Verbinding met ons

corona

EU-ouditeure moet in 2021 op COVID-verwante optrede fokus

DEEL:

gepubliseer

on

Ons gebruik u aanmelding om inhoud te verskaf op 'n manier waarop u ingestem het en om ons begrip van u te verbeter. U kan te eniger tyd u inteken.

Een uit elke vier nuwe oudits van die Europese Rekenkamer hierdie jaar sal handel oor die reaksie van die EU op die COVID-19-pandemie en die herstelpakket van die Next Generation EU (NGEU), het die ECA aangekondig in sy ouditplan vir 2021, gepubliseer. op 28 Januarie. Boonop sal die EU-ouditeure in die komende vyf jaar 'n bydrae lewer tot 'n veerkragtiger en volhoubaarder Europese Unie wat die waardes waarop dit gebaseer is, handhaaf. Hulle sal voortgaan om die burgers sterk ouditversekering te gee, die aanspreeklikheid en deursigtigheid van die EU-optrede te verbeter en die prestasie daarvan op die gebiede wat die belangrikste is, te kontroleer, volgens die nuwe strategie van die instelling vir 2021-2025, wat ook op 28 Januarie bekendgestel is.

Die EU-ouditeurs se 2021+ werkprogram, wat tot die volgende jaar strek, bevat 73 spesiale verslae en oorsigte wat hulle in 2021 en 2022 in vier strategiese gebiede wil publiseer:

  • Die EU se ekonomiese mededingendheid en samehorigheid;
  • klimaat- en hulpbronuitdagings;
  • sekuriteit en Europese waardes, en;
  • fiskale beleid en openbare finansies.

Hierdie publikasies sal hoofsaaklik fokus op die evaluering van die uitvoering van die EU-aksie in uitgesoekte gebiede soos die verkryging van entstowwe, voedselsekerheid en vrye beweging tydens die pandemie, nasionale herstelplanne, digitalisering van skole, e-regering, sirkulêre ekonomie, hoofstroom van klimaat, volhoubare visvang, bestryding van bedrog in die gemeenskaplike landboubeleid, die Europese grens- en kuswagagentskap (Frontex), banktoesig van die EU en lobbying van wetgewers. Die ouditeure het hierdie gebiede gekies op grond van 'n beoordeling van die belangrikste risiko's in verband met die EU-uitgawes en die lewering van beleide.

advertensie

"Ons 2021-werkprogram is die begin van ons nuwe strategie wat ons werk as onafhanklike eksterne ouditeur van die EU tot 2025 sal lei," het die president van die ECA, Klaus-Heiner Lehne, gesê. 'EU-burgers kan op sleutelkwessies vir die toekoms van die EU op ons bly reken: ons sal ons oudits op die gebiede waar ons die meeste waarde kan toevoeg, rig, en beklemtoon wat goed werk en aandag vestig op wat nie. Dit geld ook vir die nuwe EU-maatreëls om burgers te beskerm teen die nadelige gevolge van die pandemie. ”

Gedurende die volgende vyf jaar sal die ouditeure hul ouditbenadering verder ontwikkel om die EU-rekeninge af te teken en te kontroleer of die besteding aan die reëls voldoen. Hulle sal rekening hou met die ingrypende veranderinge wat gebring is deur die meerjarige finansiële raamwerk 2021-2027 en die herstelpakket van die NGEU, wat die finansiering en gebruik van die EU-begroting sal beïnvloed, insluitend nuwe vorme van eie hulpbronne en 'n moontlike verskuiwing van die reëls vir die geskiktheid aan prestasiegebaseerde aspekte. 'N Ander fokuspunt sal nouer saamwerk met die EU se liggame vir die opsporing van bedrog en meer bydra tot die bekamping van bedrog in die EU-besteding en die invordering van inkomste.

Die ECA se 2021-2025-strategie kyk ook na moontlike veranderinge aan die ouditeurs se eie mandaat. Die instelling se belangrikste taak is om rekening te hou met die verskillende instansies wat EU-fondse bestuur en die implementering van EU-beleid, maar daar is steeds verantwoordings- en ouditgapings. In die komende jare sal die EU-ouditeure dus duidelike en breër magte soek om nie net EU-liggame te oudit nie, wat tans die geval is, maar ook belangrike interregeringsstrukture wat relevant is vir die funksionering van die EU.

advertensie

agtergrond

Die ECA se rol is om te kontroleer of EU-fondse ingevorder en bestee word in ooreenstemming met die toepaslike reëls en regulasies, en dat dit behoorlik verantwoord word en doeltreffend en effektief gebruik word in die belang van EU-burgers. Die ouditverslae en -opinies daarvan is 'n noodsaaklike onderdeel van die EU-aanspreeklikheidsketting - dit word gebruik om diegene wat verantwoordelik is vir die implementering van die EU-beleid en -programme, te verantwoord: die Kommissie, ander EU-liggame en -administrasies in lidlande. Dit help ook burgers van die EU om duideliker te verstaan ​​hoe die EU en sy lidlande die huidige en toekomstige uitdagings die hoof bied.

Die ECA se 2021-2025-strategie en 2021+ werkprogram is beskikbaar op die ECA webwerf in Engels; ander EU-tale sal binnekort bygevoeg word.

corona

Die Kommissie keur die Letse skema van € 1.8 miljoen goed om veeboere wat deur die koronavirus -uitbraak geraak word, te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Lettiese skema van € 1.8 miljoen goedgekeur om boere te ondersteun wat aktief is in die veeteeltsektor wat deur die koronavirus-uitbraak geraak word. Die skema is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Ingevolge die skema sal die hulp die vorm aanneem van direkte toelaes. Die maatreël is daarop gemik om die likiditeitstekort wat die begunstigdes in die gesig staar, te verminder en om 'n deel van die verliese wat hulle gely het as gevolg van die koronavirus -uitbraak en die beperkende maatreëls wat die Letse regering moes tref, aan te spreek om die verspreiding van die virus te beperk. Die Kommissie het bevind dat die skema in ooreenstemming is met die voorwaardes van die tydelike raamwerk.

In die besonder sal die steun (i) nie meer as € 225,000 per begunstigde wees nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die skema ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64541 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Die Kommissie keur die Portugese plan van € 500,000 goed om die passasiersvervoersektor in die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Portugese plan van € 500,000 goedgekeur om die passasiersvervoersektor in die streek van die Azore verder te ondersteun in die konteks van die koronavirus -uitbraak. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die staatshulp Tydelike raamwerk. Dit volg op 'n ander Portugese plan om die passasiersvervoersektor in Azore te ondersteun waarop die Kommissie goedgekeur het 4 Junie 2021 (SA.63010). Ingevolge die nuwe skema sal die steun die vorm van direkte toelaes aanneem. Die maatreël is oop vir kollektiewe passasiersvervoerondernemings van alle groottes wat aktief is op die Azore. Die doel van die maatreël is om die skielike tekort aan likiditeit wat hierdie ondernemings in die gesig staar, te verminder en om verliese wat weens 2021 weens die koronavirus -uitbraak gely is, aan te spreek en die beperkende maatreëls wat die regering moes tref om die verspreiding van die virus te beperk.

Die Kommissie het bevind dat die Portugese skema in ooreenstemming is met die voorwaardes in die tydelike raamwerk. Die steun (i) sal veral € 1.8 miljoen per onderneming nie oorskry nie; en (ii) sal toegestaan ​​word nie later nie as 31 Desember 2021. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes van die tydelike raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël ingevolge die EU -reëls vir staatshulp goedgekeur. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat die Kommissie onderneem het om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie die hoof te bied hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.64599 in die staat steun registreer op die Kommissie kompetisie webwerf Sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

advertensie

Lees verder

corona

Kommissie magtig Franse hulpskema van € 3 miljard om deur lenings en aandelebeleggings ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die koronaviruspandemie

gepubliseer

on

Volgens die EU -reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie Frankryk se planne om 'n fonds van 3 miljard euro op te rig wat deur middel van skuldinstrumente en ekwiteit en hibriede instrumente belê word in ondernemings wat deur die pandemie geraak word, opgerig. Die maatreël is goedgekeur ingevolge die tydelike raamwerk vir staatshulp. Die skema sal geïmplementeer word deur 'n fonds met die titel 'Oorgangsfonds vir ondernemings wat deur die COVID-19-pandemie geraak word', met 'n begroting van € 3 miljard.

Onder hierdie skema sal ondersteuning die vorm aanneem van (i) agtergestelde of deelnemende lenings; en (ii) herkapitaliseringsmaatreëls, veral hibriede kapitaalinstrumente en voorkeuraandele sonder stemreg. Die maatreël is oop vir ondernemings wat in Frankryk gevestig is en in alle sektore (behalwe die finansiële sektor) teenwoordig is, wat lewensvatbaar was voor die koronaviruspandemie en wat die lewensvatbaarheid van hul ekonomiese model bewys het. Na verwagting sal tussen 50 en 100 maatskappye baat by hierdie skema. Die Kommissie was van mening dat die maatreëls voldoen aan die voorwaardes in die tydelike raamwerk.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig, gepas en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die Franse ekonomie reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die tydelike toesig. Op hierdie basis het die Kommissie hierdie skemas goedgekeur kragtens die EU -reëls vir staatshulp.

advertensie

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager (uitgebeeld), het mededingingsbeleid gesê: 'Met hierdie herkapitaliseringskema van 3 miljard euro kan Frankryk ondernemings ondersteun wat deur die koronaviruspandemie geraak word deur hul toegangsfinansiering in hierdie moeilike tye te vergemaklik. Ons werk nou saam met lidlande om praktiese oplossings te vind om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie te versag, met inagneming van die EU -regulasies. ”

advertensie
Lees verder
advertensie
advertensie
advertensie

Neigings