Verbinding met ons

Egipte

EU loods 'n nuwe agenda vir die Middellandse See

op die regte pad

gepubliseer

on

Olivér Várhelyi, Europese Kommissaris vir Buurt, het vandag (9 Februarie) 'n hervatting van die EU se strategiese vennootskap met die EU se "Southern Neighborhood" aangebied, genaamd "'n nuwe agenda vir die Middellandse See". 

Die nuwe agenda bevat 'n toegewyde ekonomiese en beleggingsplan om die langtermyn-sosio-ekonomiese herstel in die suidelike omgewing aan te spoor. Ingevolge die nuwe EU-instrument vir die omgewing, ontwikkeling en internasionale samewerking (NDICI) sal tot 7 miljard euro vir die tydperk 2021-2027 toegeken word vir die implementering daarvan, wat daarop gemik is om tot 30 miljard euro in private en openbare beleggings in die streek te mobiliseer. in die volgende dekade.

Kommissaris vir Buurt en Uitbreiding, Olivér Várhelyi, het gesê: “Met die hernieude vennootskap met die Suidelike Buurt bied ons 'n nuwe begin aan in ons betrekkinge met ons Suidelike vennote. Dit wys dat Europa direk wil bydra tot 'n langtermynvisie van welvaart en stabiliteit in die streek, veral in die sosiale en ekonomiese herstel van die COVID-19-krisis. In noue dialoog met ons vennote het ons 'n aantal prioriteitsektore geïdentifiseer, van groei en werkgeleenthede, belegging in mensekapitaal of goeie bestuur.

"Ons beskou migrasie as 'n algemene uitdaging, waar ons gereed is om saam te werk om onreëlmatige migrasie en smokkelaars saam te beveg"

'Hierdie mededeling stuur 'n belangrike boodskap oor die belangrikheid wat ons aan ons suidelike omgewing heg,' het Josep Borrell, hoë verteenwoordiger / vise-president, gesê. '' 'N Versterkte Mediterreense vennootskap bly 'n strategiese noodsaaklikheid vir die Europese Unie. Ons is vasbeslote om saam met ons Southern Partners te werk aan 'n nuwe agenda wat op mense, veral vroue en jeugdiges, sal fokus, en hulle sal help om hul hoop vir die toekoms te verwesenlik, hul regte te geniet en 'n vreedsame, veilige, meer demokratiese, groener te bou, welvarende en inklusiewe suidelike omgewing. ”

Die nuwe agenda fokus op vyf beleidsareas:

Menslike ontwikkeling, goeie bestuur en die oppergesag van die reg: Vernuw die gedeelde verbintenis tot demokrasie, die oppergesag van die reg, menseregte en verantwoordbare bestuur

Veerkragtigheid, welvaart en digitale oorgang: Ondersteun veerkragtige, inklusiewe, volhoubare en verbonde ekonomieë wat geleenthede skep vir almal, veral vroue en jeugdiges

Vrede en veiligheid: Ondersteun lande om veiligheidsuitdagings aan te spreek en oplossings vir voortdurende konflik te vind

Migrasie en mobiliteit: pak die uitdagings van gedwonge verplasing en onreëlmatige migrasie gesamentlik aan en maak veilige en wettige weë vir migrasie en mobiliteit moontlik

Groen oorgang: klimaatbestendigheid, energie en omgewing: benut die potensiaal van 'n koolstofarme toekoms, beskerm die streek se natuurlike hulpbronne en skep groen groei.

Lees verder

ekonomie

Kontrakgeskil in #Egypt onderstreep gevare vir beleggers

op die regte pad

gepubliseer

on

Die afgelope paar weke is die ekonomie van Egipte in wanorde gedompel, wat 'n paar van die onlangse lande uitgewis het ekonomiese sukses. Egipte en ander lande in Noord-Afrika kyk nou hard na buitelandse beleggings, omdat hulle sukkel om 'n pad vorentoe te vind te midde van 'n ongekende oliekrisis en 'n ineenstorting in toerisme.

In Egipte is die prys van buitelandse beleggers eenvoudig genoeg, en dit beklemtoon sy maatreëls vir ekonomiese hervorming wat onlangs goedgekeur is, die vermindering van openbare skuld en die opkoms van die Egiptenaar. pond ondanks die voortslepende koronavirus-krisis. Dit maak hierdie saak teen die agtergrond van 'n Groeikoers van 5% die afgelope twee jaar.

Maar so belowend soos wat die toonhoogte vir beleggers kan wees, sal dit Egipte nie goed doen as die land nie die oppergesag van die reg handhaaf nie - en veral sy kontraktuele verpligtinge. Enigiets minder sou 'n kommerwekkende boodskap aan beleggers stuur oor die bereidwilligheid van die regering van Egipte om sy verpligtinge na te kom. En dit sou 'n gevaarlike stap wees omdat beleggers die versekering nodig het dat die Egiptiese regering sy rekeninge sal betaal.

Ongelukkig is Egipte egter die vertroue ondermyn. Oorweeg die Egiptiese regering se hantering van sy kontrak met die Damietta International Port Company (DIPCO). in Februarie, het die Internasionale Hof van Arbitrasie 'n beslissing uitgereik ten gunste van DIPCO en teen die Damietta Port Authority (DPA) - 'n aangeslote minister van die Egiptiese ministerie van vervoer - wat die DPA gelas het om DIPCO in totaal $ 427 miljoen te betaal, insluitend $ 120 miljoen aan verlore winste , as gevolg van die DPA se besluit om 'n 40-jaar-konsessieooreenkoms met DIPCO onwettig te beëindig om 'n hawe in Damietta, Egipte, te bou en te bedryf.

Die uitbreiding van die Damietta-hawe sou langtermynvoordele vir Egipte en die ontwikkelende ekonomie inhou. Boonop kon die DPA en Egipte, as aandeelhouers in die projek, 'n groot finansiële insinking in die uitgebreide doeanegelde van die nuwe hawe-aanleg pluk. In plaas daarvan het die paneel van die Internasionale Hof van Arbitrasie bevind dat die DPA oortree die konsessieooreenkoms, arbitrêr opgetree het en die kontrakvoorwaardes onwettig oortree het.

Hierdie laaste arbitrasietoekenning teen Egipte illustreer 'n bestaande patroon om buitelandse beleggings uit te nooi net om die projekte wat ondersteun word, te ondermyn. Die DIPCO-toekenning is inderdaad net een van 'n lang reeks arbitrasiedispute en toekennings teen Egipte sedert die Arabiese lente in 2011.

Die stad Damietta self was byvoorbeeld die tuiste van verskeie ander internasionale arbitrasies wat die aardgasbedryf betrek. In 'n onlangse geval het Unión Fenosa Gas, SA (UFG) —een van die drie grootste gasoperateurs in Spanje — het 'n Van $ 2 miljard beslissing teen Egipte deur 'n ICSID-tribunaal gegee

Om eerlik te wees, is Egipte nie alleen om in geskil met beleggers te kom nie. Byvoorbeeld, Kuwait is die onderwerp van afsonderlike arbitrasie waar Egiptiese vaste beleggers betrokke is. Die saak spruit uit die kansellasie van 'n kontrak vir die Sharq Heritage Village-projek deur die Koeweitse ministerie van finansies.

Die Sharq Heritage Village is beplan as 'n groot stedelike ontwikkelingsprojek, insluitend die herstel van historiese geboue, asook die bedryf van 'n hotel, restaurante en verskeie kommersiële geboue in Koeweit. Maar die kontrak is opgeëindig, wat regskwessies soortgelyk aan dié in die Damietta-saak geopper het.

En regoor die wêreld neem lande met ontluikende ekonomieë weer af op kontrakte of wanbetaal hul skuldverpligtinge by buitelandse krediteure met 'n moeilike frekwensie. Moody's berig dat tussen 1998 en 2015, ten minste 16 uitreikers van soewereine effekte het in gebreke gebly, terwyl Griekeland, Ecuador, Jamaica, Belize en Argentinië twee keer in dieselfde periode alleen in gebreke gebly het.

In Maart, Ecuador toegegee dat hy nie 'n betaling van 200 miljoen dollar op drie van sy soewereine effekte sou kon betaal nie - 'n ontwikkeling wat waarskynlik meer algemeen sal word namate die COVID-19-pandemie die ekonomieë in die ontwikkelende wêreld verwoes.

Maar die situasie in Egipte is opvallend omdat die aantal kontrakskendings en geskille in die grootste ekonomie in Noord-Afrika duideliker was as in ander lande. Op sy beurt moet dit vinnig herstel word.

Die belangrikheid van buitelandse beleggings om van hierdie pandemie te herbou, gaan in Egipte groot wees, veral in 'n tyd waarin internasionale banke aangedui dat dit die rentekoers kan verhoog om die hoër risiko van wanbetaling te weerspieël sonder 'n effektiewe middel om skadevergoeding te verhaal.

Die vooruitsig op sulke beleggings word egter in die gedrang gebring as gevolg van die land se kommerwekkende gebrek aan deursigtigheid met buitelandse beleggers, 'n kelner houding jeens kontrakte en oënskynlike miskenning van die oppergesag van die reg.

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Egipte

Vergadering tussen president Charles Michel en president Abdel Fattah al-Sisi van Egipte

op die regte pad

gepubliseer

on

Op 12 Januarie het die president van die Europese Raad, Charles Michel vergader met Abdel Fattah al-Sisi, president van Egipte, in Kaïro.

Die krisis in Libië was die kern van hul bespreking. President Michel het weer eens gesê dat 'n politieke proses die enigste pad vorentoe is en dat die Libiërs die kern moet wees van die definiëring van hul toekoms. Albei het steun uitgespreek vir die Berlynse proses en VN-inisiatiewe wat die sleutel is tot die bereiking van 'n politieke oplossing. Oor Iran het die president van die Europese Raad sy groot kommer uitgespreek en die oproep tot maksimum beperking herhaal.

Die twee presidente het ook 'n vrugbare uitruiling gehad oor die huidige status van bilaterale betrekkinge en het die doelwit van volhoubare stabiliteit en sosio-ekonomiese ontwikkeling gedeel. Die EU erken Egipte se pogings om migrasiestrome te bestuur en vlugtelinge in die land te huisves. President Michel het die situasie rakende fundamentele vryhede en menseregte in Egipte geopper. Die EU verstaan ​​die ingewikkelde situasie met betrekking tot bedreigings en veiligheidsuitdagings, maar herinner aan die belangrikheid van respek vir universele regte.

Die presidente het ooreengekom om die vennootskap tussen die EU en Egipte verder te versterk.

Besoek die webwerf

Lees verder

Afrika

Kommissaris Neven Mimica besoek #Egypte in die raamwerk van Egipte se voorsitterskap van #Afrikaanse Unie

op die regte pad

gepubliseer

on

Internasionale samewerkings- en ontwikkelingskommissaris Neven Mimica (Foto) is op 'n amptelike besoek aan Egipte. Tussen Februarie 2019 tot Januarie 2020 is Egipte die voorsitter van die Afrika Unie.

Kommissaris Mimica het gesê: "Ons hoop baie op die Egiptiese voorsitterskap van die Afrika-unie, veral wat betref die vordering met die bevordering van beleggings, die versterking van die sakeklimaat en die voortsetting van die weg na Afrika se kontinentale integrasie. Die bevordering van vrede en veiligheid is nog 'n belangrike punt Onder die voorsitterskap van Egipte wil ons ons samewerking om meer en beter saam te doen, bevorder deur te fokus op konkrete aflewerings en die bevordering van driehoekige samewerking. Die uitvoering van die Alliansie tussen Afrika en Europa en die verdieping van die vennootskap tussen Afrika en Europa wees bo-aan ons onderskeie agendas. "

Kommissaris Mimica het tydens sy besoek president Abdel Fattah El Sisi, die minister van buitelandse sake, Sameh Hassan Shoukry, en die minister van belegging en internasionale samewerking, Sahar Nasr, ontmoet.

Afrika-EU-samewerking en Egipte se voorsitterskap van die Afrika-unie

Die besoek van kommissaris Mimica aan Egipte is 'n geleentheid om Afrika-Europa-vennootskap en verwante steun aan die agenda van die Afrika-unie te bespreek, veral met betrekking tot die vervulling van die verbintenisse van die 5th AU-EU-top van 2017 en bou op prioriteite van die Egiptiese voorsitterskap.

Die Kommissaris het concrete planne voorgelê om die nuwe in werking te stel Afrika-Europa Alliansie vir Volhoubare Belegging en Werk. Die Alliansie is geskep om ekonomiese samewerking te versterk, belegging en handel te bevorder, insluitend ondersteuning aan die Afrika-kontinentale vryhandelsgebied, en skep werksgeleenthede regoor Afrika. Die Alliansie verwys na 'n aantal sektore vir nader ekonomiese samewerking, soos infrastruktuurontwikkeling en ruimtetegnologie.

Die samewerking tussen die EU, Egipte en Afrika suid van die Sahara is ook bespreek met betrekking tot die aanspreek van vrede en veiligheidsuitdagings in die Sahel en die Horing van Afrika. Die Afrika-Unie-EU-Memorandum van Verstandhouding oor Vrede, Sekuriteit en Regering, wat in Mei 2018 onderteken is, is uitgelig as 'n stewige basis vir meer strategiese betrokkenheid tussen die Afrika-Unie en die EU as dit gaan om die ingewikkelde bedreigings en wortelsake van onstabiliteit en gewelddadige konflik.

agtergrond

Die verhouding tussen Afrika en die EU is sedert die eerste Afrika-EU-top in Kaïro in 2000 geleidelik verdiep en uitgebrei. Gereelde topies wat elke drie jaar gehou word, definieer die politieke prioriteite. Die laaste top wat in November 2017 in Abidjan gehou is, het vier strategiese prioriteitsareas vir die periode 2018-2020 ooreengekom: Belegging in mense - onderwys, wetenskap, tegnologie en vaardigheidsontwikkeling; Versterking van veerkragtigheid, vrede, sekuriteit en bestuur; Mobilisering van Beleggings vir Afrika-strukturele volhoubare transformasie; Migrasie en mobiliteit.

Sedert die Abidjan-beraad, 'n Afrika-Europa-alliansie vir Volhoubare Belegging en Werkgeleenthede is in September 2018 bekendgestel. Noue samewerking met die Afrika-unie oor die implementering van die Alliansie is in plek gestel. Op die gebied van vrede en sekuriteit is 'n memorandum van ooreenstemming in Mei 2018 onderteken. Dit bied 'n belangrike instrument om meer strategies en sistematies te betrek oor die verskillende fases van die konfliksiklus, insluitende konflikpreventie, bemiddeling, vroeë waarskuwing, krisisbestuur en vredesoperasies.

Meer inligting

Afrika-Europa Alliansie vir Volhoubare Belegging en Werk

Die Afrika-EU-vennootskap

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings