Verbinding met ons

Frontpage

Wenner, Student Joernalistiek Toekennings - Wat beteken dit om vir my by 'n internasionale skool te wees? - Grace Roberts

DEEL:

Gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Vrae soos hierdie is gelaai, nooit eenvoudig of reguit nie. Dit vereis dat jy neersit en jou waarheid vind. Dink daaraan soos 'n ui; u het die lae wat aan die buitekant omring, en om by die middel uit te kom, moet u elke laag verwyder. Alles het positiewe en negatiewe aspekte, insluitend hierdie vraag, so laat ons begin, sal ons? Die British School of Brussels is die eerste internasionale skool waar ek was, voordat ek hier was in die militêre skoolstelsel. Militêre skole is gewone Britse skole, maar hierdie word oorsee bestuur vir Britse studente soos ek! Toe ek in Duitsland gewoon het, was ek in verskeie skole van die spesifieke stelsel: van die begin tot die einde. Ek sou lieg as ek nie sou sê dat ek van hulle hou nie, ek het al soveel ongelooflike vriende ontmoet van daardie skool, maar daar was 'n paar probleme. U sien, toe u in een van hierdie skole was, sou u met dieselfde mense na die volgende skool gaan en nog 'n paar ekstra, wat heerlik kan wees. Soms het dit egter gevoel of jy vasgevang was. Mense het hierdie idees en uitbeeldings van u in hul koppe gehad toe u 8 was en sou verwag dat u op dieselfde manier sou bly. Daar word van u verwag om in dieselfde vriendegroepe te bly, dieselfde persoon te bly as wat u was toe u klein was, maar dit sou nooit konstant bly nie. Vriende gaan stry, mense gaan verander, dit is net die manier waarop die wêreld werk.

Die wel en wee, die hoogte- en laagtepunte

Ek en een van my naaste vriende is al meer as 7 jaar vriende, en ons was bekend as die beste vriende. Behalwe vir een keer waar ons in 'n klein argument gestry het oor 'n boog wat ek in my hare gedra het. Dit was 'n argument wat amper twee maande geduur het, ons het mekaar nie 'n woord uitgespreek nie, maar ek het haar altyd op skool gesien, ons het ook dieselfde vriendegroep gehad wat die situasie vererger. Almal het betrokke geraak en probeer om ons weer soos twee gebreekte legkaartstukke bymekaar te plaas. Dit was asof mense die verandering geminag het; dit was vir hulle onbekend. Gelukkig het ons dit wel uitgewerk en nader geword as ooit tevore. Maar dit het my vasgeval hoeveel mense die ontwrigting gehaat het; hulle kon die verandering nie die hoof bied nie.

Maar toe ek hierheen gekom het, was dit voorwaar 'n vars lug.

Ek kan wees wie ek wou wees sonder dat iemand my geken het voordat ek daar aangekom het. Ek kon dra wat ek wou; Ek kon my hare doen soos ek wou. Ek kan ek wees. Natuurlik was daar die min uitsprake van mense soos dit altyd sal wees, maar dit was goed, want ek was gelukkig en fyn om my te wees. Ek het 'n stabiele ondersteuningstelsel gevind: vriende wat na my omgesien het, onderwysers wat my hulp gegee het toe ek dit nodig gehad het, 'n skoolstelsel wat op vriendelikheid en positiwiteit gestreef het. Ek het van die beste mense gevind wat ek ooit sal ontmoet, van die naaste mense aan my, ongeag hoe ver hulle beweeg.

Maar met elke pad is daar 'n plas. Dit kom op die punt waar dit moet eindig, almal moet aanbeweeg. Dit is hartseer, maar dit is waar. Elke hallo het gekom met 'n totsiens. Ek moes afskeid neem van een van my beste vriende, die eerste persoon met wie ek op skool bevriend geraak het, en dit was pynlik. Dit is altyd so. Niemand dink daaraan hoe seer dit is om iemand totsiens te sê tot die tyd toe die trane weer begin rol en die harde afskeid gepraat word nie. Niemand sal vir ewig op dieselfde plek bly nie, dit is net die werklikheid. Maak nie saak of dit na 'n nuwe huis verhuis, lande verhuis, vastelande verhuis nie, u sal altyd ten minste een keer trek. Maar as mense weggaan, kom daar meer mense, en daar word nog meer bande gelê. U sal altyd nuwe mense en nuwe vriende ontmoet, meer mense wat na u omsien en bly is om u te sien floreer.

En dit is 'n spesiale ding aan internasionale skole; jy ontmoet altyd nuwe mense. U is vry om nuwe vriendegroepe te verken, met verskillende mense te praat, 'n wyer verskeidenheid vriende te maak sonder dat u ou vriende sal verloor. Dit is vertroostend. Soms voel mense agtergelaat of wil hulle niemand hê nie, maar hier, dit is nie waar nie. U sal altyd iemand hê, miskien besef u dit nie, maar u sal altyd iemand in u hoek hê wat u sal aanmoedig, ongeag wat en dit is 'n lekker gevoel. Dit is 'n vertroostende, kalm, warm gevoel.

advertensie

Dus, u vraag was wat beteken dit om vir my op 'n internasionale skool te wees, en ek dink ek het uiteindelik 'n antwoord. Vir my is dit 'n unieke ervaring om op 'n internasionale skool te wees, en ek is gelukkig genoeg om eerstehands te gaan. Dit maak die deure oop vir 'n hele nuwe wêreld van kulture wat u nog nooit gesien het nie, tale wat u nooit sou probeer het nie, mense wat u nooit sou ontmoet het nie. Dit is 'n geleentheid waaroor ek so bly is. Nie almal voel dieselfde soos ek nie, en dit is goed. Maar moet nooit vergeet dat daar altyd op- en af-, hoogte- en laagtepunte is nie.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings