Verbinding met ons

Frontpage

2de prys - Studente-joernalistiek-toekennings - Wat beteken dit om vir my op 'n internasionale skool te wees? - Maxime Tanghe

gepubliseer

on

Die woord 'internasionaal' beeld my 'n harmonisering in geloof en kulture uit. Dit vereis 'n aansienlike mate van respek en etiek, wat van die uiterste belang moet wees vir ons moderniserende samelewing. Studente aan 'n internasionale skool het my perspektief op myself en my persepsie van die mensdom ingrypend verander, maar dit het ook die manier waarop ek ander waardeer en behandel, direk beïnvloed. Daarmee saam het 'n drastiese verandering in my houding, gedrag en veral 'n inherente verandering in my morele waardes en beginsels gekom, alles veroorsaak deur hierdie fantastiese blootstelling aan 'n verskeidenheid kulture, sedes en oortuigings. 

My passievolle geloof en voorspraak oor die voordele van hierdie blootstelling is te danke aan my persoonlike ervaring. My reis het begin as 'n oopkop en energieke vyfjarige toe ek my tuisstad Brussel verlaat om na Berlyn te verhuis. 'N Stad wat altyd verander, gevul met kulturele diversiteit en algehele respek vir alle verskillende belangstellings en persepsies. Ek was direk geboei deur hierdie ingesteldheid. Die ingesteldheid om oop te wees vir alles en almal te respekteer, maak nie saak wie hulle is nie. Alhoewel ek 'n tradisionele Duitse skool bygewoon het, het die stad my al gevorm in wie ek wou wees.

Op tienjarige ouderdom, naas my vorige gevestigde basis van 'internasionalisme', begin my 'regte' internasionale skoolreis. Dit was toe ek na die hartjie van Europa verhuis en na die Europese skool van Brussel gegaan het. Hierdie waardering vir internasionale skole het vinnig toegeneem namate ek toenemend bewus geword het van die verskillende voordele en voorregte van die bywoning van 'n internasionale skool, soos die insluiting van alle tale en etiese agtergronde, het dit vir my moontlik gemaak om kulture op die mees direkte en outentieke manier te waardeer. Ek was direk meer geïnteresseerd om nuwe tale te leer en na verskillende bestemmings te reis om 'n wye verskeidenheid kulture te beleef.

As gevolg van hierdie toenemende begeerte om nuwe tale en kulture te leer, het ek my ouers oortuig om my by die British School of Brussels te laat gaan. Ek wou my taalversperring met die groot internasionale Engelssprekende bevolking oorkom. Sedert ek 'n internasionale skoolstudent geassosieer het met harde werk, vasberadenheid en gretigheid om nuwe vaardighede te verwerf, gekombineer met die doel om nuwe geleenthede aan te wend en uitdagings te stel.

Om deel te wees van hierdie kosmopolitiese gemeenskap het ook die groot voordeel dat dit 'n visioenêre en internasionale loopbaanpad skep. As u elke dag soveel uiteenlopende en unieke leerlinge ontmoet, kan u 'n invloedryke netwerk van verbindings bou wat 'n sosiale lewe kan koester. Dit het beslis vir my gedoen, want ek kan die geselskap van vriende van regoor die wêreld geniet. Dit maak van elke ontmoeting 'n heel ander kulturele ervaring, tesame met die kennis en plesier wat dit genereer. Daar is nie net hierdie fantastiese sosiale aspek van 'n internasionale student nie, maar daar is ook 'n groter kans om universiteite regoor die wêreld te betree. Soos Nelson Mandela eens gesê het: "Onderwys is die kragtigste wapen wat u kan gebruik om die wêreld te verander". Terselfdertyd het hierdie netwerk van mense die moontlikheid om te dien as 'n kragtige instrument om enige sake- of loopbaanverwante saak te bevorder. Daarom assosieer ek 'n internasionale skoolstudent met 'n uitstekende sosiale lewe, ontelbare geleenthede en 'n blink toekoms.

'N Aanhaling wat sterk aanklank vind by my idee om student te wees aan 'n internasionale skool, is:' Eenvoudige woordewisseling kan mure tussen ons afbreek, want as mense bymekaarkom en met mekaar praat en 'n gemeenskaplike ervaring deel, dan is hul gemeenskaplike menslikheid ' onthul ”-Barack Obama. Die manier waarop ek hierdie heerlike aanhaling in ons scenario interpreteer, is dat daardie gereelde kulturele uitruilings wat op 'n internasionale skool plaasvind, ons verenig en ongelykheid uitroei.

As gevolg van die vele gepaardgaande voorregte om student te wees aan 'n internasionale skool, is ek van mening dat daar 'n sekere gevoel van jaloesie is van buitestaanders. Dit kan veroorsaak word deur die gesogte en gelukkige posisie waarin ons verkeer, en die persepsie dat ons effens arrogant is. Die meeste van ons is egter baie waardeer hierdie geleentheid. Ek sluit my in, ek is meer as dankbaar om in hierdie posisie te wees en voel uiters geseënd omdat ek hierdie voorregte ervaar het. Myns insiens sou arrogant wees die hele doel om hierdie internasionale studentbeeld van inklusief, kultureel bewus en respekvol te wees, verteenwoordig en verteenwoordig. Om hierdie rede glo ek dat enige student wat 'n gevoel van arrogansie het, nie deel is van die werklike beeld en doel om student aan 'n internasionale skool te wees nie. As gevolg hiervan is hulle beslis 'n minderheid, aangesien die meeste van ons beslis nie hierdie negatiewe ingesteldheid het nie.

Oor die algemeen is my passie om student te wees aan 'n internasionale skool diep en byna oorweldigend. Dit is te wyte aan die eindelose voordele waaraan ek kan dink en om nadele op te stel, is baie moeilik. Dit het my positief verander, en dit kan u ook verander! Ek is oortuig daarvan dat die integrering van sommige van die kenmerke en beginsels wat by studente van internasionale skole voorkom, 'n positiewe uitwerking op almal se lewe kan hê. Daarom is dit nodig om u af te vra: "Hoe kan ek internasionalisme in my persoonlike lewe integreer?" Of dit nou is om nuwe kulture te leer en ervaar of bloot net meer oopkop te wees. Elke verandering in hierdie rigting sal 'n wesenlike impak op ons toekoms hê.

Lees verder

ekonomie

Die uitreiking van groen effekte sal die internasionale rol van die euro versterk

gepubliseer

on

Ministers van Eurogroep bespreek die internasionale rol van die euro (15 Februarie) na die publikasie van die mededeling van die Europese Kommissie van (19 Januarie) 'Die Europese ekonomiese en finansiële stelsel: die bevordering van krag en veerkragtigheid'.

President van die Eurogroep, Paschal Donohoe, het gesê: “Die doel is om ons afhanklikheid van ander geldeenhede te verminder, en om ons outonomie in verskillende situasies te versterk. Terselfdertyd impliseer verhoogde internasionale gebruik van ons geldeenheid ook potensiële afwegings, wat ons sal bly monitor. Ministers het tydens die bespreking klem gelê op die potensiaal van die uitreiking van groen effekte om die gebruik van die euro deur die markte te bevorder, en ook bydra tot die bereiking van ons klimaatoorgangsdoel.

Die Eurogroep het die afgelope paar jaar sedert die Euro-beraad van Desember 2018 verskeie kere die kwessie bespreek. Klaus Regling, die besturende direkteur van die Europese Stabiliteitsmeganisme, het gesê dat die oormatige vertroue in die dollar risiko's bevat, wat Latyns-Amerika en die Asiatiese krisis van die 90's as voorbeelde gee. Hy het ook skuins verwys na 'meer onlangse aflewerings', waar die dollar se oorheersing beteken het dat EU-maatskappye nie kon voortgaan om met Iran saam te werk in die lig van Amerikaanse sanksies nie. Regling meen dat die internasionale monetêre stelsel stadig beweeg na 'n multipolêre stelsel waar drie of vier geldeenhede belangrik sal wees, insluitend die dollar, euro en renminbi. 

Die Europese Kommissaris vir Ekonomie, Paolo Gentiloni, was dit eens dat die rol van die euro kan versterk word deur die uitreiking van groen effekte wat die gebruik van die euro deur die markte kan verbeter, en ook kan bydra tot die bereiking van ons klimaatdoelstellings van die Next Generation EU-fondse.

Ministers was dit eens dat breë optrede ter ondersteuning van die internasionale rol van die euro, wat vordering insluit met onder meer die Ekonomiese en Monetêre Unie, die bankunie en die kapitaalmarkunie, nodig is om die euro se internasionale rol te verseker.

Lees verder

EU

Die Europese hof vir menseregte steun Duitsland oor Kunduz-lugaanvalsaak

gepubliseer

on

By

Die Europese Hof vir Menseregte het Dinsdag (2009 Februarie) uitspraak gelewer oor 'n dodelike lugaanval in 16 naby die Afghaanse stad Kunduz na 'n dodelike lugaanval in XNUMX wat deur 'n Duitse bevelvoerder beveel is. skryf .

Die uitspraak van die hof in Straatsburg verwerp 'n klag van die Afghaanse burger Abdul Hanan, wat twee seuns in die aanval verloor het, dat Duitsland nie sy verpligting nagekom het om die voorval effektief te ondersoek nie.

In September 2009 het die Duitse bevelvoerder van die NAVO-troepe in Kunduz 'n Amerikaanse vegvliegtuig ingeroep om twee brandstofvragmotors naby die stad te slaan wat volgens die NAVO gekaap is deur die opstandelinge van die Taliban.

Die Afghaanse regering het destyds gesê 99 mense, waaronder 30 burgerlikes, is dood. Onafhanklike regte groepe is geskat tussen 60 en 70 burgers is dood.

Die dodetal het Duitsers geskok en uiteindelik sy minister van verdediging gedwing om te bedank oor die beskuldigings dat hulle die aantal burgerlike slagoffers verdoesel het in aanloop tot Duitsland se verkiesing in 2009.

Die federale aanklaer-generaal van Duitsland het bevind dat die bevelvoerder nie strafregtelik aanspreeklik is nie, veral omdat hy oortuig was toe hy die lugaanval beveel het dat daar geen burgerlikes was nie.

Vir hom om onder die internasionale reg aanspreeklik te wees, sou daar bevind moes word dat hy opgetree het met die doel om buitensporige burgerlike ongevalle te veroorsaak.

Die Europese Hof vir Menseregte het die doeltreffendheid van die ondersoek van Duitsland oorweeg, onder meer of dit 'n regverdiging vir dodelike gebruik van geweld daarstel. Dit het nie die wettigheid van die lugaanval oorweeg nie.

Van 9,600 NAVO-troepe in Afghanistan het Duitsland die tweede grootste kontingent agter die Verenigde State.

'N Vredesooreenkoms van 2020 tussen die Taliban en Washington vra dat buitelandse troepe teen 1 Mei moet onttrek, maar die Amerikaanse president Joe Biden se regering hersien die ooreenkoms na 'n verswakking in die veiligheidsituasie in Afghanistan.

Duitsland berei voor om die mandaat vir sy militêre missie in Afghanistan van 31 Maart tot einde vanjaar uit te brei, met die troepvlakke tot 1,300, volgens 'n konsepdokument wat deur Reuters gesien is.

Lees verder

EU

Digitalisering van EU-regstelsels: Kommissie loods openbare konsultasie oor grensoverschrijdende geregtelike samewerking

gepubliseer

on

Op 16 Februarie het die Europese Kommissie 'n openbare raadpleging oor die modernisering van EU-regstelsels. Die EU beoog om lidlande te ondersteun in hul pogings om hul regstelsels aan te pas by die digitale era en te verbeter EU grensoverschrijdende geregtelike samewerking. Justisie-kommissaris Didier Reynders (Foto) het gesê: “Die COVID-19-pandemie het die belangrikheid van digitalisering, ook op die gebied van geregtigheid, verder beklemtoon. Regters en advokate het digitale instrumente nodig om vinniger en doeltreffender te kan saamwerk.

Terselfdertyd het burgers en ondernemings aanlyn-hulpmiddels nodig vir 'n makliker en deursigtiger toegang tot regstelsel teen laer koste. Die Kommissie streef daarna om hierdie proses vorentoe te dryf en lidlande te ondersteun in hul pogings, onder meer om hul samewerking in grensoverschrijdende geregtelike prosedures deur middel van digitale kanale te vergemaklik. In Desember 2020 het die Kommissie a kommunikasie die aksies en inisiatiewe uiteengesit om die digitalisering van regstelsels regoor die EU te bevorder.

Die openbare konsultasie sal menings insamel oor die digitalisering van burgerlike, kommersiële en strafregtelike prosedures in die EU. Die resultate van die openbare konsultasie, waaraan 'n wye verskeidenheid groepe en individue kan deelneem en beskikbaar is hier afgelaai word tot 8 Mei 2021, sal voortgaan met 'n inisiatief oor digitalisering van grensoverschrijdende geregtelike samewerking wat aan die einde van hierdie jaar verwag word, soos aangekondig in die 2021-werkprogram van die Kommissie.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

advertensie

Neigings