Verbinding met ons

corona

Sterker uit die pandemie: tree op die vroeë lesse geleer

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het 'n kommunikasie oor die vroeëre lesse wat die afgelope 19 maande uit die COVID-18-pandemie geleer is, en daarop voortbou om die optrede op EU- en nasionale vlak te verbeter. Dit sal help om die gesondheidsrisiko's beter te voorsien en gebeurlikheidsbeplanning te verbeter, wat lei tot vinniger en doeltreffender gesamentlike reaksies op alle vlakke.

Tien lesse fokus op wat verbeter moet word en wat beter in die toekoms gedoen kan word. Die tien lesse is nie volledig nie, maar gee 'n eerste kiekie van wat nou tot voordeel van alle Europeërs opgetree moet word:   

  1. Vinniger opsporing en beter reaksies verg 'n robuuste wêreldwye gesondheidsbewaking en 'n verbeterde Europese versamelingstelsel vir pandemie-inligting. Die EU moet pogings lei om 'n nuwe robuuste ontwerp te maak wêreldwye toesigstelsel gebaseer op vergelykbare data. 'N Nuwe en verbeterde Europese stelsel vir die versameling van inligting oor pandemies word in 2021 bekendgestel.
  2. Duideliker en meer gekoördineerde wetenskaplike advies sal beleidsbesluite en openbare kommunikasie vergemaklik. Die EU moet 'n Europese hoofepidemioloog en 'n ooreenstemmende bestuurstruktuur teen die einde van 2021.
  3. Verbeterde paraatheid verg voortdurende beleggings, ondersoek en hersiening. Die Europese Kommissie moet jaarliks ​​voorberei Verslag oor paraatheid.
  4. Noodhulpmiddels moet vinniger gereed wees en makliker om te aktiveer. Die EU moet 'n raamwerk daarstel vir die aktivering van 'n EU se noodtoestand en 'n gereedskapskis vir krisissituasies.
  5. Gekoördineerde maatreëls moet 'n refleks vir Europa word. Die Europese Gesondheidsunie moet vinnig aangeneem word voor die einde van die jaar en die koördinasie en werksmetodes moet versterk word tussen instansies.
  6. Openbare-private vennootskappe en sterker voorsieningskettings is nodig om die vloei van kritieke toerusting en medisyne te verseker. A Gesondheidsvoorsienings- en reaksie-owerheid vir gesondheid (HERA) behoort vroeg in 2022 in werking te wees en a Gesondheidsbelangrike projek van gemeenskaplike Europese belang moet so gou as moontlik ingestel word om deurbraak-innovering in farmaseutiese produkte moontlik te maak. Die EU FAB-fasiliteit, moet toesien dat die EU genoeg "altyd warm" kapasiteit het om 500-700 miljoen entstofdosisse per jaar te produseer, met die helfte van hierdie dosisse om gereed te wees in die eerste 6 maande van 'n pandemie.
  7. 'N Pan-Europese benadering is noodsaaklik om kliniese navorsing vinniger, breër en effektiewer te maak. 'N Grootskaalse EU-platform vir multisentrum kliniese toetse gestig moet word.
  8. Die vermoë om 'n pandemie die hoof te bied, hang af van deurlopende en verhoogde investering in gesondheidstelsels. Lidlande moet ondersteun word om die totale te versterk veerkragtigheid van gesondheidsorgstelsels as deel van hul beleggings vir herstel en veerkragtigheid.
  9. Voorkoming, paraatheid en reaksie van pandemie is 'n wêreldwye prioriteit vir Europa. Die EU moet voortgaan om die wêreldwye reaksie te lei, veral deur COVAX, en die wêreldwye argitektuur vir gesondheidsveiligheid te versterk deur die Wêreldgesondheidsorganisasie te versterk. Vennootskappe vir paraatheidsvoorbereiding met sleutelvennote moet ook ontwikkel word.
  10. 'N Meer gekoördineerde en gesofistikeerde benadering tot verkeerde inligting en disinformasie aanpak ontwikkel moet word.

Volgende stappe

advertensie

Hierdie verslag oor die vroeëre lesse uit die COVID-19-pandemie sal die leiers se bespreking tydens die Europese Raad in Junie voed. Dit sal aan die Europese Parlement en die Raad van die Europese Unie voorgelê word, en die Kommissie sal in die tweede helfte van 2021 met konkrete aflewerings opvolg.

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het gesê: “Die EU se omvattende reaksie op die pandemie was ongekend in omvang en is op rekordtyd gelewer, wat bewys dat dit belangrik is om gesamentlik in Europa te werk. Saam het ons bereik wat geen lidstaat van die EU alleen kon doen nie. Maar ons het ook geleer wat goed werk en waar ons in toekomstige pandemies beter kan vaar. Ons moet hierdie lesse nou verander. ”

Margaritis Schinas, vise-president, het die bevordering van ons Europese lewenswyse gesê: 'Ondanks die feit dat die gesondheidsbeleid op Europese vlak nog in die beginjare is, was die reaksie van die EU op die pandemie ruim en het 'n wye verskeidenheid ongekende inisiatiewe ingesluit wat ontwerp is en in rekordtyd afgelewer. Ons het met spoed, ambisie en samehang opgetree. Dit is ook bereik danksy die ongekende solidariteit onder EU-instellings wat 'n verenigde EU-reaksie verseker het. Dit is een goeie les waarop ons moet voortbou. Maar daar is geen tyd of ruimte vir selfvoldaanheid nie. Vandag identifiseer ons spesifieke gebiede waar ons alreeds weet meer kan en moet gedoen word om 'n doeltreffender gesondheidsreaksie in die toekoms te verseker. Hierdie krisis kan 'n katalisator wees vir die bevordering van die Europese integrasie in die gebiede waar dit die nodigste is. ”

advertensie

Kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, Stella Kyriakides, het gesê: ''n Ongekende openbare gesondheidskrisis moet verander word in 'n geleentheid om sterker terug te bou. Die belangrikste les wat uit die COVID-19-krisis geleer is, is die behoefte om die ad hoc-oplossings wat gebruik is om die krisis te hanteer, te omskep in permanente strukture wat ons in die toekoms beter voorbereid sal kan maak. Ons moet so gou as moontlik 'n sterk Europese Gesondheidsunie in plek hê. Tyd kan nie verlore gaan as u met 'n bedreiging vir die volksgesondheid of 'n ander pandemie te make het nie. Noodoptrede moet strukturele kapasiteit word. Solidariteit, verantwoordelikheid, gemeenskaplike pogings op Europese vlak vir die bedreigings wat ons almal ewe veel raak, is wat ons deur hierdie en die volgende krisis sal onderhou. ”

agtergrond

Namate die krisis begin ontvou het, het die EU 'n wye verskeidenheid reaksies op gesondheidsbeleid ontwikkel, wat die algemene benadering tot entstowwe deur die EU-entstowwe-strategie en inisiatiewe in 'n reeks ander beleide. Die Green Lanes-inisiatief het voedsel en medisyne deur die interne mark laat vloei. 'N Algemene benadering tot die bepaling van infeksiesyfers in verskillende streke het die toets en kwarantyn baie meer konsekwent gemaak. En onlangs is ooreengekom op EU Digital COVID-sertifikate wat op rekordtyd geïmplementeer is, wat die weg baan vir die veilige hervatting van toerisme en reis in die somer en daarna. Terselfdertyd het die EU beslissende stappe gedoen om die ekonomiese gevolge van die pandemie aan te pak. Dit het grootliks gebruik gemaak van die ervaring en reëlings wat gebou is om vorige uitdagings en krisisse in die ekonomiese en finansiële gebied die hoof te bied.

Hierdie suksesse verdoesel egter nie die probleme wat ondervind word nie, veral met die opskaling van die produksie- en produksiekapasiteit, deels as gevolg van 'n gebrek aan 'n permanent geïntegreerde benadering tot navorsing, ontwikkeling en produksie wat die aanvanklike beskikbaarheid van entstowwe vertraag het. Alhoewel dit sedertdien aangespreek is, is oplossings op langer termyn nodig om toekomstige skadelike gesondheidsgebeurtenisse of krisisse te versag.

Meer inligting

Kommunikasie oor die gebruik van die vroeëre lesse uit die COVID-19-pandemie

Die reaksie-webwerf van die Europese Kommissie

Veilige en effektiewe entstowwe in die EU

EU digitale COVID-sertifikaat

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings