Verbinding met ons

EU

Politieke wetenskaplike: COVID-19 sal nie 'n rem vir die verkiesing in Kazakstan word nie

gepubliseer

on

Kasakstan hou op 10 Januarie parlementsverkiesings na verwagting om die sagte demokratiese hervormingsproses in die Sentraal-Asiese land verder te versterk. In 'n uitgebreide onderhoud het politieke wetenskaplike Mukhit-Ardager Sydyknazarov die politieke landskap en die belange voor die stemming verduidelik, skryf Georgi Gotev.

Mukhit-Ardager Sydyknazarov (uitgebeeld) is 'n doktor in politieke wetenskap, direkteur van die Institute of Contemporary Studies, Eurasian National University. LN Gumilyov, Nur-Sultan.

Die president van Kasakstan, Kassym-Jomart Tokayev, het op 10 Januarie 'n besluit onderteken oor die hou van die parlementêre verkiesing vir die Mazhilis (laer huis van die parlement). Kan u die politieke konteks voor die verkiesing beskryf? Wie is die belangrikste politieke kandidate?

Aan die einde van Mei 2020 het die president die wet van die Republiek van Kazakstan onderteken "Oor wysigings en toevoegings tot die wet van die Republiek van Kazakstan" en enkele ander wetgewing wat voorsiening maak vir die regte van die opposisie in die Kazakse parlement. Lede van die partye wat die parlementêre opposisie verteenwoordig, het die reg gekry om tydens parlementêre verhore en op gesamentlike sittings van die kamers te praat. Die wetgewing bied, wat veral belangrik is, die aanstelling van lede van die parlementêre opposisie as hoofde van parlementêre komitees.

Die inisiatiewe oor die geslags- en jeugkwota, ondersteun deur die president en die parlement, voldoen ook aan die sosiopolitieke behoeftes van die volwasse Kazakstaniese samelewing.

Verlede Oktober, soos u gesê het, het die president gesê dat die besluit om die parlementêre verkiesing te hou. Die volgende twee maande gaan kiesers in 'n taamlik moeilike politieke verkiesingsveldtog oor, en oor die algemeen is die jaar self een van die moeilikste in die geskiedenis van Kazakstan vanweë die pandemie.

Almal behalwe die regerende Nur-Otan-party is volgens die logika van die voorverkiesingstryd en die kompetisie om die gemoedere van die kiesers opposisie. Ek sal u vraag oor die belangrikste politieke kandidate in (Cyrilliese) alfabetiese volgorde beantwoord (die onderhoud is in Russies gevoer).

Party “Adal” (“Geregtigheid”). Hierdie nuutgestigte party is gebaseer op die herbenaming van die herbenaming van die Birlik-party. Die party beoog om sy lidmaatskapbasis hoofsaaklik deur sakeverteenwoordigers aan te vul. Dit is interessant dat die keuse van die naam op 'n wetenskaplike basis uitgevoer is en dat professionele meningspeilings gedoen is. Volgens die leiers van die party word die keuse van die nuwe naam van die party verklaar deur die eis van die bevolking vir vernuwing en geregtigheid. Terselfdertyd sit mense baie in die woord van geregtigheid: van die stryd teen korrupsie tot die deursigtigheid van besluitneming.

Die party se program bestaan ​​uit vyf sleutelareas: 'n waardige lewe vir alle burgers; Entrepreneurskap is die basis van 'n suksesvolle staat; Agro-industriële ontwikkeling en voedselsekerheid; Sterk streke is 'n sterk land; 'N Staat vir die mense.

Die program as geheel is gerig op die algemene bevolking, met elemente soos gratis mediese sorg, 'n tweeledige verhoging van die bestaansminimum, 'n verhoging in salarisse vir dokters en onderwysers, verbetering van landelike infrastruktuur, ens.

Die party wil die las op sake verminder en dit van administratiewe beperkings bevry. Adal stel voor om 'n moratorium op belastingverhogings tot 2025 in te stel, en 'n 'nuwe golf van privatisering' te voer. Die Adal-party het ook die gewilde inisiatief in Kazakstan aangekondig om terug te keer na heeltemal gratis mediese sorg. Hierdie kombinasie van liberale en sosialistiese maatreëls beteken net een ding: die Adal-party is van plan om vinnig sy nuwe kiesers uit 'n wye verskeidenheid inwoners te mobiliseer. Sal dit egter regkry as daar nog net 2 maande voor die verkiesing oor is - sal ons sien.

Partytjie “Ak Zhol” (“Verligte pad”). Die party noem homself 'die' parlementêre opposisie. Die party se program voor die verkiesing is onlangs aangekondig. Daar moet op gelet word dat sy leier Azat Peruashev vroeër 'n wet oor parlementêre opposisie begin het. Die voorvoerders van die party is, benewens die voorsitter, Daniya Espaeva, voormalige presidentskandidaat van die Republiek van Kazakstan, Kazybek Isa, Berik Dyusembinov.

Nadat die president die wette onderteken het wat voorsiening maak vir die regte van die opposisie in die Kazakse parlement, het die leier van AkZhol Azat Peruashev letterlik gesê: 'Die belangrikste nuwigheid van hierdie konsepwet is dat ons die woord' opposisie 'in die regsveld bekendstel. U weet dat ons nie hierdie konsep gehad het nie. Ons beskou dit as korrek dat daar 'n parlementêre opposisie in die parlement moet wees, wat die mening van die volk sal uitspreek en die hele bevolking kommerwekkend sal maak. Dit wil sê, die parlementêre opposisie is nie net 'n opposisie nie, dit sal die reg hê om sy mening uit te spreek, maar ook die mening van die volk. ”

Op die partykongres het Peruashev opgemerk dat "hierdie staat voor baie uitdagings en probleme te staan ​​kom, waarvan die oplossing nie meer moontlik is sonder wye deelname en beheer van die samelewing nie". Hy het die noodsaaklikheid van 'n geleidelike oorgang van 'n superpresidensiële stelsel na 'n parlementêre republiek en van 'n monopol van mag na 'n stelsel van kontrole en saldo's benadruk.

Die AkZhol-party het die belangrikste bedreigings vir Kazakstan in die volgende terme omskryf: burokrasie en korrupsie, sosiale onreg en die groeiende gaping tussen ryk en arm; monopolisering van die ekonomie en mag in Kazakstan.

Perushaev het gesê dat verdere hervorming van hervorming tot 'n staatskrisis kan lei, soos dit in Belo-Rusland en Kirgisië en vroeër in die Oekraïne gebeur het.

People's Democratic Patriotic Party “Auyl”. Dit is een van die jongste partye in Kazakstan, wat in 2015 tot stand gekom het deur die samesmelting van die Kazakh Sosiaal-Demokratiese Party "Auyl" en die Party of Patriots of Kazakhstan. Dit het in 2016 aan die parlementêre en plaaslike verkiesing deelgeneem. Die voorvoëls van 'Auyl' is die voorsitter daarvan, senator Ali Bektayev en sy eerste adjunk, voormalige presidentskandidaat Toleutai Rakhimbekov. Die verkiesingslys word gelei deur Rakhimbekov, 'n aktiewe politikus wat baie suksesvol is in sosiale netwerke. Die party het suksesvol 'n landwye peiling gedoen met die doel om die dringendste sosio-ekonomiese probleme te monitor, wat logies genoeg die basis van die verkiesingsprogram van die party moet vorm.

In die besonder stel Auyl voor om 'kinderkapitaal' in te stel, wat voorsiening maak vir die betaling van 'n sekere hoeveelheid begrotingsfondse aan elke minderjarige Kazakhstani vanaf die geboorte. Dit bou voort op die ervaring van die ryk Arabiese monargieë van die Golflande. "Auyl" fokus op die ondersteuning van groot gesinne, wat tradisioneel in Kazakstan is.

Volksparty van Kazakstan (voorheen die Kommunistiese Volksparty van Kazakstan). Op grond van herbenaming en herbenaming het dit 'n 'volksparty' geword. Die voorhoede van die Volksparty is bekende en aktiewe afgevaardigdes van die Mazhilis van die parlement, Aikyn Konurov, Zhambyl Akhmetbekov en Irina Smirnova. Die eerste twee beklee ook die posisies van sekretarisse van die CPPK Sentrale Komitee. Zhambyl Akhmetbekov het hom in die verkiesing van 2011 en 2019 twee keer as president van die Republiek van Kazakstan verkiesbaar gestel.

Die People's Party is daarop gemik om 'die linkermagte van die konstruktiewe opposisie te verenig'. Dit is redelik, aangesien die kommunistiese nalatenskap nie besonder gewild is onder die meestal jong Kazakse kiesers nie. Dit is waarom die party eerder op nostalgie die waardes van gelykheid en broederskap benut: egalitarisme, 'n sosiaal-georiënteerde staat.

Nasionale Sosiaal-Demokratiese Party (NSDP). Dit is die oudste politieke party in Kazakstan. Die gesigte van die party is die voorsitter Askhat Rakhimzhanov en sy adjunk, Aydar Alibayev. Die party reken op 'n protesverkieser, en daar is heelwat sulke sentimente te midde van die ekonomiese resessie. In werklikheid is dit sedert sy ontstaan ​​tradisioneel 'n opposisieparty. Die party het ernstige probleme ondervind gedurende sy moeilike geskiedenis. Die tweeledige verandering van die party se leierskap in 2019, die onttrekking van 'n aantal aktiewe lede uit die party, was op 'n tyd nuuswaardig in die Kazakse media. Die NSDP het onlangs sy buitengewone kongres tot 27 November uitgestel. Gegewe die moeilike situasie binne en rondom die party, is dit moeilik om die gereedheid van hul partylyste te voorspel. In die media het die NSDP reeds sy ambisie om aan die parlementêre verkiesing deel te neem, aangekondig en gaan hulle nie boikot nie.

Voordat ek u vra om die regerende party Nur-Otan te beskryf, wil ek u die volgende vra: is die strategie nie gebaseer op die aanname dat die oorgrote meerderheid van die kiesers na jare van stygende lewensstandaarde sedert die onafhanklikheid van die Sowjetunie nie? verkies stabiliteit eerder as eksperimente bo die linkse linkse of liberale aard? En die opposisie sal altyd marginaal bly?

Laat ek 'n paar woorde oor die Nur-Otan Party. Dit is die regerende party. Die geskiedenis van die stigting en ontwikkeling van die Nur-Otan-party hang nou saam met die naam van die eerste president van die Republiek van Kazakstan, Nursultan Nazarbayev. Onder sy leiding het die party die land se voorste politieke mag geword. Nazarbayev is die ideologiese inspirator van die Nur-Otan-party, hy was aan die oorsprong van die geboorte en vorming van die party.

Sonder twyfel het Nur-Otan die mees georganiseerde en vertraagde infrastruktuur in die land, hy het verskillende interne komitees, 'n jeugvleuel, sy eie mediahulpbronne, ens.

Wat aangeleenthede voor die verkiesing betref, was daar tot middel November vanjaar 'n volledige en onvoorwaardelike oorheersing van die Nur-Otan-party in die Kazakse media. Die party, met sy organiseerders, verteenwoordig deur die eerste ondervoorsitter Bauyrzhan Baybek, het 'n groot organisatoriese, ideologiese, media- en inhoudswerk gedoen in die sentrum en, nog belangriker, in die streke. Die voorverkiesing van die Nur-Otan-party was veral opvallend en ongekend in omvang en inhoud, meer as 600 duisend burgers het daaraan deelgeneem, daar was 11,000 5,000 kandidate, waarvan 80 90 die primêre verkiesing geslaag het. Maar dit is ook nodig om die organisatoriese skaal, die aantal lede en die vermoëns van die Nur-Otan-party in ag te neem: die party het 10-XNUMX adjunkte en AkZhol nie meer as tien nie.

Die verkiesing sal volgens partylyste gehou word. Partye moet die drempel van 7% oorkom, en dit is 'n hoë syfer - die stemme van honderdduisende Kazakstaniërs. 'N Veelparty-parlement kan slegs bestaan ​​in die vorm van faksies van politieke partye wat verskillende politieke platforms demonstreer en oplossings kan bereik deur middel van kompromieë in die naam van die welvaart van burgers en die staat. Hiervoor is die parlementêre opposisie en 'n ooreenstemmende wet in Kazakstan aanvaar wat hul magte waarborg.

Wat die tweede deel van u vraag betref: nee, ek glo nie dat opposisiemagte op die lang termyn, soos u gesê het, "altyd marginaal sal bly nie". Daar is 'n partystryd, daar is kiesers, alles hang dus af van die party se inisiatief en inisiatief.

Onlangs het ek geskryf dat die verkiesing deel is van die proses van 'beheerde demokratisering' wat onder die nuwe president, Kassym-Jomart Tokayev, aan die gang is. Is dit 'n billike beoordeling? 

Die keuse van politieke wetenskapsterminologie is 'n onophoudelike proses. En dit is moontlik dat u termyn sal inhaal: die lewe sal wys.

Ek sal sê dat die tweede president van Kazakstan nuwe tendense op alle terreine ingestel het. My persoonlike opinie is dat ons baie gelukkig was met die tweede president Kassym-Jomart Tokayev: hy is 'n politikus, 'n diplomaat met uitgebreide Kazakstaniese en internasionale bestuurservaring, 'n kundige en insider oor internasionale politieke prosesse, wat verskeie belangrike VN-tale praat. Hy sien baie dinge uit, terwyl die kontinuïteit wat deur president Tokayev verklaar word, bly: dit is baie belangrik, gegewe ons omgewing met twee groot moondhede: Rusland en China, en die groeiende geopolitieke bedreigings en risiko's, die permanente onstabiliteit wat geword het nuwe normaliteit in internasionale betrekkinge.

As gevolg van die pandemie sal daar waarskynlik nie veel internasionale waarnemers of joernaliste wees voor en tydens die verkiesing nie. Is dit 'n terugslag?

Verkiesingsveldtogte in die wêreld, ook in Europese lande, en ook in die VSA, het tydens die pandemie plaasgevind, en die gebeure het getoon dat Covid-19 nie 'n rem op politieke veranderings sal word nie, inteendeel, dit het hul katalisator geword. Ek dink dat Kazakstan hierdie uitdaging die hoof sal bied, gegewe die hoë mate van organisasie en gevestigde en doeltreffend funksionerende staatsinstellings.

Ook die pandemie en sosiale distansiëring, kwarantynbeperkings, minder sosiale kontak van 'n deel van die bevolking het 'n deel van ons alledaagse lewe geword, en om na die stemming te gaan, inteendeel, sal 'n gebeurtenis word waarin hulle wil optree. deel.

Dit kan ook 'n probleem wees om verkiesings in Januarie te hou, wanneer die temperature in Kazakstan soms baie laag is.

Die verkiesingsiklusse van die winter is nie so skaars vir ons land nie. In Kazakstan bevries die winter burgers en landelike politieke prosesse nie. Inteendeel, tradisioneel Desember, Januarie, in die algemeen, is die winter in Kazakstan 'n seisoen van noodlottige politieke besluite: betogings van studentejongens in 1986, wat die eerste voorval van die ineenstorting van die USSR geword het, het in Desember plaasgevind, die onafhanklikheid van Kazakhstan. is ook in Desember verklaar, die werklike oordrag van die hoofstad van Almaty na Akmola (later - Astana, sedert Maart 2019 - die stad Nur-Sultan) was ook 'n harde noordelike winter. Kazakke is dus nie vreemd daaraan om hiperaktief te wees in wintertoestande nie.

Volgens my subjektiewe opinie as politieke wetenskaplike, sal daar 'n groot prestasie wees as daar 60-70% van die kiesers in hierdie verkiesing is.

Brexit

Michel Barnier bekroon met die Europese van die Jaar-toekenning deur die Irish European Movement

gepubliseer

on

Michel Barnier, hoof van die taakgroep vir betrekkinge met die Verenigde Koninkryk, het vanoggend (21 Januarie) die Europese toekenning van die Europese Beweging Ierland tydens 'n aanlyn-prysuitdeling ontvang. Die Europese van die Jaar-toekenning gee erkenning aan en hulde aan individue en organisasies wat uitstaande bydraes gelewer het om die bande en verhouding tussen Ierland en Europa te ontwikkel.

Mnr Barnier het die toekenning aanvaar en gesê: "Dit is werklik 'n eer om die toekenning" Europese van die Jaar "te ontvang." Hy het gesê: 'Ek en my span was besonder oplettend vir die kommer wat al die verskillende partye en gemeenskappe van Ierland en Noord-Ierland uitgespreek het [tydens die EU / UK-onderhandelinge]. Ons het verskeie kere na Ierland en Noord-Ierland gereis, ons is na die grens, ons het op die vredesbrug in Derry / Londonderry geloop. Bowenal het ons na studente, werkers, sake-eienaars en landelike gemeenskappe geluister en daarby gewerk. Omdat die Brexit in die eerste plek oor mense gaan ... Die herinneringe aan die probleme is nooit ver nie.

'Ek glo steeds dat ons patrioties en Europees moet wees - patriote et européen. Die twee gaan saam. Daarom was die bewaring van die eenheid van die EU so belangrik gedurende die hele Brexit-proses. Die eenheid en solidariteit tussen EU-lande was sigbaar in elke stap van ons onderhandelinge met die Verenigde Koninkryk. Anders as wat baie voorspel het tydens die Brexit-referendum in 2016, het Brexit nie die einde van die Europese Unie veroorsaak nie, maar die versterking van die eenheid ... Saam kan ons 'n Europa bou wat nie net beskerm nie, maar ook inspireer ... 'n Europa wat maak ons ​​steeds sterker saam. Ní naby gaan cur le chéile. Daar is geen krag sonder eenheid nie. ”

DUBLIN: 21/1/2021: Noelle O Connell, uitvoerende hoof en Maurice Pratt, voorsitter van EM Ierland wat 'n virtuele seremonie vanuit Dublin aanbied om Michel Barnier die EM Ireland European of the Year-toekenning te gee. Foto Conor McCabe Fotografie.

Maurice Pratt, voorsitter van die Europese Bewegings Ierland, het hulde gebring aan Michel Barnier: 'Michel Barnier het oor 'n lang en moeilike periode gepoog om Europese belange en waardes te beskerm en te bevorder, terwyl hy ook probeer om 'n hegte en produktiewe verhouding met die Verenigde Koninkryk te handhaaf. Die ooreenkoms wat bereik is, is positief. Terwyl kwessies nog bestaan, het dit besighede en burgers duidelikheid gegee. En, en belangrik, daar kan op hierdie ooreenkoms voortgebou word om te verseker dat die EU en die Verenigde Koninkryk in die toekoms 'n voortdurende, konstruktiewe en wedersyds voordelige verhouding het. Ierland, as 'n trotse EU-lidstaat met die naaste verhouding tot die Verenigde Koninkryk, het 'n rol as toekomstige fasiliteerder in daardie proses. ”

Noelle O Connell, uitvoerende hoof van EM Ireland, het Michel Barnier vereer vir sy werk om 'n EU-Britse handelsooreenkoms te bewerkstellig, en gesê: "Hierdie toekenning gee erkenning aan individue en organisasies wat 'n uitstekende bydrae gelewer het om die bande en verhouding tussen Ierland en Europa te ontwikkel. Die bevordering van hierdie groter betrokkenheid by die lande en mense in Europa is iets wat mnr. Barnier deur sy loopbaan met onderskeiding nagestreef het. Hy het nog nooit gewankel van sy verbintenis om die integriteit en waardes van die Europese Unie te beskerm, te beskerm en te handhaaf nie, en sodoende het hy Ierland se belange gedurende die hele Brexit-proses beskerm. ”

Lees verder

EU

Belangrike tegnologiegroepe span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network te ondersteun

gepubliseer

on

Deutsche Telekom AG, Orange SA, Telefónica SA en Vodafone Group Plc span kragte saam om die bekendstelling van Open Radio Access Network (Open RAN) te ondersteun as die tegnologie van keuse vir toekomstige mobiele netwerke tot voordeel van verbruikers en ondernemings in Europa..

In 'n memorandum van verstandhouding (MvV) het die vier ondernemers hul individuele toewyding uitgespreek vir die implementering en implementering van Open RAN-oplossings wat gebruik maak van nuwe oop gevirtualiseerde argitekture, sagteware en hardeware om beweegliker en buigsamer mobiele netwerke in die 5G-era te bou.

Die vier operateurs sal saamwerk met bestaande en nuwe ekosisteemvennote, bedryfsinstansies soos die O-RAN ALLIANCE en die Telecom Infra Project (TIP), sowel as Europese beleidsmakers, om te verseker dat Open RAN vinnig mededingende pariteit bereik met tradisionele RAN-oplossings. Hierdie inisiatief is 'n belangrike mylpaal in die rigting van 'n uiteenlopende, nuutgevorderde verskaffersekosisteem en die beskikbaarheid van draaggraadse Open RAN-tegnologie vir 'n tydige kommersiële implementering in Europa.

Enrique Blanco, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Telefónica, het gesê: “Open RAN is die natuurlike evolusie van radiotoegangstegnologieë en dit sal die sleutel wees vir 5G-netwerke. Telefónica glo dat die hele bedryf moet saamwerk om dit te laat realiseer. Ek is opgewonde om saam te werk met groot Europese operateurs om die ontwikkeling van 'n oop tegnologie te bevorder wat sal help om die buigsaamheid, doeltreffendheid en veiligheid van ons netwerke te verbeter. Dit is 'n buitengewone geleentheid vir die Europese industrie om nie net die ontwikkeling van 5G te bevorder nie, maar ook om deel te neem aan die volhoubare tegnologiese ontwikkeling daarvan. ”

Michaël Trabbia, Chief Technology & Information Officer (CTIO) by Orange, het gesê: "Open RAN is die volgende belangrike evolusie van 5G RAN. Orange glo dat dit 'n sterk geleentheid is vir bestaande en opkomende Europese akteurs om op O-RAN gebaseerde produkte en dienste te ontwikkel. , wat begin met binnenshuise en landelike gebiede. Hierdie evolusie moet ondersteun word deur 'n groot Europese ekosisteem (akademici en navorsing, sagteware- en hardeware-ontwikkelaars, integrators, openbare befondsing vir navorsing en ontwikkeling), aangesien dit 'n unieke geleentheid is om die Europese mededingendheid en leierskap in die wêreldmark. ”

“Open RAN gaan oor netwerkinnovasie, buigsaamheid en vinniger implementering. Deutsche Telekom is verbind tot die bevordering, ontwikkeling en aanneming daarvan om die beste netwerkervaring vir ons klante te verseker. Om hierdie geleentheid te benut, is dit van kritieke belang dat ons saam met ons toonaangewende Europese vennote 'n diverse, mededingende en veilige 4G / 5G-ekosisteem moet kweek wat gebaseer is op oop RAN-oplossings ”, het Claudia Nemat, hoof tegnologie-beampte van Deutsche Telekom, gesê. “Deur middel van ons oop laboratoriums en gemeenskapsaktiwiteite vergemaklik ons ​​kleiner spelers om met hul oplossings die mark te betree. Om voort te bou op hierdie fundamentele werk, doen ons 'n beroep op regeringsteun en befondsing vir gemeenskapsaktiwiteite wat die Europese ekosisteem en leierskap in 5G sal versterk. ”

Johan Wibergh, hoof tegnologiese beampte van die Vodafone-groep, het gesê: "Open RAN het die mag om Europese tegnologiese innovasie te stimuleer deur gebruik te maak van die kundigheid van die ondernemings wat dit ontwikkel en die regerings wat dit ondersteun. Die opening van die mark vir nuwe verskaffers, met ons ambisie en voorspraak van die regering , sal vinniger 5G-ontplooiing, kostebesparende netwerkdoeltreffendheid en dienste van wêreldgehalte beteken. Ons bly daartoe verbind om ons Open RAN-program in Europa te implementeer, en ons wil dit nog verder voer. Ons streef daarna om R & D-laboratoriums vir nuwe, kleiner te open verskaffers om hul produkte te ontwikkel, maar om dit te doen, het ons 'n ondersteunende beleggingsomgewing en politieke steun nodig, en ons versoek Europese regerings om saam met ons die Open RAN-ekosisteem te skep. ”

Daar word algemeen verwag dat die ontwikkeling en implementering van Open RAN 'n positiewe uitwerking op die Europese mark vir telekommunikasie sal hê. In tradisionele RAN word die netwerke gebruik met behulp van volledig geïntegreerde selfone, waar die radio's, hardeware en sagteware deur 'n enkele verskaffer as 'n beslote oplossing voorsien word. Mobiele operateurs beoordeel vandag die manier waarop hul netwerke ontplooi word.

Met Open RAN werk die bedryf aan standaarde en tegniese spesifikasies wat oop koppelvlakke binne die radiostelsel definieer, insluitend hardeware en sagteware, sodat netwerke ontplooi en bedryf kan word op grond van meng-en-pas-komponente van verskillende verskaffers. Operateurs sal die vernuwende verskafferinnovasie kan benut om kostedoeltreffendheid te bevorder en soepeler dienste te lewer in reaksie op die veranderende klantebehoeftes.

Die bekendstelling van Open RAN, virtualisering en outomatisering sal 'n fundamentele verandering moontlik maak in die manier waarop operateurs netwerke bestuur en dienste lewer. Operateurs is in staat om vinniger kapasiteit by te voeg of te skuif vir eindgebruikers, netwerkvoorvalle outomaties op te los of dienste op bedryfsvlak op aanvraag vir bedryf 4.0 te lewer.

Die vier ondernemers is van mening dat die Europese Kommissie en die nasionale regerings 'n belangrike rol moet speel om die Open RAN-ekosisteem te bevorder en te ontwikkel deur vroeë ontplooiing, navorsing en ontwikkeling, oop laboratoriumfasiliteite te finansier en die bevordering van die verskaffingskettingdiversiteit deur die hindernisse tot toegang te verminder. klein verskaffers en beginnerondernemings wat gebruik kan maak van hierdie laboratoriums om oop en interoperatiewe oplossings te bekragtig.

Lees verder

corona

COVID-19-entstowwe: die EU moet reageer met eenheid en solidariteit 

gepubliseer

on

Parlementslede het breë steun uitgespreek vir die algemene EU-benadering tot die bestryding van die pandemie en gevra vir volledige deursigtigheid rakende kontrakte en ontplooiing van COVID-19-entstowwe.

In die plenêre debat op Dinsdag (19 Januarie) het EP-lede gedagtes gewissel met Ana Paula Zacarias, Portugese minister van buitelandse sake, en Stella Kyriakides, EU-kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid.

'N Groot meerderheid van die parlementslede het hul steun getoon vir die verenigde EU-benadering, wat verseker het dat entstowwe vinnig ontwikkel word en die toegang tot entstowwe vir alle Europese burgers verseker het. Terselfdertyd betreur hulle 'gesondheidsnasionalisme', insluitend beweerde parallelle kontrakte wat deur lidlande onderteken is of pogings om mekaar te oortref. Om die Europese suksesverhaal te handhaaf, moet die EU met eenheid en solidariteit reageer, met alle regeringsvlakke wat saamwerk, sê parlementslede.

Lede het gevra dat die bepalings van kontrakte tussen die EU en farmaseutiese ondernemings waarby openbare geld betrokke is, heeltemal deursigtig moet wees. Onlangse pogings van die Kommissie, om lede in staat te stel om een ​​onvolledige kontrak te raadpleeg, word as onvoldoende geag. Parlementslede het herhaal dat slegs volledige deursigtigheid kan help om desinformasie te bekamp en vertroue in die inentingsveldtogte in Europa op te bou.

Sprekers erken ook die wêreldwye dimensie van die COVID-19-pandemie, wat wêreldwye oplossings benodig. Die EU het die verantwoordelikheid om sy sterkte te gebruik om sy kwesbaarste bure en vennote te ondersteun. Die pandemie kan net oorkom word sodra alle mense gelyke toegang tot inentings het, nie net in ryk lande nie, het die parlementslede bygevoeg.

Die debat het ook ander kwessies aangeraak, soos die behoefte aan vergelykbare nasionale data en wedersydse erkenning van inentings, die noodsaaklikheid om vertragings te vermy en die spoed van inenting te verhoog, sowel as die onkonstruktiewe aard van die skuld op die EU of die farmaseutiese industrie vir enige mislukkings.

Kyk na die video-opname van die debat hier afgelaai word. Klik op die name hieronder vir individuele stellings.

Ana Paula Zacarias, Portugese presidentskap

Stella Kyriakides, EU-kommissaris vir gesondheid en voedselveiligheid

Ester de Lange, EPP, NL

Iratxe García Peres, S&D, ES

Dacische Ciolos, Vernuwe Europa, RO

Joëlle Mélin, ID, FR

Philippe Lamberts, Groenes / EFA, BE

Joanna Kopcińska, ECR, PL

Marc Botenga, Links, WEES

Konteks

Die Kommissie het op 19 Januarie 'n bykomende mededeling oor die EU se COVID-19-strategie gepubliseer. EU-leiers sal tydens die Europese Raadsvergadering op 21 Januarie oor die stand van die pandemie debatteer.

agtergrond

Op 22 September 2020 het die parlement a openbare verhoor oor "Hoe om toegang tot COVID-19-entstowwe vir EU-burgers te verseker: kliniese toetse, produksie- en verspreidingsuitdagings". Die parlement het tydens die plenêre sitting van Desember 2020 gesê ondersteuning vir die vinnige magtiging van veilige entstowwe en op 12 Januarie 2021 het parlementslede geblameer vir 'n gebrek aan deursigtigheid om onsekerheid en disinformasie aangaande COVID-19 inenting in Europa aan te wakker.

Meer inligting 

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings