Verbinding met ons

Bulgarye

Die Kommissie keur die Bulgaarse skema van € 79 miljoen goed om mikro-, klein en medium ondernemings te ondersteun wat geraak word deur die uitbraak van koronavirus

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Bulgaarse skema van € 79 miljoen (ongeveer 156 miljoen BGN) goedgekeur om mikro-, klein en medium ondernemings wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word, te ondersteun. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die skema, wat mede-gefinansier sal word deur die Europese Fonds vir Streeksontwikkeling, sal toeganklik wees vir ondernemings wat in sekere sektore aktief is en voldoen aan sekere vereistes wat deur Bulgarye gedefinieer word, wat hul aktiwiteite opgeskort of beperk het deur regeringsbeperkende maatreëls om die verspreiding van die virus. Die bedrag wat elke begunstigde mag ontvang, word bereken deur sy omset (BTW uitgesluit) gedurende die betrokke periode te vergelyk met dieselfde tydperk van die vorige jaar (of die omset vir Oktober 2020, vir begunstigdes wat na 1 Januarie 2020 geopen is).

Die toelaag beloop afhangend van die sektor se aktiwiteit tot 10% of 20% van die omset, tot 'n maksimum van 150 000 BGN (ongeveer 76,694 800,000 €). Die ondersteuning sal die begunstigdes help om 'n deel van hul bedryfskoste en ondersteuningsaktiwiteite te dek wat nodig is om die tekort aan fondse of gebrek aan likiditeit as gevolg van die uitbraak van die koronavirus te oorkom. Die Kommissie het bevind dat die Bulgaarse skema strook met die voorwaardes in die Tydelike Raamwerk. In die besonder, (i) sal die steun nie € 30 per maatskappy oorskry nie; en (ii) steun ingevolge die skema tot 2021 Junie XNUMX toegestaan ​​kan word.

Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en eweredig is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. Op hierdie basis het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.60454 in die maak staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Bulgarye

OLAF beveel aan dat byna € 6 miljoen verhaal word na beweerde magsmisbruik by die Bulgaarse ministerie

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Die Bulgaarse Ministerie van Binnelandse Sake het die bepalings van sy toekenningsooreenkoms oortree deur EU-geld te gebruik om SUV's uit ouer voorrade te koop in plaas van nuwe polisiemotors vir alle terreine, volgens 'n ondersoek wat onlangs deur OLAF, die Europese kantoor vir bedrog teen bedrog, gesluit is. OLAF het aanbeveel om byna € 6 miljoen in Europese fondse te verhaal en dat strafregtelike prosedures teen amptenare van die Ministerie oorweeg kan word.

OLAF se ondersoek het in Julie 2018 begin na bewerings van bedrog en die wanbesteding van EU-fondse uit die EU-toekenningsfonds vir interne veiligheid, wat deur die Bulgaarse ministerie van binnelandse sake bestuur word. Die ooreenkoms het betrekking op die aflewering van 350 terreinvoertuie vir gebruik deur die polisie.

Gedurende die ondersoek het OLAF al die relevante dokumentasie van die Bulgaarse ministerie van binnelandse sake versamel en ontleed en onderhoude gevoer met al die belangrikste deelnemers aan die voorbereiding en implementering van die tender. Al die betrokke partye in die ondersoek het ten volle met OLAF se ondersoekers saamgewerk.

OLAF het ontdek dat die Ministerie van Binnelandse Sake die bepalings van die toekenningsooreenkoms oortree het deur sy voorwaardes eensydig te verander. Die Ministerie het veral gekies om 'n aantal sportnutsvoertuie (sportnutsvoertuie) aan te skaf in plaas van die terreinvoertuie wat die onderwerp van die toekenningsooreenkoms was. OLAF het ook tot die gevolgtrekking gekom dat daar gronde is om te glo dat 'n kriminele daad (magsmisbruik ingevolge die Bulgaarse strafwet) wat die finansiële belange van die EU beïnvloed, deur amptenare van die Ministerie kon gepleeg het.

Die ondersoek is in Desember 2020 deur OLAF afgesluit met aanbevelings aan die Europese Kommissie (wat die fonds bestuur) om € 5,948,569 te verhaal. Verdere aanbevelings is aan die Bulgaarse aanklaerskantoor gerig om te oorweeg om 'n strafregtelike ondersoek in te stel vir misbruik van mag tot voordeel van 'n derde party.

Dit is vir die bevoegde EU en nasionale owerhede om die opvolg van die aanbevelings van OLAF te ondersoek en te besluit. Daar word vermoed dat alle betrokke persone onskuldig is totdat hulle in 'n bevoegde reg skuldig bevind word.

Ville Itälä, direkteur-generaal van OLAF, het gesê: 'Manipulerende tenders wat potensiële bedrieërs toelaat om hul eie sak ten koste van burgers te maak, is 'n tipiese bedrogspatroon wat deur OLAF se ondersoekers te veel gesien word. Dit is des te meer kommerwekkend as so 'n belangrike staatsdiens soos die polisie die slagoffer van hierdie soort aktiwiteite kon wees, en ek doen 'n beroep op die Bulgaarse aanklaerskantoor om ons aanbeveling van regstappe behoorlik te oorweeg. Dit sal 'n duidelike boodskap uitstuur dat niemand bo die wet verhewe is nie en dat OLAF en sy vennote regoor Europa onverpoos sal voortgaan om die Europese belastingbetalers se geld te beskerm. ”

Lees verder

Bulgarye

EU-samehorigheidsbeleid: die Kommissie ondersteun die ontwikkeling van die Bulgaarse ekosisteem vir navorsing en innovasie

EU Reporter Korrespondent

gepubliseer

on

Op 14 Januarie het die Kommissie 'n stel strategiese aanbevelings tot 14 nuutgestigte navorsings- en innovasie (O & I) sentrums, mede-befonds deur die EU-samehorigheidsbeleid in Bulgarye. Die aanbevelings is daarop gemik om die bestuur te verbeter en om die sentrums te help om finansiële volhoubaarheid te bereik. Hulle is saamgestel deur 'n span internasionaal bekende kundiges tydens 1.5 jaar lange veldwerk, gekoördineer deur die Creation Research Centre, sowel as deur uitruil met eweknieë van Spanje, Litaue en Tsjeggië.

Hulle sal die Bulgaarse owerhede en navorsers ondersteun in die versterking van die R & I-ekosisteem van die land, die opbou van kapasiteit vir die oordrag en verspreiding van kennis, en die versterking van die samewerking tussen navorsingsinstellings en ondernemings in gebiede soos groen en digitale oorgange sowel as in gevorderde medisyne. Elisa Ferreira, kommissaris vir samehorigheid en hervormings, het gesê: “Danksy die EU-ondersteuning sal hierdie sentrums wetenskaplike infrastruktuur en toerusting bied, wat dit aantreklik maak vir jong Bulgaarse navorsers. Ek doen 'n beroep op alle betrokkenes om van die kundiges se werk gebruik te maak en die grond te lê vir 'n doeltreffende en moderne navorsings- en innovasiestelsel. ”

Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, het gesê: “Die belegging van die EU in die 14 sentrums van bekwaamheid en sentrums vir uitnemendheid het 'n groot potensiaal vir transformasie van die land se ekonomie en die integrasie daarvan in wêreldwye waardekettings. Ek is vol vertroue dat die bevindings van die JRC-verslag goed deur die sentrums sal ontvang, en dat die regering, die akademie en die belanghebbendes in die bedryf sal optree om sy aanbevelings dadelik toe te pas. "

Die inisiatief was van stapel gestuur in 2019 en sal na ander Europese lande uitgebrei word. Die Kommissie help ook die lidstaten en streke met die ontwerp en implementering van strategieë vir slim spesialisering en deur die slim spesialiseringsplatform. Die EU belê tans € 160 miljoen in die sentrums, in die raamwerk van die Bulgaarse program 'Wetenskap en onderwys vir slim groei' vir 2014-2020. In 2021-2027 sal Bulgarye meer as € 10 miljard ontvang onder die kohesiebeleid, met 'n groot deel gewy aan die ondersteuning van innovasie en mededingendheid en groen en digitale oorgange.

Lees verder

Bulgarye

Huawei en die Universiteit van Sofia om saam te werk in KI en ander nuwe hoë-tegnologieë

Algemene Nuus

gepubliseer

on

Huawei Technologies Bulgaria EOOD het onlangs 'n Memorandum of Understanding (MoU) onderteken met die Universiteit van Sofia St. Kliment Ohridski. Albei partye sal saamwerk aan die ontwikkeling van kunsmatige intelligensie (AI) en ander nuwe hoë-tegnologieë. Boonop stem hulle ook in om 'n Huawei ICT Academy-program te hou en 'n gesamentlike wetenskaplike laboratorium aan die Sofia-universiteit te ontwikkel.

Albei partye sal gesamentlike betrokkenheid by die toekoms bewerkstellig, gefinansier deur EU-, ander KI-, R & D- en kommersiële projekte. Hulle sal die IKT-infrastruktuur vir die Sofia-universiteit in die algemeen en gespesialiseerde KI-laboratoriums saam bou.

Samewerking sal nie net O & O- en infrastruktuurprojekte insluit nie, maar ook onderrig, opleiding en werksessies vir studente, akademiese verenigings en nywerhede in Bulgarye.

Rektor prof. Anastas Gerdjikov het daarop gewys dat, met die Universities for Science, Informatics and Technologies in eSociety (UNITe) en die Institute Big Data for Smart Society (GATE), die Universiteit van Sofia. St. Kliment Ohridski is 'n toonaangewende navorsingsentrum op die gebied van inligtingstegnologie en kunsmatige intelligensie. Gerdjikov is tevrede met die ondertekende memorandum en verwag dat die samewerking nuttig sal wees vir navorsers en studente aan die Universiteit van Sofia.

Prof. Anastas Gerdjikov, rektor van die Universiteit van St. St. Kliment Ohridski

Die missie van die universiteit is om die wetenskaplike, opvoedkundige en kulturele potensiaal van Bulgarye te ontwikkel, waardeur die nuwe klem val op die skep van modelle vir sosiale ontwikkeling, sowel deur die intrinsieke vermoë van institusionele verandering as die sosiale resultate van so 'n verandering te openbaar. Die Fakulteit Wiskunde en Informatika (FMI), een van die grootste onder sestien fakulteite van die Universiteit van Sofia, is 'n nasionale leier op die gebied van hoër onderwys in wiskunde, rekenaarwetenskap en IKT, asook 'n sentrum vir navorsing op dieselfde gebiede van Europese belang en internasionale erkenning.

Huawei is 'n toonaangewende wêreldwye verskaffer van inligting- en kommunikasietegnologie (IKT) -infrastruktuur en slimtoestelle. Huawei het reeds 23 O & O-instellings in Europa gebou. In Bulgarye het Huawei sy bedrywighede in 2004 gevestig, met die hoofkwartier in Sofia. Danksy sy hoë belegging in R&D en kliëntgerigte strategie, sowel as sy oop vennootskap, ontwikkel Huawei gevorderde end-tot-end ICT-oplossings wat klante 'n mededingende voordeel bied ten opsigte van infrastruktuur vir telekommunikasie, netwerk en wolkrekenaars.

Lees verder

Twitter

Facebook

Neigings