'N Nuwe internasionale strategie vir #Wales

| 17 Januarie 2020

Die minister van internasionale betrekkinge, Eluned Morgan, het die eerste internasionale strategie van Wallis bekendgestel, wat die land bevorder as 'n uiterlike nasie wat gereed is om met die res van die wêreld te werk en handel te dryf.

Die strategie sal voortbou op die groeiende internasionale reputasie van Wallis vir volhoubaarheid en wêreldwye verantwoordelikheid en bande vestig met die Walliese diaspora op alle kontinente.

Dit word geloods namate die Verenigde Koninkryk voorberei om die EU te verlaat en 'n nuwe verhouding met die Europese Unie te onderhandel en handel oor internasionale vennote regoor die wêreld.

Eluned Morgan het gesê: 'Daar is 'n sterk internasionale teenwoordigheidr was meer relevant vir Wallis.

"Na die EU-referendum in 2016 en die voortdurende onsekerheid oor die Verenigde Koninkryk se toekomstige verhouding met Europa, sal Wallis sy plek op die internasionale verhoog met nuwe krag aanvul."

Die internasionale strategie het drie kernambisies oor die volgende vyf jaar:

  • Verhoog Wallis se profiel op die internasionale verhoog
  • Kweek die ekonomie deur uitvoere te verhoog en innerlike beleggings te lok

Vestig Wallis as 'n wêreldwye verantwoordelike nasie

Dit is die begin van 'n nuwe benadering tot hoe die Walliese regering Wallis internasionaal bevorder, Wallis se belangrikste wêreldmarkte in 'n post-Brexit-landskap identifiseer en drie sektore beklemtoon waar Wallis erken word as 'n wêreldleier - kuberveiligheid, saamgestelde halfgeleiers en die kreatiewe bedrywe. Dit sal 'n nuwe dinamiese en lewendige beeld van Wallis projekteer as 'n moderne, selfversekerde, hoë-tegnologie, kreatiewe en volhoubare nasie.

Die Minister het gesê voor die bekendstelling by Econotherm, 'n Bridgend-gebaseerde uitvoeronderneming wat jaar-tot-jaar groei behaal het en onlangs in die Wallis Fast Growth 50 erken is, het die Minister gesê:

“As die eerste minister van internasionale betrekkinge in Wallis, was dit belangrik om die prestasies van die afgelope twintig jaar bymekaar te bring en dit as grondslag te gebruik om Wallis se toekomstige benadering tot sy internasionale werk uiteen te sit.

“Vir 'n klein, slim nasie geniet Wallis 'n reputasie wat ver buite sy grense strek. Die strategie sal voortbou op hierdie reputasie en Wallis ten toon stel as 'n nasie wat bekend sal staan ​​vir sy kreatiwiteit, sy kundigheid in tegnologie en sy toewyding aan volhoubaarheid. ”

Die Minister het Brussel en Parys besoek om die strategie te bevorder.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, politiek, Wallis

Kommentaar gesluit.