Verbinding met ons

Tsjeggiese Republiek

EU-kohesiebeleid: € 160 miljoen om die spoorvervoer in Tsjeggië te moderniseer

gepubliseer

on

Om die 2021 EU-spoorwegjaar, het die Europese Kommissie vandag 'n belegging van meer as € 160 miljoen van die cohesie Fonds om die enkellyn tussen Sudoměřice u Tábora en Votice in Tsjeggië te vervang deur 'n nuwe 17 km lange dubbelspoorlyn. Dit sal die deurgang van langafstand-, hoëspoedtreine en meer vrag- en streektreine moontlik maak. Elisa Ferreira, kommissaris van die samehorigheid en hervormings, het gesê: “Hierdie projek sal spoorvervoer in Tsjeggië moderniseer, wat sy spoorwegnetwerk mededingender en aantrekliker sal maak in vergelyking met ander meer besoedelende en gevaarlike vervoermodusse. Dit sal mense en besighede nie net in Tsjeggië nie, maar ook in die res van Sentraal-Europa baie bevoordeel. ”

Die projek sal bydra tot groter kapasiteit en mededingendheid van spoorwegvervoer. Dit behoort 'n verskuiwing van pad- na spoorvervoer aan te moedig, wat omgewingsvoordele sal meebring, in die vorm van minder geraas en lugbesoedeling, terwyl dit bydra tot die sosio-ekonomiese ontwikkeling in Suid- en Sentraal-Boheme. Die nuwe lyn op Praag-České Budějovice-spoorwegkorridor sal toegang tot die stede České Budějovice en Praag en die stad Tábor vergemaklik, wat dit vir mense makliker maak om aan die vraag na werk in hierdie stedelike sentrums te voldoen. Hierdie projek is deel van die trans-Europese spoorweg wat Duitsland en Oostenryk via Tsjeggië verbind, en dit sal na verwagting in die eerste kwartaal van 2023 in werking wees.

Tsjeggiese Republiek

Kommissie keur beleggingshulp goed vir Tsjeggiese boorde en besproeiings; open diepgaande ondersoeke na Tsjeggiese maatreëls ten gunste van groot landbouondernemings

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het twee Tsjeggiese steunskemas vir beleggingssteun vir die herstrukturering van boorde en besproeiing goedgekeur, terwyl 'n diepgaande ondersoek begin is om te bepaal of beleggingshulp wat in die verlede aan sekere groot ondernemings wat in die landbousektor aktief was, in ooreenstemming was met die EU-reëls. oor staatshulp in die landbousektor. Parallel daaraan het die Kommissie 'n diepgaande ondersoek geopen om te bepaal of vorige en beplande hulp aan sekere groot ondernemings om oes- en veeversekering te ondersteun, strook met die EU-reëls vir staatssteun in die landbousektor.

Beleggingshulp aan groot ondernemings vir die herstrukturering van boorde en besproeiing

Tsjeggië het sy planne om twee hulpskemas in te stel aan ondernemings wat in die landbousektor aktief is, ongeag hul omvang in belegging in die herstrukturering van boorde en besproeiing, aan die Kommissie in kennis gestel. Die beraamde begroting van die skemas was onderskeidelik € 52.4 miljoen en € 21 miljoen.

Die Kommissie het bevind dat die steun wat die Tsjeggiese owerhede van plan is om in die toekoms te verleen ingevolge die twee aangemelde skemas, strook met die voorwaardes uiteengesit in die 2014-riglyne vir landbou-staatssteun ten opsigte van alle soorte begunstigdes. Op grond hiervan het die Kommissie die maatreëls ingevolge die EU-reëls vir staatssteun goedgekeur.

Wat die verlede betref, het die Kommissie tydens die beoordeling van die voorgestelde maatreëls bevind dat sommige van die begunstigdes van hierdie skemas in die voorafgaande jare verkeerdelik deur die Tsjeggiese toelae-owerhede as klein of mediumgrootte ondernemings (KMO's) gekwalifiseer is. terwyl hulle in werklikheid groot ondernemings was. Die Kommissie het bevind dat die groot ondernemings steun ontvang het op grond van bestaande Tsjeggiese skemas, wat onder die groepvrystellingsverordening vir landbou-groepe vrygestel is en slegs toeganklik is vir KMO's.

Die Kommissie se 2014-riglyne vir landbou-staatssteun stel lidlande in staat om beleggingshulp te verleen ten gunste van ondernemings van alle groottes, onder sekere voorwaardes. Wanneer beleggingshulp aan groot ondernemings toegestaan ​​word, as gevolg van die potensiële verwringingseffekte daarvan, moet aan sekere bykomende voorwaardes voldoen word om te verseker dat moontlike mededingingsversteurings tot die minimum beperk word. In die besonder moet beleggingshulp aan groot ondernemings: (i) 'n werklike aansporingseffek hê, dws dat die begunstigdes nie die belegging sou uitvoer in die afwesigheid van openbare steun nie (naamlik 'n 'kontra-feitelike scenario' wat die situasie beskryf sonder die steun); en (ii) op ​​grond van spesifieke inligting tot die minimum beperk word.

In hierdie stadium betwyfel die Kommissie dat die steun wat Tsjeggië reeds aan die groot ondernemings verleen het, aan die voorwaardes voldoen, veral as gevolg van die afwesigheid van 'n kontra-feitelike scenario om te verseker dat die steun wat in die verlede aan groot ondernemings verleen is, eweredig was. .

Die Kommissie sal nou verder ondersoek om vas te stel of die aanvanklike bekommernis daarvan bevestig word. Die opening van 'n diepgaande ondersoek bied alle belanghebbende partye die geleentheid om kommentaar op die maatreël te lewer. Dit beïnvloed geensins die uitslag van die ondersoek nie.

Hulp om oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings te ondersteun

Tsjeggië het die Kommissie in kennis gestel van sy planne om 25.8 miljoen euro openbare steun te verleen vir oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings.

Uit die beoordeling van die Kommissie blyk dat sulke steun in die verlede reeds verleen is aan begunstigdes wat verkeerdelik deur die Tsjeggiese owerhede as KMO's gekwalifiseer is, terwyl dit in werklikheid groot ondernemings was.

In hierdie stadium betwyfel die Kommissie dat die Tsjeggiese steun vir oes- en veeversekeringspremies in die verlede voldoen aan die vereistes soos uiteengesit in die 2014-riglyne vir landbou-staatssteun vir groot ondernemings. In hierdie opsig is dit onwaarskynlik dat die Tsjeggiese owerhede kan toesien dat die steun wat aan groot ondernemings verleen word, in die afwesigheid van 'n teenfeitlike scenario deur die begunstigdes wat verkeerdelik as KMO's gekwalifiseer is, ingedien word.

Ingevolge die skema wat deur Tsjeggië in kennis gestel is, sal die begunstigdes eers om die hulp moet aansoek doen in die stadium van die betaling van die versekeringspremie, en nie voordat die versekeringskontrak onderteken is nie. Die Kommissie betwyfel dus in hierdie stadium dat die maatreël 'n werklike aansporingseffek het, met ander woorde dat die begunstigdes nie versekeringskontrakte sou sluit in die afwesigheid van die openbare steun nie. Ook in die geval van vroeëre en beplande hulp ter ondersteuning van oes- en veeversekeringspremie vir groot ondernemings, sal die Kommissie nou verder ondersoek om vas te stel of die aanvanklike bekommernis daarvan bevestig word. Die opening van 'n diepgaande ondersoek bied alle belanghebbende partye die geleentheid om kommentaar op die maatreël te lewer. Dit beïnvloed geensins die uitslag van die ondersoek nie.

agtergrond

Vanweë die dikwels verminderde finansieringsmoontlikhede van boere, laat die Kommissie se 2014-riglyne vir staatssteun in die landbou- en bosbousektor en in landelike gebiede die lidstaten toe om beleggings en versekeringspremies vir ondernemings te ondersteun. Die maatreëls moet egter aan 'n aantal voorwaardes voldoen, veral:

  • Die 'aansporingseffek'-beginsel: die hulpaansoek moet voor die aanvang van die hulp-aktiwiteit ingedien word;
  • die vereiste dat groot ondernemings die 'aansporingseffek' moet bewys deur middel van 'n 'counterfactual scenario': hulle moet dokumentêre bewyse indien wat aantoon wat sou gebeur het in 'n situasie waarin die steun nie verleen is nie;
  • die steun moet eweredig wees en;
  • spesifieke voorwaardes wat verband hou met in aanmerking komende aktiwiteite, in aanmerking komende koste en hulpintensiteit.

Klein en mediumgrootte ondernemings (KMO's) word omskryf in Aanhangsel I by Verordening (EU) 702/2014 van die Kommissie. Dieselfde verordening verduidelik dat die ontwikkeling van KMO's beperk kan word deur markmislukkings. KMO's het gewoonlik probleme met die verkryging van kapitaal of lenings, gegewe die risiko-afkerige aard van sekere finansiële markte en die beperkte kollaterale wat hulle moontlik kan bied. Hul beperkte hulpbronne kan ook toegang tot inligting beperk, veral wat nuwe tegnologie en potensiële markte betref. Soos die Unie-howe deurgaans bevestig het, moet die definisie van 'n KMO streng geïnterpreteer word.

Die nie-vertroulike weergawe van die besluite sal beskikbaar gestel word onder saaknommers SA.50787, SA.50837 en SA. SA.51501 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Nuwe publikasies van staatshulpbesluite op die internet en in die Amptelike Blaar is gelys in die State Aid Weekly e-News.

 

Lees verder

corona

Die Kommissie keur 'n Tsjeggiese skema van € 7.5 miljoen goed om ondernemings in die stad Pilsen te ondersteun wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Tsjeggiese skema van € 7.5 miljoen goedgekeur om ondernemings in die Stad Pilsen te ondersteun wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die doel is om dit te help om 'n ernstige versteuring in die Tsjeggiese ekonomie op te los en besighede en organisasies in Pilsen te help om ekonomiese kontinuïteit te behou. Dit vul ook ander regeringsondersteuningsprogramme aan ('COVID Rent Program', 'COVID-SPORT Program' en 'ANTIVIRUS Program').

Die skema is oop vir begunstigdes wat in alle sektore, buiten die finansiële instellings, aktief is. Dit bestaan ​​uit die volgende submaatreëls: huurkorting en uitstel van huurbetalings vir nie-residensiële persele in die stad, uitstel op vervaldatum vir betalings onder huur van landbougrond en grond vir ontwikkelingsaktiwiteite, direkte toekennings vir staatsondernemings wat deur mede-befonds word of gestig deur die Stad Pilsen en vir sportklubs en kultuurorganisasies wat nie deur die Stad Pilsen gestig is nie.

Die Kommissie het bevind dat die Tsjeggiese skema strook met die voorwaardes soos uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. In die besonder sal die totale steun wat begunstigdes ontvang, nie € 800,000 per maatskappy oorskry nie (€ 120,000 per onderneming wat aktief is in die vissery- en akwakultuur-sektor of € 100,000 per onderneming wat aktief is in die primêre produksie van landbouprodukte. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël nodig is , toepaslik en proporsioneel om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat reg te stel, in ooreenstemming met Artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.58430 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

CO2 uitstoot

Die Kommissie keur vergoeding goed aan energie-intensiewe ondernemings in Tsjeggië vir indirekte emissiekoste

gepubliseer

on

Volgens die EU-reëls vir staatssteun het die Europese Kommissie goedgekeur dat Tsjeggies energie-intensiewe ondernemings gedeeltelik vergoed vir hoër elektrisiteitspryse as gevolg van indirekte emissiekoste onder die EU-emissiehandelskema (ETS). Die skema dek indirekte emissiekoste wat in 2020 aangegaan is, en het 'n voorlopige begroting van ongeveer € 88 miljoen. Die maatreël sal voordelig wees vir maatskappye wat in Tsjeggië aktief is in sektore wat aansienlike elektrisiteitskoste het en wat veral blootgestel word aan internasionale mededinging.

Die vergoeding word toegestaan ​​deur 'n gedeeltelike terugbetaling van indirekte ETS-koste aan in aanmerking komende ondernemings. Die Kommissie het die maatstaf onder die EU-reëls vir staatssteun beoordeel, veral die riglyne oor sekere staatssteunmaatreëls in die konteks van die handelskema vir kweekhuisgasvrystellingstoelae ná 2012 en bevind dat dit strook met die vereistes van die riglyne. In die besonder sal die skema help om 'n toename in die uitstoot van kweekhuisgasse te voorkom as gevolg van ondernemings wat na lande buite die EU met minder streng omgewingsregulering verhuis.

Verder het die Kommissie tot die gevolgtrekking gekom dat die toegekende steun beperk is tot die minimum wat nodig is. Meer inligting sal oor die Kommissie beskikbaar wees kompetisie webwerf, in die Staatssteun Register onder die saaknommer SA. 58608.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings