Verbinding met ons

Frontpage

EU Geskiedenis: Schuman Verklaring

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

getImage3Die Schuman-verklaring is deur die Franse minister van buitelandse sake, Robert Schuman, op 9 May 1950 aangebied. Dit het voorgestel die totstandbrenging van 'n Europese Kolen- en Staalgemeenskap, wie se lede die produksie van steenkool en staal sal versamel.

Die stigterslede van die EGKS: Frankryk, Wes-Duitsland, Italië, Nederland, België en Luxemburg was die eerste van 'n reeks supranasionale Europese instellings wat uiteindelik die "Europese Unie" van vandag sou word.

In 1950 sukkel die nasies van Europa nog steeds om die verwoesting wat deur die Tweede Wêreldoorlog gedoen is, te oorkom. Dit het jare gelede 5 geëindig.

advertensie

Die Europese regerings was vasbeslote om nog so 'n verskriklike oorlog te voorkom en het saamgevat dat die samevoeging van steenkool- en staalproduksie - in die woorde van die verklaring - oorlog tussen historiese mededingers Frankryk en Duitsland "nie net ondenkbaar nie, maar wesenlik onmoontlik sou maak".

Dit is goed geglo dat die samesmelting van ekonomiese belange sal help om lewenstandaarde te verhoog en die eerste stap in die rigting van 'n verenigde Europa te wees. Lidmaatskap van die EGKS was oop vir ander lande.

"Wêreldvrede kan nie beskerm word sonder om kreatiewe pogings aan te wend in verhouding tot die gevare wat dit bedreig nie."

advertensie

"Europa sal nie gelyktydig of volgens een enkele plan gemaak word nie. Dit sal gebou word deur konkrete prestasies wat eers 'n de facto solidariteit skep."

"Die samevoeging van steenkool- en staalproduksie ... sal die lotgevalle verander van die streke wat lank gewy is aan die vervaardiging van oorlogsmunisies, waarvan hulle die konstantste slagoffer was."

Die wêreldvrede kan nie beskerm word sonder kreatiewe pogings in verhouding tot die gevare wat dit bedreig nie.

Die bydrae wat 'n georganiseerde en lewende Europa tot beskawing kan bring, is onontbeerlik vir die instandhouding van vreedsame verhoudinge. As sy vir meer as 20-jare die rol van kampioen van 'n verenigde Europa aangewend het, het Frankryk nog altyd as sy noodsaaklike doel die diens van vrede gehad. 'N Verenigde Europa is nie bereik nie en ons het oorlog gehad.

Europa sal nie alles gelyktydig of volgens een plan gemaak word nie. Dit sal gebou word deur konkrete prestasies wat eers die de facto solidariteit skep. Die samekoms van die nasies van Europa vereis die uitskakeling van die eeue-oue opposisie van Frankryk en Duitsland. Enige aksie wat geneem word, moet in die eerste plek betrekking hê op hierdie twee lande.

Met die oog daarop het die Franse regering voorgestel dat dadelik op een beperkte maar beslissende punt dadelik opgetree word.

Dit stel voor dat die Franco-Duitse produksie van steenkool en staal as geheel onder 'n gemeenskaplike Hoë Owerheid geplaas word, binne die raamwerk van 'n organisasie wat oop is vir die deelname van die ander lande van Europa. Die samevoeging van steenkool- en staalproduksie moet dadelik voorsiening maak vir die oprigting van gemeenskaplike grondslae vir ekonomiese ontwikkeling as 'n eerste stap in die federasie van Europa en sal die bestemmings van die streke verander wat lankal gewy is aan die vervaardiging van oorlogskampioene , waarvan hulle die mees konstante slagoffers was.

Die aldus ingestelde solidariteit van die produksie sal duidelik maak dat enige oorlog tussen Frankryk en Duitsland nie net ondenkbaar is nie, maar wesenlik onmoontlik is. Die opbou van hierdie kragtige produktiewe eenheid, wat oopstaan ​​vir alle lande wat bereid is om uiteindelik deel te neem en gebind te maak om al die lidlande die basiese elemente van nywerheidsproduksie op dieselfde voorwaardes te verskaf, sal 'n ware grondslag vir hul ekonomiese eenwording vorm.

Hierdie produksie word sonder onderskeid of uitsondering aan die wêreld as geheel aangebied, met die doel om by te dra tot die lewenstandaard en om vreedsame prestasies te bevorder. Met verhoogde hulpbronne kan Europa die verwezenlijking van een van sy noodsaaklike take, naamlik die ontwikkeling van die Afrika-vasteland, nastreef. Op hierdie manier word daar eenvoudig en vinnig besef dat die samesmelting van belange wat onontbeerlik is vir die totstandbrenging van 'n gemeenskaplike ekonomiese stelsel; Dit kan die suurdeeg wees waaruit 'n breër en dieper gemeenskap tussen lande wat lankal teenoor mekaar staan, deur sanguinary afdelings groei.

Deur die basiese produksie te kombineer en deur 'n nuwe Hoë Owerheid in te stel, wie se besluite Frankryk, Duitsland en ander lidlande sal bind, sal hierdie voorstel lei tot die realisering van die eerste konkrete fondament van 'n Europese federasie wat noodsaaklik is vir die behoud van vrede.

Ter bevordering van die verwesenliking van die doelwitte wat gedefinieer is, is die Franse regering gereed om onderhandelinge te voer oor die volgende basisse.

Die taak waarmee hierdie gemeenskaplike Hoë Owerheid aangekla sal word, is om in die kortste moontlike tyd die modernisering van produksie en die verbetering van die gehalte daarvan te verseker; die verskaffing van steenkool en staal op identiese voorwaardes aan die Franse en Duitse markte, asook aan die markte van ander lidlande; die gemeenskaplike ontwikkeling van uitvoer na ander lande; die gelykmaking en verbetering van die lewensomstandighede van werkers in hierdie nywerhede.

Om hierdie doelwitte te bereik, word aan die hand van die heeltemal verskillende omstandighede waarin die produksie van lidlande tans geleë is, voorgestel dat sekere oorgangsmaatreëls ingestel moet word, soos die toepassing van 'n produksie- en beleggingsplan, die instelling van vergoedingsmasjinerie vir die gelyke pryse en die skepping van 'n herstruktureringsfonds om die rasionalisering van produksie te fasiliteer. Die beweging van steenkool en staal tussen lidlande sal onmiddellik vrygestel word van alle doeaneregte en sal nie beïnvloed word deur verskillende vervoerkoerse nie. Voorwaardes sal geleidelik geskep word wat spontaan sal voorsiening maak vir die meer rasionele verspreiding van produksie op die hoogste vlak van produktiwiteit.

In teenstelling met internasionale kartels, wat geneig is om beperkende praktyke op te stel vir verspreiding en die uitbuiting van nasionale markte en om hoë winste te behou, sal die organisasie die samesmelting van markte en die uitbreiding van produksie verseker.

Die noodsaaklike beginsels en verbintenisse wat hierbo uiteengesit word, sal onderworpe wees aan 'n verdrag tussen die state onderteken en ingedien vir die bekragtiging van hul parlemente. Die onderhandelinge wat nodig is om besonderhede van aansoeke te vereffen, sal onderneem word met die hulp van 'n arbiter wat deur gemeenskaplike ooreenkoms aangestel word. Hy sal toevertrou word om te sien dat die ooreenkomste bereik ooreenstem met die beginsels wat neergelê is, en in die geval van 'n dooiepunt sal hy besluit watter oplossing aangeneem moet word.

Die gemeenskaplike hoë owerheid wat aan die bestuur van die skema toevertrou word, sal bestaan ​​uit onafhanklike persone wat deur die regerings aangestel is, en wat gelyke verteenwoordiging gee. 'N Voorsitter sal gekies word in ooreenstemming tussen die regerings. Die besluite van die Owerheid sal in Frankryk, Duitsland en ander lidlande afdwingbaar wees. Toepaslike maatreëls sal voorsien word om die besluite van die Owerheid te appelleer.

'N verteenwoordiger van die Verenigde Nasies sal geakkrediteer word aan die Owerheid en sal opdrag gegee word om twee keer per jaar 'n publieke verslag aan die Verenigde Nasies voor te lê, waarin die werksaamhede van die nuwe organisasie uiteengesit word, veral met betrekking tot die beveiliging van sy doelwitte.

Die instelling van die Hoë Owerheid sal geensins die metodes van eienaarskap van ondernemings in die vooruitsig stel nie. In die uitoefening van sy werksaamhede sal die Hoë Owerheid in ag neem die bevoegdhede wat aan die Internasionale Ruhr-owerheid toegeken word en die verpligtinge van alle soorte wat aan Duitsland opgelê word, solank dit van krag bly.

Lees verder
advertensie

ekonomie

Die uitreiking van groen effekte sal die internasionale rol van die euro versterk

gepubliseer

on

Ministers van Eurogroep bespreek die internasionale rol van die euro (15 Februarie) na die publikasie van die mededeling van die Europese Kommissie van (19 Januarie) 'Die Europese ekonomiese en finansiële stelsel: die bevordering van krag en veerkragtigheid'.

President van die Eurogroep, Paschal Donohoe, het gesê: “Die doel is om ons afhanklikheid van ander geldeenhede te verminder, en om ons outonomie in verskillende situasies te versterk. Terselfdertyd impliseer verhoogde internasionale gebruik van ons geldeenheid ook potensiële afwegings, wat ons sal bly monitor. Ministers het tydens die bespreking klem gelê op die potensiaal van die uitreiking van groen effekte om die gebruik van die euro deur die markte te bevorder, en ook bydra tot die bereiking van ons klimaatoorgangsdoel.

Die Eurogroep het die afgelope paar jaar sedert die Euro-beraad van Desember 2018 verskeie kere die kwessie bespreek. Klaus Regling, die besturende direkteur van die Europese Stabiliteitsmeganisme, het gesê dat die oormatige vertroue in die dollar risiko's bevat, wat Latyns-Amerika en die Asiatiese krisis van die 90's as voorbeelde gee. Hy het ook skuins verwys na 'meer onlangse aflewerings', waar die dollar se oorheersing beteken het dat EU-maatskappye nie kon voortgaan om met Iran saam te werk in die lig van Amerikaanse sanksies nie. Regling meen dat die internasionale monetêre stelsel stadig beweeg na 'n multipolêre stelsel waar drie of vier geldeenhede belangrik sal wees, insluitend die dollar, euro en renminbi. 

advertensie

Die Europese Kommissaris vir Ekonomie, Paolo Gentiloni, was dit eens dat die rol van die euro kan versterk word deur die uitreiking van groen effekte wat die gebruik van die euro deur die markte kan verbeter, en ook kan bydra tot die bereiking van ons klimaatdoelstellings van die Next Generation EU-fondse.

Ministers was dit eens dat breë optrede ter ondersteuning van die internasionale rol van die euro, wat vordering insluit met onder meer die Ekonomiese en Monetêre Unie, die bankunie en die kapitaalmarkunie, nodig is om die euro se internasionale rol te verseker.

advertensie

Lees verder

EU

Die Europese hof vir menseregte steun Duitsland oor Kunduz-lugaanvalsaak

gepubliseer

on

By

Die Europese Hof vir Menseregte het Dinsdag (2009 Februarie) uitspraak gelewer oor 'n dodelike lugaanval in 16 naby die Afghaanse stad Kunduz na 'n dodelike lugaanval in XNUMX wat deur 'n Duitse bevelvoerder beveel is. skryf .

Die uitspraak van die hof in Straatsburg verwerp 'n klag van die Afghaanse burger Abdul Hanan, wat twee seuns in die aanval verloor het, dat Duitsland nie sy verpligting nagekom het om die voorval effektief te ondersoek nie.

In September 2009 het die Duitse bevelvoerder van die NAVO-troepe in Kunduz 'n Amerikaanse vegvliegtuig ingeroep om twee brandstofvragmotors naby die stad te slaan wat volgens die NAVO gekaap is deur die opstandelinge van die Taliban.

Die Afghaanse regering het destyds gesê 99 mense, waaronder 30 burgerlikes, is dood. Onafhanklike regte groepe is geskat tussen 60 en 70 burgers is dood.

advertensie

Die dodetal het Duitsers geskok en uiteindelik sy minister van verdediging gedwing om te bedank oor die beskuldigings dat hulle die aantal burgerlike slagoffers verdoesel het in aanloop tot Duitsland se verkiesing in 2009.

Die federale aanklaer-generaal van Duitsland het bevind dat die bevelvoerder nie strafregtelik aanspreeklik is nie, veral omdat hy oortuig was toe hy die lugaanval beveel het dat daar geen burgerlikes was nie.

Vir hom om onder die internasionale reg aanspreeklik te wees, sou daar bevind moes word dat hy opgetree het met die doel om buitensporige burgerlike ongevalle te veroorsaak.

advertensie
Die Europese Hof vir Menseregte het die doeltreffendheid van die ondersoek van Duitsland oorweeg, onder meer of dit 'n regverdiging vir dodelike gebruik van geweld daarstel. Dit het nie die wettigheid van die lugaanval oorweeg nie.

Van 9,600 NAVO-troepe in Afghanistan het Duitsland die tweede grootste kontingent agter die Verenigde State.

'N Vredesooreenkoms van 2020 tussen die Taliban en Washington vra dat buitelandse troepe teen 1 Mei moet onttrek, maar die Amerikaanse president Joe Biden se regering hersien die ooreenkoms na 'n verswakking in die veiligheidsituasie in Afghanistan.

Duitsland berei voor om die mandaat vir sy militêre missie in Afghanistan van 31 Maart tot einde vanjaar uit te brei, met die troepvlakke tot 1,300, volgens 'n konsepdokument wat deur Reuters gesien is.

Lees verder

EU

Digitalisering van EU-regstelsels: Kommissie loods openbare konsultasie oor grensoverschrijdende geregtelike samewerking

gepubliseer

on

Op 16 Februarie het die Europese Kommissie 'n openbare raadpleging oor die modernisering van EU-regstelsels. Die EU beoog om lidlande te ondersteun in hul pogings om hul regstelsels aan te pas by die digitale era en te verbeter EU grensoverschrijdende geregtelike samewerking. Justisie-kommissaris Didier Reynders (Foto) het gesê: “Die COVID-19-pandemie het die belangrikheid van digitalisering, ook op die gebied van geregtigheid, verder beklemtoon. Regters en advokate het digitale instrumente nodig om vinniger en doeltreffender te kan saamwerk.

Terselfdertyd het burgers en ondernemings aanlyn-hulpmiddels nodig vir 'n makliker en deursigtiger toegang tot regstelsel teen laer koste. Die Kommissie streef daarna om hierdie proses vorentoe te dryf en lidlande te ondersteun in hul pogings, onder meer om hul samewerking in grensoverschrijdende geregtelike prosedures deur middel van digitale kanale te vergemaklik. In Desember 2020 het die Kommissie a kommunikasie die aksies en inisiatiewe uiteengesit om die digitalisering van regstelsels regoor die EU te bevorder.

Die openbare konsultasie sal menings insamel oor die digitalisering van burgerlike, kommersiële en strafregtelike prosedures in die EU. Die resultate van die openbare konsultasie, waaraan 'n wye verskeidenheid groepe en individue kan deelneem en beskikbaar is hier afgelaai word tot 8 Mei 2021, sal voortgaan met 'n inisiatief oor digitalisering van grensoverschrijdende geregtelike samewerking wat aan die einde van hierdie jaar verwag word, soos aangekondig in die 2021-werkprogram van die Kommissie.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings