Verbinding met ons

korrupsie

Opsommings van nasionale hoofstukke uit Europese Teenkorrupsie Verslag

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

051112-corruptioneurope-mOostenryk

Oostenryk se stryd teen korrupsie is versterk deur pogings tot voorkoming en vervolging. In hierdie verslag stel die Europese Kommissie voor dat Oostenryk die nodige hulpbronne aan gespesialiseerde aanklaers verseker vir die verwerking van korrupsiesake. Verder sal die vervolging van omkopery doeltreffender word as u toegang tot bankrekeninginligting vergemaklik, in gevalle van vermoede oor korrupsie. Die Kommissie stel ook voor dat Oostenryk 'n moniteringsmeganisme instel om die verklarings van bates vir gekose en aangestelde senior amptenare na te gaan.

Behalwe 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, bied die Europese Kommissie ook twee uitgebreide meningspeilings aan. Meer as driekwart van die Europese burgers, en 66% van die Oostenrykers, is dit eens dat korrupsie wydverspreid in hul tuisland is. Die peilings toon ook dat Oostenryk die enigste land in Wes-Europa is waar 'n betreklik groot deel - byna een derde van die respondente - dit aanvaarbaar sal vind om 'n guns te doen of 'n geskenk te gee in ruil vir 'n openbare diens. Vier persent of Europeërs, en 5% van die Oostenrykers, sê dat hulle die afgelope jaar gevra of verwag is om omkoopgeld te betaal. Vier uit tien Europese en Oostenrykse maatskappye beskou korrupsie as 'n hindernis om sake te doen.

advertensie

België

België het die nodige anti-korrupsie raamwerk in plek, maar meer kan gedoen word. Vandag is daar 'n risiko dat korrupsie in België nie in 'n volhoubare wyse aangespreek as gevolg van wisselende vaardighede op plaaslike en federale vlak. So, in hierdie verslag, die Europese Kommissie is wat daarop dui dat etiese reëls toegepas word vir alle aangestel en verkose amptenare by die federale, streeks- en plaaslike vlakke. Verder moet België die kapasiteit van die regstelsel en wetstoepassing te verhoog om seker te maak dat korrupsie gevalle vervolg voordat hulle tyd perke loop uit. Die Kommissie het ook dui daarop dat anticorruption wetgewing oor befondsing party uitgebrei na partye wat nie federale subsidies ontvang nie.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 67% van Belge, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Vier persent van die Europeërs, en 3% van die Belgiese mense, sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar. Vier uit tien Europese en Belgiese maatskappye oorweeg korrupsie tot 'n hindernis vir sake doen nie.

advertensie

Bulgarye

Die stryd teen korrupsie is al lank 'n prioriteit vir Bulgarye, en wetlike hervormings het gelei tot die stigting van nuwe strukture. Maar korrupsie bly wydverspreid. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Bulgarye teenkorrupsie-instellings moet beskerm teen politieke invloed en stel hul bestuur op 'n deursigtige, meriete-gebaseerde proses. Ewekansige toewysing van sake in die howe moet verseker word deur 'n doeltreffende nasionale stelsel. Ook, die Kommissie is wat daarop dui dat 'n etiese kode vir lede van die Nasionale Vergadering aangeneem word, en dat afschrikkend sanksies vir korrupsie in openbare verkryging toegepas op nasionale en plaaslike vlak.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, bied die Europese Kommissie ook twee uitgebreide meningspeilings aan. Meer as driekwart van die Europese burgers en 84% van die Bulgare is dit eens dat korrupsie in hul tuisland wydverspreid is. Vier persent van die Europeërs en 11% van die Bulgare sê dat hulle die afgelope jaar gevra of verwag is om omkoopgeld te betaal. En net 9% van die Bulgare - die laagste persentasie in die EU - is van mening dat daar voldoende vervolgings is om mense van korrupte praktyke af te weer.

Ciprus

Ciprus verbintenis om korrupsie te voorkom deur die wysiging van wetgewing en die vestiging van 'n koördinerende liggaam gedemonstreer. Terselfdertyd, die klein aantal vervolg gevalle dui op 'n behoefte aan die handhawing stelsel te versterk. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Ciprus stroomlijnt prosedures om effektiewe ondersoeke van korrupsie binne die polisie te verseker. Gedragskodes vir verkose en aangestel amptenare moet ook ingestel word, ten einde bates van tyd tot tyd verklaar. Verder is die Kommissie is wat daarop dui dat Ciprus teëhou die moontlikheid van maatskappye in staatsbesit politieke gebeure borg, reguleer skenkings aan verkiesing kandidate, en verplig partye om finansiële inligting aanlyn te publiseer.

Behalwe 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, bied die Europese Kommissie ook twee uitgebreide meningspeilings aan. 57% van die Cyprioten, en 26 persent van die Europeërs in die algemeen, sê dat hulle persoonlik geraak word deur korrupsie in hul daaglikse lewe. Vier persent van die Europeërs en 3% van die Cyprioten sê dat hulle die afgelope jaar gevra of verwag is om omkoopgeld te betaal. 83% van die Cyprioten - die hoogste persentasie in die EU - sê dat die enigste manier om suksesvol te wees deur politieke verbintenisse. Verder meen 85% van die Cypriotiese ondernemers dat bevoordeling en korrupsie die sakekompetisie belemmer.

Kroasië

Kroasië het aansienlike pogings in die afgelope jaar sy teenkorrupsie-raamwerk te verbeter. Maar daar verskyn om meer klem op onderdrukking van korrupsie in teenstelling met voorkoming. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Kroasië gedragskodes moet ontwikkel vir verkose amptenare by die sentrale en plaaslike vlakke met voldoende aanspreeklikheid gereedskap, uit te voer aansienlike tjeks van bate verklarings en konflikte van belange van die openbare amptenare, en die vestiging van 'n effektiewe meganisme vir die voorkoming van korrupsie in staatsbesit en staatsbeheerde maatskappye. Verder is die Kommissie is wat daarop dui dat Kroasië implementeer 'n strategie vir die voorkoming van korrupsie in openbare verkryging, insluitend met betrekking tot die gesondheidsorg sektor, en verseker beskerming meganismes vir verklikkers wat korrupsie aan te meld.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 94% van Kroaten, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Vier persent van die Europeërs, en ses persent van Kroaten, sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar. En 81% van Kroaties besighede glo dat bevoordeling en korrupsie belemmer besigheid kompetisie in Kroasië.

Tsjeggiese Republiek

Oor die afgelope dekade, het 'n strategiese raamwerk vir die stryd teen korrupsie is ontwikkel in die Tsjeggiese Republiek. Maar aanhoudende probleme hou verband met openbare praktyke verkryging en die misbruik van openbare fondse. Pogings in plek wetgewing wat botsende belange in die staatsdiens te sit tot dusver onsuksesvol. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat sulke wetgewing in plek gestel word, ook oor-meriete-gebaseerde werwing en waarborge teen arbitrêre ontslag. Die Kommissie is ook daarop dui dat verkiesingsveldtog uitgawes en skenkings openbaar gemaak in die jaarlikse finansiële verslae, en om die vermoë van aanklaers om korrupsie gevalle te hanteer in 'n onafhanklike wyse te versterk.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 95% van Tsjegge is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 8% van die Tsjegge sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, wat twee keer soveel as die Europese gemiddelde. 71% van Tsjeggiese besighede, die hoogste persentasie in die EU, sê dat korrupsie is 'n groot struikelblok vir sake doen.

Denemarke

Denemarke is een van die top EU presteerders in terme van deursigtigheid, integriteit en beheer van korrupsie. Sommige ruimte vir verbetering bly egter veral met betrekking tot die finansiering van politieke partye en die raamwerk vir die vervolging van korporasies op grond van omkopery in die buiteland. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel om die deursigtigheid en toesighoudende meganismes van die finansiering van politieke partye en individuele kandidate verder te verbeter. Die Kommissie is ook daarop dui dat verdere pogings onderneem om buitelandse omkopery veg, deur, byvoorbeeld, die verhoging van die vlak van boetes vir korporasies.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Onder die Dene, dat die getal is net 20%, en Denemarke is konsekwent ingedeel onder die minste korrupte lande in die EU. Minder as een persent van die Deense burgers is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, in vergelyking met die EU-gemiddelde van 4%.

Estland

Korrupsie vlakke in Estland in 'n internasionale vergelyking kan as laag beskou. Maar stel die vandag Europese Kommissie bykomende pogings om deursigtigheid en toesig oor die finansiering van politieke partye, asook van openbare verkryging te verbeter. Die Kommissie is ook daarop dui dat Estland n gedragskode vir lede van die Parlement, vergesel deur 'n doeltreffende meganisme van toesig en sanksies moet neem.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 65% van Estlanders, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Vier persent van Estlanders sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, dieselfde nommer as die Europese gemiddelde.

Finland

So algehele, Finland is een van die toppresteerders in die EU met betrekking tot anti-korrupsie. Tog het daar 'n paar hoë-vlak korrupsie gevalle waar gunste is uitgeruil word op grond van informele verhoudings, en steunwerwing deur besighede verskaf veldtog finansiering te politici. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel dus dat Finland verplig munisipaliteite en streke om deursigtigheid te verseker in die openbaar kontrakte met private entrepreneurs. Die Kommissie stel ook voor dat die teenkorrupsie-eenheid van die Nasionale Buro vir Ondersoeke effektief moet ondersteun ondersoeke van korrupsie-verwante misdade, en koördineer prosedures teenkorrupsie tussen regeringsagentskappe.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Ongeveer een uit elke vier Europeërs, maar slegs 9% van Finne, sê dat hulle geraak word deur korrupsie in hul alledaagse lewens. Vier persent van die Europeërs, en minder as een persent van Finne, sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Frankryk

In Frankryk, het wetgewende maatreëls wat onlangs geneem is oor die kwessie van botsende belange tussen politici en staatsamptenare. Maar korrupsie-verwante risiko's in die openbare verkryging en in internasionale saketransaksies is nie aangespreek. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel dus dat Frankryk 'n omvattende assessering moet doen om risiko's te identifiseer op plaaslike vlak, en prioriteite vir anti-korrupsie maatreëls met betrekking tot openbare verkryging. Die Kommissie is ook daarop dui dat Frankryk verbeter die wetgewing op buitelandse omkopery, spreek die aanbevelings oor befondsing party wat deur die Raad van Europa het opgewek, en maak pogings om die operasionele onafhanklikheid van aanklaers te verhoog.

Behalwe 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, bied die Europese Kommissie ook twee uitgebreide meningspeilings aan. Meer as driekwart van die Europese burgers, en 68% van die Franse, is dit eens dat korrupsie in hul tuisland wydverspreid is. Vier persent van die Europeërs, en twee persent van die Franse, sê dat hulle die afgelope jaar gevra of verwag is om omkoopgeld te betaal. Vier uit tien Europese maatskappye beskou korrupsie as 'n hindernis om sake te doen. Die getal vir Frankryk is hoër - ses uit tien Franse maatskappye beskou dit as 'n struikelblok.

Duitsland

Wat die bestryding van korrupsie betref, is Duitsland een van die beste lande in die EU. Meer kan egter gedoen word. In hierdie verslag wys die Europese Kommissie daarop dat Duitsland voordeel sou trek uit die instelling van streng strawwe vir korrupsie van verkose amptenare. Die Kommissie stel ook voor dat Duitsland 'n beleid moet ontwikkel om die fenomeen 'draaiende deur' te hanteer, waar amptenare hul amp verlaat om te werk vir maatskappye wat hulle onlangs gehelp het. Verder is dit nuttig om 'n groter bewustheid van die risiko's van buitelandse omkopery by klein en mediumgrootte ondernemings te maak, en Duitsland kan ook meer doen om besorgdheid oor die manier waarop verkiesingsveldtogte gefinansier word, aan te spreek.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lid Ssate, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Hoewel min Duitsers het direkte ervaring van omkopery, vier persent van die Europeërs algehele sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar. 9% van die Duitsers sê dat hulle persoonlik ken iemand wat omkoopgeld geneem het.

Griekeland

Die instellings wat korrupsie in Griekeland beveg, is onder dieselfde druk as Griekeland se openbare administrasie. Alhoewel daar 'n paar positiewe stappe was, waaronder die ontwikkeling van sektorale strategieë en die aanstelling van 'n nasionale koördineerder teen korrupsie, hou korrupsie groot uitdagings in Griekeland in. Die anti-korrupsie-raamwerk bly kompleks en sukkel om resultate te lewer. In hierdie verslag wys die Europese Kommissie daarop dat openbare verkryging 'n risikogebied bly, waar groter toesig voordelig sal wees. Daar kan ook meer gedoen word om die sektorspesifieke planne uit te voer en om die werk van die koördineerder teen korrupsie te versterk. Toenemende toesig oor partyfinansiering en belange-verklarings deur politici, en die heroorweging van die kwessie van immuniteit, sou ook bydra tot 'n beter situasie in Griekeland.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Onder Grieke, dat die getal is 99%. 4% van Europeërs en 7% van Grieke sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Hongarye

Hongarye het in die plek van 'n aantal gereedskap om integriteit en deursigtigheid in die openbare administrasie verhoog. Sommige ambisieuse teenkorrupsie-beleid is ontwikkel. Maar kommer bly, soos dié wat verband hou met informele verhoudings tussen besighede en politieke akteurs op plaaslike vlak. Die Europese Kommissie, in hierdie verslag, dui op 'n aantal gebiede waar verdere pogings gemaak kan word, veral wanneer dit kom by die finansiering van politieke partye, en beheermeganismes omliggende openbare verkrygingsprosedures en botsende belange onder openbare amptenare. Meer pogings gemaak kan word om aanspreeklikheid standaarde vir verkose en aangestel amptenare versterk, en om te gaan met risiko's met betrekking tot bevoordeling in publieke administrasie. Verdere stappe kan ook geneem word om die praktyk van dankbaarheid betalings in die gesondheidsorg sektor geleidelik uit te skakel.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 89% van Hongare, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 4% van die Europeërs, en 13% van Hongare, sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Ierland

Die Ierse regering het aansienlike hervormings in sy anti-korrupsie beleid onderneem. Dit het deursigtigheid rondom befondsing partytjie verbeter en geneem stappe om te reageer op openbare kommer. Dit kan egter meer werk gedoen moet word om die kapasiteit om te vervolg en te straf korrupsie gevalle in 'n tydige wyse te verbeter. Verdere werk kon ook verwag word om die paar oorblywende kommer oor die befondsing van politieke partye, verkiesing en referendum veldtogte en korrupsie risiko's wat verband hou met botsende belange op plaaslike vlak, asook op die gebied van stedelike beplanning aan te spreek.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 81% van die Ierse, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 4% van Europeërs en 3% van die Ierse mense sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Italië

Die aanvaarding van die anti-korrupsie wetgewing in November 2012 verteenwoordig 'n belangrike stap vorentoe in die stryd teen korrupsie in Italië: dit beklemtoon voorkoming beleid wat gerig is op die vlak van aanspreeklikheid binne die openbare administrasie en politieke elite in te samel en om die anti-korrupsie las te balanseer, wat tans val byna uitsluitlik op die wetstoepassing kant. Maar, ten spyte van aansienlike pogings, korrupsie bly 'n groot uitdaging in Italië. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Italië die integriteit regime moet versterk vir verkose amptenare deur middel van etiese kodes, insluitend aanspreeklikheid gereedskap. Italië moet ook versterk die wetlike en institusionele raamwerk op befondsing party. Verder moet die tekortkominge van die wet van beperkings regime word sonder vertraging. Die Kommissie is ook daarop dui dat Italië versterk die magte en kapasiteit van die Nasionale Teenkorrupsie-agentskap om 'n sterk koördinering rol te vervul, versterk deursigtigheid rondom openbare verkryging en neem verdere stappe om tekortkominge aan te spreek met betrekking tot korrupsie in die private sektor. Meer pogings is nodig ten opsigte van botsings van belange en bate bekendmaking van openbare amptenare, asook beheermeganismes om plaaslike en streeks openbare besteding.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat van die EU, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 97 persent van die Italianers, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Byna 2 in 3 Europeërs en 88 persent van die Italiaanse burgers glo dat omkopery en die gebruik van verbindings is dikwels die maklikste manier om sekere openbare dienste te bekom.

Letland

Letland het vordering gemaak met die voorkoming en aanspreek van korrupsie, met 'n deursoekbare aanlyn databasis van politieke skenkings. Dit ontwikkel en verfyn sy wette teen korrupsie. Hierdie deurlopende werk is positief, maar daar is nog kommer oor die implementering van die wetlike raamwerk. In hierdie verslag stel die Europese Kommissie voor om voort te bou op die prestasies van die Buro vir die bekamping en voorkoming van korrupsie (KNAB) deur die onafhanklikheid daarvan te versterk en dit te beskerm teen moontlike politieke inmenging. Verder sal die bevordering van e-verkrygingstegnieke en groter mededinging vir openbare kontrakte help om risiko's in openbare verkryging aan te spreek. Letland kan ook deursigtigheid van staatsondernemings verbeter en die etiese kode van die parlement strenger toepas.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 83% van Letlanders, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 4% van Europeërs en 6% van Letlanders sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Litaue

Litaue het reeds bewys verbintenis te voorkom en te bestry korrupsie, deur middel van 'n uitgebreide regsraamwerk. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Litaue moet prioritiseer die vervolging van groter gevalle en ontwikkel voorkoming gereedskap om korrupsie te spoor ten opsigte van aankope, met die fokus op die plaaslike vlak en die gesondheidsorg sektor. Die Kommissie stel ook voor dat Litaue 'n strategie teen informele betalings in gesondheidsorg moet ontwikkel, en die verbetering van die beheer van verklarings van botsende belange wat deur verkose en aangestel amptenare. Die deursigtigheid van politieke finansiering partytjie vereis ook addisionele pogings.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 95% van Litouwers, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 'N Volledige 29% van Litaus burgers is gevra of verwag om 'n geskenk in die afgelope jaar betaal - die hoogste in die EU, waar die gemiddelde is 4% van die burgers.

Luxemburg

Luxemburg is waargeneem na 'n land waar kleinlike korrupsie is nie 'n probleem en doeltreffende stelsels in plek om korrupsie te skrik in openbare dienste. Maar die klein en hegte aard van die sakegemeenskap en die gebrek aan reëls op lobbying asook toegang tot inligting, verhoog die risiko van botsende belange. So, in hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Luxemburg rekeningkundige verpligtinge en rekeningkundige pligte politieke partye moet verduidelik, en stel 'n toesighoudende meganisme vir politieke veldtog rekeninge. Die Kommissie stel ook voor dat Luxemburg verbeter die reëls op botsende belange, en neem wetgewing oor toegang tot openbare inligting. Hulpbronne wat gebruik word om te bestry finansiële en ekonomiese misdaad moet verhoog word.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 42% van Luxemburgse burgers, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Slegs 1% van Luxemburgse burgers is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, terwyl die Europese gemiddelde is 4%.

Malta

Malta het die voorkoming van korrupsie een van sy prioriteite, wat gelei het tot hervormings met die oog op groter deursigtigheid gemaak. Maar sekere kwessies moet nog aangespreek moet word. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Malta n oorsig oor die finansiering van politieke partye, wat grootliks ongereguleerde bly. Koördinasie tussen die instellings ondersoek korrupsie moet ook verbeter word om die doeltreffende insameling van bewyse verseker. Die Kommissie is ook daarop dui dat voortgesette pogings onderneem om die deursigtigheid van geregtelike aanstellings te verbeter, en van besluitneming in omgewingsbeplanning.

Behalwe 'n analise van die situasie in elke lidstaat, bied die Europese Kommissie ook twee uitgebreide meningspeilings voor. Meer as driekwart van die Europese burgers, en 83% van die Maltese, stem saam dat korrupsie wydverspreid is in hul eie land. 53% van die Maltese burgers sê korrupsie is besonder wydverspreid onder amptenare wat boupermitte uitreik. Ongeveer een uit elke vier Europeërs en 29% van die Maltese beskou hulle as korrupsie in hul alledaagse lewe.

Nederland

Die geïntegreerde benadering van Nederland om korrupsie te voorkom en op te spoor, kan elders in die EU as voorbeeld dien. Politieke partye het egter eers onlangs ooreengekom met nuwe reëls oor die deursigtigheid van finansiering, en bewyse dat buitelandse omkopery voldoende aangepak word, ontbreek. In vandag se verslag stel die Europese Kommissie voor dat die kategorieë bates van verkose amptenare wat verklaar moet word, uitgebrei word. Die Kommissie stel ook voor dat Nederland hul pogings moet toespits op die vervolging van sake van korrupsie in internasionale saketransaksies deur die vermoë om buitelandse omkopery proaktief te ondersoek, te vergroot.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 61% van die Nederlandse, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 4% van die Europeërs, en 2% van die Nederlandse, sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Pole

Pole is die implementering van maatreëls en fine-tuning beleid teen korrupsie, maar 'n meer strategiese benadering is nodig om omvattende oplossings te verseker. So, in hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor die implementering van 'n langtermyn-strategie teen korrupsie, lys spesifieke aksies, die tydsraamwerk en hulpbronne vir die implementering daarvan, en diegene wat verantwoordelik is. Verdere hervormings is nodig om die deursigtigheid van openbare verkryging en gesondheidsorg te beveilig. Die Kommissie stel ook voor dat Pole voorsorgmaatreëls teen potensiële verpolitisering van die Sentrale Teenkorrupsie Buro (CBA) moet versterk. Anti-korrupsie maatreëls moet versterk word om die toesig van maatskappye in staatsbesit.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 82% van Pole saamstem dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 'N Volledige 15% van Pole, in vergelyking met 4% van Europeërs algehele, is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, meestal verband hou met gesondheidsorg.

Portugal

In Portugal is daar al die afgelope dekade verskeie inisiatiewe vir korrupsie teen die korrupsie geïmplementeer, insluitende nuwe wetgewing, maar daar is geen omvattende nasionale anti-korrupsiestrategie in plek nie. Daarbenewens bly effektiewe vervolging van korrupsiegevalle op hoë vlak 'n uitdaging. In hierdie verslag stel die Europese Kommissie voor dat Portugal verseker dat wetstoepassing, vervolging en regbank goed toegerus is om komplekse korrupsie-sake effektief te hanteer en 'n oortuigende rekord van korrupsiegevalle op te stel. Verdere voorkomende optrede teen korrupte praktyke in partytjiefinansiering moet onderneem word en gedragskodes vir verkose beamptes moet ontwikkel word. Die Kommissie stel ook voor dat verdere pogings aangewend moet word om die belange van belange en die openbaarmaking van amptenare op plaaslike vlakke voldoende aan te spreek. Deursigtigheids- en beheermeganismes oor openbare verkrygingsprosedures moet verder versterk word. Daarbenewens moet Portugal risiko's vir korrupsie identifiseer in plaaslike stadsbeplanning.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 90% van die Portugese, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. tellings Portugal beter as die EU-gemiddelde, maar wanneer burgers gevra of hulle 'n direkte ervaring van korrupsie - minder as een persent van die Portugese sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, terwyl die Europese gemiddelde is 4%. 36% van Portugese burgers van mening dat hulle geraak word deur korrupsie in hul alledaagse lewens.

Roemenië

In Roemenië, beide klein en politieke korrupsie bly 'n groot probleem. Alhoewel 'n paar positiewe resultate is waargeneem wanneer dit kom by vervolging van 'n hoë vlak van korrupsie gevalle politieke wil om korrupsie aan te spreek en 'n hoë standaarde van integriteit te bevorder het strydig is. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Roemenië verseker dat al die nodige waarborge in plek bly om die onafhanklikheid en voortsetting van nie-partydige ondersoeke te beskerm in 'n hoë-vlak korrupsie gevalle, insluitend ten opsigte van verkose en aangestel amptenare. Die Kommissie stel ook voor dat Roemenië ontwikkel omvattende gedragskodes vir verkose amptenare en dat afschrikkend sanksies vir korrupte praktyke verseker. Versterking van voorkoming en beheer meganismes ten opsigte van openbare verkryging en openbare kontrakte is ook voorgestel, insluitend in staatsbesit en staatsbeheerde maatskappye. Verder het die Kommissie stel voor die verhoging van die doeltreffendheid van die voorkoming en opsporing van botsende belange onder openbare amptenare, asook die bevordering van voorsorgmaatreëls wanneer dit kom by die toekenning van openbare befondsing en uitvoering van strategieë om korrupsie te verminder in die gesondheidsorg.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers en 'n volle 93% van Roem eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 25% van Roem, die tweede hoogste persentasie in die EU, is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, in vergelyking met die EU-gemiddelde van 4%.

Slowakye

Slowakye het aansienlike pogings om die wetlike teenkorrupsie-raamwerk vir die strafreg en openbare verkryging te verbeter gemaak. Maar 'n paar faktore beperk die doeltreffendheid van anti-korrupsie werk; probleme met wetgewing, die oënskynlike gebrek aan onafhanklikheid van dele van die regbank, en noue bande tussen die politieke en sake-elite. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Slowakye die onafhanklikheid van die regbank moet versterk, in die besonder deur die spesifiseer van kriteria vir wanneer presidente en vise-presidente van die howe van die amp verwyder kan word. Die Kommissie is ook daarop dui om deursigtigheid van befondsing partytjie verhoog op plaaslike en streeksvlak. Wanneer dit kom by die misbruik van EU Fondse, die Kommissie beveel aan die bevordering van beheermeganismes om botsende belange te voorkom.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 90% van Slowaakse burgers, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 8% van Europeërs en 21% van Slowake, ervaar of gesien het 'n saak van korrupsie in die afgelope jaar. In Slowakye, 66% van sakelui oorweeg korrupsie as 'n probleem vir sake doen.

Slowenië

Slowenië is een van die mees aktiewe van die Sentraal-en Oos-Europese lande in die stryd teen korrupsie, met 'n goed ontwikkelde wetlike en institusionele teenkorrupsie-raamwerk. Maar verskyn die afgelope jaar te sien het 'n afname in die politieke ry teen korrupsie, te midde van bewerings en onsekerheid oor die integriteit van 'n hoë-vlak amptenare. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat Slowenië afschrikkend te verkies en aangestel amptenare moet aansoek doen vir wanneer vereistes om bates en konflikte van belange geskend openbaar en neem verdere stappe om aanspreeklikheid standaarde vir verkose amptenare te versterk. Die Kommissie is ook daarop dui dat Slowenië die operasionele onafhanklikheid en hulpbronne van anti-korrupsie liggame en vervolging dienste gespesialiseerde in die bestryding van finansiële misdaad moet beskerm. Slowenië moet ook versterk teenkorrupsie-meganismes met betrekking tot staatsbeheerde en staatsbeheerde maatskappye, sowel as om openbare verkryging en privatisering prosedures. Meer pogings gemaak kan word om effektiewe toesig van befondsing partytjie te verseker.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 'n volle 91% van Sloweniërs, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. 4% van die Europeërs, en 3% van Sloweniërs sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Spanje

Alhoewel 'n wettige raamwerk teen korrupsie grotendeels in Spanje bestaan ​​en wetstoepassers goeie resultate getoon het in die ondersoek na korrupte praktyke, toon die verslag van vandag wel 'n sekere aantal tekortkominge. Dit is veral 'n uitdaging om politieke korrupsie en gebrekkige kontroles en saldo's, veral in openbare bestedings- en beheermeganismes op plaaslike en plaaslike vlak. In hierdie verslag stel die Europese Kommissie voor dat op maat gemaakte strategieë teen korrupsie vir plaaslike en plaaslike administrasies ontwikkel word, dat voortgesette hervormings en implementering van die nuwe reëls vir partyfinansiering nagestreef word, en dat omvattende gedragskodes vir verkose amptenare met voldoende toerekeningsvatbare instrumente word ontwikkel. Die Kommissie stel ook voor dat onreëlmatighede in openbare verkrygingsprosedures op plaaslike en plaaslike vlak verder aangespreek moet word.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europeërs, en 'n volle 95% van Spaanse burgers, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Ongeveer een uit elke vier Europeërs meen dat hulle geraak word deur korrupsie in hul alledaagse lewens. In Spanje, dat die getal is 63%, die hoogste persentasie in die EU. 4% van Europeërs en 2% van Spaanse burgers sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar.

Swede

Swede is een van die minste korrupte lande in die EU. Dit het 'n ambisieuse rol gespeel in die stryd teen korrupsie, en verskeie inisiatiewe vir korrupsie is uitgevoer. Daar is egter 'n paar areas van kommer, soos korrupsie risiko's in munisipaliteite en provinsies, sowel as gapings in die Sweedse raamwerk vir die vervolging van Sweedse korporasies op grond van omkopery in die buiteland. In hierdie verslag stel die Europese Kommissie voor dat munisipaliteite en provinsies verplig moet wees om deursigtigheid in openbare kontrakte met private entrepreneurs te verseker. Die Kommissie stel ook voor dat die boetes vir maatskappye wat buitelandse omkopery pleeg, verhoog moet word, en dat aanspreeklikheid moet veroorsaak word selfs al is die misdaad gepleeg deur tussengangers of derdeparty-agente. Swede moet ook oorweeg om die voorsiening van dubbele kriminaliteit te hersien, waardeur 'n misdryf onder die wet van die land waar dit na bewering gepleeg is, 'n misdaad moet wees. Swede kan ook die deursigtigheid van finansiering van politieke partye verder verbeter deur 'n algemene verbod op donasies van donateurs wie se identiteit onbekend is, te oorweeg.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke mmber staat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. 4% van die Europeërs sê dat hulle is gevra of verwag om omkoopgeld te betaal in die afgelope jaar, maar in Swede, dat die getal is aansienlik laer (minder as 1%). Maar soveel as 18% van Swede sê dat hulle persoonlik ken iemand wat neem of het 'n geskenk, wat hoër is as die EU-gemiddelde (12%) geneem.

Verenigde Koninkryk

In die Verenigde Koninkryk, het petty korrupsie nie lyk na 'n uitdaging. Daarbenewens het die Verenigde Koninkryk vordering gemaak in sy maatskappye aan te moedig om hulle te weerhou van omkopery amptenare in die buiteland, deur streng wetgewing en gedetailleerde riglyne. Tradisioneel, die Verenigde Koninkryk bevorder hoë etiese standaarde van staatsdiens. Maar om voortgesette sukses te verseker, verdere pogings is nodig om risiko's van buitelandse omkopery aan te spreek in kwesbare bedrywe soos verdediging. In hierdie verslag, die Europese Kommissie stel voor dat die Verenigde Koninkryk deursigtigheid in buite-hof nedersettings moet verseker korrupsie gevalle. Aanspreeklikheid in die bestuur van banke kan ook verder versterk. Die Kommissie is ook daarop dui om skenkings aan politieke partye te beperk, lê beperkings op verkiesingsveldtog besteding en verseker proaktiewe monitering en vervolging van potensiële oortredings.

Saam met 'n ontleding van die situasie in elke lidstaat, is die Europese Kommissie het ook die aanbieding van twee ekstensiewe meningspeilings. Meer as 'n driekwart van die Europese burgers, en 64% van die Britse respondente, is dit eens dat korrupsie is wydverspreid in hul eie land. Ongeveer een uit elke vier Europeërs meen dat hulle geraak word deur korrupsie in hul alledaagse lewens. In die Verenigde Koninkryk, hierdie syfer is heelwat laer as die EU-gemiddelde, 16%.

Meer inligting

Kwelvrae: die EU Teenkorrupsie Verslag
Persverklaring: IP / 14 / 86
EU Teenkorrupsie verslag insluitend land hoofstukke, Eurobarometer opnames, fact sheets en vrae en antwoorde
Cecilia Malmström s’n webwerf
Volg Kommissaris Malmström Twitter
DG Binnelandse Sake webwerf
Volg DG Binnelandse Sake op Twitter

korrupsie

Korrupsiepersepsie in die EU neem toe tydens die pandemie

gepubliseer

on

'N Onlangse verslag uitgereik deur Deursigtigheid Internasionale EU toon 'n toenemende aantal mense wat glo dat korrupsie in EU-lidlande in 'n beduidende deel van die openbare sektor teenwoordig is, aansienlik meer as voor die COVID-19-pandemie.

 “Korrupsie is 'n groot probleem vir brose lande in terme van die oppergesag van die reg. Dit begin met oormatige burokrasie, die hoofoorsaak van korrupsie ”, het Cristian Paun, professor in ekonomie aan die EU-verslaggewer, gesê.

Twee derdes van die 40.000 ondervraande EU-burgers het gesê dat korrupsie 'n groot probleem in hul openbare instellings is en meer as die helfte meen dat hul regerings beheer word deur private belange wat die saak van sakelobby in die EU opper.

advertensie

'Die verergering van korrupsie hou verband met die toename in burokratiese gedrag regdeur die kontinent. Die idee dat u altyd die onvolmaaktheid van die mark deur middel van ingryping kan oplos, het plek gemaak vir ongewenste gevolge. Hoe groter die staat, hoe meer kan openbare instellings aan korrupsie onderwerp word, ”het professor Paun aan EU Reporter verduidelik.

Daar is veral aandag gegee aan die verslag aan die gesondheidsorgstelsel in verskeie EU-lidlande.

In die opname is bevind dat 29% van die inwoners van die groep persoonlike konneksies soos vriende en familielede gebruik om mediese aandag te kry. Die bevindings wys op die ingewikkelde situasie waarin mediese stelsels verkeer, waar burgers dringend mediese hulp benodig en die skadelike gevolge wat korrupsie het, moet hanteer.

advertensie

Sowat ses persent van die EU-burgers het 'n regstreekse omkoopgeld betaal om gesondheidsorg te ontvang, met die getalle in sommige EU-lande baie slegter. Omkopersyfers in gesondheidsorg was die hoogste in Roemenië (22%) en Bulgarye (19%), terwyl vertroue op persoonlike verbintenisse meestal in Tsjeggië (54%) en Portugal (46%) voorgekom het.

"Tydens 'n gesondheidskrisis kan die gebruik van persoonlike verbindings om toegang tot openbare dienste te verkry, net so skadelik wees as om omkoopgeld te betaal. Lewe kan verlore gaan wanneer verbonde mense 'n Covid-19-entstof of mediese behandeling kry voor diegene met meer dringende behoeftes", sê Delia Ferreira Rubio, die voorsitter van Transparency International.

Soos blyk uit die verslag, is persoonlike verbintenisse die belangrikste in Portugal, Hongarye en die Tsjeggiese Republiek - waar die helfte van die antwoorde op hulle staatgemaak het om toegang en sorg te kry.

"Korrupsie is dikwels 'n teken van verdedigende houding van belangegroepe, veral in lande met regskwessies", het Paun aan EU Reporter verduidelik.

Die verslag beklemtoon die feit dat die pandemie ook die kwessie van deursigtigheid onder EU-burgers aan die orde gestel het. “In Frankryk, Pole en Spanje het 60 persent van die respondente of meer gesê dat hul regerings op 'n ondeursigtige manier opgetree het," wys Transparency International daarop.

Die vereiste pandemie en beperkings het in die ingesteldheid van die ondervraagdes 'n wesenlike rol gespeel in die beperking van deursigtigheid in die hele EU. Dit dra by tot die algemene gevoel in die EU en uitgespreek deur 'n derde van die burgers van die 27-lande-blok dat korrupsie erger geword het gedurende die vorige 12 maande.

Die toename in korrupsie, tesame met die behoefte om die COVID-19-pandemie aan te pak, kan demokratiese instellings in die hele wêreld verander en die fundamentele beginsels van demokrasieë regoor die vasteland benadeel.

'Die mense beskou hierdie toename in korrupsie as gevolg van COVID-beperkings. Verskeie korrupsieskandale in verskillende EU-lande het die politieke toneel geskud en gelei tot werklike krisisse wat gelei het tot die val van verskillende regerende partye. Daar is genoeg openbare besonderhede dat die leiers in verskillende EU-lande die beperkings wat deur gesondheidsredes opgelê is, gebruik het om besonderhede oor kontrakte te verberg, om die sakegeleenthede wat deur die pandemie opgelê is, op 'n siniese manier te benut ”, Armand Gosu, professor in die Universiteit van Boekarest en Oos-Europa deskundige aan die EU-verslaggewer gesê.

Die opname het Hongarye en Pole uitgesonder as lande wat die pandemie gebruik as 'n verskoning om demokrasie te ondermyn deur maatreëls in te stel wat demokratiese instellings verswak.

Armand Gosu het verder verduidelik dat ons gedurende hierdie tydperk gesien het wat die algehele gevoel van korrupsie in die mediese stelsel in die vorm van wantroue in die mediese personeel en owerhede realiseer. Dit is voor die hand liggend as ons kyk na die persentasies ingeënt mense in lande waar die bevolking baie min vertroue in die owerhede het.

Terwyl minder as 20% van die mense wat in Denemarke en Finland woon, gedink het dat korrupsie in die regering 'n groot probleem in hul land is, het meer as 85% van die mense in Bulgarye, Kroasië, Ciprus, Italië, Portugal en Spanje geglo dat dit wel so was.

Die skrywers van die verslag beklemtoon die feit dat dit veral kommerwekkend is, aangesien lidlande hulle voorberei om honderde miljarde euro toe te ken vir herstel ná die pandemie.

Lees verder

Brexit

Die Verenigde Koninkryk van #Fraud en #Bribery?

gepubliseer

on

 

 

Sal die Verenigde Koninkryk steeds toegang hê tot belangrike Europese intelligensiestelsels en regsmiddele, insluitend die Europese Arrest Warrants (EAW), na Brexit? Britse premier Theresa Mei dring dat die kwessie nog onderhandeld word, in skerp kontras met die EU-brexit-onderhandelaar, Michel Barnier, ondubbelsinnig verklaring dat die Verenigde Koninkryk sal ophou om 'n lid van inisiatiewe soos Europol te wees sodra dit die Europese Unie verlaat en 'n lang onderhandeling moet ondergaan proses om hulle weer as 'n nie-Schengen, nie-EU-land te herenig.

Die precedent vir 'n nie-EU-land wat aan die EAW-skema deelneem, is nie veel meer belowend nie; Noorweë en Ysland se uitleweringsverdrae met die EU, wat grotendeels die EAW weerspieël, het geneem jaar om te onderhandel en nog nie ten volle in werking te tree nie. Die Britse regering se besluit om 'n deel van die EAW te laat bly, is 'n "prioriteit", Maak nie saak hoe onwaarskynlik dit is uit Brussel se standpunt nie, stel voor dat Britse amptenare bewus is dat hulle sonder die EWA en ander geregtelike samewerking gereedskap gevaarlik word vir misdadigers.

Die EAW, wat in Januarie 2004 bekend gestel is, het die uitleweringsproses in Europa baie gestroomlyn en afgepolitiseer, aangesien deelnemende lande nie meer is nie. kan Om hul eie burgers vry te stel van uitlewering en uitvoerende besluitneming is verwyder uit die oorgawe-prosedure. Die reël van dubbele misdadigheid, waaronder handelinge slegs 'n basis vir uitlewering is as dit in die versoekende en die aangevraagde jurisdiksie as 'n misdaad beskou word, is verslap. Nou, vir 32 kategorieë van misdade, wat wissel van die ernstigste (terrorisme, moord, verkragting) tot die minder voor die hand liggend (bedrog, oudheidsmokkelary, omgewingsmisdaad), is dit nie nodig om dubbele kriminaliteit te bewys nie.

As 'n verdagte in die ou tyd 'n jaar verwerk en uitlewer, word dit volgens die versnelde prosedure gemiddeld binne 48 dae opgelos. Daarom is die EAW baie effektief teen opkomende soorte misdaad, soos 'n onlangse skema waarin Oos-Europese bendes laekostelugdiens gebruik om na die buiteland te reis en misdade pleeg voordat hulle vinnig na hul land terugkeer.

Terwyl sommige hardlopende Brexiteers die Verenigde Koninkryk se komende uitsluiting van die EAW verwelkom, kersie-pluk gevalle om eis dat "baie onskuldige Britte onderhewig is aan verwoestende mishandeling in die hande van onbevoegde of selfs korrupte Europese owerhede", ignoreer hierdie hiperbool die beduidende suksesse waarvoor die EAW-skema verantwoordelik is. Die Vereniging van Hoof Polisiebeamptes het na die EAW verwys as 'n "belangrike" instrument teen georganiseerde misdaad; die konserwatiewe huis sekretaris, Amber Rudd, erken dat Die EAW was 'n "effektiewe hulpmiddel" wat "absoluut noodsaaklik was om effektiewe oordeel te gee aan die moordenaars, verkragters en pedofiele wat ons daarin geslaag het om te oordeel."

Daar is talle hoëprofiel-voorbeelde van die misdadigers. Rudd verwys na die feit dat hy na die Verenigde Koninkryk gebring is om geregtigheid via die EAW te beveg, van terroriste Husain Osman pedofiel Stephen Carruthers, wat een van Brittanje se tien mees gewilde misdadigers was toe hy in Januarie in Frankryk in Frankryk in hegtenis geneem is om priester te priester Laurence Soper, wat van Kosovo na die Verenigde Koninkryk teruggekeer is om aanklagte te betaal vir seksueel misbruik van seuns en onderwerping aan hulle sadistiese verslawings. Whitehall het ook voordeel getrek uit die vinnige uitlewering van talle laerprofielkriminele, waarvan baie nie voor geregtigheid gebring sou kon word sonder die EAW.

Alhoewel daar 'n algemene konsensus is dat die EAW verbeter kan word, veral deur die instelling van 'n eweredigheidstoets Met gemeenskaplike riglyne vir alle EU-lande gaan die skema uit die skema heeltemal die baba uit met die badwater en sal die Verenigde Koninkryk terugkeer na 'n stelsel wat, soos Theresa May herself opgemerk, sou 22 EU-lande, waaronder Frankryk en Duitsland, toelaat om te weier om hul burgers aan die Verenigde Koninkryk uit te lewer. Talle amptenare in die Verenigde Koninkryk het kommer uitgespreek oor 'n ernstige veiligheidsrisiko as die Britse polisie van die Europese hulpbronne afgesny word. In 'n onlangse verslag van akademici aan die King's College in Londen word die hoë belange hierby beklemtoon en gewaarsku teen 'n "ernstige ontwrigting aan veiligheids samewerking", terwyl senior polisiebeamptes aangeraai dat die "jare van dringende werk" nodig sal wees om die huidige vlakke van internasionale samewerking te behou.

Die probleme het reeds begin. Soveel as 20 Uitleweringsversoeke wat deur die Britse polisie gesoek word, word tans in Ierland aangehou weens kommer oor wat uitleweringsraamwerk tussen die twee lande na-Brexit sal bestaan. Daar is toenemende vrese dat die Verenigde Koninkryk sal raak "Die toevlug van voorkeur vir elke misdadiger in Europa".

Hierdie vrese is maklik geregverdig: Europese misdadigers aan die gang van bedrog en korrupsie-aanklagte vlug reeds na die Verenigde Koninkryk. Roemeense oligarch Alexander Adamescu verteenwoordig die perfekte voorbeeld van die soort misdadiger wat die post-Brexit UK sal oorstroom. Adamescu het na die Verenigde Koninkryk gevlug om omkopery en bedrog bewerings te ontsnap soortgelyk aan dié wat sy pa laat vaar het. 'N Giftige kombinasie van 'n uitgebreide en lawaaierige mediastrategie wat deur sy Britse prokureurs en hardeware Tories ingestel is gryp Op Adamescu se saak om hul anti-EU-anti-EAW-agenda te bevorder, het hy hom in die Verenigde Koninkryk bewaar, ten spyte van die uitstaande Europese Arrestasie-lasbrief in sy naam. Terwyl die geregtigheid in die VK en masque rading As dramaturg is Adamescu nou vry om sy stalling taktiek voort te sit. Hy is dagvaar die Roemeense staat, met die argument dat die aanklagte teen hom en sy pa polities gemotiveerd is, en selfs is beweer Joodse erfenis - sedert een van die paar maniere Om 'n EAW te oorkom, is in gevalle van rasse- of godsdienstige diskriminasie.

Adamescu is nie alleen om die Verenigde Koninkryk 'n aantreklike plek te vind om reg te verberg nie. 28 persent van die mense wat in Londen gearresteer is, is vreemdelinge, waarvan die helfte uit die EU is. En dit is met die Europese arrestasiebevel in plek - daarsonder voorspel Theresa May dat die Verenigde Koninkryk 'n “honeypot"Want misdadigers wat Europese geregtigheid ontduik, sal ongetwyfeld waar wees.

Lees verder

korrupsie

#Kokorev: Die saak van 'Kangaroo Courts' op Kanariese Eilande

gepubliseer

on

Die beeld van onpartydigheid van Spaanse howe is geskud as gevolg van die skandaal rondom die Hooggeregshof van Las Palmas (Kanariese Eilande, Spanje). In Oktober 2016, die plaaslike pers gepubliseer 'n gefilterde klankopname van private beraadslagings tussen vier regters van die Hooggeregshof (Audiencia Provincial), insluitend Regters Carlos Vielba, Salvador Alba en die voorsitter van die Hooggeregshof, Emilio Moya. Die regters bespreek hul vrees vir Russiese kinders wat dieselfde skool as dié van eie kinders landdroshowe. Een van die regters het bevestig dat "alle Russe is misdadigers, in die besonder die kleintjies en met geld".

Ten spyte van die media geskreeu en die amptelike versoek van die Russiese Konsulaat in Las Palmas na die skrywer van hierdie opmerkings identifiseer, die Spaanse departement van justisie het nie enige maatreëls in die ses maande wat volg op die skandaal geneem, en gebly verdag stom oor die kwessie. Tot die teendeel in werklikheid, as ten minste een van die regters het na berig word bevorder aangesien die voorval.

Maar volgens die verslae deur die Spaanse pers, die xenofobiese voorval het uiteindelik opgetel 'n paar traksie in April 2017 en word nou ondersoek deur die Sentrale Direktoraat van Spaanse Justisie (Consejo generaal De Poder Geregtelike). Blykbaar, het hierdie verskuiwing is aangedryf deur 'n formele versoek namens 'n Europese Parlement om die status van een van die mees geheimsinnige gevalle in die onlangse geskiedenis van die Spaanse geregtigheid verduidelik.

Die sogenaamde Kokorev Case, waarin die versoeke vir inligting beide politieke en xenofobiese ondertone geïdentifiseer, begin met die besluit van 'n ondersoekende regter van Las Palmas, Ana Isabel de Vega Serrano, 'n pre-hegtenis van die hele gesin bestel Spaanse entrepreneur van die Russies-Joodse afkoms, Vladimir Kokorev. Die sakeman, sy vrou en sy seun bly gevange op Kanariese Eilande vir byna twee jaar, onder 'n beweerde vermoede dat hy die front-mans vir Teodoro Obiang, die president van Ekwatoriaal-Guinee. Tydens al hierdie tyd, het geen formele aanklag is aangebied en slegs 'n baie onlangs die geval self het toeganklik vir die verdediging prokureurs geword.

Vreemd genoeg genoeg, in die einste "motor" (geregtelike besluit), wat die pre-hegtenis gedikteer, Regter de Vega het erken dat "in so ver [November 2015], hierdie hof het nie in staat om enige bewyse koppeling van die fondse te bekom nie, [ontvang deur Kokorevs] met enige verkryging van Real Estate vir enige lede van Guinee regering ".

Regter Ana Isabel de Vega Serrano

Regter Ana Isabel de Vega Serrano

Dit wil sê dat dieselfde beslissing wat byna twee jaar drie persone met geen vorige kriminele geskiedenis agter tralies geplaas het nie, ook erken dat die hof geen getuienis teen hulle het nie. Die rede dat hierdie uiters absurde redenasie wettig geldig was, was dat dieselfde regter de Vega Serrano die erkenning van die gebrek aan bewyse teen die beskuldigdes, onder die verskoning van die geheimhouding van die saak, weergee. Die Spaanse regter het die saak teen Kokorevs byna vyf jaar geheim gehou, waarvan hulle twee in die tronk deurgebring het, sonder dat hulle geweet het waaroor hulle beskuldig is, of op grond van watter getuienis, aangesien 'n kennis volgens regter Serrano skadelik kan wees. in die verrigtinge ”. Dit wil sê, die Spaanse regter het geredeneer dat dit haar saak skade kan berokken om die persone wat sy in aanhouding het en hul advokate te laat weet dat daar geen werklike bewyse teen hulle is nie.

Hierdie Kafkaeske besluit om die hele gesin gevange te neem op grond van geheime getuienis en geheime redenasies, is verskeie kere voor Audiencia Provinsiale - die hooggeregshof in Las Palmas (Spanje) - beroep. Dit is opmerklik dat die landdroste wat oor die hersiening beskik, toegang gehad het tot die volledige teks van die beslissing - anders as Kokorev se eie prokureurs - dit wil sê dat hulle deeglik bewus was van Serrano se ongemaklike redenasie om 'n voorlopige aanhouding te beveel, terwyl hulle ook erken dat hulle gebrek het. getuienis teen die beskuldigde. Elke beroep is egter stelselmatig van die hand gewys.

Die lede van Kokorev familie aangehou word in 'n aparte fasiliteite in Kanariese gevangenis Juan Grande, en onder die mees ernstige gevangenis regime voorbehou vir veral gevaarlike misdadigers en terroriste. Die patriarg van die familie, Vladimir Kokorev, wat 'n minderjarige 'n beroerte en 'n prostaat operasie kort voor die gevangenisstraf gely, ontken mediese aandag. Sy versoeke toe te laat om 'n Rabbi te besoek hom ook geïgnoreer vir 8 maande tot die gevangenis administrasie budged onder die druk van die Spaanse Joodse Association.

"Dit is moeilik om nie te stem met mening die verdediging se, wat bepaal dat die rekord word geheim van die gebrek aan bewyse teen die Kokorevs verberg gehou, gee die indruk van 'n politieke saak met private belange wat gedien. Anders onmoontlik om die voor die hand liggend en flagrante skending van die norme van die internasionale reg en die wette van die Koninkryk van Spanje verduidelik dit is, "lui die brief aan die Spaanse generaal Vervolging Kantoor aangespreek deur twee lede.

'N Week ná die versoek openbaar gemaak is, die regter Serrano opgehef die geheimhouding van die geval met 'n verklaring gesê "hoewel die ondersoek duur voort, die geheimhouding is nie meer nodig".

Tot die verbasing en ontsteltenis van Kokorev se verdediging prokureurs, is die saak teen hulle op grond in die eerste plek op die state verskaf van die voormalige Panamese prokureur Vladimir Kokorev se Ismael Gerli. Mnr Gerli is aangekla op ten minste twee aanklagte van vervalsing in Panama, vervalsings wat hy gedoen het met die doel van die oorname van 'n paar Real Estate eiendomme wat besit word deur Vladimir Kokorev en sy seun Igor, dae nadat hulle in hegtenis geneem. Die Panamese prokureur wag vir 'n verhoor en op die oomblik verbied uit die land verlaat.

Dit beteken egter nie dat Kokorevs 'n nagmerrie is oral naby aan sy einde. Daar is nog geen datum vir die verhoor van die saak nie, en geen formele aanklag. 'N Nuwe appèl van Igor Kokorev na Las Palmas Hooggeregshof het onlangs verwerp. Die redenasie van die landdros aan Igor borgtog ontken (nadat 18 maande in die tronk deurgebring het) is as verwarrend as dié van die ondersoekende regter: "die pre-hegtenis geen bewyse vereis, of is dit nie nodig vir sodanige getuienis outentieke te wees . "Dit lyk beslis dat die reg op Kanariese Eilande bly deur sy eie stel baie spesifieke reëls.

Volgens die 2017 EU Justisie Scoreboard verslag en vyftig agt persent (58%) van Spanjaarde sien die onafhanklikheid van hul howe as "redelik sleg" of "baie sleg", 'n 2% verhoging vanaf verlede jaar. Spanje is die vierde land aan die onderkant van die lys, saam met Bulgarye, Kroasië en Slowakye.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings