Wetenskaplikes stel konsep van 'noodsaaklike gebruik' voor om fase-out van #PFAS te organiseer

| Junie 18, 2019

In 'n studie wat op 17 Junie in die joernaal gepubliseer is Omgewingswetenskap: Prosesse en Impakte [1], 'n groep van Europese en Amerikaanse wetenskaplikes stel 'n definisie van "noodsaaklike gebruik" voor as 'n bestuurder vir meer gesondheidsbeveiliging en doeltreffende regulering van per- en polifluoroalkyl stowwe (of PFAS).

Van tekstiele na voedselkontakmateriale, skoonheidsmiddels, mediese toestelle of brandbestryders skuim, word PFAS - wat nie minder as 4,700-stowwe bevat nie - gebruik in 'n wye verskeidenheid verbruikersprodukte weens hul water- en vlekafweermiddel eienskappe. Hulle is egter hoogs aanhoudend in die omgewing. Toenemende wetenskaplike bewyse het ook PFAS blootstelling gekoppel aan 'n aantal ernstige gesondheidsimpakte soos laer geboortegewig en grootte, verminderde hormoonvlakke en vertraagde puberteit, verminderde immuunrespons op entstowwe, vetsug, testikulêre en nierkanker, lewerafwyking, hipotireose, of hoë cholesterol.

Verskeie van hierdie chemikalieë is reeds onder die Stockholm-verdrag [2] as volgehoue ​​organiese besoedelstowwe (POPs) gelys. In 2015, deur die publikasie van die Madrid-verklaring, het 'n groep wetenskaplikes internasionale samewerking versoek om PFAS produksie en -gebruik te beperk en veiliger alternatiewe te ontwikkel [3].

Volgens die Health and Environment Health Alliance (GESONDHEID) kan hierdie benadering van "noodsaaklike gebruik" huidige besprekings oor die identifisering van PFAS en die toekomstige regulering van ander groepe substansies van belang (4) inspireer.

Die studie word vrygestel in 'n konteks van intense besprekings oor Europa se toekomstige chemikalieë agenda. Op Junie 26th sal Europese omgewing ministers waarskynlik op die Raad se gevolgtrekkings oor chemikalieë aanneem. Die gevolgtrekkings word verwag om die Europese Kommissie te druk op sy agterstallige verpligting om 'n strategie vir 'n nie-giftige omgewing deur 2018 te ontwikkel onder die 7th Environmental Action Program en versoek om die ontwikkeling van 'n aksieplan om alle nie-noodsaaklike gebruike van PFAS [5] .

"Dit is tyd vir die chemiese agenda van Europa en hierdie praktiese benadering om die gebruike van toksiese PFAS te karakteriseer, kan bydra tot die ambisieuse hervorming van chemikalieë-regulasies wat Europeërs vra," sê Natacha Cingotti, senior gesondheids en chemiese gesondheidsbeampte van HEAL.

"Soos die ministers van Omgewingsake onderhandel oor die Raad se gevolgtrekkings oor chemikalieë, is dit 'n herinnering dat dit dringend en moontlik is vir Europa om sy spel op te los om sodoende die hele klasse chemikalieë wat betref besorgdheid te reguleer, sodoende siektes te voorkom en die maatskappye te beloon wat belê in veilige alternatiewe, "het sy bygevoeg.

Die voorgestelde benadering is gebaseer op die Montreal-protokol [6] en draai om 'n karakterisering van die noodsaaklikheid van PFAS gebruike volgens drie kategorieë:

  1. Gebruik nie noodsaaklik vir die gesondheid, veiligheid of funksionering van die samelewing nie;
  2. gebruike wat belangrike funksies uitvoer, maar waarvoor ewe optimale en veiliger alternatiewe bestaan, en;
  3. gebruike beskou as noodsaaklik omdat dit nodig is vir gesondheid, veiligheid of ander belangrike samelewingsdoeleindes. EN alternatiewe is nog nie beskikbaar nie.

Op 27-28 Junie organiseer die Europese Kommissie 'n hoëvlakkonferensie oor die toekoms van die EU se chemikaliebeleid. Die verwagte uitkoms van die evaluering van alle chemikalieë-beleid, behalwe REACH (die "nie-REACH REFIT"), wat burgerlike samelewings noodsaaklik ag vir die besprekings wat tydens die konferensie plaasvind, is nog nie vrygestel nie. [7].

[1] Die konsep van noodsaaklike gebruik om te bepaal wanneer gebruik van PFAS's uitgefaseer kan word, Omgewingswetenskap: Prosesse & Impakte: 'n Gespesifiseerde tydskrif gepubliseer deur die Royal Society of Chemistry. DOI: 10.1039 / C9EM00163H

[2] Inligting oor stowwe wat as aanhoudende organiese besoedelstowwe onder die Stockholm-verdrag voorkom, kan hier gevind word.

[3] Arlene Blum, Simona A. Balan, Martin Scheringer, Xenia Trier, Gretta Goldenman, Ian T. Cousins, Miriam Diamond, Tony Fletcher, Christopher Higgins, Avery E. Lindeman, Graham Peaslee, Pim de Voogt, Zhanyun Wang Roland Weber, Die Madrid-verklaring oor poli- en perfluoroalkylstowwe (PFAS's), 1 Mei 2015

[4] 'n Europese identifikasie van 'n groep PFAS stowwe - GenX - Soos deur Nederland voorgestel word, is baie hoë besorgdheid voorgestel en sal bespreek word by die European Chemicals Agency op 24-27 Junie. GESONDHEID se kommentaar kan hier gevind word.

[5] Meer inligting.

[6] Inligting oor die Montreal-protokol kan hier gevind word.

[7] Op 17 Junie 2019, 'n gesamentlike NGO brief oor die vertraagde publikasie van die nie-REACH REFIT uitkoms en hoëvlak konferensie oor die toekoms van die Europese chemikalieë beleid is gestuur aan EU kommissarisse. Dit is onderteken deur nege Europese organisasies en ondersteun deur 18 organisasies uit 12 lande.

Die Gesondheid en Omgewing Alliansie (GESONDHEID) is die voorste nie-winsgewende organisasie wat aandag gee aan hoe die omgewing die menslike gesondheid in die Europese Unie (EU) en verder beïnvloed. HEAL werk wette en beleid vorms wat die planetêre en menslike gesondheid bevorder en diegene wat die meeste deur besoedeling geraak word, beskerm en bewus maak van die voordele van omgewingsoptrede vir gesondheid.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, gesondheid, afvalstoffen

Kommentaar gesluit.