Verbinding met ons

EU

Nuwe koalisie loods 'n veldtog vir Data Sovereignty Now

gepubliseer

on

Vandag (21 Januarie) het 'n koalisie van toonaangewende tegnologie-ondernemings in Europa, navorsingsinstellings en organisasies sonder winsbejag die bekendstelling van Data Sovereignty Now (DSN) aangekondig, 'n veldtog wat die Europese beleidmakers op alle vlakke sal druk om te verseker dat beheer van data bly in die hande van die mense en organisasies wat dit genereer. Die kwessie word al hoe dringender namate die beleid rondom die digitale ekonomie en data-argitektuur van Europa begin verstewig.

'Data-soewereiniteit gaan die' data-voordeel-balans 'herskep deur 'n goeie speelveld in die hedendaagse digitale ekonomie te skep,' het Lars Nagel, uitvoerende hoof van die International Data Spaces Association en een van die inisieerders van Data Sovereignty Now, gesê. "Dit sal nuwe stimuleer kommersiële groei, gesonder mededinging en lewendige innovasie. Ons glo dat die Europese Kommissie 'n beslissende stap vorentoe moet neem deur data-soewereiniteit die grondslag te maak vir elke data-inisiatief in Europa. "

Die Data Sovereignty Now-koalisie bevat NewGovernance, Freedom Lab, INNOPAY, International Data Spaces Association, iSHARE, Meeco, MyData Global, die Finse Innovasiefonds Sitra, The Chain Never Stops, TNO en die Universiteit van Groningen. Die groep is van plan om Europese beleidmakers, beïnvloeders en belangegroepe te rig om sy doel te bereik om te verseker dat die mense en organisasies wat data genereer ook beheer daaroor kan behou.

'N Sterk bewusmakings- en inaktiveringsveldtog word beplan, insluitend webinars, ronde tafels en ander geleenthede, asook 'n volledige reeks opvoedkundige materiaal, insluitend 'n webwerf en blogs, navorsing en denkleierskap en besprekings met die media. Die tyd is nou. Die Europese Kommissie berei tans nuwe wetgewing voor op die gebied van die deel van data. Die Data Sovereignty Now-vennote glo vas dat die beginsel van datasoewereiniteit - die reg / vermoë van individue en organisasies om die data wat hulle genereer beslissend te beheer - 'n sleutelrol sal speel om nie net die regte van individue oor hul data te verseker nie, maar ook beduidende stimulus vir die digitale ekonomie.

EU

Laaste kans om te registreer vir die EAPM EU Presidency Conference

op die regte pad

gepubliseer

on


Hallo, gesondheidskollegas, en welkom by die opdatering van die European Alliance for Personalised Medicine (EAPM) - ons sien baie uit na die 9th EU-presidentskapskonferensie, onder beskerming van die Portugese EU-presidentskap, wat aanlyn plaasvind op Maandag 8 Maart van 9-16h CET - die doel van die spel is om 'n gesondheidsbeleidsraamwerk in die hele EU op te stel, skryf EAPM Uitvoerende Direkteur Denis Horgan.

EU-presidentskapskonferensie
Die EAPM-konferensie bevat 'n wye verskeidenheid hoofsprekers van regoor die EU, waaronder Christine Chomienne, ondervoorsitter van die Mission Board Cancer by die Europese Kommissie en professor in sellulêre biologie aan die Université deParis, Frankryk, MEP Pernille Weiss en Daria Julkowska. , koördineerder van die Europese gesamentlike program vir skaars siektes.

In terme van die temas wat die konferensie onderneem het, sal dit gesondheidsorg deur middel van 'n effektiewe raamwerk vir bestuur insluit, en die opdatering van die Europe Beating Cancer Plan, en die rol van biomerkers en gevorderde molekulêre diagnostiek.

Gesondheidsorgstelsels is nie altyd gereed om op die geleenthede te reageer nie. Die ontwrigtende aard van persoonlike versorging daag tradisionele denkpatrone uit. Praktyke, vermoedens en selfs vooroordele wat dateer voor die millennium weerstaan ​​'n 21ste-eeuse benadering tot gesondheidsorg.

Die konferensie wil poog om 'n beleidsraamwerk daar te stel om die potensiaal van gepersonaliseerde gesondheidsorg te verwesenlik, en nie net in Europa nie: Europa se betrokkenheid by wêreldwye navorsing en wetenskaplike ondernemings kan die bevolking van die hele planeet bevoordeel.

Wat die konferensie betref, is dit absoluut duidelik dat dit nodig is om 'n gepersonaliseerde strategie vir gesondheidsorg te formuleer waarby besluitnemers en reguleerders in die arena van openbare gesondheid betrokke is, sodat die EU en lidlande kan bydra tot die integrasie van gepersonaliseerde medisyne kliniese praktyk terwyl pasiënte veel groter toegang moontlik maak.

Aan die begin van die 2020's, met die titel die voortstuwing van gesondheidsorg deur middel van 'n effektiewe bestuursraamwerk, is daar groot veranderings in die Europese samelewing en regering aan die gang, met 'n nuwe Europese Kommissie, 'n nuutverkose Europese Parlement, en 'n groeiende oortuiging onder die beleidmakers in Europa dat mense die middelpunt moet wees van enige suksesvolle en volhoubare strategie. Die nuwe president van die Kommissie, Ursula von der Leyen, se ambisie is 'n Europa wat 'die oorgang na 'n gesonde planeet en 'n nuwe digitale wêreld moet lei'. En gesondheidskommissaris Stella Kyriakides erken dat "Europese burgers die gemoedsrus verwag wat gepaard gaan met toegang tot gesondheidsorg ... en beskerming teen epidemies en siektes."

Die tweede sessie handel oor die EU se klopkankerplan, en die konferensie sal die nuwe tegnologieë, navorsing en innovasie wat die Kankerplan as uitgangspunt neem, ondersoek in terme van die uiteensetting van 'n nuwe EU-benadering tot die voorkoming, behandeling en versorging van kanker .

Europa se Klopkankerplan sal ondersteun word deur aksies wat strek oor beleidsterreine, van indiensneming, onderwys, sosiale beleid en gelykheid, deur bemarking, landbou, energie, die omgewing en klimaat, tot vervoer, kohesiebeleid en belasting. Altesaam € 4 miljard word geoormerk vir aksies wat kanker aanspreek, insluitend die EU4Health-program, Horizon Europe en die Digital Europe-program. Die verwagtinge is verhoog deur die verbintenis van Europese stratege aan drie belangrike bestanddele vir moedige transformasie: aansporings, innovasie en investering. Dit weerspieël die voorwaardes om gesondheidsorg te verhoog tot hoër vlakke van doeltreffendheid, waar die waarde van gepersonaliseerde medisyne-benaderings ten volle waardeer kan word en sy volle bydrae kan lewer tot die Europese burgers.

Hierdie bespreking van gepersonaliseerde gesondheidsorg beeld 'n Europa uit waar baie kans op verbetering nog nie volledig benut word nie. Maar dit is nie net 'n katalogus van tekortkominge nie. Die variasies en ondoeltreffendheid wat dit bied, is 'n argument om radikale herbesinning te bewerkstellig en om gepersonaliseerde gesondheidsorg ten beste te benut. Dit beklemtoon die onderskrywing van aansporings, innovasie en investering deur 'n nuwe soort leiers in Europa. En dit fokus op die ambisies wat die ontwikkeling van persoonlike gesondheidsorg, diagnostiek en medisyne sal ondersteun.

Almal - van pasgebore babas tot bejaardes, van lyers aan chroniese siektes tot akute kankerpasiënte, en van gesondheidsdienste tot finansieringsagentskappe - kan verdien. Die prys is niks anders as 'n verskuiwing in die beleid nie. Die prys - in terme van waarde vir die ekonomie en lewens - is van onskatbare waarde.

Wat die rol van biomarkers en gevorderde molekulêre diagnostiek betref, sal die konferensie in 'n laaste sessie ook oor hierdie belangrike onderwerp handel - vandag het biomarkers 'n groot wetenskaplike en potensiële kliniese waarde in die pyplyn vir diagnostiese toetse. Dit strek oor die breë diagnostiese sektor van die genoom tot die fenomeen oor verskillende '-ome'-vlakke en word sedert die vroegste dae van die toepassing van molekulêre biologie gebruik. 'N Biomerkerhandtekening kan spesifieke biologiese eienskappe of meetbare fisiologiese veranderinge openbaar volgens die siektetoestand, fisiologiese of patologiese toestand, of na medisyne.

'N Begrip van biomerkers sluit aan by die bestaande nuwe begrip van epidemiologie, presisiegeneeskunde en farmakogenomika, die ontplooiing van tegnologieë soos genomika, enkelselvolgorde, mikrobiome-analise en transkriptomika, en die geleenthede wat spruit uit bioinformatika en digitale innovasies, wat kan wees transformatief vir individuele pasiënte.

Namate nuwe gene-gebaseerde diagnostiek vermeerder, sal dit toenemend belangrik wees vir die ontwikkeling, goedkeuring van geneesmiddels en later in die kliniese praktyk. Daar is talle belowende enkelvoudige biomerkers of meer ingewikkelde veelvoudige biomerkershandtekeninge beskikbaar, waarvan die belangrikste tans gebruik word vir die beoordeling van geneesmiddelontwikkeling, pasiëntstratifikasie of om die effektiwiteit van behandeling in terapeutiese medisyne te meet. Dit is duidelik dat daar 'n vertaalprobleem is om die resultate van molekulêre diagnostiese navorsing na medisyne-ontwikkeling en uiteindelik kliniese praktyk oor te dra. In die toekoms sal biomerkers en hul interaksie op verskillende vlakke die molekulêre en sellulêre kennis van siekte- en geneesmiddelmeganismes verhoog.

Om vir die konferensie in te skryf, kliek hier afgelaai word en klik op hier afgelaai word vir die agenda.

Von der Leyen stel 'n hele EU-gesondheidspaspoort voor

Die Europese Kommissie sal voor einde Maart wetgewing vir 'n digitale gesondheidsbewys aanbied. Die aankondiging volg op 'n virtuele vergadering tussen EU-leiers verlede week, waar Griekeland en Oostenryk ander state aangemoedig het om inentingspaspoorte aan te neem om weer reis en toerisme te begin. Ander bly egter op die heining weens kommer oor die doeltreffendheid van entstof en diskriminasie. Na aanleiding van die bespreking van entstowwe en reisbeperkings deur EU-leiers tydens die videokonferensie van die Europese Raad, neem die blok verdere stappe om reis oor die hele vasteland weer in te stel. Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie, het in 'n twiet gesê wetgewing word voorberei vir 'n 'Digital Green Pass'. Dit dien as bewys van inenting, toetsresultate vir "diegene wat nog nie inenting kon kry nie", of inligting oor die herstel van COVID-19.

Von der Leyen, wat sedert Desember 2019 die president van die Kommissie is, het gesê dat die digitale pas nodig is om die Europeërs se lewens te vergemaklik. Die voorstel sal volgens haar gefinaliseer en voor einde Maart aangebied word.

Dit is alles vir hierdie week vanaf EAPM - onthou, die registrasie is nog steeds oop vir die EU-presidentskapskonferensie, maar slegs tot die einde van vandag (5 Maart) - 150 mense het reeds ingeskryf, klik hier afgelaai word om te registreer en by hulle aan te sluit, en klik hier afgelaai word vir die agenda. Vir diegene wat dit gaan bywoon, sien EAPM baie daarna uit om op 8 Maart by hulle aan te sluit - bly veilig en het 'n uitstekende naweek.

Lees verder

Sjina

EU gereed om verdere stappe te neem as China se verkiesingswette wysig

gepubliseer

on

In reaksie op 'n aankondiging deur die National People's Congress in China dat hy sal beraadslaag oor die wysiging van die kiesstelsel van die Spesiale Administratiewe Streek in Hongkong, het die Europese Diens vir Eksterne Optrede 'n verklaring uitgereik waarin hy sê: "As dit uitgevoer word, sou sodanige hervorming moontlik ver- negatiewe gevolge vir demokratiese beginsels en demokraties verkose verteenwoordigers in Hong Kong te bereik. Dit sou ook strydig wees met vorige verkiesings in Hong Kong en die verpligtinge vervat in die artikels 45 en 68 van die basiese wet om algemene stemreg in te stel in die verkiesings van die Uitvoerende Hoof en die Wetgewende Raad.

"Die EU doen 'n beroep op die owerhede in Beijing om die politieke en ekonomiese implikasies van enige besluit om die kiesstelsel van Hongkong te hervorm wat fundamentele vryhede, politieke pluralisme en demokratiese beginsels sal ondermyn, noukeurig oorweeg. Soos ooreengekom deur die EU-ministers van Buitelandse Sake, staan ​​die EU gereed om bykomende stappe te neem in reaksie op enige verdere ernstige agteruitgang van politieke vryhede en menseregte in Hongkong, wat teen China se binnelandse en internasionale verpligtinge sou wees. "

'N Besluit kan teen 11 Maart verwag word.

Lees verder

Brexit

Vismaatskappye kan oor Brexit gaan, het LP's gesê

gepubliseer

on

Britse vissersondernemings kan besig wees om na Europa te trek weens handelsonderbrekings ná die Brexit, het die bedryfsyfers gewaarsku, skryf die BBC.

Parlementslede het gesê papierwerk as gevolg van nuwe grensbeheer het bewys dat dit 'n 'groot probleem' is en moet aanlyn geskuif word.

Hulle het ook gehoor dat ekstra koste dit vir sommige ondernemings "onmoontlik" gemaak het om winsgewend te handel.

Ministers het optrede teen ontwrigting beloof, en £ 23 miljoen vir betrokke ondernemings.

Die Britse regering het ook stel 'n taakspan op wat daarop gemik is om probleme wat die bedryf in Skotland ondervind, op te los.

Die Commons-omgewingskomitee het gehoor dat finansiering moet voortgaan en verder uitgebrei kan word om die sektor te help om Brexit-verwante probleme te deurstaan.

Buite die EU se interne mark is die Britse visuitvoer na Europa nou onderhewig aan nuwe doeane- en veeartsenykontroles wat probleme aan die grens veroorsaak het.

Martyn Youell, 'n bestuurder van die vissersmaatskappy Waterdance, wat in die suidwestelike Engeland geleë is, het aan die parlementslede gesê dat die bedryf meer as net 'tande-probleme' het.

'Terwyl sommige sake afgehandel is, en dit is vanselfsprekende probleme, voel ons dat ons by minstens 80% van die handelsprobleme bly,' het hy gesê.

"Daar is 'n paar ekstreme kragte wat in die verskaffingsketting werk, en ons sal waarskynlik gedwonge konsolidasie of sakemislukking sien."

"Die uitvoerders waarmee ons te make het, oorweeg dit ernstig om 'n deel van hul verwerkingsonderneming na die EU te verskuif vanweë die probleme waarmee ons te kampe het."

Hy het gesê dat die 'grotendeels papiergebaseerde' vorms wat hulle nou moet invul, die koste verhoog het en het gevra dat die Verenigde Koninkryk saam met die EU moet werk om dit aanlyn te laat geskuif.

'Baie woede'

Donna Fordyce, uitvoerende hoof van Seafood Scotland, het gesê die probleme kan daartoe lei dat veral kleiner ondernemings op mediumtermyn sal handel dryf met Europa.

Sy het gesê dat die jaarlikse koste van die nuwe papierwerk, tussen £ 250,000 500,000 en £ XNUMX XNUMX per jaar, te veel is om te kan dra.

Maar sy het gesê dat baie tans nie kan sien waarheen hulle kan draai nie, omdat reisverbod en die Covid-pandemie ander markte gesluit het.

Sy het bygevoeg dat daar 'baie woede' was oor die ontwerp van die regering se vergoedingskema van £ 23 miljoen, wat fondse verbind met bewysbare verliese weens die Brexit.

Sy het gesê dat dit beteken dat baie ondernemings wat "deur die nag gewerk het" om aflewerings gereed te kry nie vir ekstra koste vergoed is nie.

Skulpvisverbod

Sarah Horsfall, mede-uitvoerende hoof van die Shellfish Association of Great Britain, het ook die skema gekritiseer en opgemerk dat maatskappye wat 'massiewe pogings aangewend' het nie in aanmerking kom nie.

Sy het ook gevra dat ministers 'n ander benadering volg om die EU te oorreed om 'n verbod op Britse uitvoer van sommige soorte lewendige skulpvis.

Nadat die EU-interne mark verlaat is, moet hierdie uitvoer vanaf alle visvangsterreine behalwe die hoogste grade gesuiwer word voordat dit die EU-mark kan betree.

Die Britse regering het die EU daarvan beskuldig dat hy op 'n vorige verbintenis sou terugtrek, en sodanige uitvoer kan voortgaan met 'n spesiale sertifikaat.

Me. Horsfall het gesê dat daar 'neigings was tot 'n bietjie misverstand' onder die Britse of EU-amptenare oor die reëls ná die Brexit.

Sy het 'n "meer genuanseerde benadering" van Britse ministers aangespreek om die saak op te los, en het opgemerk dat hul "bullish" reaksie "miskien ook nie gehelp het nie".

En sy het gesê dat 'n meer 'buigsame' stelsel vir die bepaling van die gehalte van Britse visserswaters op lang termyn hulp aan die bedryf kan bied.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings