Verbinding met ons

gesondheid

Onderhoud met Eric Bossan, hoof van Viatris van Europa

gepubliseer

on

Martin Banks praat met Eric Bossan.

Kan u ons iets vertel oor Viatris, u eie persoonlike rol en ook wat die onderneming doen en gaan doen in terme van omgewingsvolhoubaarheid?

Viatris is 'n wêreldwye gesondheidsorgonderneming wat in November 2020 gestig is met 'n arbeidsmag van meer as 40,000. Viatris beoog om pasiënte wêreldwyd verhoogde toegang tot bekostigbare medisyne van gehalte te lewer, ongeag geografie of omstandighede.

Ek hou toesig oor ons kommersiële bedrywighede. In Europa is ons een van die voorste farmaseutiese ondernemings. Ons is in 38 lande teenwoordig en het ongeveer 11,000 XNUMX individue. Ons is byvoorbeeld 'n sleutelspeler in trombose en die toegang tot biosimilars, wat belangrike en dikwels bekostigbaarder behandelingsalternatiewe kan bied - met een van die grootste en mees uiteenlopende portefeuljes van biosimilar.

Volhoubaarheid vir ons verwys na die langtermyn duursaamheid van ons algehele prestasie, aangedryf deur ons missie en bedryfsmodel. Dit veronderstel respek vir die natuurlike hulpbronne waarop ons vertrou en die maatskaplike bydraes wat ons deur ons werk lewer.

Besoedeling is vanjaar een van die temas van die EU Green Week. Hoe groot is 'n gesondheidsprobleem besoedeling en wat hoop u dat die geleentheid sal bereik ten opsigte van die aanpak van hierdie wêreldwye probleem?

Soos ook gesê in die aksieplan vir zero besoedeling wat die EG middel Mei van stapel gestuur het, is besoedeling die grootste oorsaak van omgewings van veelvuldige geestelike en fisiese siektes en van voortydige sterftes.

As deel van ons verbintenis handhaaf ons volhoubare en verantwoordelike bedrywighede en werk ons ​​ywerig om ons omgewingsimpak te verminder. Ons het 'n geïntegreerde benadering wat fokus op die bestuur van ons watergebruik, lugvrystelling, afval, klimaatsverandering en energie-impak; enkele voorbeelde van ons pogings is: ons het die afgelope vyf jaar die gebruik van hernubare energie met 485% vergroot en al die webwerwe van ons erfenisonderneming Mylan in Ierland - 'n land waar ons die meeste persele in Europa het - gebruik 100% hernubare energie.

Dit gesê, die EU Green Week 2021 was en is steeds 'n geleentheid om kennis uit te ruil en met belanghebbendes en belangstellende burgers in gesprek te tree oor hoe ons kan saamwerk om die ambisie vir 'n nul besoedeling en giftige vrye omgewing te verwesenlik.

Ons kan dit nie alleen doen nie - ons werk dus saam met die industrie en die akademie om risiko- en wetenskapgebaseerde beleide en praktyke te bevorder.

Ons pleit byvoorbeeld vir gevestigde inisiatiewe vir goeie omgewingspraktyke, waaronder verantwoordelike vervaardiging en bestuur van afvalwater, sowel as 'n vennootskap met die farmaseutiese industrie om die toepassing daarvan te vergroot.

Wat is spesifiek die betrokkenheid van u onderneming met Green Week 2021 en, meer algemeen, met die EU? Hoe realisties is die EU se nulbesoedelingsambisie? Kan die EU meer doen op hierdie gebied?

Aangesien dit 'n baie insiggewende week was, is my oproep om EUGreenWeek-energie te gebruik om die omgewingsuitdagings wat voorlê aan te pak en geïnspireer te word deur die vasberadenheid en toewyding wat die farmaseutiese bedryf agter COVID-19 gelê het. Die farmaseutiese industrie moet 'n rol speel in die leiding van hierdie pogings, want ons wil die verskaffing van hoë gehalte medisyne verseker en verantwoordelike omgewingsgedrag handhaaf.

Ons werk op Brussel-vlak kombineer voorstanders van gevestigde goeie praktyke, insluitende verantwoordelike vervaardiging en bestuur van afvalwater. Ons is van mening dat dit die beste manier is om die toepassing van goeie omgewingspraktyke te skaal en om effektiwiteit in die waardeketting te vergemaklik, om administratiewe las te verminder en koste te bevat - wat almal die twee oorhoofse doelwitte van stabiele en tydige toegang tot hoë gehalte en bekostigbare medisyne en verantwoordelike gedrag.

Ons werk byvoorbeeld saam met die Europese verenigings in die farmaseutiese industrie - Medicines for Europe, die Association of the European Self-Care Industry (AESGP) en die European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) - en ontwikkel 'n holistiese raamwerk vir voorspelling. en prioritisering van farmaseutiese produkte om evaluasies van hul potensiële risiko's in watersisteme te ondersteun en 'n ruimtelike eksplisiete instrument vir blootstelling aan die omgewing wat gebruikers in staat stel om API (aktiewe farmaseutiese bestanddeel) konsentrasies in waterstelsels te voorspel. Die opvolgprojek, PREMIER, openbare-private vennootskap, wat mede-befonds word deur die Europese Kommissie en wat in September 2020 begin is, sal die beskikbare omgewingsdata meer sigbaar en toeganklik maak vir alle belanghebbendes.

Kan u kortliks verduidelik hoe u onderneming probeer balanseer tussen die hantering van dringende gesondheidsbehoeftes en die aanpak van uitdagings in die omgewing?

Omgewings- en mensegesondheid is onderling verbind, 'n verhouding wat beklemtoon word deur klimaatsverandering, besoedeling en waterstres. Die Europese Kommissie het ambisieuse teikens in die Europese Klimaatwet opgestel - om die 2030-uitstootreduksiedoelwit van minstens 55% in te sluit as 'n springplank na die 2050-klimaatneutraliteitsdoel; dit sal beslis help om 'n groener Europa te dryf en 'n bydrae te lewer tot die verbetering van die openbare gesondheid.

Wat die farmaseutiese produkte betref, is die ambisieuse aksieplan vir zero besoedeling daarop gemik om besoedeling deur farmaseutiese produkte in water op te los, bo en behalwe die EU-een-gesondheidsaksieplan teen antimikrobiese weerstand (AMR). Daarbenewens is burgers van die EU en ons klante en sakevennote meer bewus van die omgewing en eis dat ondernemings standpunt inneem en hul toewyding aan hierdie onderwerp toon.

Aangesien farmaseutiese produkte 'n sterk gereguleerde bedryf is, dra die vervaardiging van afvalwater maar effens by tot die teenwoordigheid van farmaseutiese produkte in die omgewing. Die grootste deel van die impak is afkomstig van menslike uitskeiding. Vir effektiewe resultate moet munisipaliteite afvalwaterbehandelingsaanlegte instel.

Ons is daartoe verbind om ons deel te doen terwyl ons werk om ons missie te vervul om die omgewingsimpak van ons bedryf aan te spreek, terwyl ons toegang tot pasiënte bied ongeag geografie of omstandighede.

Die behoud van water en proaktiewe bestuur van afvalwater is kernkomponente vir die bestuur van volhoubare bedrywighede, sowel as om toegang tot medisyne en goeie gesondheid te bevorder. In 2020 het ons byvoorbeeld op verskeie van ons webwerwe in Indië maatreëls ingestel om ons watergebruik te verminder, doeltreffendheid te verhoog en te verseker dat geen onbehandelde afvalwater die omgewing binnedring nie. Hierdie inisiatiewe getuig van ons verbintenis tot die besparing van water en pro-aktiewe afvalwaterbestuur wêreldwyd.

'N Ander gebied wat volgens ons van kritieke belang is om saam te werk, is die bestryding van antimikrobiese weerstand (AMR), wat voorkom wanneer bakterieë ontwikkel om die gevolge van antibiotika te weerstaan. Baie faktore dra by tot AMR, insluitend swak infeksiebeheer, oorvoorskryf van antibiotika en antibiotika in die omgewing. Die meeste antibiotika in die omgewing is die gevolg van uitskeidings by mense en diere, terwyl die vervaardiging van aktiewe farmaseutiese bestanddele (API) en die formulering daarvan tot geneesmiddels aansienlik kleiner is. Ons het die Davos-verklaring oor die bestryding van AMR onderteken en 'n stigterslid van die AMR Industry Alliance. Ons het die AMR Industry Alliance Common Antibiotic Manufacturing Framework aanvaar en is 'n aktiewe lid van die vervaardigingswerkgroep. Die Algemene Antibiotika-vervaardigingsraamwerk bied 'n algemene metodologie om die potensiële risiko van afskeidings van antibiotika te bepaal en om die nodige stappe te neem indien nodig.

As 'n nuutgestigte maatskappy sien ons daarna uit om wetenskaplike gebaseerde prestasiedoelwitte te stel, wat aanvanklik op klimaat, water en afval gefokus is. Viatris het ook onlangs die Water-mandaat van die VN se Global Compact-hoof onderskryf. Dit is 'n belangrike, wêreldwye inisiatief wat daartoe verbind is om waterstres te verminder deur kritieke waterrisiko's te identifiseer en te verminder, om waterverwante geleenthede aan te wend en by te dra tot die VN se doelwitte vir volhoubare ontwikkeling.

Wat, indien enige, is die lesse wat uit die pandemie geleer kan word in terme van omgewingsvolhoubaarheid en die bestryding van besoedeling? Sal die wêreld beter toegerus wees om 'n ander pandemie soos hierdie aan te pak?

Die pandemie het dringende kwessies van wêreldwye gesondheidssolidariteit, veiligheid en billikheid onderstreep, en die ekonomiese gevolge daarvan sal lang gevolge hê. As 'n maatskappy het ons in 2020 ons beleidspogings met betrekking tot COVID-19 toegespits op die versekering van kontinuïteit van toegang tot medisyne vir pasiënte regoor die wêreld, die oorkom van 'n steeds veranderende landskap van grensbeperkings, regeringsvereistes en onderbrekings in die gesondheidstelsel.

Die pogings van honderdduisende gesondheidswerkers wêreldwyd kan nie genoeg beklemtoon word nie. Hul onvermoeide pogings en die samewerking tussen openbare en private vennote, insluitend die wêreldwye farmaseutiese industrie, bewys dat ons dit kan laat realiseer wanneer ons op 'n gemeenskaplike doelwit aansluit.

Met die oog op die toekoms, wat beskou u as die belangrikste kwessies / uitdagings wat voorlê vir beleidmakers en u sektor?

Om enige uitdagings of kwessies te oorkom, moet ons 'n oop en konstruktiewe dialoog met belanghebbendes regoor Europa hou, ons moet poog om oplossings te vind wat toegang tot medisyne waarborg en op die gesondheids- en omgewingsuitdagings reageer. Dit is my sterk oortuiging dat sake 'n krag ten goede kan wees. Ons is gereed om saam te werk vir 'n groener en regverdiger Europa.

Lees verder

EU

EAPM: MTV-vertragings, EMA ... en kankerklop

gepubliseer

on

Groete, kollegas, en hier is die nuutste opdatering van die Europese Alliansie vir Gepersonaliseerde Geneeskunde (EAPM) terwyl ons nader wat ons hoop 'n normale 'somer' sal wees. Dit is alles net 'n bietjie anders en beter hierdie jaar, natuurlik, met die toename van die entstof. Terwyl baie lande hul afsluitingsprosesse stadig maar seker terugwerk, moet daar nog gesien word hoeveel van ons die kans sal hê om in die buiteland vakansie te hou - waar dit ook al mag wees - te midde van voortdurende vrese ten opsigte van COVID-19-variante . Sommige waaghalsige siele het natuurlik hul bespreking gemaak, maar 'staycations' is in sommige versigtige reisigers waarskynlik weer aan die orde van die dag, en baie besluit om in hul eie lande vakansie te hou. In die tussentyd, moet u nie vergeet dat EAPM 'n virtuele konferensie binnekort gaan aanbied nie - oor minder as twee weke op Donderdag 1 Julie, skryf die uitvoerende direkteur van EAPM, Dr. Denis Horgan. 

Geregtig Oorbruggingskonferensie: innovasie, openbare vertroue en bewyse: die skep van belyning om gepersonaliseerde innovasie in gesondheidsorgstelsels te vergemaklik, die konferensie dien as 'n oorbruggingsgeleentheid tussen die EU - voorsitters van Portugal en Slowenië.

Behalwe ons talryke sprekers, sal deelnemers getrek word deur toonaangewende kundiges op die gebied van persoonlike medisyne - insluitend pasiënte, betalers, professionele persone in die gesondheidsorg, sowel as die industrie, wetenskap, akademie en die navorsingsveld.

Elke sessie sal paneelbesprekings sowel as V & A-sessies bevat om die beste moontlike betrokkenheid van alle deelnemers moontlik te maak. Dit is dus die tyd om te registreer hier afgelaai word, en laai u agenda af hier afgelaai word.

HTA-ooreenkoms

Op Woensdag (16 Junie) het die adjunk-ambassadeurs van die EU die jongste voorstel van die Portugese Raad se presidentskap vir gesondheidstegnologie (HTA) onderteken, sodat dit op 21 Junie na die drieparade kan beweeg. Lande is bereid om die aansoekdatum te verkort en die stemstelsel te kompromitteer, maar is nie gretig om oor artikel 8 te beweeg nie - 'n debat wat die ooreenkoms kan vertraag. As daar uiteenlopende menings is, het die EU-lande ooreengekom dat enige land die wetenskaplike basis vir teenstrydige sienings moet verduidelik. 

EMA-hervormingsvoorstel - Gemeenskaplike standpunt van die EU ooreengekom

EU-ministers van gesondheid het vir die laaste keer onder Portugal se voorsitterskap van die Raad van die EU vergader om ooreen te kom oor die standpunt van die liggaam vir onderhandelinge met die Europese Parlement oor nuwe reëls om die rol van die Europese Medisyne-agentskap (EMA) te versterk.

Op 'n vergadering op Dinsdag (15 Junie) in Luxemburg onder voorsitterskap van die Portugese minister van gesondheid, Marta Temido, het die 27 regerings ooreengekom oor hul standpunt vir die komende onderhandelinge met die Parlement.

Hulle het reeds ooreengekom op enkele wysigings aan die aanvanklike voorstel wat die Europese Kommissie in November aangebied het oor die hersiening van reëls om die mandaat van die EMA te versterk, as deel van 'n breër pakket vir die sogenaamde Europese Gesondheidsunie.

Een van die hoofdoelstellings van die nuwe konsep-EMA-reëls is om dit beter in staat te stel om potensiële en werklike tekorte aan medisyne en mediese toestelle wat as kritiek beskou word om te reageer op noodgevalle in openbare gesondheid, soos die COVID-19-pandemie, wat tekortkominge aan die dag lê, te monitor en te versag. in hierdie verband.

Die voorstel is ook daarop gemik om 'die tydige ontwikkeling van hoë, veilige en doeltreffende medisyne te verseker, met veral klem op die reaksie op noodgevalle in die openbare gesondheid' en ''n raamwerk te bied vir die werking van kundige panele wat hoërisiko-mediese toestelle beoordeel en noodsaaklike advies gee oor paraatheid en bestuur vir krisisse ”.

Lewe na kanker met BECA 

Die parlement se spesiale komitee vir die verslaan van kanker (BECA) het Woensdag 'n verhoor gehou oor nasionale kankerbeheerprogramme om te hoor hoe verskillende lande die uitdaging die hoof bied. 

Ondanks die vordering in kankerdiagnoses en effektiewe terapieë wat gehelp het om die oorlewingsyfer te verhoog, kankeroorlewendes steeds aansienlike uitdagings ervaar. Volgens die Europa se klopkankerplan moet kanker oor die hele siekteproses aangepak word, van voorkoming tot die verbetering van die lewensgehalte van kankerpasiënte en oorlewendes. Om te verseker dat oorlewendes 'lang, vervullende lewens leef, vry van diskriminasie en onregverdige struikelblokke' is van die uiterste belang. 

Die lewe na kanker is veelsydig, maar die fokus van hierdie aanlyn-debat is op die implementering van beleid wat die spesifieke uitdaging om terug te keer werk toe vir kankeroorwinnaars aan te spreek. 

Noord-Ierland-richtlijn oor gesondheidsorg word weer ingestel

Minister van Gesondheid, Robin Swann, sal die grensoverschrijdende gesondheidsorgriglyn aan die Republiek Ierland weer instel. Die richtlijn is 'n tydelike maatreël vir 'n tydperk van twaalf maande om Noord-Ierland se waglyste te verminder, en daar sal aan streng kriteria onderworpe wees. 

Die minister het gesê: '' 'n Belangrike beginsel van ons gesondheidsdiens is dat toegang tot dienste gebaseer is op kliniese behoefte, nie op die betalingsvermoë van 'n individu nie. Ons is egter in buitengewone tye en moet na elke opsie kyk om die waglyste in Noord-Ierland aan te pak. 

'Die herinstelling van 'n beperkte weergawe van die grensoverschrijdende gesondheidsorgriglyn in Ierland sal nie 'n dramatiese impak op die algemene waglyste hê nie, maar dit bied 'n geleentheid vir sommige om vroeër te behandel. 

"Ons het 'n dringende en kollektiewe benadering in die regering nodig om hierdie kwessie aan te pak en 'n gesondheidsdiens te lewer wat geskik is vir die 21ste eeu." 

Die vergoedingskema van die Republiek van Ierland stel 'n raamwerk uiteen, gebaseer op die grensoverschrijdende gesondheidsorgriglyne, wat pasiënte in staat stel om behandeling in die private sektor in Ierland te soek en daarvoor te betaal, en die koste word deur die Raad vir Gesondheid en Maatskaplike Sorg vergoed. Kostes word vergoed tot die koste van die behandeling in Gesondheid en Maatskaplike Sorg in Noord-Ierland. 

Die opname toon die houding van die publiek teenoor seldsame siektes en toegang tot medisyne 

Die UK BioIndustry Association (BIA) het 'n verslag gepubliseer waarin die bevindings van 'n opname oor die openbare houding ten opsigte van gelyke toegang tot medisyne vir diegene met seldsame siektes aangebied word, is in 'n persverklaring van 17 Junie bekend gemaak. 

Resultate van die opname, wat deur YouGov gedoen is, het getoon dat die publiek van mening is dat pasiënte wat met seldsame siektes leef, gelyke toegang tot medisyne via die National Health Service (NHS) moet hê as diegene wat met meer algemene toestande leef. 

Daarbenewens stem die meerderheid van die respondente saam dat pasiënte met seldsame siektes toegang moet hê tot medisyne wat deur die NHS verseker word op grond van hul kliniese behoefte, ongeag die koste. 

Die bevindings van die opname volg op onlangse bewerings deur die Nasionale Instituut vir Uitnemendheid in Gesondheid en Sorg (NICE), wat spesifiseer dat die publiek nie lus is vir spesifieke maatreëls om skaars siektes aan te pak nie. BIA se verslag, Publieke houding teenoor seldsame siektes: 

Die saak vir gelyke toegang beveel aan dat NICE sy standpunt oor seldsame toestande en toegang tot medisyne hersien, en dat die liggaam die waarde van 'n seldsaamheidsaanwyser in ag neem tydens die evaluering van gesondheidstegnologie. 

Hierdie opname toon dat daar breë openbare steun is vir maatreëls om toegang tot medisyne vir seldsame siektes te verseker, gebaseer op kliniese behoefte, selfs al hou dit hoër koste in.

Dit kom alles van EAPM vir hierdie week - geniet u naweek, bly veilig en goed, en vergeet nie om op 1 Julie vir die EAPM Sloveense EU-presidentskonferensie in te skryf nie hier afgelaai word, en laai u agenda af hier afgelaai word.

Lees verder

corona

EU stel 'n lys op van watter lande reisbeperkings moet opgehef word - UK uitgesluit

gepubliseer

on

Na 'n hersiening onder die aanbeveling oor die geleidelike opheffing van die tydelike beperkings op nie-noodsaaklike reis na die EU, het die Raad die lys van lande, spesiale administratiewe streke en ander entiteite en territoriale owerhede waarvoor reisbeperkings opgehef moet word, bygewerk. Soos uiteengesit in die Raad se aanbeveling, sal hierdie lys elke twee weke hersien word en, na gelang van die geval, opgedateer word.

Op grond van die kriteria en voorwaardes soos uiteengesit in die aanbeveling, moet lidlande vanaf 18 Junie 2021 die reisbeperkings aan inwoners van die volgende derde lande geleidelik ophef:

 • Albanië
 • Australië
 • Israel
 • Japan
 • Libanon
 • Nieu-Seeland
 • Republiek van Noord-Macedonië
 • Rwanda
 • Serwië
 • Singapoer
 • Suid-Korea
 • Thailand
 • Verenigde State van Amerika
 • Sjina, onderhewig aan bevestiging van wederkerigheid

Reisbeperkings moet ook geleidelik opgehef word vir die spesiale administratiewe streke van China Hong Kong en  Macao. Die voorwaarde vir wederkerigheid vir hierdie spesiale administratiewe streke is opgehef.

Onder die kategorie van entiteite en territoriale owerhede wat deur minstens een lidstaat nie as state erken word nie, moet reisbeperkings vir Taiwan moet ook geleidelik opgehef word.

Inwoners van Andorra, Monaco, San Marino en die Vatikaan moet vir die doel van hierdie aanbeveling as inwoners van die EU beskou word.

Die kriteria om vas te stel watter derde lande die huidige reisbeperking opgehef moet word, is op 20 Mei 2021 opgedateer. Dit dek die epidemiologiese situasie en algehele reaksie op COVID-19, asook die betroubaarheid van die beskikbare inligting en databronne. Wederkerigheid moet ook per geval in ag geneem word.

Lande wat verband hou met Schengen (Ysland, Lichtenstein, Noorweë, Switserland) neem ook deel aan hierdie aanbeveling.

agtergrond

Op 30 Junie 2020 het die Raad 'n aanbeveling aangeneem oor die geleidelike opheffing van die tydelike beperkings op nie-noodsaaklike reise na die EU. Hierdie aanbeveling bevat 'n aanvanklike lys van lande waarvoor lidlande moet begin om die reisbeperkings aan die buitegrense op te hef. Die lys word elke twee weke hersien en, na gelang van die geval, opgedateer.

Op 20 Mei het die Raad 'n gewysigde aanbeveling aangeneem om op die voortslepende inentingsveldtogte te reageer deur sekere kwytskeldings vir ingeëntes in te stel en die kriteria om beperkings vir derde lande op te hef, te verlig. Terselfdertyd neem die wysigings rekening met die moontlike risiko's wat nuwe variante inhou, deur 'n noodremmeganisme in te stel om vinnig te reageer op die opkoms van 'n variant van belangstelling of kommer in 'n derde land.

Die Raad se aanbeveling is nie 'n wetlik bindende instrument nie. Die owerhede van die lidlande bly verantwoordelik vir die implementering van die inhoud van die aanbeveling. Hulle mag, in volle deursigtigheid, net geleidelik reisbeperkings na lande wat gelys is, ophef.

'N Lidstaat moet nie besluit om die reisbeperkings vir nie-genoteerde derde lande op te hef voordat daar op 'n gekoördineerde wyse besluit word nie.

Lees verder

Sjina

'N Siekte-deskundige in China sê dat die COVID-19-oorsprongsondersoek na US - Global Times moet skuif

gepubliseer

on

By

'N Senior Chinese epidemioloog het gesê dat die Verenigde State die prioriteit moet wees in die volgende fase van ondersoeke na die oorsprong van COVID-19 nadat 'n studie getoon het dat die siekte al in Desember 2019 daar sou kon versprei, het staatsmedia Donderdag (17 Junie) gesê ), skryf David Stanway en Samuel Shen, Reuters.

Die bestudeer, wat hierdie week deur die US National Institutes for Health (NIH) gepubliseer is, het getoon dat minstens sewe mense in vyf Amerikaanse state besmet was met SARS-CoV-2, die virus wat COVID-19 veroorsaak, weke voordat die Verenigde State sy eerste amptelike sake.

'N Gesamentlike studie van China-Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) wat in Maart gepubliseer is, het gesê dat COVID-19 waarskynlik in die land se wildhandel ontstaan ​​het, met die virus wat deur vlermuise deur middel van 'n tussenganger in die mens oorgedra word.

Maar Beijing het die teorie bevorder dat COVID-19 China vanaf die buiteland binnegekom het via besmette bevrore voedsel, terwyl 'n aantal buitelandse politici ook vra vir meer ondersoek na die moontlikheid dat dit uit 'n laboratorium sou lek.

Zeng Guang, hoof-epidemioloog van die Chinese Sentrum vir Siektebeheer en -voorkoming, het aan die staatsblaarblad Global Times gesê dat die aandag na die Verenigde State moet skuif, wat mense in die vroeë stadiums van die uitbraak stadig sou toets, en dit is ook die die tuiste van baie biologiese laboratoriums.

"Alle onderwerpe wat verband hou met bio-wapens wat die land het, moet ondersoek word," het hy gesê.

Zhao Lijian, woordvoerder van die ministerie van buitelandse sake, het Woensdag (16 Junie) kommentaar gelewer op die Amerikaanse studie en gesê dat dit nou 'vanselfsprekend' is dat die COVID-19-uitbreking 'meervoudige oorsprong' het en dat ander lande met die WGO moet saamwerk.

Die oorsprong van die pandemie het 'n bron van politieke spanning tussen China en die Verenigde State geword, met baie van die onlangse fokus op die Wuhan Instituut vir Virologie (WIV), geleë in Wuhan waar die uitbreking eers laat in 2019 geïdentifiseer is.

China is gekritiseer vir die gebrek aan deursigtigheid wanneer dit kom by die bekendmaking van gegewens oor vroeë gevalle sowel as die virusse wat by WIV bestudeer is.

A verslag deur 'n Amerikaanse laboratorium van die Amerikaanse regering tot die gevolgtrekking gekom dat dit waarskynlik is dat die virus uit die Wuhan-laboratorium gelek het, het die Wall Street Journal vroeër vandeesmaand berig.

'N Vorige studie het die moontlikheid laat ontstaan ​​dat SARS-CoV-2 al in September in Europa sou kon versprei, maar kenners het gesê dit beteken nie noodwendig dat dit nie in China is nie, waar baie SARS-agtige koronvirusse gevind is. die wildernis.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings