Verbinding met ons

corona

Sterker uit die pandemie: tree op die vroeë lesse geleer

DEEL:

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n kommunikasie oor die vroeëre lesse wat die afgelope 19 maande uit die COVID-18-pandemie geleer is, en daarop voortbou om die optrede op EU- en nasionale vlak te verbeter. Dit sal help om die gesondheidsrisiko's beter te voorsien en gebeurlikheidsbeplanning te verbeter, wat lei tot vinniger en doeltreffender gesamentlike reaksies op alle vlakke.

Tien lesse fokus op wat verbeter moet word en wat beter in die toekoms gedoen kan word. Die tien lesse is nie volledig nie, maar gee 'n eerste kiekie van wat nou tot voordeel van alle Europeërs opgetree moet word:   

  1. Vinniger opsporing en beter reaksies verg 'n robuuste wêreldwye gesondheidsbewaking en 'n verbeterde Europese versamelingstelsel vir pandemie-inligting. Die EU moet pogings lei om 'n nuwe robuuste ontwerp te maak wêreldwye toesigstelsel gebaseer op vergelykbare data. 'N Nuwe en verbeterde Europese stelsel vir die versameling van inligting oor pandemies word in 2021 bekendgestel.
  2. Duideliker en meer gekoördineerde wetenskaplike advies sal beleidsbesluite en openbare kommunikasie vergemaklik. Die EU moet 'n Europese hoofepidemioloog en 'n ooreenstemmende bestuurstruktuur teen die einde van 2021.
  3. Verbeterde paraatheid verg voortdurende beleggings, ondersoek en hersiening. Die Europese Kommissie moet jaarliks ​​voorberei Verslag oor paraatheid.
  4. Noodhulpmiddels moet vinniger gereed wees en makliker om te aktiveer. Die EU moet 'n raamwerk daarstel vir die aktivering van 'n EU se noodtoestand en 'n gereedskapskis vir krisissituasies.
  5. Gekoördineerde maatreëls moet 'n refleks vir Europa word. Die Europese Gesondheidsunie moet vinnig aangeneem word voor die einde van die jaar en die koördinasie en werksmetodes moet versterk word tussen instansies.
  6. Openbare-private vennootskappe en sterker voorsieningskettings is nodig om die vloei van kritieke toerusting en medisyne te verseker. A Gesondheidsvoorsienings- en reaksie-owerheid vir gesondheid (HERA) behoort vroeg in 2022 in werking te wees en a Gesondheidsbelangrike projek van gemeenskaplike Europese belang moet so gou as moontlik ingestel word om deurbraak-innovering in farmaseutiese produkte moontlik te maak. Die EU FAB-fasiliteit, moet toesien dat die EU genoeg "altyd warm" kapasiteit het om 500-700 miljoen entstofdosisse per jaar te produseer, met die helfte van hierdie dosisse om gereed te wees in die eerste 6 maande van 'n pandemie.
  7. 'N Pan-Europese benadering is noodsaaklik om kliniese navorsing vinniger, breër en effektiewer te maak. 'N Grootskaalse EU-platform vir multisentrum kliniese toetse gestig moet word.
  8. Die vermoë om 'n pandemie die hoof te bied, hang af van deurlopende en verhoogde investering in gesondheidstelsels. Lidlande moet ondersteun word om die totale te versterk veerkragtigheid van gesondheidsorgstelsels as deel van hul beleggings vir herstel en veerkragtigheid.
  9. Voorkoming, paraatheid en reaksie van pandemie is 'n wêreldwye prioriteit vir Europa. Die EU moet voortgaan om die wêreldwye reaksie te lei, veral deur COVAX, en die wêreldwye argitektuur vir gesondheidsveiligheid te versterk deur die Wêreldgesondheidsorganisasie te versterk. Vennootskappe vir paraatheidsvoorbereiding met sleutelvennote moet ook ontwikkel word.
  10. 'N Meer gekoördineerde en gesofistikeerde benadering tot verkeerde inligting en disinformasie aanpak ontwikkel moet word.

Volgende stappe

advertensie

Hierdie verslag oor die vroeëre lesse uit die COVID-19-pandemie sal die leiers se bespreking tydens die Europese Raad in Junie voed. Dit sal aan die Europese Parlement en die Raad van die Europese Unie voorgelê word, en die Kommissie sal in die tweede helfte van 2021 met konkrete aflewerings opvolg.

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het gesê: “Die EU se omvattende reaksie op die pandemie was ongekend in omvang en is op rekordtyd gelewer, wat bewys dat dit belangrik is om gesamentlik in Europa te werk. Saam het ons bereik wat geen lidstaat van die EU alleen kon doen nie. Maar ons het ook geleer wat goed werk en waar ons in toekomstige pandemies beter kan vaar. Ons moet hierdie lesse nou verander. ”

Margaritis Schinas, vise-president, het die bevordering van ons Europese lewenswyse gesê: 'Ondanks die feit dat die gesondheidsbeleid op Europese vlak nog in die beginjare is, was die reaksie van die EU op die pandemie ruim en het 'n wye verskeidenheid ongekende inisiatiewe ingesluit wat ontwerp is en in rekordtyd afgelewer. Ons het met spoed, ambisie en samehang opgetree. Dit is ook bereik danksy die ongekende solidariteit onder EU-instellings wat 'n verenigde EU-reaksie verseker het. Dit is een goeie les waarop ons moet voortbou. Maar daar is geen tyd of ruimte vir selfvoldaanheid nie. Vandag identifiseer ons spesifieke gebiede waar ons alreeds weet meer kan en moet gedoen word om 'n doeltreffender gesondheidsreaksie in die toekoms te verseker. Hierdie krisis kan 'n katalisator wees vir die bevordering van die Europese integrasie in die gebiede waar dit die nodigste is. ”

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: ''n Ongekende openbare gesondheidskrisis moet verander word in 'n geleentheid om sterker terug te bou. Die belangrikste les wat uit die COVID-19-krisis geleer is, is die behoefte om die ad hoc-oplossings wat gebruik is om die krisis te hanteer, te omskep in permanente strukture wat ons in die toekoms beter voorbereid sal kan maak. Ons moet so gou as moontlik 'n sterk Europese Gesondheidsunie in plek hê. Tyd kan nie verlore gaan as u met 'n bedreiging vir die volksgesondheid of 'n ander pandemie te make het nie. Noodoptrede moet strukturele kapasiteit word. Solidariteit, verantwoordelikheid, gemeenskaplike pogings op Europese vlak vir die bedreigings wat ons almal ewe veel raak, is wat ons deur hierdie en die volgende krisis sal onderhou. ”

agtergrond

Namate die krisis begin ontvou het, het die EU 'n wye verskeidenheid reaksies op gesondheidsbeleid ontwikkel, wat die algemene benadering tot entstowwe deur die EU-entstowwe-strategie en inisiatiewe in 'n reeks ander beleide. Die Green Lanes-inisiatief het voedsel en medisyne deur die interne mark laat vloei. 'N Algemene benadering tot die bepaling van infeksiesyfers in verskillende streke het die toets en kwarantyn baie meer konsekwent gemaak. En onlangs is ooreengekom op EU Digital COVID-sertifikate wat op rekordtyd geïmplementeer is, wat die weg baan vir die veilige hervatting van toerisme en reis in die somer en daarna. Terselfdertyd het die EU beslissende stappe gedoen om die ekonomiese gevolge van die pandemie aan te pak. Dit het grootliks gebruik gemaak van die ervaring en reëlings wat gebou is om vorige uitdagings en krisisse in die ekonomiese en finansiële gebied die hoof te bied.

Hierdie suksesse verdoesel egter nie die probleme wat ondervind word nie, veral met die opskaling van die produksie- en produksiekapasiteit, deels as gevolg van 'n gebrek aan 'n permanent geïntegreerde benadering tot navorsing, ontwikkeling en produksie wat die aanvanklike beskikbaarheid van entstowwe vertraag het. Alhoewel dit sedertdien aangespreek is, is oplossings op langer termyn nodig om toekomstige skadelike gesondheidsgebeurtenisse of krisisse te versag.

Meer inligting

Kommunikasie oor die gebruik van die vroeëre lesse uit die COVID-19-pandemie

Die reaksie-webwerf van die Europese Kommissie

Veilige en effektiewe entstowwe in die EU

EU digitale COVID-sertifikaat

corona

Desinformasie oor koronavirus: aanlynplatforms neem nuwe aksies en vra dat meer spelers by die gedragskode aansluit

gepubliseer

on

Die Kommissie het gepubliseer die verslae van Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft en Google oor maatreëls wat in Junie getref is om desinformasie oor koronavirus te bekamp. Die huidige ondertekenaars en die Kommissie doen ook 'n beroep op nuwe maatskappye om by die Gedragskode vir desinformasie aangesien dit die impak daarvan sal verbreed en dit meer effektief sal maak. Věra Jourová, vise-president van waardes en deursigtigheid, het gesê: 'Met die moniteringsprogram vir COVID-19 kan inligting gehou word oor belangrike aksies wat aanlynplatforms in werking stel. Aangesien nuwe variante van die verspreiding van die virus en inentings op volle spoed voortduur, is dit noodsaaklik om die verpligtinge na te kom. Ons sien uit na die versterking van die gedragskode. ”

Kommissaris vir die interne mark, Thierry Breton, het bygevoeg: 'Die EU het sy belofte gestand gedoen om genoeg dosisse te lewer om elke EU -burger veilig in te ent. Alle belanghebbendes moet nou hul verantwoordelikheid aanvaar om die huiwering teen entstowwe wat deur disinformasie veroorsaak word, te bekamp. Terwyl ons die praktykskode versterk met platforms en ondertekenaars, doen ons 'n beroep op nuwe ondertekenaars om by die stryd teen disinformasie aan te sluit. " 

Byvoorbeeld, TikTok se veldtog ter ondersteuning van inenting, met die Ierse regering, het meer as 'n miljoen kyke en meer as 20,000 likes bereik. Google werk voort met openbare gesondheidsowerhede om inligting oor inentingsplekke in Google Search en Maps te wys, 'n funksie wat beskikbaar is in Frankryk, Pole, Italië, Ierland en Switserland. Op Twitter kan gebruikers nou outomatiese stelsels oplei om oortredings van die platform se COVID-19-disinformasiebeleid beter te identifiseer.

advertensie

Microsoft het sy vennootskap met NewsGuard verleng, 'n Edge -uitbreiding wat waarsku dat webwerwe oninformasie versprei. Facebook het met internasionale gesondheidsowerhede saamgewerk om die publiek bewus te maak van die doeltreffendheid en veiligheid van entstowwe, en met navorsers van die Michigan State University (MSU) om dieper vervalsings beter op te spoor en toe te ken. Hierdie gesamentlike pogings moet voortgesit word met die oog op die volgehoue ​​en komplekse uitdagings wat aanlyn -inligting nog steeds bied. Die kommissie se COVID-19-moniteringsprogram vir desinformasie is verleng tot einde 2021 en verslae sal nou elke twee maande gepubliseer word. Die volgende verslae word in September gepubliseer. Volg die Guidance onlangs gepubliseer, het die ondertekenaars die proses om die kode te versterk, afgeskop en begin 'n gesamentlike oproep tot rente vir moontlike nuwe ondertekenaars.

Lees verder

corona

Coronavirus: Kommissie onderteken kontrak om monoklonale behandeling teen liggaam te verkry

gepubliseer

on

Gister (27 Julie) het die Kommissie 'n gesamentlike raamkontrak vir verkrygings onderteken met die farmaseutiese maatskappy Glaxo Smith Kline vir die verskaffing van sotrovimab (VIR-7831), 'n ondersoekende monoklonale antilichaamsterapie, ontwikkel in samewerking met VIR-biotegnologie. Dit is deel van die eerste portefeulje van vyf belowende terapieë wat die Kommissie in Junie 2021 aangekondig het, en word tans deur die Europese Medisyne-agentskap onder die loep geneem. 16 EU-lidlande neem deel aan die verkryging vir die aankoop van tot 220,000 19 behandelings. Sotrovimab kan gebruik word vir die behandeling van koronaviruspasiënte met ligte simptome wat nie aanvullende suurstof benodig nie, maar wat 'n hoë risiko het vir ernstige COVID-XNUMX. Deurlopende studies dui daarop dat vroeë behandeling die aantal pasiënte wat ernstiger is en wat hospitalisasie of opname in die intensiewe sorgeenhede benodig, kan verminder.

Kommissaris vir Gesondheid en Voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: 'Ons het ons daartoe verbind COVID-19 terapeutiese strategie om ten minste drie nuwe terapieë teen Oktober goedgekeur te hê. Ons lewer nou 'n tweede raamwerkkontrak wat monoklonale teenliggaampiebehandelings aan pasiënte bied. Behalwe entstowwe, sal veilige en effektiewe medisyne 'n deurslaggewende rol speel in die terugkeer van Europa na 'n nuwe normaal. ”

Monoklonale teenliggaampies is proteïene wat in die laboratorium ontwikkel is wat die vermoë van die immuunstelsel om die koronavirus te beveg, naboots. Hulle heg aan die aarproteïen en blokkeer dus die virus se aanhegting aan die menslike selle. Die Europese Kommissie het bykans 200 kontrakte gesluit vir verskillende mediese teenmaatreëls ter waarde van meer as € 12 miljard.

advertensie

Ingevolge die huidige raamwerkkontrak met Glaxo Smith Kline, kan lidlande sotrovimab (VIR-7831) aanskaf, indien en wanneer dit nodig is, sodra dit een of ander noodtoestemming in die betrokke lidstaat of 'n (voorwaardelike) bemarkingsmagtiging op EU-vlak van die Europese Medisyne-agentskap. Verdere inligting kan gevind word hier afgelaai word.

Lees verder

corona

Met inentings wat slap, bied behandelings die sleutel tot die COVID-dodetal in Indië

gepubliseer

on

'N Verslag van die Washington-gebaseerde sentrum vir globale ontwikkeling het geopenbaar dit, terwyl amptelike syfers die Covid-19-sterftesyfer van Indië op net meer as een stel 420,000, die werklike figuur kan wees tot tien keer groter. Volgens die sentrum sou Indië die land met die hoogste sterftesyfer ter wêreld, tot dusver, maak oortref die Verenigde State en Brasilië, en sou ook die pandemie maak "waarskynlik die ergste menslike tragedie van Indië sedert die verdeling en onafhanklikheid", skryf Colin Stevens.

Die sterftes van Covid-19 is waarskynlik ook in Europa onderskat, met die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) verslagdoening sterftes wêreldwyd sal waarskynlik “twee tot drie” keer hoër wees as amptelike syfers. Maar in Indië, vier uit vyf sterftes is selfs voor die pandemie nie medies ondersoek nie; nou, weens 'n gebrek aan hospitaalbeddens en suurstof, is 'n onbekende aantal lyers aan die koronavirus sterf ongetoets en ongeregistreer by die huis. Wydverspreide sosiale stigma rondom COVID-19 het hierdie verskynsel vererger, met gesinne wat dikwels 'n ander oorsaak van dood verklaar.

Terwyl die koronavirusinfeksies en sterftes in Indië skerp afgeneem het as gevolg van die piek van die tweede golf in Mei, het die land steeds verloor 16,000 mense sedert begin Julie aan Covid. Publieke gesondheidskenners waarsku Indië moet teen Oktober vir 'n derde verwoestende golf optree, wat die jag op gereedskap dringend moet toevoeg om pasiënte wat ernstige gevalle van Covid opdoen, te help.

advertensie

Indië se entstofstasie mis teikens

Entstowwe is die belangrikste voorkomende hulpmiddel om ernstige infeksies in die wiele te hou, en Indië het reeds sommige versprei 430 miljoen dosisse—Meer as enige ander nasie na China. Net so, net 6.9% van die Indiese bevolking is tot dusver volledig ingeënt, uit 'n bevolking van 1.4 miljard burgers. Sedert die opkoms van die hoogs aansteeklike Delta-variant in Oktober 2020, is Indië se inentingsprobleem geteister deur tekorte aan entstowwe, gebreekte verskaffingskettings en huiwering teen entstof.

Hierdie maand het die WGO aangekondig dat Indië dit sal ontvang 7.5 miljoen dosisse van die Moderna-entstof via die COVAX-inrigting, maar Indië se binnelandse inenting van stowwe struikel steeds. Bharat Biotech - wat die land se enigste goedgekeurde inenting teen die land, Covaxin, produseer - hierdie week geprojekteer verdere vertragings, wat dit vir Indië onmoontlik maak om sy verspreidingsdoelwit te bereik 516 miljoen skote teen die einde van Julie.

Internasionale meningsverskil oor behandelings

Met die immuniteit van kuddes wat nog ver buite die bereik is, benodig Indiese mediese dienste steeds doeltreffende behandelingsoplossings om gehospitaliseerde pasiënte te help. Gelukkig kan lewensreddende terapeutiese opsies wat nou in Europa beproef word, binnekort kragtige wapens bied teen die gevaarlikste infeksies.

Terwyl die aantal beskikbare Covid-behandelings toeneem namate medisyne kliniese toetse voltooi, is wêreldwye openbare gesondheidsinstansies steeds verdeeld oor watter doeltreffendste is. Die enigste behandeling wat die Europese Unie se groenlig ontvang, is Gilead se remdesivir, maar die WGO adviseer aktief teen die spesifieke antivirale behandeling, aanbeveling in plaas daarvan twee 'interleukin-6 reseptorblokkers' bekend as tocilizumab en sarilumab. Tocilizumab was ook al effektief bewys deur die uitgebreide herstelproses in die Verenigde Koninkryk, wat tyd in die hospitaal verminder en die behoefte aan asemhaling wat meganies is.

Ondanks die feit dat dit 'n wêreldwye middelpunt vir dwelmvervaardiging is, is Indië dit nie altyd so vinnig om goed te keur nie. Amerikaanse farmaseutiese maatskappy Merck aangehelp Indië se vervaardigingsvermoë vir die antivirale medisyne molnupiravir om die tweede golf die afgelope April te help bestry, maar plaaslike dwelmproewe sal nie plaasvind nie voltooi vroegstens tot September. In die tussentyd het Indiese owerhede toegeken noodtoestemming vir 'n ander behandeling vir Covid-19, 2-DG, ondanks 'n gebrek aan gepubliseerde proefdata vir die molekule.

Nuwe behandelings soos Leukine in die vooruitsig

Hierdie beperkte reeks bestaande Covid-19-middels sal binnekort versterk word deur ander belowende terapieë. Een so 'n behandeling, die sargramostim van Partner Therapeutics - wat kommersieel bekend staan ​​as Leukine - word tans in Europa en die Verenigde State getoets met die oog op vinnige goedkeuring. In Februarie proewe gelei deur die Universiteitshospitaal Gent en die samevoeging van vyf Belgiese hospitale, het bevind dat Leukine "die oksigenasie in COVID-19-pasiënte met akute hipoksiese asemhalingsversaking aansienlik kan verbeter", wat die suurstof by die meerderheid pasiënte met ten minste 'n derde van die basisvlakke verhoog.

Nadat die Amerikaanse departement van verdediging kennis geneem het van Leukine se potensiaal onderteken 'n kontrak van $ 35 miljoen om twee fase 2-kliniese toetse te finansier ten einde voorlopige data aan te vul. Die afgelope Junie, die uitslae van die tweede ewekansig Amerikaanse proewe met ingeasemde Leukine het weer positiewe verbeterings getoon in die longfunksies van pasiënte met die akute hipoksemie veroorsaak deur ernstige Covid, wat die Belgiese bevindings bevestig dat suurstofvlakke by pasiënte wat ontvang Leukine was hoër as dié wat nie.

Doeltreffende Covid-behandelings sal die druk op Indiese gesondheidsorgverskaffers nie net verminder deur die kans op oorlewing te verbeter nie, maar ook deur die versnelling herstel tye en die beskikbaarstelling van hospitaalbeddens vir ander pasiënte, insluitend diegene wat te doen het met ander kwale. Vinniger behandelings sal ook die gevare wat pasiënte inhou as gevolg van besmettende toestande soos swart swam, verminder betrek in die dood van meer as 4,300 gehospitaliseerde Covid-pasiënte in Indië. Groter duidelikheid en toeganklikheid rondom behandelings sal ook die kommerwekkende oplewing in Indiese gesinne wat hulle toespits, beperk swartmark om mediese voorrade van onbekende herkoms te koop teen baie hoë pryse.

Behandelings wat die herstelpersentasie verbeter en noodlottige gevalle van Covid voorkom, sal van kardinale belang wees solank die meeste Indiërs nie ingeënt bly nie. Met dien verstande dat nuwe geneesmiddels betyds goedgekeur word, sal 'n beter mediese begrip van die virus beteken dat nuwe Covid-pasiënte 'n beter voorspelling het as ooit tevore.

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings