Verbinding met ons

kinderbeskermingseenheid

Die Kommissie stel aksie voor om kinderregte te handhaaf en kinders in nood te ondersteun

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Verwante media

Die Kommissie het die eerste omvattende proses aanvaar EU-strategie vir die regte van die kind, sowel as a voorstel vir 'n aanbeveling van die Raad tot instelling van 'n Europese kinderwaarborg, om gelyke geleenthede te bevorder vir kinders met die gevaar van armoede of sosiale uitsluiting. Ter voorbereiding van albei inisiatiewe het die Kommissie, in samewerking met vooraanstaande wêreldwye kinderregte-organisasies, die sienings van meer as 10,000 XNUMX kinders versamel.

EU-strategie: ses tematiese gebiede en voorgestelde aksie

advertensie
  1. Kinders as agente van verandering in die demokratiese lewe: Die Kommissie stel 'n reeks aksies voor - van die opstel van kindervriendelike regstekste tot konsultasies met kinders in die konteks van die konferensie oor die toekoms van Europa en die implementering van die klimaatverdrag en Green Deal. Lidlande moet ook die deelname van kinders aan die burgerlike en demokratiese lewe moontlik maak.
  2. Die reg van kinders om hul volle potensiaal te verwesenlik, ongeag hul sosiale agtergrond: Die Kommissie wil 'n Europese kinderwaarborg instel om kinderarmoede en sosiale uitsluiting te bekamp. Die Kommissie sal byvoorbeeld ook geestesgesondheid by kinders aanspreek en help om gesonde en volhoubare voedsel in EU-skole te ondersteun. Die Kommissie sal daarna streef om beter standaarde vir vroeë onderwys en versorging in die hele EU te skep en inklusiewe gehalte-onderwys te bou.
  3. Die reg van kinders om vry te wees van geweld: Die Kommissie sal wetgewing voorstel om geslagsgebaseerde en gesinsgeweld te bekamp en aanbevelings ter tafel te lê om skadelike praktyke teen vroue en meisies te voorkom. Lidlande word uitgenooi om geïntegreerde kinderbeskermingsisteme te bou en hul funksies te verbeter, asook om die reaksie op geweld in skole te versterk, en om nasionale wetgewing aan te neem om lyfstraf in alle opsigte te beëindig.
  4. Die reg van kinders op kindervriendelike geregtigheid, as slagoffers, getuies, verdagtes, wat daarvan beskuldig word dat hulle 'n misdaad gepleeg het, of deelgeneem het aan enige regsgeding. Die Kommissie sal byvoorbeeld bydra tot gespesialiseerde geregtelike opleiding en werk saam met die Raad van Europa om die 2010-riglyne vir kindervriendelike geregtigheid te implementeer, en die lidstaten word genooi om byvoorbeeld opleiding te ondersteun en om sterk alternatiewe vir geregtelike optrede te ontwikkel, soos alternatiewe tot aanhouding of bemiddeling in siviele sake.
  5. Die reg van kinders om veilig deur die digitale omgewing te navigeer en die geleenthede daarvan te benut: Die Kommissie sal die opdatering van die Europese strategie vir 'n beter internet vir kinders en die voorgestelde Wet op digitale dienste beoog om 'n veilige aanlyn-ervaring te bied. Die Kommissie doen 'n beroep op die lidstaten om die reëls vir die beskerming van kinders in die hersiene Oudiovisuele Mediadienstedirektivie effektief toe te pas en om die ontwikkeling van kinders se basiese digitale vaardighede te ondersteun. Die Kommissie doen ook 'n beroep op IKT-ondernemings om skadelike gedrag aanlyn aan te spreek en onwettige inhoud te verwyder.
  6. Die regte van kinders regoor die wêreld: Kinderregte is universeel en die EU versterk sy verbintenis om hierdie regte wêreldwyd en op multilaterale gebied te beskerm, te bevorder en na te kom. Dit sal byvoorbeeld bereik word deur 10% van die fondse vir humanitêre hulp toe te ken vir onderwys in noodgevalle en langdurige krisisse. Die Kommissie sal teen 2022 'n aksieplan vir jeugdiges opstel om jeug- en kinderdeelname wêreldwyd te bevorder en om die beskermingsvermoë van kinders binne die EU-delegasies te versterk. Die Kommissie handhaaf ook 'n nultoleransiebeleid rakende kinderarbeid.

Die nuwe Europese kinderwaarborg

In 2019 het byna 18 miljoen kinders in die EU (22.2% van die kinderpopulasie) in huishoudings gewoon wat die gevaar loop van armoede of sosiale uitsluiting. Dit lei tot 'n intergeneratiewe siklus van benadeling, met diepgaande en langtermyn-effekte op kinders. Die Europese kinderwaarborg is daarop gemik om hierdie siklus te breek en gelyke geleenthede te bevorder deur toegang te verleen tot 'n stel sleuteldienste vir kinders in nood (onder 18-jariges wat die gevaar loop van armoede of sosiale uitsluiting).

Ingevolge die Europese kinderwaarborg word die lidlande aanbeveel om dit aan te bied gratis en effektiewe toegang vir kinders in nood om:

advertensie
  • Vroeë kinderopvoeding en versorging - vermy byvoorbeeld gesegregeerde klasse;
  • onderwys en skoolgebaseerde aktiwiteite - byvoorbeeld voldoende toerusting vir afstandsonderrig en skooluitstappies;
  • minstens een gesonde maaltyd elke skooldag, En;
  • gesondheidsorg - byvoorbeeld om toegang tot mediese ondersoeke en gesondheidsondersoekprogramme te vergemaklik.

Hierdie dienste moet gratis wees en beskikbaar wees vir kinders in nood.

Die Kommissie beveel ook aan dat die lidstaten kinders in nood voorsien effektiewe toegang om gesonde voeding en voldoende behuising: Kinders moet byvoorbeeld gesonde maaltye ontvang ook buite skooldae, en hawelose kinders en hul gesinne moet toegang hê tot voldoende akkommodasie.

Dubravka Šuica, vise-president vir demokrasie en demografie, het gesê: 'Hierdie nuwe omvattende EU-strategie vir die regte van die kind is 'n mylpaal in ons werk vir en met kinders. Ons bedank elke kind vir hul bydrae tot hierdie belangrike inisiatief. Dit stuur 'n boodskap van hoop en dit is 'n oproep tot aksie in die hele EU en daarna. Met hierdie strategie hernu ons ons verbintenis om gesonder, veerkragtige en gelyke samelewings vir almal op te bou, waar elke kind ingesluit, beskerm en bemagtig word. Die politiek van vandag en môre word gemaak vir sowel as saam met ons kinders. Dit is hoe ons ons demokrasieë versterk. ”

Wanneer kinders in nood geïdentifiseer word en hul nasionale maatreëls ontwerp, moet lidlande rekening hou met die spesifieke behoeftes van kinders uit agtergeblewe agtergronde, soos diegene wat haweloos is, gestremdhede, diegene met moeilike gesinsituasies, 'n migrerende agtergrond, 'n minderheidsrasse of etniese agtergrond. of diegene wat alternatiewe sorg het.

EU-befondsing ter ondersteuning van hierdie aksies is beskikbaar onder die Europese Sosiale Fonds Plus (EFS +), wat projekte finansier wat sosiale insluiting bevorder, armoede bestry en in mense belê, asook die Europese Fonds vir Streekontwikkeling, InvestEU, en die herstel- en veerkragtigheidsfasiliteit.

Justisie-kommissaris Didier Reynders het gesê: “Elke kind in die EU het dieselfde beskerming en toegang tot sleuteldienste, ongeag hul agtergrond. Tog het een uit die drie kinders in die EU die een of ander vorm van differensiële behandeling ervaar. Van ongelyke toegang tot digitale tegnologie of sosio-ekonomiese ondersteuning, tot 'n gebrek aan beskerming teen mishandeling tuis, heeltemal te veel kinders het addisionele hulp nodig. Die nuwe strategie wat ons vandag voorlê, is 'n plan om dit aan te bied. ”

Volgende stappe

Die implementering van die EU-strategie sal op EU- en nasionale vlak gemonitor word, en die Kommissie sal jaarliks ​​verslag doen oor die vordering EU-forum vir die regte van die kind. Aan die einde van 2024 sal die strategie met kinders se deelname geëvalueer word.

Die Kommissie doen 'n beroep op die lidstaten om die voorstel vir die aanbeveling van die Raad vinnig in te stel om 'n Europese kinderwaarborg op te stel. Binne ses maande na die aanvaarding daarvan word regerings aangemoedig om die nasionale aksieplanne aan die Kommissie voor te lê oor hoe om dit te implementeer. Die Kommissie sal die vordering deur die Europese semester monitor en, waar nodig, landspesifieke aanbevelings uitreik.

Nicolas Schmit, kommissaris vir werk en sosiale regte, het gesê: “Reeds voor die pandemie het 22% van die kinders in die EU die gevaar gehad om armoede of sosiale uitsluiting te hê. Dit behoort in Europa ondenkbaar te wees. Die afgelope jaar het hierdie ongelykhede nog groter geword. Ons moet hierdie gevaarlike siklus deurbreek en sorg dat kinders in nood toegang het tot 'n gesonde maaltyd, opvoeding, gesondheidsorg en voldoende huisvesting, ongeag hul agtergrond. Die Kommissie staan ​​gereed om lidlande op enige manier te ondersteun om 'n wesenlike verskil in kinders se lewens te maak. ”

agtergrond

Soos onderstreep deur meer as 10,000 19 kinders in hul bydrae tot die voorbereiding van die pakket van vandag, ly kinders in en buite die EU steeds aan sosio-ekonomiese uitsluiting en diskriminasie as gevolg van hul oorsprong, status, geslag of seksuele oriëntasie - of dié van hul ouers. Kinders se stemme word nie altyd gehoor nie en hulle siening word nie altyd aan boord geneem in sake wat hulle aangaan nie. Hierdie uitdagings is vererger deur die COVID-XNUMX-pandemie. Die Kommissie reageer met 'n oorkoepelende strategie vir die volgende vier jaar wat daarop gemik is om voort te bou op alle EU-optrede om kinders se regte te beskerm en te bevorder, met duidelike verbeteringsaksies. Dit moet ook die lidstaten ondersteun om die EU-fondse ten beste te benut.

President von der Leyen het die Europese kinderwaarborg aangekondig in haar politieke riglyne vir 2019-2024. Die Europese waarborg vir kinders is 'n aanvulling op die tweede pilaar van die Strategie vir die Regte van die Kind. Dit is ook 'n belangrike aflewering van die Europese pilaar van maatskaplike regte-aksieplan, wat op 4 Maart 2021 aangeneem is, en antwoord direk op Beginsel 11 van die Pilaar: Kindersorg en ondersteuning aan kinders. Die aksieplan stel 'n teiken voor dat die EU teen 15 die aantal mense met die risiko van armoede of sosiale uitsluiting, met minstens 2030 miljoen kinders, met minstens 5 miljoen moet verminder.

Meer inligting

Webblad & Feiteblaaie: EU-strategie vir die regte van die kind & Europese kinderwaarborg

Vrae en Antwoorde

Persverklaring - 'Kinders praat oor die regte en die toekoms wat hulle wil hê'

Ons Europa. Ons regte. Ons toekoms. Rapporteer in Volle / Opsommingsverslag hier afgelaai word

Jongste inligting oor die Europese pilaar van maatskaplike reg-aksieplan

EU-strategie vir die regte van die kind: Kindervriendelike weergawe

Lees verder
advertensie

kinderbeskermingseenheid

Verdwyning van #migrant kinders: ALDE vereis duidelike verbintenis van die EU Kommissie en lidlande

gepubliseer

on

vermiste immigranteOp versoek van die ALDE-groep, die Europese parlement vandag (1 Maart) het 'n debat oor die wat nodig is om die verdwyning van migrerende kinders in Europa aan te pak maatreëls. Volgens Europol, het ten minste 10,000 Migrerende en vlugtelinge kinders vermis ná sy aankoms in Europa. Die ALDE Groep dring die Kommissie na vore te kom met 'n Europese beleidsraamwerk om stelsels beskerming te versterk vir vlugtelinge en migrante kinders, veral vir onbegeleide minderjariges.


ALDE-LP Hilde Vautmans, skrywer van die vraag aan die Europese kommissie, het gesê: "Dit is jammer dat nie die Kommissie, nóg die lidlande, hul verantwoordelikheid vir hierdie kwesbare en jong individue aanvaar nie."
"Die Europese Kommissie moet sy belofte nakom en 'n sterk aksieplan vir alle migrerende kinders instel om hul verdwyning te voorkom en daarop te reageer."
'Migrerende kinders moet as kinders behandel word en dieselfde sorg en beskerming as ons eie moet kry. Dit vereis ordentlike lewensomstandighede sonder aanhouding, vinnige asiel- en familieherenigingsprosedures, sowel as stelselmatige aanmelding van verdwynings, en identifisering en doeltreffende samewerking tussen die lidlande en alle relevante akteurs. "
'Ons moet almal ons verantwoordelikheid aanvaar en die verhuising van hierdie kinders verskerp. Indien nie, sal hulle in die hande van smokkelaars bly. '

Nathalie Griesbeck, ALDE LIBE koördineerder, bygevoeg: "Dit is al een jaar sedert EUROPOL die verdwyning van 10,000 XNUMX migrerende kinders in Europa aangekondig het, en tog is byna niks gedoen nie. '

"Daar bestaan ​​oplossings: nasionale owerhede moet elke enkele migrerende kind identifiseer en registreer. Hulle moet ook 'n tutor aan hulle gee om hulle te vergesel en hulle van gehalte-ontvangsfasiliteite te voorsien."
'Dit is eenvoudige en uitvoerbare oplossings. Om hulle in plek te stel, het ons egter politieke wil nodig wat tans ongelooflik kortkom. Die werklikheid is skandalig en skandelik: lidlande is nie bereid om saam te werk nie. Hulle respekteer nie hul verpligtinge nie, hulle respekteer nie die Europese wetgewing nie en pas nie die hervestigingskema toe nie. Ek veroordeel ten sterkste, nie die EU-daad nie, maar die lede se verlamming en huigelary. '

Lees verder

Aborsie

#CzarnyProtest: Lede staan ​​skouer aan skouer met die Inval vroue

gepubliseer

on

161001czarnyprotest2Die Poolse regering is van plan om van die strengste wetgewing teen aborsies in Europa in te stel. As dit aanvaar word, word aborsie verbied, selfs al is dit die gevolg van verkragting, bloedskande of as die betrokke meisie jonger as vyftien is.

Die sogenaamde 'swart protes' het vandag (30 September) in Warskou plaasgevind - duisende mans en vroue het die strate ingevaar. Die betoging word gevolg deur 'n staking op Maandag (2 Oktober).

Die sosiaal-demokratiese woordvoerder (S&D) van die Europese Parlement vir geslagsgelykheid, Marie Arena, parlementslid Marie Arena, wat by die betoging aangesluit het, het gesê: “Selfs die bestaande wette in Pole is van die mees beperkende in Europa. Ten spyte van enkele uitsonderings laat dit duisende vroue effektief geen wettige toegang tot aborsie toe nie. Hierdie nuwe voorstelle gaan verder as dit en bedreig die gesondheid van vroue, hul fundamentele regte en basiese menswaardigheid.

"Die voorstelle sou beteken dat 'n dertienjarige meisie wat deur 'n familielid verkrag is, 'n misdadiger sou word as sy die swangerskap beëindig. Ons as vroue en as Europeërs het die verantwoordelikheid om op te staan ​​vir die regte van meisies soos Dit is ons trots om langs mekaar te staan ​​met die duisende Poolse vroue en mans wat vandag hier optrek vir fundamentele regte. ”

Birgit Sippel, parlementslid van die burgerlike vryheidskomitee, het gesê: 'Ons is hierdie naweek hier om ons steun aan die Poolse burgers, die burgerlike samelewing en demokrasie te wys. Om deel te wees van die EU beteken om te verseker dat sekere onvervreembare beginsels gerespekteer word. Dit word in Pole bedreig. Ons is vandag hier om Poolse vroue te ondersteun in hul stryd vir hul fundamentele regte. Die Poolse parlement moet na die wil van die volk luister en hierdie voorstelle in sy geheel verwerp.

'Ons moet ook nie doekies draai oor die veranderinge wat die Poolse regering reeds aangebring het nie. Die veranderinge aan die perswet en die konstitusionele hof is 'n bedreiging vir die onafhanklikheid van die media en die regbank. Dit is nie net die mening van die S & D-groep nie, dit is die mening van alle onafhanklike internasionale liggame wat na die saak gekyk het. Pole moet onmiddellik van rigting verander en die voorstelle van die Europese Kommissie aanvaar. ”

Sedert die Prawo Ek Sprawiedliwość (Pis: reg en geregtigheid Party) oorwinning in algemene verkiesing verlede jaar se het 'n aantal van kommer uitgespreek oor die "oppergesag van die reg 'in Pole. Die optrede van die nuwe regering veroorsaak 'oppergesag van die reg' die Europese Kommissie se proses.

Onlangse gebeure in Pole, met betrekking tot veral die konstitusionele hof, het die Europese Kommissie het gelei tot 'n dialoog met die Poolse regering oop te maak ten einde die volle opsigte van die oppergesag van die reg te verseker. Die Kommissie is van mening dit nodig dat Pole se Grondwetlike Tribunaal in staat is om sy verantwoordelikhede ten volle uit te voer onder die Grondwet, en in die besonder om te verseker 'n effektiewe grondwetlike hersiening van wetgewing.

agtergrond

Die Kommissie reik 'n regstaataanbeveling aan Pole uit

Lees verder

België

#InternationalWomensDay: Die verskaffing van ondersteuning vir vroue vlugtelinge

gepubliseer

on

vroue vlugteling

Aangesien die aantal vlugtelinge in Europa steeds toeneem, wil die Europese Parlement die aandag vestig op diegene wat die kwesbaarste is: vroue en meisies. Dit is waarom dit vir die Internasionale Vrouedag, wat jaarliks ​​op 8 Maart gehou word, vanjaar as vrouevlugtelinge gekies word. Op Woensdag 2 Maart en Donderdag 3 Maart reël die Europese Parlement verskeie spesiale geleenthede om aandag te gee aan hul situasie. 

foto-uitstalling

Parlementsbesoekersentrum Parlamentarium in Brussel word 'n foto-uitstalling aangebied wat die lot van vroulike vlugtelinge gedurende hul reis deur Europa ten toon stel. Die parlement het die bekroonde fotojoernalis Marie Dorigny van Frankryk gevra om 'n foto-verslag oor die aangeleentheid op te stel. Die tentoonstelling word op 2 Maart amptelik geopen in die teenwoordigheid van die fotograaf en Sylvie Guillaume, 'n Franse lid van die S & D-groep, se ondervoorsitter van die parlement. Die uitstalling kan tot 1 Junie 2016 gratis besoek word.

Ontmoet met lede van die nasionale parlemente

Die parlement se vroueregtekomitee organiseer 'n inter komiteevergadering Donderdag 3 Maart. Die vergadering bring lede, nasionale LP van lidlande, kandidaat-lande en Noorweë, asook verteenwoordigers van die Parlementêre Vergadering van die Raad van Europa (PACE), die Europese Instituut vir Geslagsgelykheid (EIGE) en die Europese Kommissie. Die idee is om te bespreek hoe om te bestry geweld teen vroue vlugtelinge, hul situasie in gesondheidsorg en maatreëls om hul integrasie te bevorder.

Die vergadering word gelei deur Iratxe García-Pérez (S&D, Spanje) se voorsitter van die vroueregtekomitee, terwyl die president van die parlement, Martin Schulz, die voormalige Ierse president Mary Robinson en Nawal Soufi, 'n vrywilliger wat betrokke is by die hulp van vlugtelinge, die geleentheid open. Deelnemers sluit onder andere in die parlementslede Ernest Urtasun (Groenes / EFA, Spanje), Barbara Matera (EVP, Italië), Maria Noichl (S&D, Duitsland), Daniela Aiuto (EFDD, Italië), Catherine Bearder (ALDE, UK), Mary Honeyball, (S&D, UK) en Malin Björk (GUE / NGL, Swede) asook lede van die nasionale parlemente soos Gisela Wurm (Oostenryk), Anna Vikström (Swede) en Petra Stienen (Nederland).

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings