Verbinding met ons

EU Summits

G2021-leierskommunikasie van 7: Ons gedeelde agenda vir wêreldwye aksies om beter terug te bou

gepubliseer

on

Aan die einde van die jongste G7-vergadering (11-13 Junie) het G7-leiers daarin geslaag om oor 'n gesamentlike kommunikasie saam te stem - in vergelyking met die vorige G7 toe Trump ingestem het en toe die kommunikasie van die hand gewys het, kan dit reeds as 'n vordering gekerf word. Daar was breë eenstemmigheid oor die noodsaaklikheid om pogings te kombineer om te help met die wêreldwye reaksie op die pandemie. Ander aangeleenthede wat aangespreek is, was algemene ideale om 'n oop samelewing en demokrasie te bevorder, gemeenskaplike verbintenisse tot multilateralisme en die bevordering van welvaart namate die wêreld herstel van die pandemie.

Die belangrikste punte.

EU

Die EU en Japan voer 'n hoë dialoog oor onderwys, kultuur en sport

gepubliseer

on

Op 10 Mei het Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, 'n videokonferensie gehou met die Japanse minister van onderwys, kultuur, sport, wetenskap en tegnologie, Koichi Hagiuda (Foto), om samewerking tussen die EU en Japan op die gebied van hul portefeuljes te bespreek. Albei partye het hul verbintenis tot voortgesette samewerking en ondersteuning van hul onderskeie programme bevestig en ingestem om hul kragte saam te snoer vir navorsersmobiliteit. Hierdie deurlopende samewerking het nuwe betekenis gekry tydens die COVID-19-krisis, wat hierdie sektore swaar getref het.

Kommissaris Gabriel het gesê: “Onderwys, kultuur en sport bring mense bymekaar - om te leer, te onderrig, te skep en om mee te ding. Internasionale samewerking op hierdie gebiede sal altyd tot 'n beter begrip lei - soos tussen Europa en Japan. In Brussel, soos in Tokio, kyk ons ​​na die toekoms van onderwys en die digitale oorgang. Ek was verheug om idees en goeie praktyke op hierdie gebied, sowel as in kultuur en sport, met mnr. Hagiuda en sy span uit te ruil. ”

Voor die Olimpiese somerspele in Japan, het minister Haiuda tydens die vergadering nuus oor die organisasie van so 'n groot gebeurtenis in hierdie ongekende tye gedeel. Kommissaris Gabriel en Minister Hagiuda verwelkom ook die vordering van die drie spesiale gesamentlike Erasmus Mundus Master-programme tussen die EU en Japan in robotika, uitgebreide werklikheid en geskiedenis, wat van stapel gestuur is as gevolg van die eerste beleidsdialoog van Julie 2018. Ten slotte het albei die belangrikheid van uitruil tussen mense benadruk en ingestem om gereeld gesprekke te voer. Die komende beraad tussen die EU en Japan sal die omvang en breedte van die samewerking onder die Strategiese vennootskapsooreenkoms tussen EU en Japan. Die jsalf verklaring en meer inligting volgende vergadering vandag is aanlyn beskikbaar.

Lees verder

EU Summits

President von der Leyen neem deel aan 30 leiersvergadering tussen die EU en Indië

gepubliseer

on

Môre, Saterdag 8 Mei, sal die president van die Europese Kommissie, Ursula von der Leyen, saam met die president van die Europese Raad, die 27 EU-staatshoofde en die regering, en die premier van Indië, Narendra Modi, vir 'n EU-Indië leiersvergadering per videokonferensie, aangebied deur die premier van Portugal, António Costa. Hoë verteenwoordiger / vise-president Josep Borrell sal ook deelneem. Die samekoms van alle lede van die Europese Raad en premier Modi toon die sterkte van die strategiese vennootskap tussen die EU en Indië en die wedersydse bereidwilligheid om ons betrekkinge te bevorder. Die vergadering vind plaas in die konteks van 'n dramatiese koronavirus-situasie in Indië, waarop die Europese Unie in volle en vinnige solidariteit gereageer het. Deur middel van die EU se meganisme vir burgerlike beskerming het die kommissie die aflewering van 16 suurstof, ventilators, medisyne en persoonlike beskermingstoerusting gekoördineer en mede-gefinansier in een van die grootste reaksies ooit van die meganisme.

Die waarde hiervan word beraam op meer as € 100 miljoen. Die Europese Kommissie het ook 'n finansiële bydrae van € 2.2 miljoen aan die Wêreldgesondheidsorganisasie gelewer om die toets- en pasiëntesorgvermoë in Indië te vergroot. Die leiersvergadering sal die geleentheid bied om die EU se volgehoue ​​solidariteit en bereidwilligheid om Indië op hierdie moeilike tyd te ondersteun, weer te gee. Daar word ook van leiers verwag om stappe te neem om handels- en beleggingsverbindings tussen EU en Indië te versterk, om 'n vennootskap oor konnektiwiteit te bewerkstellig en die stryd teen klimaatsverandering, tegnologiese samewerking en buitelandse en veiligheidsbeleidsuitdagings te bespreek. President von der Leyen, president Michel en premier Costa sal 'n gesamentlike perskonferensie hou na afloop van die vergadering, om 16:15 CET (XNUMX uur plaaslik), wat gestroom sal word. leef op EbS. Meer inligting oor die vergadering is beskikbaar op die webwerf.

Lees verder

EU

Sosiale Europa: President von der Leyen en lede van die kollege neem deel aan Porto Social Summit

gepubliseer

on

Vandag (7 Mei), president van die Kommissie, Ursula von der Leyen (Foto) sal deelneem aan die Sosiale beraad in Porto, georganiseer deur die Portugese voorsitterskap van die Raad van die EU. Uitvoerende visepresidente Vestager en Dombrovskis, hoë verteenwoordiger / vise-president Borrell sowel as kommissarisse Gabriel, Schmit en Ferreira sal ook deelneem. Die sosiale beraad in Porto sal EU-instellings, staatshoofde of regeringsorganisasies, maatskaplike vennote en verteenwoordigers van die burgerlike samelewing byeenbring. Die beraad sal die geleentheid wees om die gesamentlike verbintenis tot 'n sterk sosiale Europa en 'n regverdige, inklusiewe en veerkragtige herstel te hernu. In Maart het die Kommissie 'n Plan van aksie om die implementering van die Europese pilaar van die sosiale regte en die sosio-ekonomiese gevolge van die pandemie aan te spreek, asook meer langtermyn demografiese, samelewings- en tegnologiese uitdagings. Die aksieplan stel ook voor dat EU-teikens vir indiensneming, vaardighede en sosiale beskerming teen 2030 moet bereik. Toegewyde sessies sal fokus op die onderwerpe 'Van Göteborg tot Porto' en 'Implementering van die Europese pilaar van sosiale regte', gevolg deur drie parallelle werksessies gewy aan 'Werk en indiensneming', 'Vaardighede en innovasie' en 'Welsynstaat en sosiale beskerming'. Toesprake tydens die openings- en afsluitingsessies van die eerste dag van die beraad sal regstreeks aangebied word EbS, sowel as die perskonferensie met presidente von der Leyen, Sassoli en Michel en Portugal se eerste minister Costa, wat om +/- 19:40 CEST sal plaasvind. 'N Persverklaring oor die uitkomste van die eerste dag van die beraad sal saans gepubliseer word. Meer inligting oor die program van die Porto Social Summit asook media-reëlings is beskikbaar op hierdie webwerf.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings