Verbinding met ons

Frontpage

2de prys - Studente-joernalistiek-toekennings - Wat beteken dit om vir my op 'n internasionale skool te wees? - Maxime Tanghe

DEEL:

Gepubliseer

on

Die woord 'internasionaal' beeld my 'n harmonisering in geloof en kulture uit. Dit vereis 'n aansienlike mate van respek en etiek, wat van die uiterste belang moet wees vir ons moderniserende samelewing. Studente aan 'n internasionale skool het my perspektief op myself en my persepsie van die mensdom ingrypend verander, maar dit het ook die manier waarop ek ander waardeer en behandel, direk beïnvloed. Daarmee saam het 'n drastiese verandering in my houding, gedrag en veral 'n inherente verandering in my morele waardes en beginsels gekom, alles veroorsaak deur hierdie fantastiese blootstelling aan 'n verskeidenheid kulture, sedes en oortuigings. 

My passievolle geloof en voorspraak oor die voordele van hierdie blootstelling is te danke aan my persoonlike ervaring. My reis het begin as 'n oopkop en energieke vyfjarige toe ek my tuisstad Brussel verlaat om na Berlyn te verhuis. 'N Stad wat altyd verander, gevul met kulturele diversiteit en algehele respek vir alle verskillende belangstellings en persepsies. Ek was direk geboei deur hierdie ingesteldheid. Die ingesteldheid om oop te wees vir alles en almal te respekteer, maak nie saak wie hulle is nie. Alhoewel ek 'n tradisionele Duitse skool bygewoon het, het die stad my al gevorm in wie ek wou wees.

Op tienjarige ouderdom, naas my vorige gevestigde basis van 'internasionalisme', begin my 'regte' internasionale skoolreis. Dit was toe ek na die hartjie van Europa verhuis en na die Europese skool van Brussel gegaan het. Hierdie waardering vir internasionale skole het vinnig toegeneem namate ek toenemend bewus geword het van die verskillende voordele en voorregte van die bywoning van 'n internasionale skool, soos die insluiting van alle tale en etiese agtergronde, het dit vir my moontlik gemaak om kulture op die mees direkte en outentieke manier te waardeer. Ek was direk meer geïnteresseerd om nuwe tale te leer en na verskillende bestemmings te reis om 'n wye verskeidenheid kulture te beleef.

As gevolg van hierdie toenemende begeerte om nuwe tale en kulture te leer, het ek my ouers oortuig om my by die British School of Brussels te laat gaan. Ek wou my taalversperring met die groot internasionale Engelssprekende bevolking oorkom. Sedert ek 'n internasionale skoolstudent geassosieer het met harde werk, vasberadenheid en gretigheid om nuwe vaardighede te verwerf, gekombineer met die doel om nuwe geleenthede aan te wend en uitdagings te stel.

Om deel te wees van hierdie kosmopolitiese gemeenskap het ook die groot voordeel dat dit 'n visioenêre en internasionale loopbaanpad skep. As u elke dag soveel uiteenlopende en unieke leerlinge ontmoet, kan u 'n invloedryke netwerk van verbindings bou wat 'n sosiale lewe kan koester. Dit het beslis vir my gedoen, want ek kan die geselskap van vriende van regoor die wêreld geniet. Dit maak van elke ontmoeting 'n heel ander kulturele ervaring, tesame met die kennis en plesier wat dit genereer. Daar is nie net hierdie fantastiese sosiale aspek van 'n internasionale student nie, maar daar is ook 'n groter kans om universiteite regoor die wêreld te betree. Soos Nelson Mandela eens gesê het: "Onderwys is die kragtigste wapen wat u kan gebruik om die wêreld te verander". Terselfdertyd het hierdie netwerk van mense die moontlikheid om te dien as 'n kragtige instrument om enige sake- of loopbaanverwante saak te bevorder. Daarom assosieer ek 'n internasionale skoolstudent met 'n uitstekende sosiale lewe, ontelbare geleenthede en 'n blink toekoms.

'N Aanhaling wat sterk aanklank vind by my idee om student te wees aan 'n internasionale skool, is:' Eenvoudige woordewisseling kan mure tussen ons afbreek, want as mense bymekaarkom en met mekaar praat en 'n gemeenskaplike ervaring deel, dan is hul gemeenskaplike menslikheid ' onthul ”-Barack Obama. Die manier waarop ek hierdie heerlike aanhaling in ons scenario interpreteer, is dat daardie gereelde kulturele uitruilings wat op 'n internasionale skool plaasvind, ons verenig en ongelykheid uitroei.

As gevolg van die vele gepaardgaande voorregte om student te wees aan 'n internasionale skool, is ek van mening dat daar 'n sekere gevoel van jaloesie is van buitestaanders. Dit kan veroorsaak word deur die gesogte en gelukkige posisie waarin ons verkeer, en die persepsie dat ons effens arrogant is. Die meeste van ons is egter baie waardeer hierdie geleentheid. Ek sluit my in, ek is meer as dankbaar om in hierdie posisie te wees en voel uiters geseënd omdat ek hierdie voorregte ervaar het. Myns insiens sou arrogant wees die hele doel om hierdie internasionale studentbeeld van inklusief, kultureel bewus en respekvol te wees, verteenwoordig en verteenwoordig. Om hierdie rede glo ek dat enige student wat 'n gevoel van arrogansie het, nie deel is van die werklike beeld en doel om student aan 'n internasionale skool te wees nie. As gevolg hiervan is hulle beslis 'n minderheid, aangesien die meeste van ons beslis nie hierdie negatiewe ingesteldheid het nie.

advertensie

Oor die algemeen is my passie om student te wees aan 'n internasionale skool diep en byna oorweldigend. Dit is te wyte aan die eindelose voordele waaraan ek kan dink en om nadele op te stel, is baie moeilik. Dit het my positief verander, en dit kan u ook verander! Ek is oortuig daarvan dat die integrering van sommige van die kenmerke en beginsels wat by studente van internasionale skole voorkom, 'n positiewe uitwerking op almal se lewe kan hê. Daarom is dit nodig om u af te vra: "Hoe kan ek internasionalisme in my persoonlike lewe integreer?" Of dit nou is om nuwe kulture te leer en ervaar of bloot net meer oopkop te wees. Elke verandering in hierdie rigting sal 'n wesenlike impak op ons toekoms hê.

Deel hierdie artikel:

EU Reporter publiseer artikels uit 'n verskeidenheid van buite bronne wat 'n wye verskeidenheid van standpunte uitdruk. Die standpunte wat in hierdie artikels ingeneem word, is nie noodwendig dié van EU Reporter nie.
advertensie

Neigings