Verbinding met ons

omsendbrief ekonomie

Die impak van tekstielproduksie en afval op die omgewing

gepubliseer

on

Klere, skoene en huishoudelike tekstiele is verantwoordelik vir waterbesoedeling, kweekhuisgasvrystellings en stortingsterreine. Vind meer uit in die infografie. Vinnige mode - die voortdurende verskaffing van nuwe style teen baie lae pryse - het gelei tot 'n groot toename in die hoeveelheid klere wat geproduseer en weggegooi word.

Om die impak op die omgewing aan te pak, wil die EU die EU bespoedig beweeg na 'n sirkulêre ekonomie.

In Maart 2020, die Die Europese Kommissie het 'n nuwe aksieplan vir sirkulêre ekonomie aanvaar, wat 'n EU-strategie vir tekstiele insluit, wat ten doel het om innovasie te stimuleer en hergebruik binne die sektor te bevorder. Die parlement gaan stem 'n inisiatiefverslag oor die aksieplan vir die sirkulêre ekonomie vroeg in 2021.

Omsendingsbeginsels moet in alle fases van 'n waardeketting geïmplementeer word om die sirkulêre ekonomie 'n sukses te maak. Van ontwerp tot produksie, tot by die verbruiker.

Jan Huitema (Renew Europe, Nederland), llees MEP oor die aksieplan vir die sirkulêre ekonomie.
infografies met feite en syfers oor die omgewingsimpak van tekstiele Feite en syfers oor die omgewingsimpak van tekstiele  

Watergebruik

Daar is baie water nodig om tekstiel te vervaardig, plus land om katoen en ander vesels te verbou. Daar word beraam dat die wêreldwye tekstiel- en kledingindustrie gebruik word 79 miljard kubieke meter water in 2015, terwyl die behoeftes van die hele ekonomie van die EU neerkom op 266 miljard kubieke meter in 2017. Om 'n enkele t-hemp van katoen te maak, 2,700 XNUMX liter vars water word benodig volgens ramings genoeg vir 2.5 jaar om aan die drinkbehoeftes van een persoon te voldoen.

Infografies met feite en syfers oor die omgewingsimpak van tekstieleFeite en syfers oor die omgewingsimpak van tekstiele  

Waterbesoedeling

Daar word beraam dat tekstielproduksie verantwoordelik is vir ongeveer 20% van die wêreldwye besoedeling van skoon water deur verf- en afwerkingsprodukte.

Wasmiddels word vrygestel 'n beraamde 0.5 miljoen ton mikrovesels per oseaan die oseaan in.

Wassery van sintetiese klere is verantwoordelik vir 35% van die primêre mikroplastiek word in die omgewing vrygestel. 'N Enkele wasgoed poliësterklere kan 700,000 XNUMX mikroplastiese vesels aflaai wat in die voedselketting kan beland.

Infografies met feite en syfers oor die omgewingsimpak van tekstiele     

Kweekhuisgasvrystellings

Daar word beraam dat die modebedryf verantwoordelik is vir 10% van die wêreldwye koolstofvrystelling - meer as internasionale vlugte en seevaart gekombineer.

Volgens die Europese Omgewingsagentskap, het tekstielaankope in 2017 in die EU ongeveer gegenereer 654 kg CO2-uitstoot per persoon.

Tekstielafval op stortingsterreine

Die manier waarop mense van ongewenste klere ontslae raak, het ook verander, en items word weggegooi eerder as geskenk.

Sedert 1996 het die hoeveelheid klere per persoon in die EU per persoon met 40% toegeneem na 'n skerp daling in pryse, wat die lewensduur van klere verminder het. Europeërs gebruik bykans 26 kilo tekstiele en gooi jaarliks ​​ongeveer 11 kilo daarvan weg. Gebruikte klere kan buite die EU uitgevoer word, maar word meestal (87%) verbrand of gestort.

Wêreldwyd word minder as 1% van die klere as klere herwin, deels as gevolg van onvoldoende tegnologie.

Die aanpak van tekstielafval in die EU

Die nuwe strategie het ten doel om vinnige mode aan te spreek en riglyne te bied om hoë vlakke van afsonderlike versameling van tekstielafval te bereik.

Onder die afvalriglyn goedgekeur deur die Parlement in 2018, sal die EU-lande verplig wees om tekstiele teen 2025 afsonderlik te versamel. Die nuwe Kommissie-strategie bevat ook maatreëls om sirkulêre materiaal en produksieprosesse te ondersteun, die aanwesigheid van gevaarlike chemikalieë aan te pak en verbruikers te help om volhoubare tekstiele te kies.

Die EU het 'n EU Ecolabel dat produsente wat ekologiese kriteria nakom, van toepassing kan wees op items, wat 'n beperkte gebruik van skadelike stowwe en verminderde water- en lugbesoedeling verseker.

Die EU het ook 'n paar maatreëls ingestel om die impak van tekstielafval op die omgewing te verminder. Horizon 2020-fondse RESYNTEX, 'n projek wat chemiese herwinning gebruik, wat 'n sakemodel vir die sirkelekonomie vir die tekstielbedryf kan bied.

'N Meer volhoubare model van tekstielproduksie kan ook die ekonomie bevorder. "Europa bevind hom in 'n ongekende gesondheids- en ekonomiese krisis, wat die broosheid van ons wêreldwye verskaffingskettings openbaar," het die hoof-parlementslid Huitema gesê. "Die stimulering van nuwe innoverende sakemodelle sal op sy beurt nuwe ekonomiese groei skep en die werksgeleenthede wat Europa sal moet herstel."

Meer oor afval in die EU

omsendbrief ekonomie

E-afval in die EU: feite en syfers  

gepubliseer

on

E-afval is die vinnigste groeiende afvalstroom in die EU en minder as 40% word herwin. Elektroniese toestelle en elektriese toerusting definieer die moderne lewe. Van wasmasjiene en stofsuiers tot slimfone en rekenaars, dit is moeilik om die lewe daarsonder voor te stel. Maar die afval wat hulle genereer, het 'n struikelblok geword vir die pogings van die EU om die ekologiese voetspoor daarvan te verminder. Lees meer om uit te vind hoe die EU e-afval aanpak in sy stap na 'n meer omsendbrief ekonomie.

Wat is e-afval?

Elektroniese en elektriese afval, of e-afval, dek 'n verskeidenheid verskillende produkte wat na gebruik weggegooi word.

Groot huishoudelike toestelle, soos wasmasjiene en elektriese stowe, word die meeste versamel, wat meer as die helfte van alle versamelde e-afval uitmaak.

Dit word gevolg deur IT- en telekommunikasietoerusting (skootrekenaars, drukkers), verbruikerstoerusting en fotovoltaïese panele (videokameras, fluoresserende lampe) en klein huishoudelike toestelle (stofsuiers, broodroosters).

Al die ander kategorieë, soos elektriese gereedskap en mediese toestelle, vorm saam net 7.2% van die versamelde e-afval.

Infografiese inligting oor elektroniese en elektriese afval in die EU Infografiese weergawe van die persentasie e-afval per tipe apparaat in die EU  

Herwinningskoers vir e-afval in die EU

Minder as 40% van alle e-afval in die EU word herwin, die res is nie gesorteer nie. Herwinningspraktyke wissel tussen EU-lande. In 2017 het Kroasië 81% van alle elektroniese en elektriese afval herwin, terwyl dit op Malta 21% was.

Infografies oor die herwinningskoers van e-afval in die EU Infografiese pryse vir herwinning van e-afval per EU-land  

Waarom moet ons elektroniese en elektriese afval herwin?

Weggegooide elektroniese en elektriese toerusting bevat potensieel skadelike materiale wat die omgewing besoedel en die risiko's verhoog vir mense wat betrokke is by die herwinning van e-afval. Om hierdie probleem die hoof te bied, het die EU geslaag wetgewing om die gebruik van sekere chemikalieë, soos lood, te voorkom.

Baie seldsame minerale wat benodig word in moderne tegnologie, kom van lande wat nie menseregte respekteer nie. Parlementslede het aangeneem om te voorkom dat hulle gewapende konflik en menseregteskendings per ongeluk ondersteun reëls wat Europese invoerders van seldsame aardminerale vereis om agtergrondkontroles by hul verskaffers uit te voer.

Wat doen die EU verminder e-afval?

In Maart 2020 het die Europese Kommissie 'n nuwe aanbieding aangebied aksieplan vir sirkulêre ekonomie dit het as een van sy prioriteite die vermindering van elektroniese en elektriese afval. Die voorstel skets spesifiek onmiddellike doelstellings, soos die skep van 'die reg om te herstel' en die verbetering van herbruikbaarheid in die algemeen, die bekendstelling van 'n gemeenskaplike laaier en die daarstelling van 'n beloningstelsel om elektroniese herwinning aan te moedig.

Parlement se standpunt

Die parlement gaan stem daaroor 'n inisiatiefverslag oor die aksieplan vir die sirkulêre ekonomie in Februarie 2021.

Die Nederlandse Renew Europe-lid Jan Huitema, die hoof-parlementslid oor hierdie kwessie, het gesê dat dit belangrik is om die aksieplan van die Kommissie “holisties” te benader: “Sirkeliteitsbeginsels moet in alle fases van 'n waardeketting geïmplementeer word om die sirkulêre ekonomie suksesvol te maak. ”

Hy het gesê dat die e-afval-sektor veral aandag moet gee, aangesien die herwinning agterbly by die produksie. "In 2017 het die wêreld 44.7 miljoen ton e-afval gegenereer en slegs 20% is behoorlik herwin."

Huitema sê ook die aksieplan kan help met die ekonomiese herstel. 'Die stimulering van nuwe innoverende sakemodelle sal weer die nuwe ekonomiese groei en werksgeleenthede skep wat Europa sal moet herstel.

Lees meer oor die sirkulêre ekonomie en afval

Vind meer uit 

Lees verder

omsendbrief ekonomie

Sirkulêre ekonomie: definisie, belangrikheid en voordele

gepubliseer

on

Die sirkulêre ekonomie: vind uit wat dit beteken, hoe dit u, die omgewing en ons ekonomie bevoordeel met die inligting hieronder. Die Europese Unie produseer meer as 2.5 miljard ton afval elke jaar. Dit is tans besig om sy opdatering op te stel wetgewing oor afvalbestuurderst om 'n skuif na 'n meer volhoubare model, bekend as die sirkulêre ekonomie, te bevorder. In Maart 2020 het die Europese Kommissie onder die Europese Green Deal en as deel van die voorgestelde nuwe industriële strategie, 'n nuwe aksieplan vir sirkulêre ekonomie dit bevat voorstelle oor meer volhoubare produkontwerp, die vermindering van afval en bemagtiging van verbruikers (soos die reg om te herstel). Spesifieke fokus word gelê op hulpbronintensiewe sektore, soos elektronika en IKT, plastiek, tekstiele en konstruksie.

Maar wat presies beteken die sirkulêre ekonomie? En wat sou die voordele inhou?

Wat is die sirkulêre ekonomie? 

Die sirkulêre ekonomie is 'n model van produksie en verbruikwat bestaande materiaal en produkte so lank as moontlik deel, verhuur, hergebruik, herstel, opknap en herwin. Op hierdie manier word die lewensiklus van produkte verleng.

In die praktyk impliseer dit die vermindering van afval tot die minimum. Wanneer 'n produk die einde van sy lewensduur bereik, word die materiaal waar moontlik binne die ekonomie gehou. Dit kan weer en weer produktief gebruik word en sodoende verdere waarde skep.

Dit is 'n afwyking van die tradisionele, lineêre ekonomiese model, wat gebaseer is op 'n take-make-consum-go-away patroon. Hierdie model maak staat op groot hoeveelhede goedkoop, maklik toeganklike materiale en energie.

Ook deel van hierdie model is beplan veroudering, wanneer 'n produk ontwerp is om 'n beperkte lewensduur te hê om verbruikers aan te moedig om dit weer te koop. Die Europese Parlement het gevra vir maatreëls om hierdie praktyk aan te pak.

Waarom moet ons oorskakel na 'n sirkulêre ekonomie?

Die wêreldbevolking groei en daarmee saam die vraag na grondstowwe. Die aanbod van belangrike grondstowwe is egter beperk.

Eindige voorrade beteken ook dat sommige EU-lande afhanklik is van ander lande vir hul grondstowwe.

Die verkryging en gebruik van grondstowwe het ook 'n groot invloed op die omgewing. Dit verhoog ook die energieverbruik en die vrystelling van CO2. 'N Slimmer gebruik van grondstowwe kan laer CO2-uitstoot.

Wat is die voordele?

Maatreëls soos afvalvoorkoming, eko-ontwerp en hergebruik kan ook EU-ondernemings geld bespaar die vermindering van die totale jaarlikse uitstoot van kweekhuisgasse. Tans is die produksie van materiale wat ons daagliks gebruik, verantwoordelik vir 45% van die CO2-uitstoot.

Om na 'n meer sirkulêre ekonomie te beweeg, kan voordele oplewer, soos die vermindering van die druk op die omgewing, die verbetering van die voorsiening van grondstowwe, die verhoging van mededingendheid, die stimulering van innovasie, die bevordering van ekonomiese groei ('n ekstra 0.5% van die bruto binnelandse produk), die skep van werk (In die EU alleen is daar teen 700,000 2030 XNUMX poste).

Verbruikers sal ook meer duursame en innoverende produkte voorsien wat die lewensgehalte verhoog en op die lang termyn geld bespaar.

Lees verder

omsendbrief ekonomie

Druk vir herbruikbare verpakking in Europa voor die ekonomiese realiteit van restaurante in die COVID-era

gepubliseer

on

Selfs na die Europese Medisyne-agentskap (EMA) het versnel goedkeuring van die vervaardigde BioNTech / Pfizer-entstof met Europa voorwaardelike groen lig op 21 Desember gelewerstDit is duidelik dat die ervaring van Europa met Covid-19 die daaglikse lewe alreeds verander het op maniere wat waarskynlik nog jare lank sal bestaan. Onder ander skofte het telwerk 'n feit geword nywerhede en lande waar dit voor die pandemie feitlik nie bestaan ​​het nie, veral Italië en Spanje. Die reismark waar laekostedieners Europeërs deur die Schengen-sone vervoer, is krater, wat Norwegian Air genoop het lêer vir bankrotskap beskerming net verlede maand. Groot voedseldiensmaatskappye wat kantoorwerkers versorg, soos Pret a Manger, het gesluit tientalle winkels en duisende werksgeleenthede gesny.

Eintlik kan een van die mees revolusionêre veranderinge wat Covid-19 bewerkstellig het, wees in die manier waarop Europeërs eet. In lande soos Frankryk, waar die regering gesukkel het om die 'doggy bag'om voedselverspilling net verlede jaar te verminder, het die vraag na wegneemetes en aflewering van voedsel ontplof. Na die sluiting van restaurante in die lente het die sektor aanvanklik verlaat gryp na 'n reddingsboei, uiteindelik beperkte klante kom omhels bestel vanaf dienste soos Deliveroo.

Met die nuwe model van aflewering van voedsel wat nou sterk in plek is, is die mark vir maatskappye soos Uber Eats aanhou groei, selfs nadat restaurante heropen is. Enersyds is dit 'n seldsame silwer randjie vir 'n kontinent waarvan die ekonomie deur die gesondheidskrisis geknou is. Aan die ander kant is hierdie duidelike verskuiwing in voedseldiens 'n skoot oor die boog vir die Europese Green Deal, gelei deur die uitvoerende vise-president van die Europese Kommissie, Frans Timmermans.

Europese restaurante maak alarm

Net verlede jaar het die Europese Unie aanvaar Richtlijn (EU) 2019 / 904, ook bekend as die plastiekrichtlijn vir eenmalige gebruik, om die pogings van die EU te struktureer om "die impak van sekere plastiekprodukte op die omgewing" te verminder. Aangesien die konsepriglyne van die Kommissie aan lidlande rakende hierdie richtlijn uitgelek het, is die voedseldienssektor gereageer het met alarm.

Op grond van die reaksie van die sektor blyk die konsepriglyne te dui op 'n verbod op 'n groot swat produkte vir eenmalige gebruik, met die doel om die gebruik van herbruikbare alternatiewe te dwing. Deur so 'n wye siening te neem van wat onaanvaarbare 'eenmalige plastiek' is, lyk dit asof die Kommissie van plan is om te voorkom dat hierdie bedrywe oorgaan na meer volhoubare keuses vir eenmalige gebruik, insluitend veselgebaseerde papierprodukte. Sodoende daag dit die model wat die restaurantbedryf aan die gang gehou het, direk uit, en stoot dit eerder tot ekstra koste in 'n tyd van uiterste ekonomiese nood.

Soos die voedseldienstesektor opgemerk het, is daar 'n fundamentele kwessie van higiëne en veiligheid in die uitfasering van produkte vir eenmalige gebruik, veral omdat wêreldwye pandemies 'n meer gereelde voorkoms. Herbruikbare produkte, dikwels opgehou deur omgewingsveldtogte as 'n wondermiddel vir kwessies soos mariene besoedeling, het die nadeel dat dit deur tientalle, indien nie honderde verskillende klante, hergebruik word. Soos voedselnavorsers soos David McDowell van die Ulster-Universiteit opgemerk het, is weggooibare produkte in die voedseldiensbedryf beperk kon ontbloot klante met groter risiko's vir kruisbesmetting weens voedselgedraagde siektes, insluitend bakterieë soos E. coli en listeria, sowel as virusse.

Nou verkies klante wat voedselafleweringsdienste gebruik, natuurlik vermy interaksie hoegenaamd met hul afleweringspersoon, wat nog te sê van borde of bekers wat deur ander klante gebruik word. Die waarskuwings wat deur kundiges soos McDowell geopper is, is deur die Europese agentskap vir die omgewing, wat toegelaat weggooiprodukte 'het 'n belangrike rol gespeel om die verspreiding van Covid-19 te voorkom', selfs al het dit kommer uitgespreek oor die vraag of die toename in die vraag die pogings van die EU om 'n 'meer volhoubare en sirkelvormige plastiekstelsel' te kan ondermyn.

Die vermindering van plastiekbesoedeling terwyl die sirkulêre ekonomie ondersteun word

Europese verbruikers deel die kommer. Volgens 'n DS Smith-opname wat in Januarie gepubliseer is, oor 90% van die klante in vier Europese lande het aangedui dat hulle verpakkings met minder plastiek wil hê; meer as 60% het gesê dat hulle bereid sou wees om 'n premie daarvoor te betaal. Gelukkig, in skerp kontras met die verhaal van die Kommissie, kan meer volhoubare produkte vir eenmalige gebruik die oplossing help mariene besoedelingskrisis die Richtlijn plastiek vir eenmalige gebruik is bedoel om aan te spreek.

Die alternatiewe sluit veral weggooibare veselprodukte in, soos papierkoppies, borde en bokse. Sommige van hierdie produkte bevat 'n minimale hoeveelheid plastiekpolymere, maar veselverpakking is oor die algemeen groot wyer herwin en ekologies gesond as die plastiek hoofverantwoordelik vir mariene rommel. Soos die Britse Royal Statistical Society bekend geword het in 2018, oor 90% plastiekafval wat ooit gegenereer is, is nog nooit herwin nie. In kontras met, byna driekwart papierprodukte word gemiddeld in die EU herwin.

Vesels kan selfs aanspraak maak op voordele bo herbruikbare voedseldiensprodukte, veral wat koolstofspore en waterverbruik betref. Enige voordele vir herbruikbare produkte kan geniet meer as eenmalige papieritems in terme van koolstofvrystelling hang af van die aantal kere wat dit hergebruik kan word. In die geval van 'n keramiekbeker, sal die voorwerp moontlik gebruik moet word soveel as 350 keer. In terme van "ekosisteemgehalte-aanwysers" soos versuring, kan die voordele vinnig opgehef word deur die warm water en skoonmaakmiddels wat nodig is om herbruikbare bekers te was. Intussen is effektiewe herwinning van papier, wat toenemend die norm in Europa is, verminder sy voetspoor met meer as 50%.

Die oplossing wat sommige voorstanders van herbruikbare produkte voorstel, naamlik die beperking van was, is buite die kwessie vir 'n voedselbedryf wat verantwoordelik is vir die beskerming van verbruikers teen voedselverwante patogene. Miljoene Europeërs wat nou gewoond is aan wegneemetes en aflewering, verwag dat die ondernemings wat hulle bedien - insluitend talle klein en mediumgrootte ondernemings (KMO's) in die restaurantsektor - moet voldoen aan hoë standaarde vir voedselveiligheid en higiëne.

Volhoubare, vesel-gebaseerde alternatiewe vir plastiek vir voedselverpakking kan in daardie behoefte voorsien sonder om die groei in die sektor te ontwrig. In plaas daarvan om by die restaurantbedryf uit te brei reeds aansienlike verliese met 'n swak uitvoering van plastiek, sal Europese reguleerders waarskynlik binnekort besef dat dit nodig is om meer volhoubare produkte vir eenmalige gebruik wat die oseane help, aan te moedig sonder om die ekonomie te benadeel.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings