Verbinding met ons

EU

EU-VS: 'n nuwe transatlantiese agenda vir wêreldwye verandering

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger dien vandag (2 Desember) 'n voorstel in vir 'n nuwe, vooruitskouende transatlantiese agenda. Terwyl die afgelope jare getoets is deur geopolitieke magsveranderings, bilaterale spanning en eensydige neigings, is die oorwinning van die uitverkore president Joe Biden en die uitverkore vise-president Kamala Harris, gekombineer met 'n meer selfgeldende en bekwame Europese Unie en 'n nuwe geopolitieke en ekonomiese werklikheid. , bied 'n eenmalige geleentheid om 'n nuwe transatlantiese agenda vir wêreldwye samewerking te ontwerp gebaseer op ons gemeenskaplike waardes, belange en globale invloed.

Ursula von der Leyen, president van die Europese Kommissie (uitgebeeld) het gesê: 'Ons neem die inisiatief om 'n nuwe transatlantiese agenda te ontwerp wat geskik is vir vandag se wêreldwye landskap. Die transatlantiese alliansie is gebaseer op gedeelde waardes en geskiedenis, maar ook belangstellings: die bou van 'n sterker, meer vreedsame en welvarender wêreld. As die trans-Atlantiese vennootskap sterk is, is die EU en die VSA albei sterker. Dit is tyd om weer kontak te maak met 'n nuwe agenda vir transatlantiese en wêreldwye samewerking vir die wêreld van vandag. ”

Die EU-hoë verteenwoordiger / vise-president Josep Borrell het gesê: 'Met ons konkrete voorstelle vir samewerking onder die toekomstige Biden-regering, stuur ons sterk boodskappe aan ons Amerikaanse vriende en bondgenote. Kom ons kyk vorentoe, nie terug nie. Kom ons vernuwe ons verhouding. Kom ons bou 'n vennootskap wat voorspoed, stabiliteit, vrede en veiligheid bied vir burgers regoor ons vastelande en regoor die wêreld. Daar is nie tyd om te wag nie - laat ons aan die werk gaan. ”

'N Beginsel van vennootskap

Die EU se voorstel vir 'n nuwe, vooruitskouende transatlantiese agenda vir wêreldwye samewerking weerspieël waar wêreldwye leierskap nodig is en is gefokus op oorkoepelende beginsels: sterker multilaterale optrede en instellings, strewe na gemeenskaplike belange, benutting van kollektiewe krag, en die vind van oplossings wat respekteer gemeenskaplike waardes. Die nuwe agenda strek oor vier terreine, wat die eerste stappe beklemtoon vir gesamentlike optrede wat as 'n aanvanklike transatlantiese padkaart sal dien om belangrike uitdagings aan te pak en geleenthede aan te gryp.

Werk saam vir 'n gesonder wêreld: COVID-19 en verder

Die EU wil hê dat die VSA moet aansluit by sy wêreldwye leierskapsrol in die bevordering van wêreldwye samewerking in reaksie op die koronavirus, die beskerming van lewens en lewensbestaan ​​en die heropening van ons ekonomieë en samelewings. Die EU wil met die VSA saamwerk om befondsing vir die ontwikkeling en billike verspreiding van entstowwe, toetse en behandelings te verseker, gesamentlike paraatheid en reaksievermoë te ontwikkel, handel in noodsaaklike mediese goedere te vergemaklik, en die Wêreldgesondheidsorganisasie te versterk en te hervorm.

Saamwerk om ons planeet en welvaart te beskerm

Die koronavirus-pandemie hou steeds groot uitdagings in, klimaatsverandering en verlies aan biodiversiteit bly die deurslaggewende uitdagings van ons tyd. Dit vereis stelselmatige verandering in ons ekonomieë en wêreldwye samewerking oor die Atlantiese Oseaan en die wêreld. Die EU stel voor om 'n omvattende transatlantiese groen agenda daar te stel, om posisies te koördineer en gesamentlike pogings vir ambisieuse wêreldwye ooreenkomste te lei, te begin met 'n gesamentlike verbintenis tot die uitstoot van net-nul teen 2050.

'N Gesamentlike handels- en klimaatsinisiatief, maatreëls om koolstoflekkasie te voorkom, 'n groen tegnologie-alliansie, 'n wêreldwye reguleringsraamwerk vir volhoubare finansiering, gesamentlike leierskap in die stryd teen ontbossing, en die verskerping van die beskerming van die oseaan vorm alles deel van die EU se voorstelle. Om saam te werk aan tegnologie, handel en standaarde As ons waardes van menswaardigheid, individuele regte en demokratiese beginsels deel, verantwoordelik is vir ongeveer 'n derde van die wêreld se handel en standaarde, en wat gemeenskaplike uitdagings in die gesig staar, maak dit die EU en die Amerikaanse natuurlike vennote oor handel, tegnologie en digitale bestuur .

Die EU wil nou saamwerk met die VSA om bilaterale handelsirritante op te los deur middel van onderhandelingsoplossings, om hervorming van die Wêreldhandelsorganisasie te lei en 'n nuwe EU-Amerikaanse handels- en tegnologieraad op te stel. Daarbenewens stel die EU voor om 'n spesifieke dialoog met die VSA te skep oor die verantwoordelikheid van aanlynplatforms en Big Tech, saam te werk aan billike belasting en verdraaiings in die mark, en 'n gemeenskaplike benadering te ontwikkel om kritieke tegnologieë te beskerm. Kunsmatige intelligensie, datastrome en samewerking oor regulering en standaarde vorm ook deel van die EU se voorstelle.

Saam te werk aan 'n veiliger, welvarender en meer demokratiese wêreld

Die EU en die VSA het 'n fundamentele belang in die versterking van demokrasie, die handhawing van die internasionale reg, die ondersteuning van volhoubare ontwikkeling en die bevordering van menseregte regoor die wêreld. 'N Sterk vennootskap tussen die EU en die VSA sal van kardinale belang wees om demokratiese waardes te ondersteun, sowel as wêreldwye en streeksstabiliteit, welvaart en konflikoplossing. Die Europese Unie stel voor om 'n nouer transatlantiese vennootskap op verskillende geopolitieke terreine te hervestig, om saam te werk om die koördinasie te verbeter, alle beskikbare instrumente te gebruik en kollektiewe invloed te benut. As eerste stap sal die EU 'n volledige rol speel in die beraad vir demokrasie wat deur die gekose president Biden voorgestel is, en sal hy gesamentlike verbintenisse met die VSA probeer bestry om die opkoms van outoritarisme, menseregteskendings en korrupsie te beveg.

Die EU wil ook gesamentlike EUUS-reaksies koördineer om streeks- en wêreldstabiliteit te bevorder, die trans-Atlantiese en internasionale veiligheid te versterk, onder meer deur 'n nuwe EU-VS-veiligheids- en verdedigingsdialoog, en die multilaterale stelsel te versterk. Volgende stappe Die Europese Raad word uitgenooi om hierdie uiteensetting te onderskryf en stel die eerste stappe voor as 'n padkaart vir 'n nuwe transatlantiese agenda vir wêreldwye samewerking, voor die bekendstelling op 'n EU-VS-beraad in die eerste helfte van 2021.

EU

Belangrike tegnologiegroepe span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network te ondersteun

gepubliseer

on

Deutsche Telekom AG, Orange SA, Telefónica SA en Vodafone Group Plc span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network (Open RAN) te ondersteun as die tegnologie van keuse vir toekomstige mobiele netwerke tot voordeel van verbruikers en ondernemings in Europa..

In 'n memorandum van verstandhouding (MvV) het die vier ondernemers hul individuele toewyding uitgespreek vir die implementering en implementering van Open RAN-oplossings wat gebruik maak van nuwe oop gevirtualiseerde argitekture, sagteware en hardeware om beweegliker en buigsamer mobiele netwerke in die 5G-era te bou.

Die vier operateurs sal saamwerk met bestaande en nuwe ekosisteemvennote, bedryfsinstansies soos die O-RAN ALLIANCE en die Telecom Infra Project (TIP), sowel as Europese beleidsmakers, om te verseker dat Open RAN vinnig mededingende pariteit bereik met tradisionele RAN-oplossings. Hierdie inisiatief is 'n belangrike mylpaal in die rigting van 'n uiteenlopende, nuutgevorderde verskaffersekosisteem en die beskikbaarheid van draaggraadse Open RAN-tegnologie vir 'n tydige kommersiële implementering in Europa.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Telefónica, het gesê: “Open RAN is die natuurlike evolusie van radiotoegangstegnologieë en dit sal die sleutel wees vir 5G-netwerke. Telefónica glo dat die hele bedryf moet saamwerk om dit te laat realiseer. Ek is opgewonde om saam te werk met groot Europese operateurs om die ontwikkeling van 'n oop tegnologie te bevorder wat sal help om die buigsaamheid, doeltreffendheid en veiligheid van ons netwerke te verbeter. Dit is 'n buitengewone geleentheid vir die Europese industrie om nie net die ontwikkeling van 5G te bevorder nie, maar ook om deel te neem aan die volhoubare tegnologiese ontwikkeling daarvan. ”

Michaël Trabbia, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Orange, het gesê: "Open RAN is die volgende belangrike evolusie van 5G RAN. Orange glo dat dit 'n sterk geleentheid is vir bestaande en opkomende Europese akteurs om op O-RAN gebaseerde produkte en dienste te ontwikkel. , wat begin met binnenshuise en landelike gebiede. Hierdie evolusie moet ondersteun word deur 'n groot Europese ekosisteem (akademici en navorsing, sagteware- en hardeware-ontwikkelaars, integrators, openbare befondsing vir navorsing en ontwikkeling), aangesien dit 'n unieke geleentheid is om die Europese mededingendheid en leierskap in die wêreldmark. ”

“Open RAN gaan oor netwerkinnovasie, buigsaamheid en vinniger implementering. Deutsche Telekom is verbind tot die bevordering, ontwikkeling en aanneming daarvan om die beste netwerkervaring vir ons klante te verseker. Om hierdie geleentheid te benut, is dit van kritieke belang dat ons saam met ons toonaangewende Europese vennote 'n diverse, mededingende en veilige 4G / 5G-ekosisteem moet kweek wat gebaseer is op oop RAN-oplossings ”, het Claudia Nemat, hoof tegnologie-beampte van Deutsche Telekom, gesê. “Deur middel van ons oop laboratoriums en gemeenskapsaktiwiteite vergemaklik ons ​​kleiner spelers om met hul oplossings die mark te betree. Om voort te bou op hierdie fundamentele werk, doen ons 'n beroep op regeringsteun en befondsing vir gemeenskapsaktiwiteite wat die Europese ekosisteem en leierskap in 5G sal versterk. ”

Johan Wibergh, hoof tegnologiese beampte van die Vodafone-groep, het gesê: "Open RAN het die mag om Europese tegnologiese innovasie te stimuleer deur gebruik te maak van die kundigheid van die ondernemings wat dit ontwikkel en die regerings wat dit ondersteun. Die opening van die mark vir nuwe verskaffers, met ons ambisie en voorspraak van die regering , sal vinniger 5G-ontplooiing, kostebesparende netwerkdoeltreffendheid en dienste van wêreldgehalte beteken. Ons bly daartoe verbind om ons Open RAN-program in Europa te implementeer, en ons wil dit nog verder voer. Ons streef daarna om R & D-laboratoriums vir nuwe, kleiner te open verskaffers om hul produkte te ontwikkel, maar om dit te doen, het ons 'n ondersteunende beleggingsomgewing en politieke steun nodig, en ons versoek Europese regerings om saam met ons die Open RAN-ekosisteem te skep. ”

Daar word algemeen verwag dat die ontwikkeling en implementering van Open RAN 'n positiewe uitwerking op die Europese mark vir telekommunikasie sal hê. In tradisionele RAN word die netwerke gebruik met behulp van volledig geïntegreerde selfone, waar die radio's, hardeware en sagteware deur 'n enkele verskaffer as 'n beslote oplossing voorsien word. Mobiele operateurs beoordeel vandag die manier waarop hul netwerke ontplooi word.

Met Open RAN werk die bedryf aan standaarde en tegniese spesifikasies wat oop koppelvlakke binne die radiostelsel definieer, insluitend hardeware en sagteware, sodat netwerke ontplooi en bedryf kan word op grond van meng-en-pas-komponente van verskillende verskaffers. Operateurs sal die vernuwende verskafferinnovasie kan benut om kostedoeltreffendheid te bevorder en soepeler dienste te lewer in reaksie op die veranderende klantebehoeftes.

Die bekendstelling van Open RAN, virtualisering en outomatisering sal 'n fundamentele verandering moontlik maak in die manier waarop operateurs netwerke bestuur en dienste lewer. Operateurs is in staat om vinniger kapasiteit by te voeg of te skuif vir eindgebruikers, netwerkvoorvalle outomaties op te los of dienste op bedryfsvlak op aanvraag vir bedryf 4.0 te lewer.

Die vier ondernemers is van mening dat die Europese Kommissie en die nasionale regerings 'n belangrike rol moet speel om die Open RAN-ekosisteem te bevorder en te ontwikkel deur vroeë ontplooiing, navorsing en ontwikkeling, oop laboratoriumfasiliteite te finansier en die bevordering van die verskaffingskettingdiversiteit deur die hindernisse tot toegang te verminder. klein verskaffers en beginnerondernemings wat gebruik kan maak van hierdie laboratoriums om oop en interoperatiewe oplossings te bekragtig.

Lees verder

corona

COVID-19-entstowwe: die EU moet reageer met eenheid en solidariteit 

gepubliseer

on

Parlementslede het breë steun uitgespreek vir die algemene EU-benadering tot die bestryding van die pandemie en gevra vir volledige deursigtigheid rakende kontrakte en ontplooiing van COVID-19-entstowwe.

In die plenêre debat op Dinsdag (19 Januarie) het EP-lede gedagtes gewissel met Ana Paula Zacarias, Portugese minister van buitelandse sake, en Stella Kyriakides, EU-kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid.

'N Groot meerderheid van die parlementslede het hul steun getoon vir die verenigde EU-benadering, wat verseker het dat entstowwe vinnig ontwikkel word en die toegang tot entstowwe vir alle Europese burgers verseker het. Terselfdertyd betreur hulle 'gesondheidsnasionalisme', insluitend beweerde parallelle kontrakte wat deur lidlande onderteken is of pogings om mekaar te oortref. Om die Europese suksesverhaal te handhaaf, moet die EU met eenheid en solidariteit reageer, met alle regeringsvlakke wat saamwerk, sê parlementslede.

Lede het gevra dat die bepalings van kontrakte tussen die EU en farmaseutiese ondernemings waarby openbare geld betrokke is, heeltemal deursigtig moet wees. Onlangse pogings van die Kommissie, om lede in staat te stel om een ​​onvolledige kontrak te raadpleeg, word as onvoldoende geag. Parlementslede het herhaal dat slegs volledige deursigtigheid kan help om desinformasie te bekamp en vertroue in die inentingsveldtogte in Europa op te bou.

Sprekers erken ook die wêreldwye dimensie van die COVID-19-pandemie, wat wêreldwye oplossings benodig. Die EU het die verantwoordelikheid om sy sterkte te gebruik om sy kwesbaarste bure en vennote te ondersteun. Die pandemie kan net oorkom word sodra alle mense gelyke toegang tot inentings het, nie net in ryk lande nie, het die parlementslede bygevoeg.

Die debat het ook ander kwessies aangeraak, soos die behoefte aan vergelykbare nasionale data en wedersydse erkenning van inentings, die noodsaaklikheid om vertragings te vermy en die spoed van inenting te verhoog, sowel as die onkonstruktiewe aard van die skuld op die EU of die farmaseutiese industrie vir enige mislukkings.

Kyk na die video-opname van die debat hier afgelaai word. Klik op die name hieronder vir individuele stellings.

Ana Paula Zacarias, Portugese presidentskap

Stella Kyriakides, EU-kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid

Ester de Lange, EPP, NL

Iratxe García Peres, S&D, ES

Dacische Ciolos, Vernuwe Europa, RO

Joëlle Mélin, ID, FR

Philippe Lamberts, Groenes / EFA, BE

Joanna Kopcińska, ECR, PL

Marc Botenga, Links, WEES

Konteks

Die Kommissie het op 19 Januarie 'n bykomende mededeling oor die EU se COVID-19-strategie gepubliseer. EU-leiers sal tydens die Europese Raadsvergadering op 21 Januarie oor die stand van die pandemie debatteer.

agtergrond

Op 22 September 2020 het die parlement a openbare verhoor oor "Hoe om toegang tot COVID-19-entstowwe vir EU-burgers te verseker: kliniese toetse, produksie- en verspreidingsuitdagings". Die parlement het tydens die plenêre sitting van Desember 2020 gesê ondersteuning vir die vinnige magtiging van veilige entstowwe en op 12 Januarie 2021 het parlementslede geblameer vir 'n gebrek aan deursigtigheid om onsekerheid en disinformasie aangaande COVID-19 inenting in Europa aan te wakker.

Meer inligting 

Lees verder

Brexit

'Brexit-slagting': Skulpvisvragmotors betoog in Londen oor uitvoervertragings

gepubliseer

on

By

Meer as twintig skulpvisvragmotors het Maandag op paaie naby die Britse parlement en premier Boris Johnson se woning in Downingstraat geparkeer om te protesteer teen die burokrasie ná die Brexit wat die uitvoer na die Europese Unie in die wiele gery het. skryf en

Baie vissers kon nie na die EU uitvoer nie sedert die aanvang van sertifikate, gesondheidskontroles en doeaneverklarings aan die begin van hierdie jaar ingestel is, wat hul aflewerings vertraag en die Europese kopers gevra het om dit te verwerp.

Vragmotors met slagspreuke soos 'Brexit-slagting' en 'onbevoegde regering wat skulpvisbedryf vernietig' het meters van Johnson se Downingstraat-kantoor 10 in sentraal Londen geparkeer. Die polisie het die vragmotorbestuurders om meer inligting gevra.

"Ons voel sterk dat die stelsel moontlik kan ineenstort," sê Gary Hodgson, 'n direkteur van Venture Seafoods, wat lewende en verwerkte krappe en kreef na die EU uitvoer.

"Premier Boris Johnson moet eerlik met ons, met homself en met die Britse publiek wees oor die probleme vir die bedryf," het hy aan Reuters gesê. Een operateur het volgens hom verlede week 400 bladsye uitvoerdokumentasie benodig om Europa binne te gaan.

David Rosie by DR Collin & Son, met 200 werknemers, het een of twee vragmotors per nag na Frankryk gestuur met lewendige krap, kreef en langoustine ter waarde van ongeveer $ 150,000. Hy het gesê dat hy hierdie jaar nog geen enkele doos uitgevoer het nie.

Vissers het volgens hom 'hul lewensonderhoud met die klok in verloor' toe Brittanje op die Oujaarsaand die baan van die EU verlaat het.

Ingevolge 'n ooreenkoms wat verlede maand bereik is, bly die Britse handel met die EU vry van tariewe en kwotas. Maar die skepping van 'n volledige douanegrens beteken dat goedere moet nagegaan en papierwerk ingevul word, wat die leweringstelsels verbreek.

Britse vleisbedryf waarsku teen grens chaos omdat vertragings uitvoer stop

Met behulp van 'n frase wat baie sake-eienaars kwaad gemaak het, het Johnson die veranderinge as 'tande-probleme' beskryf en gesê dat dit vererger is deur die COVID-19-pandemie.

Johnson het gesê daar is 'n bykomende fonds van 23 miljoen pond ($ 31.24 miljoen) gestig om ondernemings te vergoed wat "sonder skuld van hul eie burokratiese vertragings ervaar het en probleme het om hul goedere deur te kry waar daar 'n ware koper aan die ander kant van die kanaal is" .

Die regering het gesê dat hierdie ekstra kontant die volgende paar jaar bo en behalwe 'n belegging van £ 100 miljoen in die bedryf was, en byna £ 200 miljoen aan die Skotse regering voorsien is om die ontwrigting te minimaliseer.

Die Britse departement van omgewing, voedsel en landelike aangeleenthede (Defra) het gesê dat dit, sowel as finansiële ondersteuning, saam met die bedryf en die EU werk om dokumentasievraagstukke aan te spreek.

'Ons prioriteit is om te verseker dat goedere glad na die mark kan vloei', het 'n regeringswoordvoerder in 'n e-posverklaring gesê.

Visvang alleen dra 0.1% van Brittanje se BBP by as verwerking ingesluit word, maar vir kusgemeenskappe is dit 'n reddingsboei en 'n tradisionele lewenswyse.

Die Vereniging van voedsel en drank in Skotland sê dat uitvoerders per dag meer as 1 miljoen pond aan verkope kan verloor.

Baie in kusgemeenskappe het vir Brexit gestem, maar gesê dat hulle nie die impak daarvan verwag het nie.

Allan Miller, eienaar van AM Shellfish in Aberdeen, Skotland, het gesê die tye vir sy aflewering van lewendige bruin krap, kreef en garnale het van 24 uur verdubbel. Dit beteken laer pryse en sommige van die produkte het nie oorleef nie, het hy gesê.

'Jy praat 48 uur tot 50 uur. Dit is mal, ”het hy gesê.

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings