Verbinding met ons

Tabak

Publikasie van die Witskrif Legacy Book van die Europese Parlement se werkgroep oor tabak.

DEEL:

Gepubliseer

on

Op Wêreld Geen Tabak Dag 2024, wat 'n ideale geleentheid om ons Witskrif Erfenisboek oor Tabak op die internet te plaas as 'n herinnering aan die aanhoudende Tobaccogate waarby die Europese Kommissie betrokke is. Terwyl dit lyk of Qatargate gestop het, gaan die Tobaccogate voort.

Tog is geen van die hersienings aan die twee tabakriglyne van stapel gestuur nie, ten spyte van wydverspreide verontwaardiging en herhaalde eise van kampvegters vir openbare gesondheid. Die Europese Unie het homself die doelwit gestel van 'n "tabakvrye generasie" teen 2040. Hierdie ambisieuse doelwit vra vir nuwe en vinnige antirookmaatreëls. Die Europese Parlement wag al etlike jare vir die Kommissie om die hersiening van twee Europese riglyne oor tabak op die parlementêre agenda te plaas: die 2011 Tabakbelastingrichtlijn (TTD), en die 2014 Tabakprodukte-richtlijn (TPD).

Ons tekste moet die ontstaan ​​van "nuwe tabakprodukte" soos elektroniese sigarette, poffertjies, verhittingstabak en nikotiensakkies in ag neem, asook die ontploffing van parallelhandel, meestal deur tabakvervaardigers georganiseer, en kennis van die omgewingskade wat veroorsaak word deur tabakverbouing, die vervaardiging van nuwe tabakprodukte en die verbruik daarvan.

Om by te dra tot die politieke bespreking en die nodige maatreëls te definieer, het 'n groep EP's onder leiding van Michèle Rivasi (Groenen/EFA), Anne-Sophie Pelletier (Links) en Pierre Larouturou (S&D) tussen 2021 en 2023 vergader, met die deelname van die openbare gesondheidsverenigings Smoke Free Partnership (SFP), Alliance Contre le Tabac (ACT), die Tobacco Control Research Group (TCRG) van die Universiteit van Bath, Corporate Europe Observatory (CEO) en onafhanklike kundiges.

Die temas van parallelle handel in tabak, die "Dentsu Tracking/Jan Hoffmann"-skandaal, steunwerwing deur tabakmaatskappye en hul affiliasies, en die omgewingskade wat tabak veroorsaak is, is veral bestudeer. Die opsomming van hierdie rondetafels het die vorm aangeneem van 'n Legacy Book, wat ons vandag in 'n digitale weergawe aan jou beskikbaar stel.

Die Legacy Book demonstreer dat die Europese Kommissie sy deure te geredelik oopmaak vir die tabak-lobby, en is veral ontvanklik vir sy eise, selfs al is dit in stryd met die openbare gesondheid en openbare finansies van die 27 lidlande, en met die behoorlike administrasie van ons instellings. As 'n verwysing na die Qatargate, kan ons praat van 'n Tobaccogate wat die Europese Kommissie betrek.

advertensie

Ons nalatenskapboek oor tabak sal in Frans en Engels aan die 27 lidlande, die Kommissie, politieke groepe, huidige en toekomstige MEP's, NRO's en die media versprei word, met die ambisie om die ontstaan ​​van 'n tabakvrye Europa aan te moedig.

Met die digitale publikasie van hul Legacy Book wil die lede van die Europese Parlement se werkgroep oor tabak 'n gedagte spaar vir Michèle Rivasi, die siel van hierdie kollektief, wie se ontydige dood hulle diep geroer het. Hierdie Legacy Book is eerstens die vrug van haar verbintenis: dit moet nou gedeel word sodat haar stryd teen die ergste lobby en vir openbare gesondheid voortgevoer kan word.

Vir verdere inligting en om toegang tot die Legacy Book en sy bylaes te verkry:

Anne-Sophie Pelletier: [e-pos beskerm]

Volle witskrif: scribd.com/document/741941387/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Final-Txt

Bylae A: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Bylae B: scribd.com/document/741941885/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-a-Presentations-Cover

Bylae C: scribd.com/document/741941367/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-240524-Annexes-C-Dentsu-Tracking-Jan-Hoffmann-RevolvingDoors-Case-Cover

Witskrif plus bylaes pakket: scribd.com/document/741941708/MEP-WG-TPD-Tabac-LB-en-310524-Rivasi-Pelletier-Larrouturou-Full-Final

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.

Neigings