Verbinding met ons

corona

Die Kommissie versterk die deursigtigheids- en magtigingsmeganisme vir die uitvoer van COVID-19-entstowwe

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Die Europese Kommissie het die beginsels van wederkerigheid en eweredigheid ingestel as nuwe kriteria wat oorweeg moet word vir die magtiging van uitvoer onder die deursigtigheids- en magtigingsmeganisme vir die uitvoer van COVID-19-entstowwe. Hierdie stelsel het die deursigtigheid van uitvoere aansienlik verbeter. Nietemin word die doelstelling om tydige toegang tot COVID-19-entstowwe vir EU-burgers te verseker, steeds nie bereik nie. Verwante media

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het gesê: 'Die EU is trots om die tuiste te wees van entstofprodusente wat nie net aan EU-burgers lewer nie, maar oor die hele wêreld uitvoer. Terwyl ons lidmate die derde golf van die pandemie in die gesig staar, en nie elke onderneming sy kontrak nakom nie, is die EU die enigste groot OESO-produsent wat steeds inenting op groot skaal na tientalle lande uitvoer. Maar oop paaie moet in albei rigtings loop. Dit is die rede waarom die Europese Kommissie die beginsels van wederkerigheid en proporsionaliteit in die bestaande magtigingsmeganisme van die EU sal instel. Die EU het 'n uitstekende portefeulje van verskillende entstowwe en ons het meer as genoeg dosisse vir die hele bevolking verseker. Maar ons moet betyds en voldoende aflewering van entstowwe aan EU-burgers verseker. Elke dag tel. ”

In die rigting van verhoogde deursigtigheid, wederkerigheid en proporsionaliteit

advertensie

Die nuwe regulasie stel twee veranderings in die bestaande meganisme in. Eerstens, benewens die impak van 'n beplande uitvoer op die nakoming van die EU se voorafverkoopooreenkomste (APA's) met entstofvervaardigers, moet lidlande en die Kommissie ook oorweeg:

  • wederkerigheid - Beperk die land van bestemming sy eie uitvoer van entstowwe of hul grondstowwe, wetlik of op ander maniere?
  • proporsionaliteit - Is die toestande in die land van bestemming beter of slegter as die EU, veral die epidemiologiese situasie, die inentingsyfer en toegang tot entstowwe?

Lidlande en die Kommissie moet beoordeel of die gevraagde uitvoer nie 'n bedreiging vir die voorsiening van entstowwe en hul komponente in die Unie inhou nie.

Tweedens, om 'n volledige beeld van die entstofhandel te verkry, bevat die nuwe wet 17 lande wat voorheen binne die bestek van die regulasie vrygestel is. *

advertensie

Die EU bly verbind tot internasionale solidariteit en sal dus voortgaan om entstofvoorrade vir humanitêre hulp of bestem vir die 92 lae en middelinkomste lande onder die COVAX Advance Market-verbintenislys van hierdie skema uit te sluit.

Die uitvoermagtigingskema

Hierdie uitvoeringswet is geteiken, proporsioneel, deursigtig en tydelik. Dit strook volledig met die internasionale verbintenis van die EU onder die Wêreldhandelsorganisasie en die G20, en in ooreenstemming met wat die EU voorgestel het in die konteks van die WTO se handels- en gesondheidsinisiatief. Lidlande besluit oor die versoeke om magtiging ooreenkomstig die mening van die Kommissie.

Sedert die aanvang van hierdie meganisme is 380 uitvoerversoeke na 33 verskillende bestemmings toegestaan ​​vir 'n totaal van ongeveer 43 miljoen dosisse. Slegs een uitvoerversoek is nie toegestaan ​​nie. Die belangrikste uitvoerbestemmings sluit in die Verenigde Koninkryk (met ongeveer 10.9 miljoen dosisse), Kanada (6.6 miljoen), Japan (5.4 miljoen), Mexiko (4.4 miljoen), Saoedi-Arabië (1.5 miljoen), Singapoer (1.5 miljoen), Chili (1.5 miljoen), Hongkong (1.3 miljoen), Korea (1.0 miljoen) en Australië (1.0 miljoen).

Oor die EU se entstofstrategie

Die Europese Kommissie het op 17 Junie 2020 aangebied Europese strategie om die ontwikkeling, vervaardiging en implementering van effektiewe en veilige entstowwe teen COVID-19 te versnel. In ruil vir die reg om binne 'n bepaalde tydperk 'n gespesifiseerde aantal entstofdosisse te koop, finansier die Kommissie 'n deel van die voorafgaande koste waarvoor entstofprodusente te staan ​​kom, in die vorm van vooraf-koopooreenkomste (APA's). Befondsing word beskou as 'n afbetaling op die entstowwe wat eintlik deur lidlande gekoop word. Die APA is dus vooraf 'n belegging sonder risiko teen 'n bindende verbintenis van die maatskappy om vooraf te produseer, selfs voordat dit bemarkingsmagtiging kry. Dit moet 'n vinnige en bestendige aflewering moontlik maak sodra die magtiging verleen is.

Die Kommissie het tot dusver APA's met ses maatskappye (AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer, CureVac en Moderna) onderteken, wat toegang tot tot 2.6 miljard dosisse verseker het. Daar word met twee addisionele maatskappye onderhandel. Die vier kontrakte met die maatskappye aan wie die entstowwe voorwaardelike bemarkingsmagtiging verleen is, beloop meer as 1.6 miljard dosisse.

Meer inligting

Kommissie-uitvoeringsregulasie

Persverklaring oor die uitbreiding van die maatreël (11 Maart 2021)

Algemene vrae

* Lys van lande ingesluit: Albanië, Armenië, Azerbeidjan, Belo-Rusland, Bosnië en Herzegovina, Georgië, Israel, Jordanië, Ysland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Montenegro, Noorweë, Noord-Macedonië, Serwië en Switserland.

corona

HERA: Eerste stap in die rigting van die oprigting van EU FAB, 'n netwerk van steeds warm produksievermoëns

gepubliseer

on

Die Kommissie het die Kennisgewing vooraf, wat vervaardigers van entstowwe en terapieë voorlopige inligting verskaf oor die oproep tot mededinging in die EU, wat vroeg in 2022 beplan word. Die doel van die EU FAB is om 'n netwerk van 'immer warm' te skep produksievermoë vir die vervaardiging van entstowwe en medisyne wat geaktiveer kan word in geval van toekomstige krisisse. EU FAB dek verskeie entstof- en terapeutiese tegnologieë. Om te alle tye in bedryf te wees, word verwag dat die deelnemende produksieterreine die beskikbaarheid van gekwalifiseerde personeel, duidelike operasionele prosesse en kwaliteitskontroles verseker, sodat die EU beter voorbereid kan wees en op toekomstige gesondheidsbedreigings kan reageer. EU FAB sal sy netwerk van vervaardigingsvermoë vinnig en maklik kan aktiveer om aan die vraag na entstowwe en/of terapeutiese behoeftes te voldoen, totdat die mark die produksievermoë opskaal. EU FAB sal 'n belangrike komponent vorm van die industriële dimensie van die European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA), soos aangekondig in die mededeling Bekendstelling van HERA, die volgende stap in die rigting van die voltooiing van die Europese Gesondheidsunie, op 16 September. Die kennisgewing oor voorafgaande inligting oor die EU FAB is beskikbaar hier afgelaai word.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings