Verbinding met ons

asielbeleid

Spraak: 'n gemeenskaplike Europese asiel stelsel

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

4dd0f3df6Kommissaris van Binnelandse Sake, Cecilia Malmström, het op 24 Maart die konferensie van 'Die Gemeenskaplike Europese Asielstelsel: uitdagings en perspektiewe' in Sofia bygewoon en het die volgende verklaring afgelê.

"Ek sal fokus op 'n fundamentele reg wat my baie na aan die hart lê, een wat maklik teoreties is, maar ingewikkelder om in die praktyk te verdedig: die reg op asiel. Ek het 'n groot deel van my mandaat aan hierdie kwessie toegewy. .

"Asiel is een van ons belangrikste beleidsterreine. Ons Schengen-sone en gebied van vrye beweging beteken dat ons 'n gemeenskaplike asielstelsel moet hê.

advertensie

"U kan nie oop grense en vrye verkeer vir burgers, Schengen-visums en algemene reëls vir immigrasie hê nie, maar dan nie 'n gemeenskaplike asielbeleid hê nie. Dit sou net nie werk nie. En dit het nie voorheen gewerk nie. Die stelsel was reeds onstabiel - dus moes ons dit regmaak.

"Ons eerste beleidsprogram op die gebied van Justisie en Binnelandse Sake - die Tampere-program van 1999 - was die begin van die Gemeenskaplike Europese Asielstelsel.

"Dit het gelei tot die aanvaarding van verskeie nuwe EU-wette rakende die hele asielproses - gemeenskaplike standaarde vir ontvangsvoorwaardes, reëls oor wie gekwalifiseer het vir vlugtelingstatus, gemeenskaplike standaarde vir prosedures, ensovoorts.

advertensie

"Dit was 'n groot prestasie, maar dit was slegs 'n eerste stap. Ons was nie heeltemal tevrede met die uitslag nie, want hierdie wette was in baie opsigte 'n halfhartige poging. Hulle is aanvaar deur eenparigheid van lidlande, wat beteken het dat elke lid kon die staat daarop aandring om "hul" spesifieke bepalings in.

"Uiteindelik het die wette 'n 'kersboom' geword, swaar met ongewenste versierings. Soos u as praktisyns wel weet, was dit vol onduidelikhede en skuiwergate.

"Die situasie in lidlande was dus uiteindelik te uiteenlopend - en die beskermingsvlakke was nog steeds nie sterk genoeg nie. Die gebrek aan duidelikheid het veroorsaak dat die howe baie moes steun op regsinterpretasies gebaseer op algemene beginsels en regspraak wat dikwels vaag.

"Daarom het ons in 2008 met 'n hersiene stel EU-asielwette begin onderhandel. Dit was nie 'n maklike reis nie, aangesien die lidlande uit so verskillende realiteite gekom het.

"Sommige lidlande het goed gevestigde asielstelsels gehad wat hulle baie huiwerig was om te verander. Ander, waaronder Bulgarye, was nuwelinge in asiel met baie min asielzoekers, en hulle was huiwerig om in nuwe stelsels te belê.

'Verlede somer van 2013 het ons uiteindelik daarin geslaag om in te stem en die onderhandelinge te beëindig.

"Ons nuut ooreengekome reëls sal lei tot billiker, vinniger en beter gehalte asielbesluite. Daar sal groter beskerming wees vir minderjarige minderjariges en slagoffers van marteling.

"Ons wette sal ook menslike materiële ontvangsvoorwaardes (soos behuising) regdeur die EU verseker en dat die fundamentele regte ten volle nagekom word. En ons het die moontlikhede om asielsoekers aan te hou aansienlik beperk.

Implementering van SEAD

"Om 'n wet saam te stem is natuurlik net die helfte van die poging. Die werklike werk en die werklike uitdaging vir baie lidlande sal nou begin met die implementering van hierdie nuwe wette.

"Ons moet 'n asielstelsel skep wat prakties in die hele EU funksioneer, en die lidstaten moet hierdie nuwe reëls in hul nasionale wetgewing omskep.

"Ons hooffokus is nou om 'n samehangende implementering in die hele EU te vestig sodat ons seker kan wees van 'n beter toekoms vir die Europese asielstelsel.

'N Belangrike uitdaging vir ons is om te weet wat aangaan en oortredings van die wet te kan bewys. Asielzoekers se eise word nie altyd hanteer in die lig van 'n hofsaal nie. Wat gebeur aan die grense, in aanhoudingsentrums, of in onderhoudskamers, is dikwels sonder getuienis of bewys. Dit is 'n besondere uitdaging vir ons vermoë om lidlande hof toe te neem weens die oortreding van hul verpligtinge.

"'N Egte algemene asielstelsel word nie binne 'n dag gebou nie. Ons begin nou met 'n nuwe tydperk van implementering van die stelsel waaroor ons hierdie somer ooreengekom het.

"Die nuwe wette gee ons egter 'n baie beter basis vir goeie implementering. Die tekste bly ingewikkeld; maar nou bevat dit duidelike (of ten minste duideliker) reëls oor baie moeilike vrae soos ek kort tevore genoem het (aanhouding, toegang tot die prosedure, doeltreffende remedie en die reg om op die gebied te bly, definisie van akteurs van vervolging en beskermers; en baie, baie meer).

“Aangesien baie van die skuiwergate, afwykings en die res van die 'Kersboom' weg is, sal alle lidlande hul eie asielstelsels deeglik moet ondersoek en aanpas by die gemeenskaplike beginsels.

'Hoe meer ons kan seker wees dat alle lidlande' hul gewig trek 'en verantwoordelikheid toon deur die reëls korrek te implementeer, hoe makliker sal dit wees vir ander om solidariteit te betoon met die MS wat hulp nodig het.

'Die rol van regspraktisyns sal nou van groot belang wees, aangesien u hierdie nuwe wette in verskillende praktiese situasies sal moet gebruik en interpreteer; hetsy as regters, as verteenwoordigers van aansoekers in die hof of as nasionale owerhede.

"Die Kommissie sal hulp verleen in hierdie verband - deur befondsing, opleiding en deur praktiese samewerkingsinisiatiewe saam met EASO.

"Behoorlike implementering van die nuwe CEAS is volgens u begrip die belangrikste prioriteit op hierdie gebied vir die komende jare.

Solidariteit

"Ek is vol vertroue dat die regte implementering van die wette 'n ewe hoë gehalte van die stelsels in Europa sal verseker. Die proses sal egter baie vergemaklik word deur verbeterde samewerking en deel van verantwoordelikhede.

"Om dit te bereik, het ons 'n nuwe agentskap - die Europese asielondersteuningskantoor, EASO - geskep, spesifiek om die lidstaten te help met die implementering van die EU-asielwetgewing en op gebiede van praktiese samewerking.

"Ons het byvoorbeeld opleidingsmodules in 'n Europese asielkurrikulum ontwerp met die doel om asielsaakwerkers op te lei volgens dieselfde standaarde in die hele EU.

'Deur die deel van land van herkomsinligting kan die saakwerkers toegang hê tot die mees onlangse inligting oor die situasie in lande van herkoms, om 'n ingeligte besluit te neem of die aansoeker 'n gegronde vrees vir vervolging het.

"Ek erken die probleme met die spanning oor die argument oor solidariteit teenoor verantwoordelikheid. Sommige lidlande het gevoel dat hulle deur die res in die steek gelaat word, veral deur die 'Dublin'-stelsel vir die toekenning van verantwoordelikheid tussen lidlande vir die hantering van asileise. .

"Daar is egter 'n wanpersepsie dat die Dublin-stelsel die meeste asielaansoekers na die buitewyke van die EU kanaliseer. In werklikheid word 70% van die asielgevalle deur 5 lidlande hanteer - Duitsland, Frankryk, Swede, die Verenigde Koninkryk en België - geen waarvan die buitegrens van die EU is.

"Sommige lidlande dink dus dat diegene wat om hulp vra nie hul verantwoordelikheid aanvaar nie. Die gevolg was soms verlamming, selfs wanneer dringende optrede gevra is.

Rol van die howe

"Die regbank sal voortdurend besondere verantwoordelikhede hê gedurende die implementeringsproses.

"Ek sien dit op twee maniere. Die eerste is in werking. Die nuwe riglyne sal die toeganklikheid van howe in die konteks van die asielprosedure verbeter deur duidelike standaarde uiteen te sit vir die reg op 'n effektiewe remedie en beter toegang tot gratis regshulp; maar ook in die konteks van ontvangsvoorwaardes en aanhouding.

'Die howe moet toesien dat ons standaarde ten volle nagekom word in elke individuele saak wat onder hul aandag gebring word.

"Deur dit te doen, speel die howe ook 'n tweede, strategiese rol. Deur regspraak uit te oefen, sal howe steeds meer vlees gee aan die ooreengekome reëls, veral wat kwalifikasiekriteria betref.

"In hierdie opsig sal goeie samewerking tussen regters op Europese vlak uiters nuttig wees. Gegewe die ingewikkeldheid van asielvrae, is dit belangrik dat alle regspraktisyns ten volle bewus is van al die verskillende sake en kwessies wat in howe regoor Europa ter sprake kom. .

"Ek dink dat dit belangrik is om oplossings wat in verskillende lande vir soortgelyke probleme gevind word, te oorweeg en te kyk of dit in ander toepaslik is. Dit is 'n element van die bou van 'n samehangende Europese benadering tot asiel.

ander uitdagings

"Onmiddellik nadat politieke ooreenkoms bereik is oor ons hersiene asielwette verlede Junie, is die nuwe Europese Europese asielstelsel getoets weens die ernstige krisisse wat aan ons buitegrens in Sirië en in die Horing van Afrika ontwikkel het. Dit het gelei tot 'n groot ontheemding van mense deur Noord-Afrika kom.

"Dit was 'n dramatiese tyd vir die lidstaten in die" frontlinie "- en veral vir Bulgarye, Griekeland, Ciprus, Malta en Italië.

"Die Kommissie het, tesame met EASO en Frontex, die situasie op die grond vóór die somer noukeurig dopgehou, in noue samewerking met die betrokke nasionale owerhede.

"Dit is belangrik dat daar reëlings vir noodgevalle bestaan ​​sodat ons die groot aantal aankomelinge kan hanteer as dit gebeur. Ons doel was om die paraatheid van die EU te verhoog in geval van 'n groot toestroming, veral uit Sirië.

"Deur dit te doen, kon ons beskikbare EU-hulp en instrumente vooraf posisioneer, met meer as 20 miljoen euro wat reeds vir hierdie doel bestem is, bo en behalwe die befondsing wat beskikbaar gestel is na aanleiding van die tragedie van Lampedusa.

"Hierdie fondse sal gebruik word om die vermoë van lidlande aan die frontlinie te versterk, insluitend Bulgarye, maar ook ander MS's (DE, SE, FR, NL) wat reeds met 'n baie hoë migrasiedruk gekonfronteer word.

Situasie in Bulgarye

Aangesien BG 'n 'frontstaat' is, het die afgelope paar maande groot aankomelinge van migrante en vlugtelinge in die gesig gestaar, wat die asielstelsel 'n groot druk plaas.

"Hierdie ontwikkelinge het egter ook die bestaande swakhede in die asielstelsel in BG blootgelê.

'Maar ek verwelkom die belangrike stappe wat BG-owerhede neem om die uitdaging die hoof te bied. Dit sal die vermoë versterk om 'n groot aantal asielsoekers die hoof te bied.

"Die Kommissie en EASO help BG al 'n rukkie in hierdie proses met finansiële hulp, kundigheid en advies saam met ander MS.

"Alhoewel die situasie steeds moeilik is, is die hulp wat verleen word 'n goeie voorbeeld van hoe solidariteit teenoor 'n lidstaat onder spesifieke druk getoon kan word.

"Natuurlik strek ons ​​belang om vlugtelinge te beskerm, ook verder as die EU-grens. Ons asielstelsel is slegs van toepassing op diegene wat gelukkig is om dit na Europa te haal. Gevolglik is die werklikheid dat desperate mense gevaarlike reise sal probeer die Middellandse See, wat hul lewens in gevaar stel om hierheen te kom om beskerming te soek.

'Die Lampedusa-tragedie van Oktober 2013 het gelei tot oproepe tot hernieude EU-optrede, aangesien ons suidelike seegrens al hoe meer as 'n gemeenskaplike saak van die EU beskou word, en nie net vir een lidstaat nie.

"Die Task Force Mediterranean is dus gestig met die doel om korttermyn operasionele oplossings te ontwikkel om te voorkom dat soortgelyke tragedies weer gebeur. Die Task Force-aksies sal bydra tot die redding van lewens in die Middellandse See en die ondersteuning van lidlande wat onder 'n swaar migrasiedruk verkeer.

Toekomstige projekte

"Parallel met ons fokus op implementering, het ons begin met die nadenke oor 'n meer langtermyn-toekoms. Ruim 'n week gelede het die Kommissie die sogenaamde" post-Stockholm-mededeling "aangebied wat 'n basis sal vorm vir verdere besprekings in die Raad.

'Een idee waaroor reeds ooreengekom is, is om te werk aan die gesamentlike verwerking van asielaansoeke - dit is die moontlikheid vir amptenare uit verskeie lidlande om saam te werk om 'n aantal versoeke te verwerk, miskien as 'n manier om 'n lidstaat te ondersteun wat onder bepaalde druk te staan ​​kom. .

"Ander idees is ook gedryf en sal oorweeg word. Daar is byvoorbeeld die idee om EASO toe te laat om die kwaliteit van asielbeoordelings te monitor deur die lidstaten te help om hul asielbesluite te hersien.

"Die EU moet ook voortgaan om solidariteit te toon met die ontwikkelende wêreld, wat die grootste deel van die wêreld se vlugtelingpopulasie huisves. Ons moet in die konteks van Sirië byvoorbeeld nie vergeet dat miljoene vlugtelinge in die buurlande is nie, terwyl 65 000 kom na die EU.

'' N Belangrike manier om solidariteit met die buurlande van die EU te toon, is deur ons verbintenis tot die hervestiging van vlugtelinge te verhoog.

"Ons moet ook ons ​​pogings verskerp om die kapasiteit van derde lande om vlugtelinge op 'n gepaste manier te kan ontvang, uit te bou, in ooreenstemming met internasionale standaarde. Versterkte plaaslike beskermingsprogramme sal 'n belangrike instrument in hierdie verband wees.

"Ons moet ook ondersoek instel na die moontlikheid om regsweë te verbeter vir persone wat beskerming nodig het om na Europa te kom, byvoorbeeld deur MS se benadering tot die uitreiking van humanitêre toegangsvisums te koördineer.

Gevolgtrekking

'As ons van 'n asielstelsel op Europese vlak praat, beskou ons dit soms in terme van abstrakte beginsels en konsepte.

"Maar in die middel van die stelsel is die praktisyns. En die stelsel moet ook regverdig teenoor hulle wees. Dit moet hulle al die nodige instrumente gee om aan te hou om 'n goeie werk te doen: duidelike wette, goeie opleiding, genoeg hulpbronne .

"Ek dink dat dit waarskynlik is dat die landskap oor asiel gedurende die komende jare aansienlik sal verander, net soos dit die afgelope twintig jaar geweldig gedoen het.

"Maar ons het meer en meer Europese norme, en as ons goed genoeg saamwerk, kan ons baie van die ongerymdhede wat ons in die gesig staar, uit die weg ruim, sodat ons 'n gemeenskaplike Europese asielbeleid bereik, sowel as 'n beter resultaat vir sowel ons burgers as vir diegene wat na ons Unie kom. '

Asiel in die EU28: Groot toename byna 435,000 asielzoekers in die EU28 in 2013 geregistreer grootste groep van Sirië

asielbeleid

Ooreenkoms oor asielagentskap is 'n belangrike stap in die rigting van solidariteit '

gepubliseer

on

Onderhandelaars van die Europese Parlement en die Raad het vandag (29 Junie) 'n ooreenkoms bereik oor die transformasie van die Europese asielondersteuningskantoor in 'n Europese agentskap vir asiel.

Ylva Johansson, kommissaris vir binnelandse sake, het gesê: “Die nuwe verdrag oor migrasie en asiel is aan die gang. Ek is baie tevrede met hierdie tweede wetgewende ooreenkoms sedert ek my amp aanvaar het. Ons moet asielbesluite vinnig en regverdig neem en oral in Europa met dieselfde hoë gehalte. En ons benodig hoë en samelopende ontvangsstandaarde in lidlande. Die nuwe agentskap sal help om dit te bereik en voort te bou op die uitstekende werk van EASO (Europese asielondersteuningskantoor). Dit sal ons ook help om weg te beweeg van krisis na paraatheid en reaksie - 'n belangrike stap in die rigting van volhoubare migrasiebestuur in Europa. ”

Elena Yoncheva-parlementslid (S&D, Bulgarye) het gesê: 'Dit is 'n belangrike stap in die rigting van 'n asielbeleid gebaseer op solidariteit, waarvoor ons hier in die Europese parlement veg; solidariteit met die voorste lidlande, maar ook solidariteit met diegene wat beskerming nodig het. ”

Op grond van die ervaring van die Europese kantoor vir asielondersteuning, sal die nuwe agentskap 'n versterkte mandaat hê wat daarop gemik is om by te dra tot:

Doeltreffender asielstelsels deur groter operasionele en tegniese ondersteuning aan lidlande, insluitend opleiding, paraatheid, inligtingontleding en uitruil van inligting.

'N Reserwe van 500 kundiges, waaronder tolke, saakhanteerders of ontvangs spesialiste wat op versoek van lidlande as deel van asielondersteuningspanne ontplooi kan word.

Eenvormige besluitneming van hoë gehalte deur operasionele standaarde, aanwysers, riglyne en beste praktyke vir die implementering van die Unie-wetgewing oor asiel te ontwikkel.

Beter monitering en verslagdoening oor asiel- en ontvangstelsels om meer konsekwente praktyke in Europa te verseker, in ooreenstemming met die EU-wetgewing. 

Kapasiteitsbou in nie-EU-lande om asiel- en ontvangsstelsels te verbeter en EU-hervestigingskemas te ondersteun, voort te bou op die bestaande samewerking met VN-agentskappe.

'N Langlopende sage

advertensie

Die Europese Kommissie het aanvanklik in Mei 2016 sy voorstel vir 'n EU-asielagentskap ingedien na die oplewing van migrante uit die oorloggeteisterde Sirië. In 'n tyd van diep ekonomiese malaise en verdeeldheid het migrasie Europese state verder verdeel en politieke ooreenkoms buite bereik bereik. Daar is 'n lang harde slag sedertdien om 'n breë politieke ooreenkoms te bereik. Die nuwe Kommissie het nuwe impuls aan hierdie kwessie gegee, gelei deur kommissaris Johansson, wat in September 2020 'n nuwe migrasie- en asielverdrag voorgestel het. Die verdrag handhaaf die 2016-voorstel vir 'n asielagentskap waarop vandag ooreengekom is. 

"Die kompromie vandag oor die Europese Asielagentskap gee ook hoop vir die komende onderhandelinge oor die Migrasie-pact, die hervormingspakket van nuwe EU-migrasiewette. Ons doen nou 'n beroep op lidlande om die onderhandelinge op 'n ewe konstruktiewe manier op te stel oor die Migrasie-pakt vir 'n sterker , meer doeltreffende EU-migrasiebeleid, ”het Tomas Tobé, parlementslid (EPP, Swede), gesê.

Die ooreenkoms van vandag is die tweede wetgewende ooreenkoms oor die nuwe paktvoorstelle, ná die ooreenkoms oor die Blue Card-richtlijn in Mei. 

Sedert sy verantwoordelikhede in 2011 aangeneem het, het EASO EU-lande voortdurend ondersteun in die toepassing van EU-asielreëls, deur nasionale land van herkoms te verskaf om meer eenvormige besluite aan te moedig, op te lei en toegewyde netwerke van nasionale owerhede op te stel om operasionele samewerking te verbeter. oor asielverwante aangeleenthede.

In 2021 werk EASO met 'n begroting van € 142 miljoen en ongeveer 500 personeel. Asielondersteuningspanne is teenwoordig in Ciprus, Griekeland, Italië, Malta en Spanje. In die afgelope tien jaar het EASO 10% van alle asielaansoeke in Ciprus, Griekeland, Italië en Malta geregistreer, 40% van die beste belangstellings vir kinders in Griekeland uitgevoer en alle verhuisings na Cuba, Italië en Malta van die land af ondersteun.

Wat volgende?

Die ooreenkoms wat vandag bereik is, moet formeel deur die Europese Parlement en die Raad goedgekeur word. Sodra die nuwe verordening in werking getree het (20 dae na publikasie in die Amptelike Tydskrif), sal die Europese Asiel-ondersteuningskantoor die EU-agentskap vir asiel word en op grond van sy nuwe mandaat kan optree.

Lees verder

asielbeleid

Kommissaris Johansson woon die bekendstelling van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU by

gepubliseer

on

Vandag (29 Junie), kommissaris van binnelandse sake, Ylva Johansson (Foto) sal die bekendstelling van die 10 bywoonth uitgawe van die jaarverslag oor die situasie van asiel in die EU, gepubliseer deur die Europese asielondersteuningskantoor (EASO). Die kommissaris sal saam met die uitvoerende direkteur van EASO, Nina Gregori, en die voorsitter van die EASO-bestuursraad, Mikael Ribbenvik, aansluit. Die jaarverslag bied 'n omvattende oorsig van sleutelontwikkelings op die gebied van asiel in die EU-lande en geassosieerde lande. Die verslag sal tendense in asiel in 2020 aanbied, met 'n spesiale fokus op die impak van die koronavirus-pandemie op nasionale en EU-asielstelsels. Die verslag sal ook beleidsveranderings, goeie praktyke en volgehoue ​​uitdagings op die gebied van asiel uiteensit. Vir persmateriaal van embargo, kontak asseblief EASO direk.

advertensie

Lees verder

asielbeleid

Turkye se beleid in #Libya bedreig die EU

gepubliseer

on

Die Turkse ingryping in die Libiese konflik het die negatiewe uitwerking op die streek veroorsaak: die magsbalans het verander en die GNA het Tripoli van die LNA-magte bevry en onlangs 'n grootskaalse offensief op Sirte begin. Op 6 Junie na onderhandelinge met die bevelvoerder van die Libiese nasionale weermag (LNA), veldmaarskalk Khalifa Haftar, en die speaker van die Libiese huis van verteenwoordigers Aguila Saleh Issa en Abdel Fattah Al-Sisi, die president van Egipte, het die Kaïro-verklaring uitgereik .

Dit is gebaseer op die ooreenkomste wat tydens die Berlynse konferensie oor Libië in Januarie bereik is. Volgens die Kaïro-verklaring, "onderneem alle partye om op 6 Junie plaaslike tyd op Maandag 8 Junie die vuur te staak". Daarbenewens maak dit voorsiening vir die voortsetting van onderhandelinge in Genève onder beskerming van die VN van 'n gesamentlike militêre komitee in die 5 + 5-formaat (vyf verteenwoordigers van elke kant). Verdere vordering met ander aangeleenthede, insluitend politieke, ekonomiese en veiligheid, sal afhang van die sukses van sy werk.

Josep Borrell, minister van buitelandse sake van die EU, die Franse minister van Buitelandse Sake, Jean-Yves Le Drian, die Duitse minister van buitelandse sake, Heiko Maas, en die Italiaanse minister van Buitelandse Sake, Luigi Di Mayo, het die verklaring verwelkom en versoek dat alle vyandelikhede in Libië gestaak word en dat alle buitelandse troepe en militêre onttrekkings toerusting uit die land.

Die Franse president het opgemerk dat Turkye 'n "gevaarlike spel" in Libië speel. "Ek wil nie binne ses maande, of een jaar of twee, sien dat Libië in die situasie is waarin Sirië vandag verkeer nie," het Macron bygevoeg.

Die Griekse minister van Buitelandse Sake, Nikos Dendyas, het op Woensdag 24 Junie in 'n verklaring aangekondig na aanleiding van die besoek van die EU se hoë verteenwoordiger vir buitelandse sake en veiligheidsbeleid Josep Borrel aan Evros dat Turkye "steeds veiligheid en stabiliteit, asook vrede in die oostelike Middellandse See, ondermyn", wat probleme vir al sy bure veroorsaak. "Turkye het die soewereiniteit van Libië, Sirië, Irak en ons EU-vennoot, die Republiek Ciprus, voortdurend geskend. In Libië, in weerwil van internasionale legitimiteit, oortree dit die VN-embargo in die strewe na sy neo-Osmaniese strewe. Dit openlik ignoreer Europa se herhaalde oproepe om respek vir internasionale legitimiteit, ”het Dendyas gesê.

Turkye het die Kaïro-verklaring verwerp: die "Cairo-inisiatief" oor die Libiese nedersetting is "nie oortuigend" en opreg nie, het die Turkse minister van buitelandse sake, Mevlut Cavusoglu, verklaar. Na die Kaïro-verklaring se voorsitter van die Presidentsraad het Fayez Al-Sarraj die GNA-troepe aangespoor om "gaan voort met hul pad" in die rigting van Sirte.

Die onlangse sukses van die GNA-troepe word veroorsaak deur die deelname van Siriese huursoldate, verbonde aan jihadiste, wat vanaf Mei 2019 aktief deur Turkye in Libië gestuur is om teen die LNA te veg. Volgens die Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), die aantal vegters van die pro-Turkye Siriese faksies kan vandag meer as 18 000 bereik. Oor die algemeen kom die huursoldate van die Al-Mu'tasim-brigade, die Sultan Murad-brigade, die Noordelike Valke-brigade, Al-Hamzat en Suleiman Shah. Die huursoldate word beloof om 1500-2000 $ per maand te betaal, maar die huidige maandelikse salaris van elke vegter is ongeveer 400 $.

Die beleid van Turkye in die Libiese streek verteenwoordig vernietigende neo-Ottomaanse en pan-islamistiese strategie, wat gebaseer is op die neokolonialistiese ambisies. Die moontlike verklaring vir die ingryping in Libië is die onstabiliteit in Turkye self en die verlies aan gewildheid van die Erdogan (die steun van die AKP-party het van Metropolitan tot 33.9 in Februarie 2020 tot 30.7 in Mei 2020 gekom). Die Turkse president gebruik die Islamitiese vertelling (in Libië as die oorlog aan die kant van die GNA, in Turkye - die inisiatief om Hagia Sophia weer in die moskee te omskep) vir die legitimering van sy mag. İbrahim Karagül, die rubriekskrywer in die hoofstroom Yeni Şafak media van Turkse Republiek het geskryf:“Turkye sal nooit aan Libië onttrek nie. Dit sal nie opgee voordat hy sy doel bereik het nie. ”

Die belangrikste pro-Erdogan-media versprei vanaf November 2019 (toe GNA 2 transaksies met Erdogan onderhandel het) oor hierdie neokolonialistiese agenda: Libië word gesien as 'n deel van die neo-ottomanse ryk.

Bedreiging vir die EU

Die negatiewe effek van die agenda van die neo-ottoman in Libië is die bedreiging van die nuwe migrasiekrisis, wat met die EU kan gebeur. In Maart 2020 verklaar die Turkse leier Recep Tayyip Tayyip Erdogan dat Turkye nie die grense vir vlugtelinge sal sluit totdat die EU sy beloftes aan Ankara nakom nie. Onlangs het die Turkse minister van Buitelandse Sake Mevlüt Çavuşoğlu kennis geneem van die oplewing van 'n nuwe vlaag vlugtelinge na Europa te midde van die stabilisering van die COVID-19-situasie. As Turkye op hierdie uitdaging reageer, sal Europa 'n nuwe migrasiekrisis in die gesig staar en die maatskaplike dienste van die nuwe vlaag vlugtelinge sal die grootste stoot ervaar.

Die ander front van die bedreiging is die Libiese koste, die beginpunt vir die reis van migrante na Europa. Bykans 2,000 Turkse-gesteunde Siriese militante wat die afgelope vyf maande na Libië vervoer is, het die Noord-Afrikaanse land na Europa gevlug volgens die Siriese Observatorium vir Menseregte (SOHR).

Europese regerings neem stappe om die Turkse beleid in Libië aktief teen te werk: Frankryk het die NAVO reeds hieroor toegespreek. Die Franse president het die saak reeds met die Amerikaanse president Donald Trump bespreek, en daar sal in die komende weke meer uitruilings oor die kwessie verwag word.

Om Europese belange te beskerm, is dit belangrik om Libië teen Turkse uitbreiding te beskerm en te voorkom dat Erdogan beheer oor die land se bates verkry.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings