Verbinding met ons

Tabak

Die hersiening van die richtlijn tabakprodukte: 'n kans om Big Tobacco in 2021 'n liggaamslag te gee?

gepubliseer

on

in 'n bestudeer op 6 Januarie gepubliseer, het wetenskaplikes van King's College in Londen uiteindelik die mite tot ruste gebring dat rokers 'n mate van beskerming teen COVID-19 geniet. Hulle navorsing was duidelik: rokers wat die nuwe koronavirus opdoen, ly meer ernstige simptome as nie-rokers, en hulle sal twee keer so in die hospitaal beland. Ten spyte van die yslike 209 miljoen rokers in die Verenigde State breër Europese streek (29% van die totale bevolking), lyk dit asof regerings kosbaar min gedoen het om die vere van die tabakbedryf regdeur 2020 deurmekaar te maak. Sal 2021 anders wees, skryf Louis Auge.

Vroeë tekens lyk nie goed nie. 'N Verslag wat einde November gepubliseer is deur 'n koalisie van NRO's wat na 57 lande kyk gewaarsku dat die tabakbedryf daarin kon slaag om regerings se beheptheid met die Covid-19-pandemie te benut om hul agendas en kerriegerief by reguleerders te bevorder. Baie Europese lande is of naby die onderkant van die lys (Roemenië) of gekies het vir 'n ligte aanraking (Duitsland, Spanje), wat die openbare gesondheid tot nadeel is. Volgens die NRO's het Big Tobacco 'n mengsel van taktiek gebruik om sy doelwitte te bereik, soos om mediese toerusting te skenk, voormalige openbare amptenare in diens te neem of aggressief te werk te gaan vir die verhitte tabakprodukte daarvan.

Met die komende hersiening van die EU-richtlijn vir tabakprodukte (TPD) - wat later vanjaar beplan word - kan lidlande egter die belangstelling wat die koronavirus-pandemie aangewakker het in doeltreffende beleid vir volksgesondheid om die rekord reg te stel, hernu. Alhoewel die regulatoriese stryd deurmekaar gaan wees, het die afgelope paar maande een arena ontstaan ​​as die voorste kandidaat wat die wurggreep van Big Tobacco 'n knou kan gee: die parallelle tabakhandel.

'N verhaal van twee ambagte

Die parallelle handel in tabak verwys na die koop van sigarette in 'n ander land as waarin dit gerook word. Danksy prysverskille tussen naburige EU-lede het winsgewende skadumarkte oor die hele vasteland opgeduik, wat bygedra het tot die groot voorkoms van rook en het regerings miljarde belastinginkomste gekos.

Terwyl die tabakbedryf lankal probeer om die aandag van die probleem af te lei deur inbedryfstelling te maak studies van KPMG (dit was blootgestel omdat hulle vertrou op vervalste data en foutiewe metodologieë) om aan te voer dat die verskynsel veroorsaak word deur 'n toename in vervalste sigarette, is die werklikheid baie eenvoudiger. Dit is die tabakondernemings wat sekere lande ooraanbied, sodat rokers wat in gebiede met hoër sigaretpryse woon, voordeel kan trek uit laer pryse. In Luxemburg koop klante wat nie in die land woon nie, 80% van alle sigarette wat daar verkoop word.

'N Vlaag onlangse skandale in Frankryk het die parallelle tabakhandel weer op die agenda van die Europese Unie geplaas. Aan die einde van Desember het die Franse parlementslid François-Michel Lambert 'n pak teen Philip Morris International (PMI) vir hul rol in die parallelhandel, in 'n saak wat ernstige gevolge vir die tabakreus kan hê. In die begin van Januarie het die Franse 'Association of Angry Tobacconists' (ABEC), aangekondig dat hulle 'n klag in Brussel ingedien het teen tabakprysverskille tussen lidlande.

Hulle het 'n punt. Volgens statistieke rook die Franse 54 miljard sigarette elke jaar, maar koop slegs 38 miljard by die 24,000 16 tabakhandelaars wat hul amptelike tabakverkopingsnetwerk uitmaak. Dit beteken dat XNUMX miljard sigarette wat in Frankryk gerook word, van die grens af kom. Die helfte van hierdie rook kan teruggevoer word na Frankryk se onmiddellike bure - België, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, Andorra - wat almal laer tabakbelasting het en rokers met laer pryse lok. In reaksie hierop het die adjunkleier van die MoDem-parlementêre groep, Bruno Fuchs, het gesê hy sal tafel a vet wet dit sal verreikende gevolge oor die hele vasteland hê as dit oorgedra word. Die voorgestelde wet vra vir die streng implementering van 'n belangrike deel van die 2018 WGO Protokol om onwettige handel in tabakprodukte uit te skakel. Spesifiek eis Fuchs die instelling van land-vir-land tabakafleweringskwotas, wat uitsluitlik aan die binnelandse verbruik gekoppel is, om te voorkom dat tabakmaatskappye sekere lande ooraanbod. Die WHO-protokol is reeds deur 60 lande (en die EU) bekragtig, en dit sou dus net die handhawing van die verdragsbrief wees. En omdat hierdie internasionale dokument hoër is in die regterorde van die internasionale reg as Europese voorskrifte en nasionale wette, behoort dit nie regsprobleme te bied nie.

Fuchs se kruistog het bondgenote gevind in die Europese parlement, waar twee leidende parlementslede, Cristian Busoi en Michèle Rivasi, het lank gevra vir die streng implementering van die protokol. Volgens hulle is die TPD tans onversoenbaar met die WGO-dokument, aangesien die belangrikste Europese teenmaatreël vir die parallelle handel, 'n opsporings- en opsporingsmeganisme sonder inmenging in die industrie, deur maatskappye met sterk bande met Big Tobacco geïnfiltreer is. In 'n gesamentlike webinar wat einde Desember georganiseer is, het die twee parlementslede daarop gewys dat artikel 15 van die TPD die tabakbedryf in staat stel om die ondernemings te kies wat gemagtig is om data vir opsporing en naspeurbaarheid op te slaan. Daarbenewens het vervaardigers die vermoë om die ouditeure te kies wat veronderstel is om hulle te beheer en met wie hulle ook noue bande hou.

Fuchs, Busoi en Rivasi toon duidelik dat die politieke aptyt om Big Tobacco aan te pak, lewendig is in Europa, en die bewese verband tussen tabakgebruik en die nuwe koronavirus is nog 'n voorbeeld van die vernietigende invloed wat rook op die menslike liggaam het. Die hersiening van die TPD in 2021 in ooreenstemming met die WHO-protokol sou eintlik twee voëls in een klap doodmaak: dit sou 'n seën vir die volksgesondheid wees deur te lei tot laer rooksyfers in Europa, en 'n finansiële slag vir die oorlogskis wat Big Tobacco gebruik het sinvolle regulasies te stop. Dit hoef nie saak te maak nie.

Sigarette

Onwettige handel in tabak: in 370 is beslag gelê op byna 2020 miljoen sigarette

gepubliseer

on

Internasionale operasies waarby die Europese kantoor vir bedrog (OLAF) betrokke was, het gelei tot die beslaglegging van byna 370 miljoen onwettige sigarette in 2020. Die meerderheid van die sigarette is uit lande buite die EU gesmokkel, maar bestem om op die EU-markte te koop. As hulle die mark bereik het, OLAF skat dat hierdie sigarette op die swart mark verliese van ongeveer € 74 miljoen aan doeane- en aksynsbelasting en BTW vir die begroting van die EU en die lidstaat sou veroorsaak het.

 OLAF het nasionale en internasionale doeane- en wetstoepassingsagentskappe van regoor die wêreld gedurende 20 operasies gedurende 2020 ondersteun, met name belangrike inligting oor die identifisering en opsporing van vragmotors en / of houers gelaai met sigarette wat verkeerd verklaar is as ander goedere aan die EU-grense. OLAF ruil intelligensie en inligting intyds uit met EU-lidlande en derde lande, en as daar duidelike bewyse is dat die versendings vir die EU-mark vir smokkelprodukte bestem is, is die nasionale owerhede gereed om in te tree en dit te stop.

Die direkteur-generaal van OLAF, Ville Itälä, het gesê: '2020 was op soveel maniere 'n uitdagende jaar. Terwyl baie wettige ondernemings gedwing is om die produksie te vertraag of te stop, het die namaaksels en smokkelaars onverpoos voortgegaan. Ek is trots om te kan sê dat OLAF se ondersoekers en ontleders 'n belangrike rol gespeel het in die opsporing en beslaglegging van hierdie onwettige tabakversendings, en dat OLAF se samewerking met owerhede oor die hele wêreld sterk gebly het ondanks die uitdagende omstandighede. Ons gesamentlike pogings het nie net gehelp om miljoene euro's in verlore inkomste te bespaar nie en miljoene smokkelagtige sigarette op die mark te hou, maar ook gehelp om nader aan die uiteindelike doel om die kriminele bendes agter hierdie gevaarlike en onwettige handel te identifiseer en te sluit. ”

Altesaam 368,034,640 2020 132,500,000 sigarette wat bestem is vir onwettige verkoop in die EU, is gedurende 235,534,640 beslag gelê tydens operasies waarby OLAF betrokke was; daar is beslag gelê op XNUMX sigarette in nie-EU-lande (hoofsaaklik Albanië, Kosovo, Maleisië en Oekraïne), terwyl daar in die EU-lidlande XNUMX sigarette in beslag geneem is.

OLAF het ook duidelike patrone geïdentifiseer met betrekking tot die oorsprong van hierdie onwettige tabakhandel: van die sigarette wat in 2020 beslag gelê is, het ongeveer 163,072,740 99,250,000 84,711,900 hul oorsprong in die Verre Ooste (China, Viëtnam, Singapoer, Maleisië), terwyl 21,000,000 XNUMX XNUMX van die Balkan / Oos-Europa afkomstig was. (Montenegro, Belo-Rusland, Oekraïne). 'N Verdere XNUMX het sy oorsprong in Turkye, terwyl XNUMX uit die VAE gekom het.

Die belangrikste sigaretsmokkeloperasies wat OLAF in 2020 gerapporteer het, het samewerking met owerhede in Maleisië en België, Italië en Oekraïne, asook 'n aantal waarby owerhede van regoor die EU en elders.

OLAF se missie, mandaat en bevoegdhede

Die taak van OLAF is om bedrog met EU-fondse op te spoor, te ondersoek en te stop.

OLAF vervul sy missie deur:

  • Onafhanklike ondersoeke na bedrog en korrupsie waarby EU-fondse betrokke is, uit te voer om te verseker dat alle geld van die EU-belastingbetaler projekte bereik wat werk en groei in Europa kan skep;
  • bydra tot die versterking van die burgers se vertroue in die EU-instellings deur ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings te ondersoek, en;
  • die ontwikkeling van 'n gesonde EU-bedrogbeleid.

In sy onafhanklike ondersoekende funksie kan OLAF sake ondersoek wat handel oor bedrog, korrupsie en ander misdrywe wat die finansiële belange van die EU raak met betrekking tot:

  • Alle uitgawes van die EU: die belangrikste uitgawekategorieë is struktuurfondse, landboubeleid en landelik
  • ontwikkelingsfondse, direkte uitgawes en eksterne hulp;
  • sommige EU-inkomste, hoofsaaklik doeaneregte, en;
  • vermoedens van ernstige wangedrag deur EU-personeel en lede van die EU-instellings.

Lees verder

Sigarette

Is # COVID-19 'n sterflike bedreiging vir die # tabaksektor?

gepubliseer

on

Die SAID-CoV-2-pandemie het slegte nuus oor die algemeen vir rokers en die bedryf wat hulle lewer, gesê. Die mees onlangse ontwikkelings sluit die debunking navorsing wat daarop dui dat rokers na bewering minder vatbaar is vir die virus - gepaard met openbarings wat die gewoonte die gevolge van die siekte vererger - sowel as 'n openbare verbod op rook in Galicië het dit nou versprei oor die hele Spanje.

Daar is meer as een miljoen rokers in die Verenigde Koninkryk berigte sedert die aanvang van COVID-19 die gewoonte aangeskakel het, hoe groot bedreiging hou die huidige krisis in vir die bedryf wat voordeel trek uit hul verslawing? Die publieke bewustheid van die gevare van rook was nog nooit groter nie, wat beteken dat die tyd ryp is vir die owerhede in Europa en elders om maatreëls in te stel wat daarop gemik is om die dodelike praktyk te bekamp. .

'Big Tobacco' bedreig

Aan die begin van die coronavirus-uitbraak kan rokers aanvanklik gejuig word om die resultate van te hoor 'n studie van China, waar hulle buite proporsioneel onderverteenwoordig was onder lyers van Covid-19. Daaropvolgende navorsing het nie naastenby sulke positiewe nuus gebring nie; meer as een eweknie-beoordeelde artikel het bevind dat rokers ongeveer twee keer so geneig is om simptome van coronavirus te ervaar as nie-rokers. Dit sluit aan by ander studies, wat gevind het dat rokers met die virus was twee keer so waarskynlik in die hospitaal opgeneem te word en 1.8 keer meer geneig om te sterf as hul nie-rokers eweknieë.

Die verslawing beskadig ook nie net diegene wat die sigaret vashou nie. Met kroegbeskermers aangemoedig om hul stemme te hou en selfs pretparkgangers te hou gewaarsku teen gil uit vrees vir die mondeling oordrag van die virus, kan die reuse wolke wat deur tabakliefhebbers uitgestraal word, 'n omringende epidemie wees wat wag om te gebeur. Suid-Afrika was bewus van die gevaar en het onmiddellik opgetree verbod op tabakverkope aan die einde van Maart, hoewel dit sedertdien daardie beperkings hersien het. Meer onlangs het die Spaanse streek Galicië en die argief van die Kanariese Eilande albei aangekondig dat openbare rook verbode sou word, saam met die res van die land. oorweeg volgende pak.

Die pandemie het nie net 'n antwoord van regsgeleerdes gekry nie - rokers heroorweeg ook hul verhouding met tabak in die lig van die gevare wat die erg aansteeklike en dodelike asemhalingsiekte inhou. In die Verenigde Koninkryk het meer as 'n miljoen rokers die afgelope ses maande opgehou, en 41% van diegene wat vrees vir koronavirus was hul primêre motivering daarvoor. Intussen het die University College London gevind dat meer mense in die jaar tot Junie 2020 opgehou het met rook as in enige ander venster van 12 maande sedert die rekords meer as 'n dekade gelede begin het.

Onderhandse taktiek tydens spel

Big Tobacco, wat nooit weer sulke terugslae aanneem nie, het 'n goeie beproefde taktiese speelboek gehad. Die spel behels onder andere bewerkings belemmerend en beïnvloedend die wetenskap deur befondsing gunstige studies oor die onderwerp van koronavirus en rook, vertraging regulasies teen tabak en beweer dat die bedryf 'n “noodsaaklike onderneming” is om toesluitmaatreëls op so uiteenlopende plekke te vermy Italië, Pakistan en Brasilië.

Terselfdertyd was daar groot tabakondernemings beskuldigde van krisiswas. Philip Morris International (PMI) geskenk 'n berig $ 1 miljoen aan die Roemeense Rooi Kruis en 50 ventilators na 'n Griekse hospitaal, sowel as 'n geskatte € 350,000 na 'n Oekraïense liefdadigheid, met ander groot spelers wat volgens berigte dieselfde gedoen het. Kritici meen hierdie oënskynlik altruïstiese bydraes is niks meer as opportunistiese PR-stunts wat gebruik maak van 'n wêreldwye tragedie om Big Tobacco in 'n positiewe lig te skilder nie - iets wat die bedryf self heftig verwerp.

Ongeag die voorneme agter die skenkings, is daar groot vermoedens dat hulle moontlik die Framework Convention on Tobacco Control (FCTC) -protokol oortree het, wat spesifiek verbied dat regerings of instansies in die besit van fondse geld uit die tabakbedryf moet neem. Verbasend genoeg is hierdie soort sjikansie niks nuuts vir Big Tobacco wat al dekades lank 'n soortgelyke voor ploeg nie. Ongelukkig hou dit steeds voordele in vir mense agter die juk, ondanks pogings om hul invloed te bekamp.

Onbevoegdheid en ondoeltreffendheid in die EU

EU-beleidmakers het teleurstellend bewys dat hulle veral vatbaar is vir die kwaadaardige invloed van die tabakbedryf. soos gedetailleerde deur die OCCRP het die EU groot dele van sy track and trace-stelsel (T&T) vir onwettige tabak effektief aan ondernemings met noue bande met die bedryf oorhandig. Die stelsel, wat die FCTC uitgelig het as 'n integrale stap om vas te hou op 'n swart mark wat costs die blok van meer as € 10 miljard per jaar aan verlore openbare inkomste, is bedoel om 'n pakket se vordering in elke stadium van die verskaffingsketting te monitor via 'n unieke identifiseerder, en sodoende die kans op onregmatige optrede uit te skakel.

'N Sentrale element van enige suksesvolle T & T-stelsel, soos gedefinieer deur die Illicit Trade Protocol (ITP), is die volledige onafhanklikheid van die bedryf self. Die OCCRP-ondersoek het egter onthul hoe sleutelondernemings wat T & T-sagteware ontwikkel en die proses hanteer, bande het met die tabakbedryf, waaronder sewe uit agt van die ondernemings wat die belangrikste sigaretdata moet stoor. Intussen blyk dit dat een van die belangrikste maatskappye wat honderde toevoerlyne in die EU monitor - Inexto - ten minste gedeeltelik deur Big Tobacco befonds word, terwyl die sagteware wat dit gebruik om sy verpligtinge na te kom, self teen PMI teen PMI gekoop is. net een Switserse frank.

Die hele proses is so gevul met ondoeltreffendheid dat insiders nege maande na die implementering daarvan gesê het dat hulle geen idee het hoe doeltreffend dit was om die onwettige handel te bekamp nie, terwyl een amptenaar van die UK se kantoor vir handelsstandaarde dit "heeltemal nutteloos" genoem het ". Nietemin het EU-amptenare die wêreld deurgebring om die voordele van hul stelsel te benut, en verskeie lande het reeds die mite ingekry, met Inexto wat tot dusver kontrakte van Mexiko, Pakistan, Rusland en regerings in Wes-Afrika gewen het. Die Pakistanse kontrak was sedertdien ongeldig deur die hofbevel.

'N Entstof vir die invloed van die bedryf

Op 'n tydstip waarin die Covid-19-krisis gesondheidsorg in 'n skerp verligting gebring het, moet regerings en gesondheidsgroepe 'n bladsy uit die weg ruim die vetsugdebat bespreek en genereer momentum om rookyfers in hul gebiede te verlaag. Alhoewel hierdie momentum blykbaar besig is om veld te wen, lyk dit ongelukkig nie asof die indringende en skadelike invloed van die bedryf self ontsnap het nie, wat die hele proses ondermyn.

Die stratagems van Big Tobacco is wyd gedokumenteer en goed verstaan ​​- maar hierdie kennis blyk nie in staat te wees om dieselfde sukses te voorkom nie. Benewens 'n entstof vir hierdie dodelike nuwe koronavirus, blyk dit dat die immuniteit teen ingryping in die bedryf ook op die EU se prioriteitslys moet wees.

Lees verder

elektroniese sigarette

Berlynse konferensie skets die pad vorentoe vir Europese # tabakbeheer

gepubliseer

on

Die aandag van die Europese beleidmakers is verstaanbaar deur die koronaviruskrisis gemonopoliseer. Brussel probeer nietemin die vele ander aangeleenthede rakende die blok onder die knie hou. Op 24 Maartthbyvoorbeeld ministers gejuig die groen lig wat gegee word aan toetredingsgesprekke met Albanië en Noord-Macedonië as 'n bemoedigende teken dat die Europese instellings steeds in staat is om vorentoe te beweeg oor belangrike beleidsake tydens die pandemie.

Dit geld selfs in die openbare gesondheidsektor. Vanaf 19 Februarieth te 22nd, die 8ste Europese konferensie oor tabak en gesondheid (ECToH) plaasgevind in Berlyn. Die geleentheid het Europese verenigings teen tabak, gesondheidsorgpersoneel sowel as verteenwoordigers van die Europese Kommissie en farmaseutiese laboratoriums onder die sambreel van die Europese Kankerliga, onder leiding van die beroemde tsaar van die anti-tabak, Luk Joossens, vergader.

Hierdie versameling bondgenote in die stryd teen tabakgebruik — die belangrikste veroorsaak van voortydige dood in die EU — het die geleentheid gebruik om begin 'n nuwe tabakbeheerskaal wat die tabakbeheerpogings van ongeveer 36 Europese lande kwantifiseer.

Die ranglysstelsel bevat die toevoeging van 'n nuwe kriteria waarvolgens Europese beleid oor tabakbeheer beoordeel word: hul pogings om die onwettige tabakhandel aan te pak, wat costs die EU ongeveer € 10 miljard per jaar en ondermyn sy inisiatiewe vir openbare gesondheid.

Terwyl baie Europese lande punte in hierdie kategorie behaal het danksy hul bekragtiging van die WGO-protokol om die onwettige handel in tabakprodukte uit te skakel, het hulle op ander gebiede tekort skiet. Niemand het byvoorbeeld krediet ontvang vir die implementering van 'n stelsel om tabakprodukte op te spoor wat volgens die riglyne in die WGO-protokol volg nie. Die EU se spoor-en-spoorstelsel word dus nie beskou as voldoen aan die internasionale regulering van openbare gesondheid nie, 'n situasie waarin aangespoor Parlementslede om 'n wysiging van die richtlijn oor tabakprodukte voor te berei.

 

Hou u aan prioriteite vir openbare gesondheid of industriële belange?

Die belangrikste fout in die Europese spoor-en-spoorstelsel van die Europese blok is dat dit nie voldoende beskerm word teen die ewige pogings van die tabakbedryf om die openbare beleid te beïnvloed nie.

Europa het in die breë versuim om sy besluitneming oor openbare gesondheid te beskerm teen die pogings van Big Tobacco om sy eie belange te bevorder. ECToH gasheerland Duitsland se lang geskiedenis van nou bande aan die tabakbedryf verklaar deels sy posisie heel onder aan die Europese tabakbeheer.

Alhoewel die konferensie in Berlyn gehou is, waar die tabakbedryf steeds groot is - 'n kenner van openbare gesondheid genoem Duitsland is 'n 'ontwikkelende land' wat betref tabakregulering - NRO-verteenwoordigers wat teenwoordig was, het wyd kritiek uitgespreek oor die vertraging waarmee Duitsland effektiewe tabakbeheerbeleide toepas. Van die foute van Berlyn is uitgesonder vir kritiek; Verbasend genoeg is Duitsland die enigste land in die EU wat nog steeds is laat tabakadvertensies op advertensieborde en in teaters.

Die deurlopende vertragings waarmee Duitsland tabakbeheermaatreëls ingestel het - dit was ook een van die laaste EU-lande om 'n rookverbod in restaurante aan te neem - het dit duidelik gemaak dat die geboorteland van die president van die Europese Kommissie, Ursula Von der Leyen, ver van die spitspunt op die Europese leidende probleme rakende openbare gesondheid.

 

Tabakspioene in vermomming

Tydens die onlangse byeenkoms in Berlyn was die lengte van die tabakbedryf bereid om Europa se agenda vir openbare gesondheid te ondermyn. Die organiseerder van die konferensie het inderdaad aanbiedings van NGO-verteenwoordigers onderbreek om die teenwoordigheid van gesante uit die tabakbedryf in die voltallekamer aan die kaak te stel. Hierdie bedryfsverteenwoordigers het blykbaar daarin geslaag om binne die konferensieplek onder die sambreel van die sogenaamde Foundation for a Smoke Free World te kom.

Die naam van hierdie organisasie is noukeurig vervaardig om te laat klink soos 'n kruisvaarder teen tabak. In werklikheid was die Stigting vir 'n rookvrye wêreld egter ontmasker as 'n frontgroep vir die reus Philip Morris, die tabakbedryf. Die stigting, waartoe die WGO regerings gewaarsku het om nie mee saam te werk nie, poog om regulering in die belang van die tabakbedryf te beïnvloed. Dit fokus op twee hoofdoelstellings: die insameling van intelligensie oor pogings tot die beheer van tabak en die opbou van 'n mark vir nuwe tabakprodukte, soos elektroniese sigarette en verwarmde tabakstoestelle.

Die Stigting vir 'n rookvrye wêreld betwis die beskuldigings.

 

Die aanpassing van die regulering van nuwe tabakprodukte aan die tradisionele

Die wêreldwye tabakbedryf was tel op hierdie volgende generasie produkte, soos Philip Morris se IQOS of British American Tobacco's Glo, om die poel nikotienverbruikers uit te brei, aangesien openbare gesondheidsinisiatiewe uiteindelik vrugte afwerp in die vorm van val rook tariewe. Europese owerhede het aanvanklik ontvanklik gelyk vir die argumente van die bedryf. Openbare Gesondheid Engeland het selfs veldtogte uitgevoer — nuut geopenbaar geproduseer is in samewerking met 'n lobbygroep verbonde aan Philip Morris—argument dat vaping “95% minder skadelik was as rook”.

Na 'n vlaag van ernstige vaping-geassosieerde longbeserings, wat begin in die Verenigde State in die somer 2019, het die openbare gesondheidsgemeenskap egter toenemend oortuig geraak dat hierdie nuwe tabakprodukte ernstige hantering benodig.

Die WGO het gewaarsku dat hierdie produkte die risiko vir hart- en longtoestande verhoog, en het aanbeveel dat dit op dieselfde manier as tradisionele sigarette gereguleer word. As u dit doen, sou dit belangrike gevolge hê in terme van hoe hierdie produkte belas word, watter soort gesondheidswaarskuwings hulle moet toon, en hoe hulle deur hul verskaffingskettings opgespoor en opgespoor word. Of die EU sal voortgaan om toesig oor e-sigarette op te volg, moet nog gesien word. Die blok se struikelblokke oor maatreëls soos spoor-en-spoor dui in elk geval op 'n hobbelrige pad vorentoe.

 

Die pad vorentoe na Berlyn?

Die onlangse ECToH-konferensie het sy deure gesluit met die eenparige aanvaarding van 'n verklaring die weg te lê vir die toekoms van die Europese anti-tabakbeleid. Afgevaardigdes is veral daartoe verbind om alle nuwe regulasies van tabakprodukte (elektroniese sigarette en verhitte tabak) in ooreenstemming te bring met regulasies oor tradisionele tabakprodukte, met uitdruklike verwysings na aksynsbelasting, waarskuwings vir gesondheid en advertensiebeperkings.

Te midde van die verspreiding van die pandemie en vroeë data van die coronavirus aandui dat beide tabakrook (van tradisionele of verhitte tabakproduksies) en e-sigarette mense meer geneig het om ernstige komplikasies van COVID-19 te ondervind, kan die dringendheid vir sulke versterkte toesig nie duideliker wees nie.

 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings