#EAPM: Groot druk vir longkanker screening van Sofia

| April 16, 2018

Ons is minder as sewe dae weg van 'n groot longkanker screening konferensie (22-23 April), wat in Sofia, Bulgarye, gehou word tydens die eerste keer in die land aan die stuur van die roterende EU-presidentskap (wat tot 30 duur Junie), skryf Europese Alliansie vir Persoonlike Geneeskunde (EAPM) Uitvoerende Direkteur Denis Horgan.

Registrasie sluit op 21 April. Om die program te sien, asseblief kliek hier en om te registreer, kliek hier.

Die konferensie sal bestuur word deur die nasionale filiaal van die Bulgaarse Alliansie vir Precision and Personalized Medicine in samewerking met die Brus

sels-gebaseerde Europese Alliansie van Gepersonaliseerde Geneeskunde (EAPM). Die gebeurtenis se titel is 'Longkanker en vroeë diagnose - Die bewyse bestaan ​​vir screening'. Om die kwessies wat verband hou met die EU-beleid te sien long Kanker CT Screening, kliek asseblief hier.

Die Bulgaarse Alliansie het die leiding geneem om toegang en vroeëre diagnose as 'n topprioriteit in sy eie streek sowel as in die Balkan te stel. Sofia beskou dit as noodsaaklik om te fokus op sifting en voorkoming, veral ten opsigte van so 'n moordenaarsiekte.

Jasmina Koeva, van die Bulgaarse Alliansie (BAPPM), sal die konferensie lei en gesê: "Een van die doelwitte is om 'n aanbeveling voor te stel wat deur die EU-Raad aangeneem moet word om die opstel van riglyne vir die ondersoek van longkanker te vergemaklik deur 'n Expert Group.

"Dit sal die voor- en nadele van siftingsprogramme in ander siektes insluit, insluitend bors-, kolorektale en servikale kankers."

Sy het bygevoeg: "Europa kyk na risiko voorspellingsmodelle om pasiënte te identifiseer vir screening, plus die bepaling van hoeveel jaarlikse sirkelroosters benodig word.

"Daar was aanduidings dat daar 'n goeie saak is vir die onmiddellike implementering van versigtig ontwerpte en doelgerigte demonstrasies."

Die ondersoek na longkanker was die top onderwerp van verlede jaar se EAPM-Presidensie-konferensie, en hierdie vervolg-gebeurtenis sal die knuppel verder dra.

Syfers toon dat longkanker elke jaar wêreldwyd byna 1.4 miljoen sterftes veroorsaak, wat bykans een vyfde van alle kankersterftes verteenwoordig.

In die EU is longkanker ook die grootste moordenaar van alle kankers, wat verantwoordelik is vir die meeste 270,000-jaarlikse sterftes (sommige 21%).

Horgan het vandeesweek gesê: "Dit is op sy minste verbasend dat die grootste kankermoordenaar van almal nie 'n stewige stel riglyne vir screening in Europa het nie.

"Ons en ons kollegas by BAPPM het konsekwent opgeroep vir konkrete aksies op EU-vlak en lidstate, en ons hoop om die agenda regtig in ons tyd in Sofia te stoot."

Aangesien die gesondheid in die algemeen 'n bevoegdheid van die lid-state is, is dit duidelik dat nasionale strukture in plek moet wees vir die ondersoek. Dit sal baat vind by EU-wye riglyne, politieke verbintenis en 'n struktuur wat voorsiening maak vir bewysgebaseerde besluitneming (laasgenoemde op 'n volledig deursigtige wyse).

Organisasie-wyse, sê EAPM, lidlande en die EU moet kyk om al die aspekte van longkanker screening vooruit te verbeter. Daarom moet konsekwente monitering van bevolkingsgebaseerde programme lei tot terugvoering en wysiging van metodes waar laasgenoemde nodig is.

Nuwe programme moet weer gebaseer word op versamelde bewyse van effektiwiteit, koste-effektiwiteit en risiko. Oorgangsbehandeling is ook 'n probleem wat nie in die steek gelaat kan word nie. Enige nuwe keuringsinisiatief behoort ook in die onderwys-, toets- en programbestuur te wees, asook ander aspekte soos gehalteversekeringsmaatreëls.

Twee belangrike bottom-lyne is wat toegang tot sulke siftingsprogramme billike moet wees onder die teikenpopulasie, en daardie voordeel kan duidelik getoon om enige skade swaarder.

Natuurlik, terwyl die beroep op EU-wye standaarde en riglyne, EAPM en BAPPM is bewus daarvan dat daar 'n groot verskeidenheid van hulpbronne tussen ryk en minder ryk lede van die EU. Hierdie teenstrydigheid moet in ag geneem word by die formulering van konsensus-gebaseerde riglyne.

"Daar is baie om te besluit, dan geïmplementeer," het Horgan gesê. Om die EU se posverklaring op te sien long Kanker keuring, kliek asseblief hier.

Sofia Program

Tags: ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europese Alliansie vir Persoonlike Geneeskunde, gesondheid, Persoonlike medisyne