'N kans om huidige en toekomstige samewerking tussen die #EU en #Kazakstan te vertoon

| Mag 16, 2019

Die komende verkiesings in die EU en Kasakstan verteenwoordig 'n kans om 'n nader naderende verhouding tussen die twee kante te skep, volgens 'n deskundige in Asië in Asië. Europese verkiesings van 23-26 Mei en presidensiële verkiesings in Kazakhstan op 9 Junie is 'n ideale geleentheid om verhoudings te versterk, skryf Fraser Cameron, van die EU-Asië-sentrum.

Tussen die twee stembusse, op 16th en 17th May, is die jaarlikse Astana Economic Forum (AEF) en dit is ook 'n kans dat hy die huidige en toekomstige samewerking tussen die EU en Kasakstan sal toon.

Meer as 3,000 plaaslike en internasionale ekonome, politieke leiers en verteenwoordigers van die burgerlike samelewing sal na verwagting in Nur-Sultan (voorheen Astana) vir die AEF vergader. Ongeveer die helfte van die deelnemers sal afgevaardigdes wees van meer as 100-lande. Die forum sal veranderinge in globale ekonomieë, die sosiale sektor, digitale tegnologieë, verskeie nywerhede en die ontplooiing van die vierde industriële revolusie aanspreek. Internasionale Monetêre Fonds Besturende Direkteur Christine Lagarde, 2018 Nobelpryswenner in Ekonomie en Wêreldbank Hoofekonoom Paul Romer is een van die sprekers.

Lagarde sal deelneem aan die plenaire sitting oor die nuwe ekonomie en Kasakstan se groeiende beleggingspotensiaal

Die AEF is vir die eerste keer in 2008 belê in die wêreldwye finansiële krisis en het gegroei tot 'n internasionale platform wat die globale ekonomiese agenda help vorm.

Cameron, direkteur van die EU-Asië-sentrum, het aan hierdie webwerf gesê dat "die oomblik was geskik vir 'n stap in die verhouding tussen die EU en Kazakh."

Die voormalige adjunk-adviseur van die Europese Kommissie het bygevoeg: "Hierdie somer is daar aan beide kante nuwe leierskap en 'n breër agenda wat op die konneksie fokus, kan beoog.

"Kasakstan is die kern van beide die Bel- en Padinisiatief en die EU se konnektiwiteitstrategie. Dit sal ook 'n hupstoot wees vir die verhoudings tussen die EU en China, as Brussel en Beijing met Kazakhstan-vennote kan werk om sommige van die houvas op infrastruktuur en digitale handel te oorkom. "

Europa en Sentraal-Asië Europese Eksterne Aksie Diens Adjunk-Besturende Direkteur Luc Devigne glo 2019 kan 'n belangrike jaar vir die verhouding tussen EU en Kazakhstan wees.

Hy was in afwagting van die volle inwerkingtreding van die Verbeterde vennootskaps- en samewerkingsooreenkoms (EPCA) tussen Kasakstan en die EU. Ander kwessies sluit in die bevordering van die grondslag vir ekonomiese sukses en streeks- en sekuriteitsaangeleenthede.

Aangesien die EU die grootste belegger in die ekonomie van die land is, glo hy ook dat Kasakstan 'n belangrike vennoot is. Hy het onlangs gepraat oor die "hoë vlak van verhoudings tussen Kasakstan en die EU op ekonomiese, politieke en kulturele-humanitêre gebied" en het kennis geneem dat die ooreenkoms oor Verbeterde Vennootskap en Samewerking wat in 2015 onderteken is, verdere ontwikkeling sal bevorder. Dit het hy ook saamgeval met Kazakhstan se moderniseringsplanne.

Voorbeelde van noue samewerking tussen die twee partye sluit in die projek "Verbetering van Kriminele Geregtigheid in Kasakstan van die Europese Unie" (EUCJ), waarvolgens die EU 261-stasiele rekenaars en drukkers verskaf het om die materiële en tegniese basis van sy proefdiens te verbeter.

Kasakstan het Sentraal-Asië se grootste sonkragaanleg in die Karaganda-streek geopen, 'n ander voorbeeld van huidige samewerking.

Die projek is gelei deur belanghebbendes van EU-lede Tsjeggiese Republiek, Slowakye en Duitsland en het direkte buitelandse beleggings van altesaam $ 340 miljoen gelok.

Die EU is die land se grootste handelsvennoot en belegger, wat elk verantwoordelik is vir 50%, maar olie maak nie minder nie as 88% van alle Kazakh-uitvoere na Europa.

Sedert sy onafhanklikheid het daar $ 300 miljard buitelandse direkte belegging in die land plaasgevind, maar die "leeu-aandeel" het na onttrekkingsbedrywe gegaan.

Kazakh Eerste Minister Askar Mamin het onlangs met die EU se ambassadeur by die land, Sven-Olov Carlsson, en ander vergader om nuwe benaderings tot beleggingsamewerking te bespreek. In 2018 het buitelandse direkte belegging in Kasakstan 15.8% tot $ 24bn toegeneem en buitelandse handel het 20% toegeneem. Die partye wat bespreek is, het onlangs benaderings aangeneem om beleggings te lok.

Jaarliks ​​reis sommige 100,000-Kazakh-burgers na Europa vir besigheid, toerisme en om te studeer. En, na die toekoms, word gehoop dat 'n visumfasiliteringsskema die kontak tussen mense en mense verder sal verbeter.

Alle oë skakel nou na die komende verkiesings en die Forum waar die hoof tema 'Inspirerende Groei: Mense, Stede, Ekonomieë' is.

Oor die afgelope dekade het die Forum erkenning gekry as 'n toonaangewende internasionale konferensie wat globale ekonomiese en finansiële kwessies aanspreek.

Deelnemers sal nuwe maniere bespreek vir volhoubare groei, ontwikkeling van mensekapitaal en kapasiteitsbou in stede as internasionale kennis- en innovasiesentrums.

Die 2-dae sal wêreldwye visionarisse sien en internasionale deskundiges lei saam om die belangrikste aspekte van die wêreld ekonomie te bespreek en oplossings te formuleer.

'N Woordvoerder vir die organiseerders het gesê: "Die deelname van sulke top-politici en kenners in hierdie jaar se uitgawe van AEF is nie net 'n aanduiding van die groeiende belangstelling in die gebeurtenis self nie, maar ook van die gereedheid vir oop dialoog en wedersydse samewerking. "

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU, Gewilde, Gewilde artikel, Kazakstan, politiek

Kommentaar gesluit.