#AEuropeThatProtects - #EUDrugsAgency word erken as 'n hub van uitnemendheid in Europa en internasionaal

| Mag 15, 2019

Die Kommissie het 'n verslag gepubliseer wat die werk van die Europese Monitoring Centre vir dwelms en drugsverslaving (EWDD), die EU-agentskap oor dwelms.

Die verslag bevestig dat die Agentskap oor die tydperk 2013 tot 2018 wyd erken is as 'n ware sentrum van wetenskaplike uitnemendheid in Europa en internasionaal. Dit verskaf feitlike, objektiewe, betroubare en vergelykbare data op Europees vlak oor dwelms, dwelmverslawing en hul gevolge.

Hierdie data ondersteun getuienisgebaseerde beleidmaking oor dwelmbeheer op EU-vlak, en word ook wyd gebruik deur internasionale belanghebbendes, navorsers en praktisyns. Migrasie, binnelandse sake en burgemeesterskommissaris Dimitris Avramopoulos het gesê: "Die EU-dwelmagentskap het 'n ware Europese hub van uitnemendheid geword van die toenemend transnasionale uitdaging van dwelmgebruik en -misbruik, wat ons help om meer ingeligte en doeltreffender beleid op nasionale en EU-vlak te maak. om die bedreigings en nadele wat daarmee gepaard gaan, teen te werk. Ek hoop in die toekoms dat die Agentskap verder kan verbeter wat dit al in Europa en daarbuite doen om die uitdagings wat aan die gang is, aan te spreek. "

Die Agentskap volg opkomende bedreigings en tendense suksesvol, 'n belangrike aspek dat dwelmvraag en -voorsiening deel vorm van 'n dinamiese en voortdurend veranderende landskap. Dit bly 'n leidende rol in die vroeë opsporing en monitering van nuwe psigoaktiewe stowwe, wat uiters ernstige gesondheids- en sosiale skade kan veroorsaak, insluitend akute dronkskappe en sterftes. Onder die verbeterings wat in die verslag geïdentifiseer is, kan die Agentskap sy werk verder ontwikkel om monitering van aanbod en poli-dwelms te monitor, sy sigbaarheid met praktisyns en die algemene publiek te verhoog en sy samewerking met internasionale organisasies te verbeter.

Die evalueringsverslag, sowel as 'n meegaande personeel werkdokument Verskaf meer gedetailleerde inligting, is aanlyn beskikbaar.

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, dwelms, EU, Europese Kommissie, gesondheid, Nuwe psycho stowwe

Kommentaar gesluit.