So ver terug as 2000, het die Wêreldbank reeds gekategoriseer Moldawië as 'n vasgevang staat. " Parlementêre stemming-koop, die verkoop van geregtelike besluite, verkeerde behandeling van openbare fondse en finansiering ondeursigtige partytjie was gereelde praktyke wat die kwesbaarheid van die demokratiese oorgangsproses in Moldawië uitgelig. Ten spyte van 'n paar nominaal pro-Europese regerings sedert 2009, die werklikheid is dat Moldawië bly 'n toestand waar gevestigde belange staatsinstellings het gedemp en verlam onafhanklike besluitneming. Die afwesigheid van tjeks op die misbruik van mag en die wydverspreide korrupsie in staatsinstellings het gelei tot die assosiasie ooreenkoms, onderteken met die EU in 2014, synde die enigste oorblywende lewensvatbare politieke aanspreeklikheid meganisme wat die nodige toesig kan voorsiening te maak vir hervormings deur te voer die selfverklaarde "pro-EU koalisie-regering.

Wetgewende vang: Voices for sale

Een ding Moldawiërs nie erf van hul Sowjet-verlede was integriteit in besluitneming. Die verkoop van parlementêre stemme het 'n praktyk in Moldawië sedert die 1990s, deels as gevolg van swak salarisse en die onvermoë om die staat se hulpbronne voldoende te bestuur selfs deur senior politici. Meer onlangs, egter, stem verkoop het wydverspreide in die mate waarin LP openlik verklaar dat hulle aangebied beduidende bedrae geld om te stem vir sekere belangrike besluite wat deur die parlement geword. In Oktober 2015, is die voormalige Eerste Minister Vlad Filat gestroop van sy immuniteit wanneer lede van sy eie kabinet gekoop af. Later daardie maand 'n paar lede van die koalisie gehelp om 'n mosie van wantroue teen hul eie beslissing Kabinet geslaag.

Sedert die November 2014 parlementêre verkiesings, daar is baie georkestreerde verschoven in die parlement, met baie LP verlaat hul politieke faksies om saam met ander partye, die skep van nuwes of geword onafhanklike LP. In Desember 2015, 14 LP het die Kommunistiese Party alleen. Baie mense het ook oor die Liberaal-Demokratiese Party sedert Filat - hul hoof befondser asook hul voormalige leier - was tronk toe gestuur vir korrupsie en medepligtigheid in 'n groot bank bedrog in 2016. Verskeie LP berig dat hulle óf gedwing of betaal via tussengangers van Vladimir Plahotniuc, die omstrede oligarch en president van die Demokratiese Party wat die huidige regerende koalisie lei. Moldawië is dus getuie van 'n vinnige mono polis van krag in die hande van die Demokratiese Party beide op nasionale en plaaslike vlak.

Uitvoerende vang: Waar korrupsie floreer

Clientelism en baantjies vir boeties is basiese beginsels in die verspreiding van die belangrikste regering posisies. Beheer van die regering, ministeries en maatskappye in staatsbesit is toegeken sonder oorweging geskenk aan ondervind of kundigheid. Partye onttrek huur van instellings onder hul beheer. Daar is stil aanvaarding van korrupsie as 'n organiese element van 'n openbare pos. Sodra in die kantoor, 'n party nie homself te posisioneer as die inisieerder van hervormings. Selfverryking is die enigste dryfkrag. Daar is geen belangstelling in of bespreking oor hervormings wat beide die samelewing en die staat sal baat.

Wetlike vang: 'n verlamde regbank

Nepotisme is veral verreikende in die regstelsel. Ten spyte van 30% van regters van die land se hy sedert 2009 aangestel is, is naby familielede gegee voorkeurbehandeling in die werwingsproses. En ten spyte van 'n relatief lae salarisse, die oorgrote meerderheid van die regters self duur voertuie en woon in luukse huise wat uit hul jaarlikse bate verklarings oorgebly. Onverklaarde waardevolle artikels, 'n onwilligheid om toegang tot huurgeld wat spruit uit die verkoop van die hof besluite en 'n kultuur van serwituut verloor maak regters kwesbaar vir die druk van die uitvoerende gesag.

Daar is toenemende bewyse van geteikende aanvalle teen enige vorm van teenstand teen die regering. Terwyl paar die betrokkenheid van Filat in die bank skandaal ontken, die aangebied getuienis was, deur alle beskikbare rekeninge, onvoldoende. Die finale oordeel was 'n formaliteit. Daarbenewens is joernaliste begin om geteiken word vir hul onafhanklike ondersoeke, 'n ongewone verskynsel in Moldawië tot onlangs.

Gevolglik geniet regsplegende en wetstoepassingsinstellings min vertroue in die samelewing en word hulle beskou as gepolitiseer en korrup. Die Europese Unie, die Raad van Europa, die Aksie- en Solidariteitsparty en die EU-Moldawiese burgerlike samelewingsplatform het almal die behoefte aan dringende verandering beklemtoon. Die laaste drie Moldawese regerings het daartoe verbind om regshervorming op papier soos vereis deur die EU-assosiasie-ooreenkoms, maar hulle het tot dusver nog nie tasbare resultate behaal nie.

Staat vang: Wat nou?

Spesiaal vir Moldawese staatsopname is die toenemende konsentrasie van mag binne die hande van 'n enkele individu - Plahotniuc, agter die gevel van die Demokratiese Party. Soortgelyk aan ander breekbare demokrasieë, is die burgerlike samelewing te swak en onvoorbereid om hierdie konsentrasie van mag te belemmer en politieke elite in rekening te hou. Die EU-visum vrye regime het egter ten spyte van die voordele daarvan ook beteken dat baie aktiviste van die burgerlike samelewing, en selfs die bevolking as geheel, die land verlaat het. Elke dag 106 Moldawane beweeg in die buiteland, tydelik of permanent. Maatskaplike druk vorm eenvoudig nie binne die staat nie.

Vir 'n land deel van 'n direkte grens met die EU, maar ook met 'n oorloggeteisterde Oekraïne, Moldawië te kwesbaar vir beide plaaslike en buitelandse gevestigde belange, en daar is 'n bedreiging van kriminele aktiwiteite soos geldwassery, smokkelary en verder oos vee regoor oostelike grens van die EU. 'N Gesamentlike poging deur die EU te hervorm ry is nodig, of die Unie mag hê 'n ander toe te voeg tot die magdom krisisse dit in die gesig staar.