetisie Weeklikse e-nuus.

Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander stappe wat die Kommissie gedoen het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings