Verbinding met ons

corona

Die ekonomie, die omgewing en die welstand van mense moet hand aan hand gaan in die EU na die GESKIEDE EU

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Op die plenêre sitting van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee (EESC) in Julie het die president, Christa Schweng, en lede met prominente sprekers vergader om die toekomstige Europese ekonomie na die pandemie te bespreek.

Ekonomiese welvaart, omgee vir die omgewing en mense se welstand kan en moet hand aan hand gaan. Dit was die sleutelboodskap wat die EESC-president, Christa Schweng, tydens die debat oor 'N Ekonomie na COVID wat vir almal werk - Op pad na 'n welstandsekonomie? op 7 Julie 2021 tydens die EESC-plenêre sitting gehou.

Schweng het aangevoer dat ons duidelik breër aspekte moet monitor en waardeer as wat in die BBP weerspieël word: "Aspekte soos ons gesondheid, ons natuur, ons opvoeding, ons vermoë om te innoveer en ons gemeenskappe is van belang," het sy gesê.

advertensie

Met verwysing na 'die kombinasie van die idee van welvaart met die moontlikheid van maatskaplike vooruitgang op wêreldwye skaal', met die 2030-doelwitte vir volhoubare ontwikkeling as grondslag, voeg sy by: 'Die tyd het aangebreek dat die EU aan 'n omvattende strategie moet werk: die EESC is gereed om die besinning oor die grondslag vir 'n post-COVID-ekonomie te ondersteun wat vir almal werk en nuwe aanwysers vir ekonomiese prestasie en maatskaplike vooruitgang insluit wat 'n omvattende beeld van die welstand van mense kan bied. "

Buite die BBP: na 'n welstandsekonomie

Vier vooraanstaande sprekers het aan die plenêre debat deelgeneem.

advertensie

Tim Jackson, van die Sentrum vir die begrip van volhoubare welvaart, duidelik gemaak dat dit gesondheid was - en nie rykdom nie - wat die grondslag vir welvaart was en die grondslag om te dink watter soort ekonomie ons wil hê na die pandemie. Hy het daarop gewys dat die BBP baie beperkings het en dat dit belangrik is om die "BBP-groeiafhanklikheid" te breek en te begin besin oor hoe welsynsstelsels in ekonomieë wat nie die verwagte groeivlak het nie, kan handhaaf.

Fabrice Murtin, van die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling (OESO), het daardie welstand gehandhaaf per se was 'n baie komplekse stelsel en dat daar nie een enkele welstandsekonomie was nie, maar baie ekonomieë. Hy het benadruk dat dit noodsaaklik is om mense-gesentreerde beleid te begin vorm en dat maatskaplike ongelykheid 'n sistemiese swakheid is en doeltreffendheid verlaag.

Volgens Sandrine Dixson-Declève, wat die klub van Rome verteenwoordig, was dit van kardinale belang om op gesonde mense in 'n gesonde Europa te fokus en van BBP-gebaseerde groei na welsyn en veiligheid te beweeg. Die lesse wat uit die COVID-19-pandemie geleer is, kan gebruik word om te verstaan ​​wat noodsaaklik is en verandering teweeg te bring.

Ten slotte, James Watson, van Business Europe, het gesê dat die BBP oorspronklik beskou is as 'n maatstaf vir kommersiële aktiwiteite, maar dit is steeds sinvol om dit te gebruik, ondanks die beperkings daarvan. Die pad vorentoe sou wees om dit aan te vul met 'n breër en gebalanseerde telkaart wat bestaan ​​uit ander aanwysers soos ekonomiese, sosiale en omgewingsaanwysers.

'N Mense-gesentreerde ekonomie

Neem die woord tydens die debat, Séamus Boland, president van die Diversity Europe Group, het benadruk dat maatskaplike vooruitgang en 'n ekonomie wat vir almal werk, slegs bereik kan word deur 'n oorgang na 'n alternatiewe ontwikkelingsmodel wat sterk gevestig is in die SDG's en dat die COVID-19-krisis die geleentheid was om dit te kry reg.

Stefano Mallia, president van die Werkgewersgroep, het gesê dat ons met nuwe prioriteite soos die EU Green Deal, NextGenerationEU, 'n regverdige oorgang en klimaatneutraliteit teen 2050 'n hele reeks nuwe aanwysers sal hê om te raadpleeg. Om werk van hoë gehalte en volhoubare groei te lewer, het ons twee pilare nodig gehad: 'n sterk en veerkragtige industriële basis om aan die voorpunt van wêreldwye tegnologie en innovasie te bly, sowel as oop markte en 'n reëlgebaseerde multilaterale stelsel wat die belange van die EU bewaar. en waardes.

Oliver Röpke, president van die Workers Group, het gesê dat die welstandsekonomie, na aanleiding van die sterk verbintenis tot die teikens van die sosiale pilaar tydens die Porto-beraad, ook voorsiening moet maak vir werkende mense en hul gesinne, wat ordentlike lone, sterk kollektiewe bedinging en sterk werkerdeelname om die groen en digitale oorgange te bestuur. Hy het bygevoeg dat ekonomiese herstel gepaard moet gaan met maatskaplike welstand as dit volhoubaar sou wees.

Laastens, Peter Schmidt, president van die Afdeling vir Landbou, Landelike Ontwikkeling en Omgewing (NAT) en rapporteur vir die EESC-advies oor Die volhoubare ekonomie wat ons nodig het, het afgesluit deur te sê dat 'n welstandsekonomie gebaseer is op mense dien en dat die EU die geleentheid wat die pandemie bied, moet benut om na te dink oor ons swakhede en met voorstelle vorendag te kom.

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings