Verbinding met ons

Aviation Strategie vir Europa

Die Kommissie keur € 4.4 miljoen Bulgaarse steunmaatreël goed vir die lughawens in Burgas en Varna in die konteks van die #Coronavirus-uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Bulgaarse ondersteuningsmaatreël van € 4.4 miljoen goedgekeur vir die lughawens in Burgas en Varna in die konteks van die koronavirus-uitbraak. Die maatreël is onder die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die openbare steun sal die vorm aanneem van die uitstel van die betalings van die konsessiefooie verskuldig deur Fraport Twin Star Airport Management AD, die maatskappy wat die twee lughawes bestuur, aan die Bulgaarse regering wat die lughawens se infrastruktuur besit.

Die doel van die maatreël is om die twee lughawens te help om die likiditeitstekorte wat hulle in die gesig staar weens die koronavirus-uitbreking aan te spreek, deur die koste wat die lughawe-operateur dra, te verlaag. Die Kommissie het bevind dat die maatreël in ooreenstemming is met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk.

In die besonder kan die uitstel van betaling slegs tot die einde van hierdie jaar toegestaan ​​word, en dit duur een jaar. Verder behels die uitstel van betaling minimum vergoeding in ooreenstemming met die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het derhalwe tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.58095 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Aviation Strategie vir Europa

Die Kommissie keur die Belgiese steun van € 25 miljoen goed vir die ondersteuning van die diensverskaffer Aviapartner in die grond binne die uitbreek van #Coronavirus

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n individuele steunmaatreël van € 25 miljoen goedgekeur om Aviapartner, 'n diensverskaffer vir grondhantering by die Brusselse nasionale lughawe (Zaventem), te ondersteun. Die maatreël is kragtens die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die maatreël bied hulp in die vorm van 'n omskepbare lening. Die doel van die herkapitaliseringsmaatreël is om te verseker dat Aviapartner voldoende likiditeit het om sy bedrywighede voort te sit. Aviapartner is 'n noodsaaklike operateur op die Nasionale Lughawe van Brussel (die belangrikste lughawe van België).

'N Mislukking van Aviapartner sou die Belgiese ekonomie en konneksie aansienlik versteur. Die Kommissie het bevind dat die maatreël wat deur België aangemeld is, ooreenstem met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk. In die besonder sal (i) die maatreël nie die minimum oorskry wat nodig is om die lewensvatbaarheid van Aviapartner te verseker nie en sal nie verder gaan as om sy kapitaalposisie te herstel voor die uitbreek van die coronavirus nie, (ii) die skema bied 'n voldoende vergoeding vir die staat; (iii) die voorwaardes van die maatreëls aanspoor begunstigdes en / of hul eienaars om die ondersteuning so vroeg as moontlik terug te betaal; (v) voorsorgmaatreëls is ingestel om seker te maak dat begunstigdes nie onbehoorlik baat vind by die herkapitaliseringshulp deur die staat tot nadeel van billike mededinging in die interne mark nie, soos 'n verkrygingsverbod om aggressiewe kommersiële uitbreiding te vermy.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.57637 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Die kommissie onderteken #AviationAgement met #Japan

gepubliseer

on

Op 22 Junie het die Europese Kommissie en Japan 'n ooreenkoms onderteken oor veiligheid in die burgerlugvaart, wat die EU se reeds sterk samewerking met Japan verder sal versterk en die mededingendheid van die lugvaartbedryf van die EU sal versterk.

Hierdie bilaterale burgerlugvaartveiligheidsooreenkoms (BASA) sal vervaardigers van lugvaartprodukte in die EU ondersteun om hul handel en markaandeel in die Japannese mark te vergroot. Die BASA sal onnodige duplikasies van evaluerings- en toetsingsaktiwiteite vir lugvaartprodukte verwyder, die koste vir owerhede en die lugvaartbedryf verlaag en die samewerking tussen die burgerlike lugvaartowerhede van die EU en Japan bevorder. Algemene reëls sal die samewerking van Europese en Japannese ondernemings vergemaklik en die administratiewe las vir owerhede verlaag, wat beter beleggingsgeleenthede skep en ekonomiese welvaart en groei versterk.

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het gesê: “Hierdie ooreenkoms vergemaklik die toegang tot ons lugvaartbedryf tot die Japannese mark vir lugvaartprodukte, wat die swaar getref sektor sal help om van die krisis te herstel. Ons verskerp ook die samewerking tussen die EU en die Japannese lugvaartowerhede in die rigting van 'n nog hoër vlak van burgerlugvaartveiligheid en omgewingsversoenbaarheid. ”

Die volle persverklaring en die ooreenkoms is aanlyn beskikbaar.

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Lugvaartveiligheid: die kommissie aanvaar nuwe #EUAirSafetyList

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het die EU-lugveiligheidslys opgedateer, die lys van lugdienste wat onderworpe is aan 'n bedryfsverbod of operasionele beperkings binne die Europese Unie, omdat dit nie aan internasionale veiligheidstandaarde voldoen nie. Die Kommissie wil die hoogste vlak van lugveiligheid verseker vir alle passasiers wat in die Europese Unie reis.

Na die opdatering van vandag, is alle lugdienste wat in Armenië gesertifiseer is, by die lys gevoeg, na verdere beoordeling van die land se veiligheidstoesig. Hierdie besluit volg op die verhore van die Armeense burgerlugvaartkomitee (CAC) en ses Armeense lugdiensondernemings.

Daarbenewens is die lys van lugvervoerders wat in die Kongo (Brazzaville), Demokratiese Republiek van die Kongo, Kirgisië, Libië, Nepal en Sierra Leone gesertifiseer is, hersien en gewysig, met nuwe lugdienste uit hierdie lande bygevoeg, en lugrederye wat nie bestaan ​​nie langer verwyder.

Adina Vălean, vervoerkommissaris, het gesê: 'Die EU-lugveiligheidslys moet gebruik word as 'n instrument wat lugdienste en lande help om hul vliegstandaarde te herevalueer en te verbeter. Die besluit om die Armeense vragmotors op die EU-lys van lugveiligheid op te neem, is geneem op grond van die eenparige advies wat deur die lugveiligheidskomitee gelewer is. Die Kommissie is, met die hulp van die Europese Unie vir lugvaartveiligheid, gereed om saam te werk en in Armenië te belê om sy lugvaartveiligheid te verbeter. ”

Die EU-lugveiligheidslys help nie net om die hoë vlakke van veiligheid in die EU te handhaaf nie, maar help ook die lugdienste en lande wat geraak word om hul veiligheidsvlakke te verbeter, sodat hulle uiteindelik van die lys verwyder kan word. Daarbenewens het die EU-lugveiligheidslys 'n belangrike voorkomingshulpmiddel geword, aangesien dit lande met veiligheidsprobleme motiveer om daarteen op te tree voordat 'n verbod onder die EU-lugveiligheidslys nodig sou wees.

Na die opdatering van vandag word altesaam 96 lugdienste uit die lug van die EU verbied:

  • 90 lugdienste wat in 16 state * gesertifiseer is, as gevolg van onvoldoende toesig oor die veiligheid deur die lugvaartowerhede van hierdie state, en;
  • ses individuele lugdienste, gebaseer op ernstige veiligheidsgebreke wat geïdentifiseer is: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigerië) en Air Zimbabwe (Zimbabwe) .

'N Bykomende drie lugdienste is onderhewig aan operasionele beperkings en kan slegs met spesifieke lugvaartipes na die EU vlieg: Air Service Comores (die Comore), Iran Air (Iran) en Air Koryo (Noord-Korea).

agtergrond

Die opdatering van die lugveiligheidslys van vandag is gebaseer op die eenparige mening van lugvaartveiligheidskenners van die lidstaten wat van 12-14 Mei 2020 onder die vaandel van die EU-lugveiligheidskomitee (ASC) vergader het, via videokonferensie. Die voorsitter van hierdie komitee is deur die Europese Kommissie met die steun van die Europese Unie vir lugvaartveiligheid (EASA). Die opdatering het eweneens die steun gekry van die vervoerkomitee van die Europese Parlement. Beoordeling word gedoen aan die hand van internasionale veiligheidstandaarde, en veral die standaarde wat deur die Internasionale Burgerlugvaartorganisasie (ICAO) afgekondig word. Die Kommissie kyk voortdurend na maniere om lugvaartveiligheid te verbeter, veral deur samewerkingspogings met lugvaartowerhede wêreldwyd om wêreldwye veiligheidstandaarde te verhoog.

Meer inligting

Vrae en antwoorde op die EU-lugveiligheidslys

Lys van lugdienste wat binne die EU verbied word

Belangrikheid van lugvaart vir die Europese ekonomie

EASA tegniese samewerkingsprojekte

* Afghanistan, Angola (met die uitsondering van 2 lugdienste), Armenië, Kongo (Brazzaville), Demokratiese Republiek van die Kongo, Djiboeti, Ekwatoriaal-Guinee, Eritrea, Kirgisië, Liberië, Libië, Moldawië (met die uitsondering van drie lugdienste), Nepal , São Tomé en Príncipe, Sierra Leone en Soedan.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings