Verbinding met ons

Brexit

'Dit is tyd dat almal hul verantwoordelikhede aanvaar' Barnier

gepubliseer

on

Vanoggend (18 Desember) het Michel Barnier, die hoofonderhandelaar van die EU, die Europese parlement toegespreek om dit op hoogte te hou van onderhandelinge met die Verenigde Koninkryk. 

Barnier het die erns van die situasie nie weggesteek nie en beskryf hierdie oomblik as 'baie ernstig en somber'. Dit is eenvoudig gestel: "oor tien dae of so vertrek die EU met of sonder 'n ooreenkoms". Hy beaam president von der Leyen se beoordeling dat 'n ooreenkoms moontlik is, maar dat die pad daarheen baie nou is.

Barnier het gesê dit is 'n tyd vir almal om hul verantwoordelikhede te aanvaar. Hy het die drie fundamentele aspekte van die onderhandeling uiteengesit. Eerstens het hy gesê dat die Britte die sperdatum bepaal, en hulle verwerp die moontlikheid van uitstel in Junie. Tweedens het die Britte hierdie sperdatum vasgestel, wetende van die buitengewone uitdaging om 'n omvattende ooreenkoms binne so kort tyd te voltooi. Ten slotte het hy volgens sy mandaat gesê dat alles as 'n geheel bymekaar moet kom, dat niks ooreengekom word totdat alles ooreengekom is nie. 

Die Britse rooi lyn oor soewereiniteit was in stryd met die EU se eie gedeelde soewereiniteit wat die Verenigde Koninkryk moet respekteer. Die solidariteit is gebaseer op gemeenskaplike waardes wat die interne mark ondersteun, gebaseer op billike mededinging, met ambisieuse standaarde. As die Verenigde Koninkryk van hierdie standaarde wil afwyk, is dit vry om dit te doen, maar dit sal gevolge hê ten opsigte van tariewe en kwotas. Net so voeg Barniers by dat as die Verenigde Koninkryk sy soewereiniteit oor visserye wil herwin, dit wel kan, maar die Europese Unie sy soewereine reg sal uitoefen om te reageer, of om te vergoed deur die voorwaardes vir produkte, en veral visseryprodukte wat in die interne mark kom, aan te pas. uit die Verenigde Koninkryk. 

Barnier het gesê dat in die belang van die veiligheid van burgers ooreengekom is op samewerking op agt spesifieke gebiede: Europol, Eurojust, Prüm-reëlings, uitlewering, die uitruil van inligting, die bevriesing en beslaglegging op bates. Die Verenigde Koninkryk is bereid om die twee voorvereistes van die EU te respekteer: respek vir fundamentele regte, veral soos dit vervat is in die Europese Konvensie vir Menseregte en die beskerming van private data.

Brexit

Die Skotse regering het kommentaar gelewer oor pogings om in Erasmus te bly

gepubliseer

on

Ministers het die steun van ongeveer 150 parlementslede verwelkom wat die Europese Kommissie gevra het om te ondersoek hoe Skotland kan voortgaan om deel te neem aan die gewilde Erasmus-uitruilprogram. Die stap volg 'n week nadat Richard Lochhead, minister van verdere en hoër onderwys, produktiewe gesprekke gevoer het met Mariya Gabriel, kommissaris vir innovasie, navorsing, kultuur, onderwys en jeug, om die idee te ondersoek. Tot verlede jaar het meer as 2,000 Skotse studente, personeel en leerders jaarliks ​​aan die skema deelgeneem, met Skotland wat proporsioneel meer Erasmus-deelnemers van regoor Europa gelok het - en meer in die ander rigting gestuur het - as enige ander land in die Verenigde Koninkryk.

Lochhead het gesê: "Die verlies van Erasmus is 'n groot slag vir die duisende Skotse studente, gemeenskapsgroepe en volwasse leerders - uit alle demografiese agtergronde - wat nie meer in Europa kan woon, studeer of werk nie." Dit sluit ook die deur vir mense om na te kom. Skotland oor Erasmus om ons land en kultuur te ervaar, en dit is aangenaam om te sien dat die verlies aan geleenthede erken word deur die 145 parlementslede van regoor Europa wat wil hê dat Skotland se plek in Erasmus moet voortgaan. Ek is Terry Reintke en ander parlementslede dankbaar vir hul pogings en bedank hulle dat hulle die hand van vriendskap en solidariteit na die jongmense van Skotland uitgereik het. Ek hoop van harte dat ons kan slaag.

'Ek het al 'n virtuele vergadering met kommissaris Gabriel gehad. Ons het ooreengekom dat dit baie betreurenswaardig is om uit Erasmus te onttrek, en ons sal voortgaan om saam met die EU te ondersoek hoe om Skotland se voortgesette betrokkenheid by die program te maksimeer. Ek het ook met my Walliese eweknie gesels en ingestem om nou kontak te hou. ”

Kliek hier vir meer inligting.

Lees verder

Brexit

Brittanje en EU is in stryd met die diplomatieke status van die blok in die Verenigde Koninkryk ná die Brexit

gepubliseer

on

By

Brittanje en die Europese Unie is haaks oor die weiering van die Britse regering om die verteenwoordigers van die EU-verteenwoordigers se volle diplomatieke status in Londen na die Brexit, skryf Estelle Shirbon en Elizabeth Piper in Londen en John Chalmers in Brussel.

'N EU-lidstaat vir 46 jaar, het Brittanje in 2016 in 'n referendum gestem om te vertrek, en het sy kronkelende reis uit die blok op 31 Desember voltooi toe Brexit ten volle in werking getree het.

Die BBC berig dat die ministerie van Buitelandse Sake weier om dieselfde diplomatieke status en voorregte aan die EU-ambassadeur Joao Vale de Almeida en sy span toe te ken as wat dit aan gesante van lande gee, op grond daarvan dat die EU nie 'n volkstaat is nie.

Na aanleiding van die verslag het premier Boris Johnson se woordvoerder gesê: “Die EU, sy afvaardiging en personeel sal die voorregte en immuniteite kry om hulle in staat te stel om hul werk in die Verenigde Koninkryk effektief uit te voer.

'Dit is 'n feit dat die EU 'n versameling van nasies is, maar dat dit nie 'n staat is nie ... op sy eie,' het hy gesê.

Ingevolge die Weense konvensie oor diplomatieke betrekkinge het afgevaardigdes wat lande verteenwoordig sekere voorregte soos immuniteit teen aanhouding en, in sommige gevalle, vervolging, sowel as belastingvrystellings.

Verteenwoordigers van internasionale organisasies wie se status nie deur die konvensie gedek word nie, het gewoonlik beperkte en minder duidelik omskrewe voorregte.

Die Europese Kommissie, die uitvoerende liggaam van die 27 lede, het gesê die 143 afvaardigings van die EU regoor die wêreld het almal 'n status gekry wat gelyk is aan dié van diplomatieke missies van state, en Brittanje is daarvan bewus.

"Die toekenning van wederkerige behandeling gebaseer op die Weense Konvensie oor diplomatieke betrekkinge is standaardpraktyk tussen gelyke vennote en ons is vol vertroue dat ons hierdie kwessie op 'n bevredigende manier met ons vriende in Londen kan uitklaar," het Peter Stano, woordvoerder van die kommissie vir buitelandse sake, gesê.

Stano het bygevoeg dat toe Brittanje nog 'n EU-lid was, dit die diplomatieke status van EU-afvaardigings ondersteun het.

"Niks het verander sedert die uittrede van die Verenigde Koninkryk uit die Europese Unie om enige verandering in die standpunt van die Verenigde Koninkryk te regverdig nie," het hy gesê.

'N Britse regeringsbron het gesê dat die kwessie van die status van die EU-afvaardiging onderhewig is aan deurlopende onderhandelinge.

Voormalige Amerikaanse president Donald Trump se regering het die status van die EU-afvaardiging in Januarie 2019 na Washington verlaag, maar later die besluit omgekeer en die volle diplomatieke status daaraan herstel.

Lees verder

Brexit

Michel Barnier bekroon met die Europese van die Jaar-toekenning deur die Irish European Movement

gepubliseer

on

Michel Barnier, hoof van die taakgroep vir betrekkinge met die Verenigde Koninkryk, het vanoggend (21 Januarie) die Europese toekenning van die Europese Beweging Ierland tydens 'n aanlyn-prysuitdeling ontvang. Die Europese van die Jaar-toekenning gee erkenning aan en hulde aan individue en organisasies wat uitstaande bydraes gelewer het om die bande en verhouding tussen Ierland en Europa te ontwikkel.

Mnr Barnier het die toekenning aanvaar en gesê: "Dit is werklik 'n eer om die toekenning" Europese van die Jaar "te ontvang." Hy het gesê: 'Ek en my span was besonder oplettend vir die kommer wat al die verskillende partye en gemeenskappe van Ierland en Noord-Ierland uitgespreek het [tydens die EU / UK-onderhandelinge]. Ons het verskeie kere na Ierland en Noord-Ierland gereis, ons is na die grens, ons het op die vredesbrug in Derry / Londonderry geloop. Bowenal het ons na studente, werkers, sake-eienaars en landelike gemeenskappe geluister en daarby gewerk. Omdat die Brexit in die eerste plek oor mense gaan ... Die herinneringe aan die probleme is nooit ver nie.

'Ek glo steeds dat ons patrioties en Europees moet wees - patriote et européen. Die twee gaan saam. Daarom was die bewaring van die eenheid van die EU so belangrik gedurende die hele Brexit-proses. Die eenheid en solidariteit tussen EU-lande was sigbaar in elke stap van ons onderhandelinge met die Verenigde Koninkryk. Anders as wat baie voorspel het tydens die Brexit-referendum in 2016, het Brexit nie die einde van die Europese Unie veroorsaak nie, maar die versterking van die eenheid ... Saam kan ons 'n Europa bou wat nie net beskerm nie, maar ook inspireer ... 'n Europa wat maak ons ​​steeds sterker saam. Ní naby gaan cur le chéile. Daar is geen krag sonder eenheid nie. ”

DUBLIN: 21/1/2021: Noelle O Connell, uitvoerende hoof en Maurice Pratt, voorsitter van EM Ierland wat 'n virtuele seremonie vanuit Dublin aanbied om Michel Barnier die EM Ireland European of the Year-toekenning te gee. Foto Conor McCabe Fotografie.

Maurice Pratt, voorsitter van die Europese Bewegings Ierland, het hulde gebring aan Michel Barnier: 'Michel Barnier het oor 'n lang en moeilike periode gepoog om Europese belange en waardes te beskerm en te bevorder, terwyl hy ook probeer om 'n hegte en produktiewe verhouding met die Verenigde Koninkryk te handhaaf. Die ooreenkoms wat bereik is, is positief. Terwyl kwessies nog bestaan, het dit besighede en burgers duidelikheid gegee. En, en belangrik, daar kan op hierdie ooreenkoms voortgebou word om te verseker dat die EU en die Verenigde Koninkryk in die toekoms 'n voortdurende, konstruktiewe en wedersyds voordelige verhouding het. Ierland, as 'n trotse EU-lidstaat met die naaste verhouding tot die Verenigde Koninkryk, het 'n rol as toekomstige fasiliteerder in daardie proses. ”

Noelle O Connell, uitvoerende hoof van EM Ireland, het Michel Barnier vereer vir sy werk om 'n EU-Britse handelsooreenkoms te bewerkstellig, en gesê: "Hierdie toekenning gee erkenning aan individue en organisasies wat 'n uitstekende bydrae gelewer het om die bande en verhouding tussen Ierland en Europa te ontwikkel. Die bevordering van hierdie groter betrokkenheid by die lande en mense in Europa is iets wat mnr. Barnier deur sy loopbaan met onderskeiding nagestreef het. Hy het nog nooit gewankel van sy verbintenis om die integriteit en waardes van die Europese Unie te beskerm, te beskerm en te handhaaf nie, en sodoende het hy Ierland se belange gedurende die hele Brexit-proses beskerm. ”

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings