Verbinding met ons

Hormoonnabootsers Chemicals (EDC)

Gesondheidsowerhede verwelkom endokrienontwrigters rapporteer

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

N-Chemicals-large570Die Gesondheid en Omgewing Alliansie (GENEES) het by die Franse lid-regeringsorganisasies, geslagte Futures (GF) en Reseau Environnement Santé (RES) in die verwelkoming van 'n verslag van Komitee die Franse parlement se Europese sake, wat fokus op die Europese strategie op Hormoonnabootsers Chemicals (EDC). die verslag se bevindings 'n beroep op die Franse regering en die EU dringend reageer op EDC's.

GF en RES het die verslag en veral die werk van rapporteur, Frans LP Jean-Louis Roumégas, wat die verslag se bevindings 'n perskonferensie by die Nasionale Vergadering in Parys op Woensdag, 26 Februarie aangebied verwelkom. Die twee verenigings het uitgesonder 'n aantal punte.

Belangrike punte

advertensie
 • Die verslag herinner aan die belangrike uitdaging openbare gesondheid wat deur EDC's, en die aansienlike finansiële koste verbonde aan geen aksie openbare beleid in hierdie gebied.
 • Dit doen 'n beroep op Europa om vinnig 'n nuwe, omvattende strategie op EDC's te publiseer vir openbare optrede hupstoot in hierdie gebied.
 • Dit erken die spesifieke werkswyses van EDC's - en dus die nuwe wetenskaplike en regulatoriese paradigmas wat aangeneem moet word.
 • Dit beskou dit as noodsaaklik dat die EU vinnig neem 'n enkele definisie van EDC's gebaseer op die kriteria van "intrinsieke gevaar" en nie op grond van die idee van die sterkte soos na vore gebring deur die industrie gestel.
 • Dit beveel die skep van 'n afsonderlike klassifikasie vir EDC's wat beide bewys en vermoed endokrienontwrigters sluit.
 • Dit pleit vir die aanvaarding van 'n spesifieke Europese teks op EDC's, wat sal voortbou op die nuwe klassifikasie en sal gerig op die vermindering van blootstelling bevolking om hierdie stowwe.
 • Dit beklemtoon die behoefte vir 'n groter navorsing oor EDC's.
 • Dit beklemtoon dat, ver van inhiberende innovasie, voorkomende aksie op EDC's sou plaas stimuleer navorsing en industriële innovasie tot voordeel van Europese maatskappye.
 • Dit doen 'n beroep vir die oprigting van 'n program van biomonitering vir bevolkings en ekosisteme.
 • Dit doen 'n beroep op die Franse regering om 'n nasionale strategie vir EDC's (Stratégie Nationale sur les PE - SNPE) op te stel wat streng eise stel. In die besonder moet SNPE die moontlikheid uitsluit dat Frankryk 'n hersiening van die kriteria vir die uitsluiting van EDC-plaagdoders kan aanvra (SNPE-afdeling C.2.2).

Verwagtinge in Frankryk

In die lig van hierdie belangrike punte doen GF en RES 'n beroep op die Franse regering om dringend op die kwessie van EDC's te reageer. Frankryk moet weer hieroor sy leiding in Europa vertoon - soos in die geval van bisfenol A.

Die twee belangrikste vereistes:

advertensie
 • Frankryk moet optree as 'n voorbeeld vir ander deur vinnig publikasie van 'n SNPE dat ware ambisie, insluitend 'n duidelike verwerping van enige poging om die kriteria te hersien vir die uitsluiting van EDC plaagdoders het.
 • Frankryk moet dringend ingryp om enige struikelblokke te verwyder tot aksie wat voortspruit uit groepe oefen industriële druk (soos lobbying word uitgelig in die parlementêre verslag) sodat 'n beskermende definisie van EDC's uiteindelik geneem word deur die EU. Die EU moet dan vinnig die nuwe kategorie van EDC's, wat sal geleidelik in die hele Gemeenskap in 'n oor-die-raad wetgewende benadering geïmplementeer word te skep.

Ondersteuning aan Europese vlak

GENEES verwelkom ook hierdie verslag en ondersteun eise van sy lede om die Franse regering en die EU.

Genon K. Jensen, uitvoerende direkteur van HEAL, het gesê: 'Ons doen 'n beroep op die president van die Europese Kommissie, José Manuel Barosso en sy span om die nuwe EU EDC-strategie so spoedig moontlik uit te voer. Die uitstel van die publikasie totdat die nuwe Kommissie vir Europese burgers sou aandui dat burokratiese prosedures belangriker is as hul gesondheid en die voorkoming van chroniese siektes. Om onnodige gesondheidsprobleme en gesondheidskoste te verminder, moet ons vinnig vorder met die EDC-beleid om sodoende mense se daaglikse blootstelling aan chemikalieë wat aan chroniese siektes gekoppel is, te verminder. ”

Die oorspronklike persverklaring in Frans is beskikbaar as 'n PDF hier: CP260214_rapport_PE

Hormoonnabootsers Chemicals (EDC)

Chemikalieë: Kommissie loods openbare konsultasie oor hersiening van die sentrale chemikaliewetgewing

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n openbare raadpleging om advies in te win oor die hersiening van die verordening oor die klassifikasie, etikettering en verpakking van chemiese stowwe en mengsels ('CLP -regulasie'). Die CLP -verordening is die kern van die EU -wetgewing wat gebruik word om die gevaarlike eienskappe van chemikalieë te identifiseer en te kommunikeer. Hierdie hersiening het ten doel om 'n wettige hoër vlak van beskerming van burgers en die omgewing teen gevaarlike chemikalieë te bereik.

Die Kommissie sal onder meer verskillende maatreëls en opsies ondersoek om nuwe gevaarsklasse soos endokriene ontwrigting sowel as volharding, bioakkumulasie en toksisiteit en ooreenstemmende klassifikasiekriteria in te stel. Dit is ook 'n geleentheid om die vervanging van gevaarlike chemikalieë deur veiliger chemikalieë te bevorder en die EU -industrie te bevorder as 'n wêreldwye voorloper in die vervaardiging en gebruik van veilige en volhoubare chemikalieë. Hierdie hersiening is in die Chemiese strategie vir volhoubaarheid, aangeneem deur die Kommissie in Oktober 2020. Die openbare konsultasie is oop vir terugvoer tot 15 November 2021. Meer inligting is in die nuusvrystelling.

advertensie

Lees verder

Hormoonnabootsers Chemicals (EDC)

#EndocrineDisruptors - 'n Strategie vir die toekoms wat EU-burgers en die omgewing beskerm

gepubliseer

on

Vandag (7 November) het die Kommissie 'n mededeling aangeneem, wat bevestig sy verbintenis om die burgers en die omgewing te beskerm teen gevaarlike chemikalieë. In die mededeling word ook verduidelik hoe die Commissie van plan is om te verseker dat die EU-benadering die modernste en geskikste ter wêreld bly.

Die kommunikasie lewer op die toewyding wat verlede jaar deur die Kommissie geneem is, toe daar met die lidlande gewerk is oor die kriteria om endokriene ontwrigtings op die gebied van plaagdoders en biologiese middels te identifiseer. Dit spreek die bekommernisse van die Europees Parlement en die Raad aan en volg uit die 7th Omgewingsaksieprogram.

Kommissaris vir Omgewing, Maritieme Sake en Visserye, Karmenu Vella, het gesê: "Hierdie mededeling bevestig dat die Kommissie erg ernstig endokriene ontwrigtings neem en van plan is om sy pogings om die blootstelling aan burgers en die omgewing aan hierdie chemikalieë te verminder, te verminder."

'' Die nuwe strategie toon dat ons vasbeslote is om endokriene ontwrigters omvattend en konsekwent in 'n wyer omvang aan te spreek. Ek is verheug dat ons voortbou op die werk wat reeds gedoen is aan die identifiseringskriteria van endokriene ontwrigters ingevolge die regulasies oor plaagdoders en biosiede, gebaseer op die definisie van die Wêreldgesondheidsorganisasie '', het Vytenis Andriukaitis, kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid, beklemtoon.

Elżbieta Bieńkowska, kommissaris vir interne mark en nywerheid, het gesê: "Ons het ons burgers se blootstelling aan endokriene ontwrigtende en ander skadelike stowwe reeds aansienlik verminder deur ons omvattende wetgewing oor chemikalieë en skoonheidsmiddels. Vandag neem ons 'n verdere stap om hierdie risiko's te minimaliseer en ons burgers te verseker veiligheid. '

Die Commissie actualiseert sy benadering vir die komende jaar, voortbouwend op die toenemende kennis, die opgedane ondervinding en die resultate wat in die twintig jaar na die aanvaarding van die Gemeenskap is bereik. Strategie op endokriene ontwrigtings.

Die EU se strategiese benadering tot endokriene ontwrigters sal steeds sterk gebaseer wees op die wetenskap en op die toepassing van die voorzorg beginsel. Dit beoog om:

 • Minimalisering van ons algehele blootstelling aan endokriene ontwrigtings, met spesiale aandag aan belangrike lewensperiodes, soos swangerskap en puberteit;
 • versnel die ontwikkeling van 'n deeglike navorsingsbasis vir effektiewe en toekomsgerigte besluitneming in die konteks van Horizon Europe, gebaseer op die bestaande navorsing en met spesiale aandag aan areas waar kennisgapings bestaan, en;
 • bevordering van aktiewe dialoog waardeur alle belanghebbendes verhoor word en saamwerk. In hierdie konteks sal die Kommissie jaarliks ​​'n forum oor endokriene ontwrigtaars organiseer en die ondersteuning van die werk van internasionale organisasies versterk.

Vir die eerste keer sal die Kommissie 'n omvattende ondersoek van die wetgewing van toepassing op endokriene ontwrigters loods deur middel van 'n fiksheidstoets wat voortbou op die data wat reeds versamel en ontleed is. Sonder om die algemene wetenskapsgebaseerde EU-benadering tot die bestuur van chemikalieë in twyfel te trek, sal die Fitness Check 'n beoordeling van die huidige wetgewing behels of dit die doelstellings van die beskerming van menslike gesondheid en die omgewing behels. Die Fitness Check sal ook 'n openbare konsultasie insluit.

In die mededeling wat vandag is aangeneem, word ook die inisiatiewe wat tans deur die Commissie word behandel, omschreven om te verseker dat die implementering van bestaande beleid oor endokriene verstoorders sy volle potensiaal bereik. Dit sluit in die identifisering van endokriene ontwrigtings, die verbetering van kommunikasie dwarsdeur die verskaffingskettings deur gebruik te maak van Veiligheidsbladsye soos vasgestel onder BEREIK, en die wetenskaplike beoordeling van endokriene ontwrigtings deurvoer met verdere regulerende aksie.

agtergrond

Endokriene ontwrigtings is chemiese stowwe wat die funksionering van die hormonale stelsel verander en gevolglik die gesondheid van mense en diere negatief beïnvloed.

Bekommernisse oor endokriene ontwrigtings is sedert die 1990s gegroei. Na aanleiding van die aanneming deur die Europees Parlement van 'n resolusie oor endokriene verstorers in 1998, het die Kommissie die Gemeenskapstrategie vir endokriene ontwrigtings in Desember 1999, wat sedertdien deur middel van optrede op die gebied van navorsing, regulering en internasionale samewerking gevoer is.

Die EU het reeds uitgebreide navorsing oor endokriene ontwrigtings ondersteun. Dit het befonds oor 50-projekte, met meer as € 150 miljoen onder die verskillende Kaderprogramme vir Navorsing en Innovasie. 'N Verdere € 52m is toegeken onder Horizon 2020 vir projekte oor toets- en siftingsmetodes.

Die EU het ook sterk regulerende aksie geneem om die burgers en die omgewing van endokriene ontwrigtaars te beskerm op grond van wetenskaplike evaluasies en in ooreenstemming met die verskillende vereistes wat in die betrokke wetgewing uiteengesit is. Spesifieke bepalings oor hoe om endokriene ontwrigtings aan te spreek, is in die wetgewing op plaagdoders en biosiede, chemikalieë in die algemeen (REACH-verordening), mediese toestelle en water. Verder, wanneer dit kom by voedsel kontak materiaal, skoonheidsmiddels, speelgoed en beskerming van werkers By die werkplek is stowwe met endokriene ontwrigtende eienskappe onderhewig aan regulatoriese aksie as gevalle van ander chemikalieë met gevaarlike eienskappe. As gevolg hiervan is veelvuldige stowwe met endokriene ontwrigtende eienskappe verbied of blootstelling aan hulle tot so ver as tegnies en prakties uitvoerbaar geminimaliseer.

Die Kommissie het ook die werk van relevante internasionale organisasies ondersteun, veral die Organisasie vir Ekonomiese Samewerking en Ontwikkeling op die gebied van toetsmetodes, en het bilaterale uitruilings met internasionale vennote uitgevoer.

Meer inligting

Kommissie se mededeling

https://ec.europa.eu/health/endocrine_disruptors/overview_en

MEMO

Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings