Verbinding met ons

politiek

Sterker gebruik van innoverende tegnologieë sal die beleidsdoelstellings van Horizon Europe 2021-2027 bereik.

gepubliseer

on

Horison Europa - belangrike ekonomiese instrument.

Horizon Europe begin binnekort begin word aan die begin van volgende jaar. Dit is een van die grootste openbare befondsde navorsings-, innovasie- en wetenskaplike instrumente ter wêreld. Dit is deel van die algemene strategie van die EU om ekonomiese prestasie en mededingendheid te verbeter, terwyl dit ook die implementering van die EU Green Deal ondersteun - skryf dr. Cao Hui, wat hoof is van die beleid om Huawei-aktiwiteite in Europa te bemark.

35% van die begroting vir Horizon Europe word bewillig vir navorsingsaksies wat die EU sal help om belangrike teikens vir klimaatsverandering te bereik.

Die Europese Kommissie, die Europese parlement en die EU-regerings weet die belangrike rol wat die nywerheid in die ekonomie van Europa speel.

Die EU-bedryf lewer een uit elke vyf werkgeleenthede in Europa, 80% van die EU-uitvoer en twee derdes van die private sektor [e-pos beskerm] in Europa.

Die uiteinde is dat die EU-bedryf geskik moet wees vir die digitale era. Dit is waarom daar tereg in Horizon Europe so klem gelê word op tegnologiese navorsing. IKT-innovasie sal die ekonomiese groei in Europa wees.

IKT-samewerkende navorsing - die middelpunt van Horison Europa.

Laat ons 'n oomblik kyk na Pillar 2 in Horizon Europe. Dit omskryf duidelik die navorsingsfokusgebiede in Europa gedurende die volgende ses jaar: - vervaardigingstegnologieë, belangrike digitale tegnologieë, gevorderde materiale, AI / robotika, die volgende generasie van die internet, gevorderde rekenaars en groot data. IKT-samewerkingsaksies in Europa sal beter gebruik maak van sensortegnologie, rekenaarargitektuur, fotonika, robotika, kwantumrekenaars, verwerkers met lae krag en hoëprestasie-rekenaars om belangrike beleidsdoelstellings van die EU te bereik.

In Oktober 2020 het die Europese Kommissie aangekondig dat hy 8 miljard euro opsy sal sit vir die EURO HPC tussen die jare 2021-2023. Dit sal die ontwikkeling van super- en groen rekenaartegnologieë in Europa versnel. Die sinergieë van HPC sal benut word deur slim implementering van kunsmatige intelligensie, groot data en wolktegnologieë.

Huawei - ondersteun EU-strategiese outonomie.

Dr Cao Hui is die hoof van Huawei se beleid om aktiwiteite in Europa te bemark.

Dr Cao Hui is die hoof van Huawei se beleid om aktiwiteite in Europa te bemark.

Die ondersteuning van 'n nuwe industriële strategie in Europa, een wat gedefinieër word deur die doel van strategiese outonomie, sal internasionale samewerking vereis - as hierdie beleidsdoelstelling in Europa gaan slaag. Dit is hier waar 'n onderneming soos Huawei 'n positiewe rol kan speel. Ons kan die EU ondersteun om sy navorsingsdoelwitte onder Horizon Europe uit te voer. Ons is in 'n sterk posisie om dit te bereik. Ons is in Europa gevestig sedert die jaar 2000. Ons het 23 navorsingsentrums in Europa in 12 lande. Ons was 'n aktiewe deelnemer aan Horizon Europe en ondersteun veral samewerkingsaksies op die gebied van 5G, big data en die bou van sterker IKT-platforms wat die internet van dinge kan lewer en meer innoverende toepassings vir die samelewing.

Huawei was op die vyfde plekth in die Europese Kommissie vir navorsing vir ontwikkeling en ontwikkeling in 2019. Dit maak ons ​​die vyfde grootste private sektor belegger in navorsing en ontwikkeling ter wêreld. 'N Mens moet in 'n hele reeks basiese en toegepaste wetenskaplike aktiwiteite belê en sodoende 'n beter posisie hê om nuwe en innoverende produkte op die mark te lewer.

 

Openbare / private vennootskappe is die sleutel in Horizon Europe.

Die beginsel van openheid van EU-navorsingsinstrumente bevat ook 'n sterk element van vennootskappe tussen die private en openbare sektor om nuwe bedrywe te transformeer deur 'n beter gebruik van tegnologie. Die gesamentlike onderneming Smart Network and Services sal 6G vir Europa lewer. Dit sal gehelp word deur die werk van 'n ander JU wat handel oor belangrike digitale tegnologieë.

Die werklikheid is dat die beleidsdoelstellings van Horizon Europe nie alleen deur die openbare sektor bereik kan word nie. Daar moet 'n sterk betrokkenheid by die private sektor wees in baie samewerkingsaksies onder Horizon Europe. Daar is selfs 'n breër uitgebreide beginsel in hierdie konteks. Die 17 VN-doelwitte vir volhoubare ontwikkeling kan slegs slaag as daar 'n sterk deelname van die private sektor is. Navorsing, innovasie en wetenskap sal die middelpunt wees om te verseker dat hierdie VN-teikens suksesvol bereik word in 2030.

Horison Europa is 'n ekonomiese instrument. Navorsing, innovasie en wetenskap is intrinsieke elemente in die digitale transformasieproses. Lande wat in hierdie sektore belê, sal op mediumtermyn hoër ekonomiese opbrengste verseker. Tegnologie is ook 'n hoeksteen in die wêreldwye uitdaging om armoede, sosiale probleme en ongelykheid in ons samelewings aan te pak. Dit is ook die mening van die Europese Kommissie, die Wêreldbank, die OESO en die Internasionale Monetêre Fonds.

Laat die private en openbare sektor saamwerk onder Horizon Europe. Dit is 'n wen-wen-situasie vir die openbare en private sektor. Dit is 'n wen-wen-situasie vir die samelewing.

 

Dr Cao Hui is die hoof van Huawei se beleid om aktiwiteite in Europa te bemark.

 

Bulgarye

Die Kommissie keur die Bulgaarse skema van € 79 miljoen goed om mikro-, klein en medium ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die uitbraak van koronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Bulgaarse skema van € 79 miljoen (ongeveer 156 miljoen BGN) goedgekeur om mikro-, klein en medium ondernemings wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word, te ondersteun. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die skema, wat mede-gefinansier sal word deur die Europese Fonds vir Streeksontwikkeling, sal toeganklik wees vir ondernemings wat in sekere sektore aktief is en voldoen aan sekere vereistes wat deur Bulgarye gedefinieer word, wat hul aktiwiteite opgeskort of beperk het deur regeringsbeperkende maatreëls om die verspreiding van die virus. Die bedrag wat elke begunstigde mag ontvang, word bereken deur sy omset (BTW uitgesluit) gedurende die betrokke periode te vergelyk met dieselfde tydperk van die vorige jaar (of die omset vir Oktober 2020, vir begunstigdes wat na 1 Januarie 2020 geopen is).

Die toelaag beloop afhangend van die sektor se aktiwiteit tot 10% of 20% van die omset, tot 'n maksimum van 150 000 BGN (ongeveer 76,694 800,000 €). Die ondersteuning sal die begunstigdes help om 'n deel van hul bedryfskoste en ondersteuningsaktiwiteite te dek wat nodig is om die tekort aan fondse of gebrek aan likiditeit as gevolg van die uitbraak van die koronavirus te oorkom. Die Kommissie het bevind dat die Bulgaarse skema strook met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk. In die besonder, (i) sal die steun nie € 30 per maatskappy oorskry nie; en (ii) steun ingevolge die skema tot 2021 Junie XNUMX toegestaan ​​kan word.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.60454 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

corona

Coronavirus: Verklaring van die Kommissie oor raadgewende lidlande op voorstel om die tydelike raamwerk vir staatssteun verder uit te brei en aan te pas

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n konsepvoorstel aan lidlande gestuur om dit tot 31 Desember 2021 te verleng en die omvang van die program verder aan te pas tydelike raamwerk vir staatshulp, aanvanklik op 19 Maart 2020 aangeneem om die ekonomie te ondersteun in die konteks van die koronavirus-uitbraak. In die lig van die volharding en evolusie van die uitbraak van die coronavirus, beoordeel die Kommissie die behoefte om die tydelike raamwerk verder uit te brei en om die omvang daarvan aan te pas by die ontwikkelende behoeftes van ondernemings, terwyl die waarborge gehandhaaf word om effektiewe mededinging te behou.

Die konsepvoorstel hou rekening met die aanvanklike terugvoer wat lidlande ontvang het n opname in Desember 2020 deur die Kommissie van stapel gestuur om hul mening te vra oor die implementering van die tydelike raamwerk vir staatssteun.

Op grond hiervan het die Kommissie 'n konsepvoorstel aan lidlande gestuur om dit te konsulteer, insluitend: (i) om bestaande bepalings van die Tydelike Raamwerk tot 31 Desember 2021 te verleng; (ii) om die plafonne te verhoog vir beperkte bedrae steun ingevolge die Tydelike Raamwerk en vir maatreëls wat bydra tot die vaste koste van maatskappye wat nie deur hul inkomste gedek word nie, met inagneming van die voortgesette ekonomiese onsekerheid en die behoeftes van ondernemings wat deur die krisis; en (iii) om lidlande in staat te stel om ook op 'n later stadium die toegekende terugbetaalbare instrumente (lenings ingesluit) van tot € 800,000 per maatskappy te omskep (€ 120,000 per maatskappy wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor en € 100,000 per maatskappy wat aktief is in die primêre produksie van landbouprodukte) in direkte toelaes.

Lidlande het nou die moontlikheid om kommentaar te lewer op die konsepvoorstel van die Kommissie. Uitvoerende visepresident Margrethe Vestager, wat verantwoordelik is vir die mededingingsbeleid, het gesê: 'Aangesien die tweede golf van die uitbraak van die koronavirus steeds ons lewens diep beïnvloed, het ondernemings regoor Europa verdere ondersteuning nodig om die krisis die hoof te bied. Daarom stel ons voor om die tydelike raamwerk vir staatssteun te verleng tot 31 Desember 2021 en om die steunbedrae wat onder sekere maatreëls beskikbaar is, te verhoog om te verseker dat effektiewe ondersteuning beskikbaar bly. Ons sal besluit oor die pad vorentoe met inagneming van die standpunte van alle lidlande en die noodsaaklikheid om effektiewe mededinging in die interne mark te bewaar. ”

Die volledige verklaring is beskikbaar aanlyn.

Lees verder

politiek

Europese Groene verwelkom Biden as president

gepubliseer

on

Verkose president Joe Biden word vandag ingesweer as die 46ste president van die VSA. Naas Biden sal Kamala Harris wees wat die eerste eed en vrou van kleur is wat as vise-president verkies word.

Henrike Hahn, Duitse groen lid van die afvaardiging van die Europese Parlement vir betrekkinge met die Verenigde State van Amerika, verwelkom die lang verwagte verandering.

“Die betrekkinge tussen die EU en die VSA sal nie terugkeer na hoe dit was voordat Donald Trump aan bewind gekom het nie. Ons gaan nie terug na die wêreldwye orde van voor Trump-dae nie, aangesien die wêreld vandag verander het.

Ek sien uit na 'n nouer en betroubare samewerking met die VSA wat terugkeer na ordentlikheid en normaalheid in trans-Atlantiese verhoudings.

Ons het beter samewerking nodig rakende kernprioriteite, soos die bestryding van die pandemie en die ekonomiese uitval daarvan, en die aanpak van klimaatsverandering. Ons moet 'n gemeenskaplike grondslag vind oor internasionale handel met hoë sosiale en ekologiese standaarde, insluitend die verdediging van menseregte soos met China.

President Biden se inisiatief om die VSA weer in die Parys-ooreenkoms te plaas as een van sy eerste politieke aksies wat 'n netto-vrystellingsdoelstelling vir 2050 is opmerklik. Terwyl ons met groot druk in Europa werk om die klimaatdoelstellings van Parys via te implementeer Green Deal ons hoop dat ons so spoedig moontlik baie konkrete politieke stappe van die Biden-regering in daardie rigting sal sien.

Ons in Europa is gereed om hand aan hand met ons ou vriende en vennote saam te werk ”.

European Greens is die Europese politieke party wat funksioneer as 'n federasie van politieke partye regoor Europa wat groen politiek ondersteun.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings