Verbinding met ons

omgewing

Die beleggingsplan vir Europa ondersteun die konstruksie en bedryf van nuwe windplase in Portugal

gepubliseer

on

Die Europese Beleggingsbank (EIB) sal € 65 miljoen aan EDP Renováveis ​​SA (EDPR) verskaf om die oprigting en bedryf van twee landelike windplase in die Portugese distrikte Coimbra en Guarda te finansier. Die EIB - bydrae word gerugsteun deur 'n waarborg wat deur die Europese Fonds vir Strategic Investments (EFSI), die hoofpilaar van die beleggingsplan vir Europa. Daar word verwag dat die windplase 'n totale kapasiteit van 125 MW sal hê en gedurende die konstruksiefase van die projek ongeveer 560 werksgeleenthede sal skep.

Sodra die windplase in werking is, sal hulle bydra dat Portugal sy energie- en klimaatplan-teikens haal, sowel as die Kommissie se bindende teiken om teen 32 minstens 2030% van die finale energieverbruik uit hernubare bronne te hê.

Kommissaris van die ekonomie, Paolo Gentiloni, het gesê: 'Hierdie ooreenkoms tussen die EIB en EDP Renováveis, ondersteun deur die beleggingsplan vir Europa, is 'n wenner vir sowel die klimaat as die ekonomie. Die finansiering, gesteun deur die Europese Fonds vir Strategiese Beleggings, sal nuwe windplase in die weste en die noorde van Portugal finansier, wat die land sal help om sy ambisieuse energie- en klimaatplan-teikens te bereik en in die proses nuwe werk te skep. ”

Die Belegging Plan vir Europa het tot dusver € 535 miljard aan beleggings regdeur die EU gemobiliseer, waarvan 16% vir energieverwante projekte. Die persverklaring is beskikbaar hier afgelaai word.

omgewing

Klimaatdiplomasie: EVP Timmermans en HR / VP Borrell verwelkom die terugkeer van die VSA na die Parys-ooreenkoms en skakel met presidentsklimaatgesant John Kerry

gepubliseer

on

Na die inhuldiging van president Biden is die EU onmiddellik besig met die nuwe Amerikaanse regering om die klimaatkrisis aan te pak. In 'n bilaterale videokonferensie op 21 Januarie sal die uitvoerende visepresident vir die Green Deal, Frans Timmermans, die voorbereiding van die COP26-klimaatberaad met die Amerikaanse spesiale presidensiële gesant vir klimaat John Kerry bespreek. Uitvoerende vise-president Timmermans en hoë verteenwoordiger / vise-president Josep Borrell het 'n Gesamentlike verklaringen verwelkom die besluit van president Biden vir die Verenigde State om weer by die ooreenkoms van Parys aan te sluit: 'Ons sien daarna uit om die Verenigde State weer aan ons kant te hê om wêreldwye pogings om die klimaatkrisis te bekamp, ​​te lei. Die klimaatkrisis is die bepalende uitdaging van ons tyd, en dit kan slegs aangepak word deur al ons kragte saam te voeg. Klimaatsaksie is ons gesamentlike wêreldwye verantwoordelikheid. COP26 in Glasgow in November sal 'n belangrike oomblik wees om die wêreldwye ambisie te verhoog, en ons sal die komende G7- en G20-vergaderings gebruik om hiertoe voort te bou. Ons is oortuig daarvan dat as die hele land deelneem aan 'n wêreldwye wedloop om vrystelling te hê, die hele planeet sal wen. '

Die EU het 'n nuwe voorlegging ingedien Nasionaal-vasgestelde bydrae aan die UNFCCC-sekretariaat in Desember 2020, as deel van die implementering daarvan van die Parys-ooreenkoms. Die EU het daartoe verbind om 'n netto vermindering van sy kweekhuisgasvrystellings met 55% teen 2030 te vergeleke met die vlakke van 1990, as 'n springplank om klimaatsneutraliteit teen 2050 te bereik. Die gesamentlike verklaring is aanlyn beskikbaar hier afgelaai word.

Lees verder

omgewing

Verenigde State sluit weer by die ooreenkoms in Parys aan - Verklaring deur uitvoerende vise-president Frans Timmermans en hoë verteenwoordiger / visepresident Josep Borrell

gepubliseer

on

"Die Europese Unie verwelkom die besluit van president Biden vir die Verenigde State om weer by die ooreenkoms van Parys oor klimaatsverandering aan te sluit. Ons sien daarna uit om die Verenigde State weer aan ons kant te hê om wêreldwye pogings om die klimaatkrisis te bekamp, ​​te lei. Die klimaat krisis is die deurslaggewende uitdaging van ons tyd en dit kan slegs aangepak word deur al ons kragte te kombineer. Klimaatsoptrede is ons gesamentlike wêreldwye verantwoordelikheid.

"Die Verenigde Nasies se klimaatveranderingskonferensie (COP26) in Glasgow in November sal 'n belangrike oomblik wees om die wêreldwye ambisie te verhoog, en ons sal die komende G7- en G20-vergaderings hiervoor gebruik. Ons is oortuig daarvan dat as alle lande by 'n wêreldwye wedloop aansluit. tot geen vrystelling nie, sal die hele planeet wen. '

Lees verder

omgewing

Die bereiking van die doelwitte van die Parys-ooreenkoms

gepubliseer

on

'Om sistemiese verandering na ware sirkulariteit te dryf, moet regulering en optrede gebaseer wees op wetenskap en feite. Die bereiking van die doelwitte van die Parys-ooreenkoms en die bereiking van koolstofneutraliteit teen 2050 vra vir 'n hersiening van die manier waarop ons energie en natuurlike hulpbronne gebruik en hoe ons vandag 'n sirkulêre ekonomie kan skep - as besighede, as regerings, as individue, ' skryf die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki, president en uitvoerende hoof, Charles Héaulmé.

'Dit sal nie vanself gebeur nie. Innovasie, belegging en politieke toewyding is die sleutel om sirkulêre ekonomie te verwesenlik. Ons moet ook 'n nuwe kultuur van samewerking bevorder, waar die beste oplossings die voortou is.

Charles Héaulmé, president en uitvoerende hoof van die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki

Charles Héaulmé, president en uitvoerende hoof van die Finse voedselverpakkingsprodusent Huhtamaki

Vir die industrie bly die ontwerp van sirkulariteit 'n ernstige uitdaging, veral waar daar strukturele leemtes bestaan ​​- soos die gebrek aan gemeenskaplike infrastruktuur. Dit geld veral vir die verpakkingsektor en die hantering van hierdie leemtes moet begin met die erkenning van die behoefte aan 'n sistemiese oorgang van 'n lineêre na 'n sirkelvormige benadering, waar produkte nie net herwinbaar is nie, maar dat dit eintlik herwin word. Aangesien hierdie paradigmaverskuiwing alle sektore en beleidsdomeine raak, moet ons kragte saamspan om die doeltreffendste oplossings saam te ontwikkel en te bied - in Europa en op wêreldvlak.

Dit is geen maklike taak nie. Om te slaag, moet ons verseker dat wat ons doen gebaseer is op wetenskap en feite. 'N Goeie voorbeeld is die kwessie van plastiekafval, wat wêreldwyd 'n ernstige omgewingsprobleem is. Plastiek is van kardinale belang vir soveel noodsaaklike produkte en toepassings, soos in die geneeskunde, maar die lang lewe hou uitdagings mee in die afvalverwyderingstadium. As gevolg hiervan sien ons dat baie regerings die situasie aanpak deur vinnige verbod op sekere eenmalige produkte wat plastiek bevat, te verbied.

Maar in werklikheid is plastiek van deurslaggewende belang vir ons wêreld as dit op die regte manier gebruik word: waarmee ons te make het, is die baie sigbare mislukkings in die bestuur van produkte wat van plastiek vervaardig word. Dit sal beter hanteer kan word deur 'n gesamentlike poging van materiële innovasie en doeltreffende bestuur van die einde van die lewe. In plaas daarvan om op die lewensduur van 'n produk te konsentreer, moet ons noukeuriger let op waaruit hierdie produkte bestaan ​​- en hoe die materiaal self herwin en hergebruik kan word. Ons moet ook nie bang wees om te besef dat wat in een land of streek van die wêreld werk, dalk nie onmiddellik in 'n ander land werk nie. Daar is verskille tussen lande wat grootte, bevolkingsdigtheid, werklike infrastruktuur en vlakke van ekonomiese ontwikkeling weerspieël.

Ons glo dat hierdie fokus op materiale 'n belangrike deel van die vergelyking vir sistemiese verandering is. Vir ondernemings is innovasie die sleutel tot die ontsluiting van die mededingende volhoubare oplossings wat nodig is om 'n sirkulêre ekonomie te skep vir die materiaal wat gebruik word om verpakking te maak, ons koolstofvoetspoor te verminder en hulpbroneffektiwiteit te verseker.

Alhoewel ons moedig moet wees in ons visie en duidelike doelwitte moet stel oor waarheen ons wil gaan, moet ons ook onthou dat baie innovasie inkrementeel is en dat ontwrigtende innovasie dikwels baie tyd en investering verg. As ons na die mees omgewingsvolste en lewensvatbaarste oplossings soek, moet ons die hele lewenssiklus van produkte in ag neem en sirkelvormige sakemodelle skep wat die optimale gebruik van ons wêreldwye hulpbronne verseker, terwyl ons 'n hoë vlak van klantetevredenheid handhaaf.

Aan die begin sien ons vier belangrike elemente om die nodige verandering te bewerkstellig:

'N Infrastruktuurrevolusie
Ons moet verstaan ​​waar leemtes bestaan ​​in die huidige infrastruktuur van elke land wat verband hou met sirkulariteit - soos afvaletikettering en -versameling, en die bestuur van die einde van die lewe - en dan beleid en meganismes in te stel om hierdie leemtes te oorbrug en afvalbestuur- en herwinningstelsels te bied wat voldoen aan behoeftes van die 21st  eeu. Materiële heffings kan goeie aansporings wees, maar ons moet ook kyk na verhoogde produsenteverantwoordelikheid en nuwe vorme van eienaarskap van materiale.

Bemagtigende transformatiewe innovasie

Ons moet verseker dat beleid voortgesette innovasie en mededingende volhoubaarheid ondersteun deur 'n raamwerk te skep wat aansporings bied vir innovasie wat ons sal help om die Green Deal te lewer. In plaas daarvan om die wenners te kies, moet beleidmakers duidelike aanwysings opstel om doeltreffendheid en koolstofdioksied te verlaag. Deur lewenssiklusdenke te gebruik om die werklike impak van regulerings- en wetgewende voorstelle te beoordeel, kan beleidmakers ook help om uitkomsgerigte beleidsontwerp in te bed.

Die stimulering van verbruikers om te verander

Omsendbrief-sakemodelle moet verbruikers aanspoor om te hergebruik, te herstel en te herwin, byvoorbeeld deur te verseker dat hulle produkte en dienste van beter gehalte bied. Daarbenewens is opvoeding en inspirasie kragtige instrumente wat beleidmakers en sakeondernemings moet gebruik om rommelstrooiing en besoedeling te beëindig.

Wetenskaplik geleide beleidmaking

Deur te verseker dat feite en bewyse die grondslag vir verbruikersgedrag, besluitneming en regulering is, is dit heel waarskynlik dat ons die beste omgewingsresultate sal lewer. Ons glo vas dat ons regulasies nodig het wat gebaseer is op wetenskaplike bewyse en feite, wat innovasie ondersteun en stimuleer

As ons wil slaag, moet ons pragmaties wees en saamwerk, agnosties oor tegnologie, materiaal of sektor. Niemand kan dit alleen doen nie. Ons moet in die waardeketting met mekaar saamwerk en kyk na watter aksies in elke streek of land nodig is om doeltreffende materiaalgebruik moontlik te maak en om te verseker dat oplossings vir die einde van die lewe nie net haalbaar is nie, maar belangriker, volhoubaar. Ons moet algemene voorwaardes skep om sirkelondernemings te laat floreer, sodat dit onnodig raak om na elke industrie te kyk en reëls per sektor te skep - hetsy vir verpakking, motoronderdele of elektronika.

Die kwessie gaan nie oor een- of meervoudige gebruik nie, maar oor grondstowwe. Om 'n ware sistemiese verskuiwing te lewer, moet ons die groot prentjie in die oog hou. Ons moet onsself baseer op die wetenskap en die kundigheid van diegene wat, as ons saamwerk, 'n verskil kan maak.

Dit is nou die tyd vir verandering. Bedryf en beleidmakers moet bymekaarkom om die platforms te bou wat waardeketting en kruiswaardekettingwerk moontlik maak; en wat self gekoppel is aan die organisasies en meganismes wat beleidmakers ingestel het. Deur die gebruik van wetenskap, innovasie en belegging in 'n openbare-private vennootskap, kan ons vanaf vandag die beste oplossings vir mense en die planeet lewer.

Charles Héaulmé
President en uitvoerende hoof
Huhtamaki

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings