Goedkoper telefoonoproepe onder EU-lande, 'n werklikheid van vandag

| Mag 15, 2019

Vanaf vandag, Woensdag 15 Mei, telefoonoproepe tussen EU-lande sal goedkoper wees danksy die Europese Elektroniese Kommunikasiekode, wat in November verlede jaar deur die Europees Parlement aangeneem is.

Die nuwe wet maak 'n beroep op die prys van oproepe met 'n maksimum van 19-eurocent vir beide mobiele en vaste oproepe (sogenaamde 'intra-EU-oproepe') en dit ook 'n SMS-SMS met 'n maksimum van 6 eurocent. Die aanneming van hierdie verordening was die volgende stap nadat die EU roamingkoste in 2017 afgeskaf het, wat reeds oproepe en tekste aan nasionale tariewe verbied het terwyl hulle in ander EU-lande roaming.

Mnr. Dita Charanzová, vise-voorsitter van die interne mark en verbruikersbeskermingskomitee, het gesê: "Ek is trots op wat ons vir die Europese verbruikers bereik het. Die tariewe is te hoog lank te hoog. Ons is een unie en daar was geen logiese rede vir hierdie koste nie. Ek hoop dat dit die einde van die bill-skok in Europa sal wees. "

Behalwe vir intra-EU-oproepe, sluit die nuwe wet ook meer langtermyn- en beginselgerigte maatreëls in. Vanaf 2020 sal elke Europese burger die reg hê op 'n betaalbare internetverbinding. Die wet vereis dat elke Europese land deur middel van 'n geskenkbewys of 'n sosiale tarief verseker dat die lae inkomste of nadeel burgers 'n internetverbinding kan bekostig.

"Internet moet gesien word as 'n program. Net soos ons nie toegang tot elektrisiteit of gas of water sou weier nie, moet niemand toegang tot die internet geweier word nie net omdat hulle benadeel is, "het Charanzová bygevoeg.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, rekenaartegnologie, EU, Europees Parlement, Lifestyle

Kommentaar gesluit.