Verbinding met ons

Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR)

CPMR verwelkom strategie vir buitelandse hernubare energie en vra vir 'n territoriale benadering

gepubliseer

on

Die konferensie van perifere maritieme streke (CPMR) verwelkom die Europese Kommissie se strategie vir buitelandse hernubare energie - 'n broodnodige stap vorentoe om die onbenutte potensiaal van die see te benut, maar beklemtoon dat die strategie slegs sal slaag as dit voortbou op die sterk punte, kundigheid en ervaring van streke.

Die hernieubare buitelandse sektor is die sleutel om 'n klimaatneutrale Europa te bereik en om die mededingendheid en ekonomiese herstel van streke - beide die see en die binneland - te bevorder. Die CPMR verwelkom die holistiese benadering van die EU-strategie vir buitelandse hernubare energie, wat erken dat die ontwikkeling en ontplooiing van buitelandse hernubare energie tot voordeel van 'n groot aantal streke en gebiede kan wees en voorsiening kan maak vir 'n billike oorgang en ekonomiese diversifikasie. Die CPMR benadruk egter dat die betrokkenheid van plaaslike owerhede, sowel as toepaslike finansiële en beleidsmiddele en die erkenning van hul spesifieke kenmerke, die sleutel is om 'n regverdige energietransisie vir almal te verseker, soos in die pas aangenome politieke beleidsposisie.

Die CPMR is verheug dat die strategie erken dat dit nodig is om oplossings op maat te hê, afhangend van die tegnologiese volwassenheid en die kenmerke van seebekkens. 'N Plaasgebaseerde benadering is van kardinale belang om te verseker dat die potensiaal van alle seebekkens en alle streke ontketen word. Klimaat en energie CPMR-vise-president, Richard Sjölund, het gesê: 'Die strategie moet nie vergeet om 'n gebalanseerde oorgang te bevorder wat toegang tot skoon energie vir alle streke en hul burgers verseker nie. Grensoverschrijdende samewerking en koördinasie met seegebiede met lande buite die EU sal die sleutel wees om die strategie en die Europese Green Deal-doelwitte te bereik. ”

Die CPMR verwelkom die insluiting van plaaslike owerhede in die Clean Energy Industrial Forum for Renewables, maar vra dat dit 'n dryfveer vir verandering moet wees en nie net 'n forum vir bespreking nie. Die sekretaris-generaal van die CPMR, Eleni Marianou, het gesê: 'Die strategie is 'n goeie vertrekpunt om die potensiaal van CPMR-lidstreke wat sedertdien lank baanbrekers was in die ontwikkeling van buitelandse hernubare energie, te benut. Die CPMR hoop dat hul stem en kundigheid gehoor sal word en dat die Clean Energy Industrial Forum on Renewables hiertoe sal dien. ”

@CPMR_Europe

Die konferensie van perifere maritieme streke (CPMR) verteenwoordig meer as 150 streeksowerhede van 24 lande regoor Europa en daarbuite. Die CPMR is georganiseer in 6 geografiese kommissies en werk om te verseker dat 'n gebalanseerde territoriale ontwikkeling die kern van die Europese Unie en sy beleid is.

Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR)

Kommissaris Sinkevičius pak omgewingsbedreigings in die Baltiese streek aan

gepubliseer

on

Vandag (28 September) organiseer Kommissaris vir Omgewing, Oseane en Visserye Virginijus Sinkevičius 'n hoëvlak konferensie 'Our Baltic' om die omgewingsbedreigings in die Baltiese streek aan te spreek. Die konferensie sal fokus op die vermindering van die druk op die Oossee en die bevordering van die bestaande verpligtinge om dit te beskerm, asook om nuwe aksies te onderneem om hierdie probleme die hoof te bied.

Kommissaris Sinkevičius het gesê: “In die Oossee is optrede nodig om sy staat te verbeter en sy biodiversiteit te bewaar. Dit is die rede waarom ek die inisiatief geneem het om die betrokke besluitnemers na die tafel te bring en te sien hoe ons besoedeling en rommel kan verminder, volhoubare visvang kan bevorder en 'n algemene benadering kan implementeer om die insette van voedingstowwe te verminder. Ek sien uit na ons besprekings tydens hierdie geleentheid op hoë vlak. ”

Die mees oorheersende bedreigings in die Oossee spruit uit oormatige voedingstowwe wat lei tot eutrofikasie, hoë visdruk op sommige voorrade in die verlede, mariene rommel, besoedeling en kontaminante, insluitend farmaseutiese produkte. Die doel is om die ambisies van die Kommissie wat in die Europese Green Deal, die biodiversiteit en Farm to Fork Strategieë vir konkrete Europese maatreëls vir spesifieke seebekkens. Die geleentheid sal 'n ministeriële sessie op hoë vlak en besprekings van belanghebbendes kombineer. Ministers vir omgewing, landbou en visserye van die agt EU-lidlande in die streek (Denemarke, Estland, Finland, Duitsland, Letland, Litaue, Pole en Swede) sal ook 'n ministeriële verklaring onderteken wat sal voortbou op 'n versterkte implementering van bestaande EU-wetgewing in hierdie lande en verbind hulle daartoe om nuwe teikens te bereik wat in die nuwe EU-strategieë ooreengekom is.

U kan die geleentheid aanlyn volg hier afgelaai word. Die nuutste weergawe van die program en verdere besonderhede is beskikbaar op die webwerf.

Lees verder

Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR)

Die Kommissie keur € 720,000 Maltees-skema toe om #BluefinTuna-vissers te ondersteun

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het 'n Maltese skema van € 720,000 goedgekeur om selfstandige vissers vir blouvintonijn te ondersteun wat deur die uitbraak van die koronavirus geraak word. Die skema is ingevolge die staatssteun goedgekeur Tydelike raamwerk. Die openbare steun sal die vorm aanneem van direkte toelaes. Die hulp sal bereken word op grond van die kwota wat die Departement van Visserye en Akwakultuur in 2020 aan vissermanne vir blouvintonijn toegeken het.

Die doel van die skema is om die daling in die prys van Blouvintonyn op die mark te vergoed en sodoende die vissers te help om hul aktiwiteite na die uitbreking voort te sit. Die Kommissie het bevind dat die Maltese skema strook met die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk. In die besonder sal die toelaes nie € 120,000 per begunstigde oorskry nie. Die Kommissie het tot die gevolgtrekking gekom dat die maatreël noodsaaklik, toepaslik en in verhouding is om 'n ernstige versteuring in die ekonomie van 'n lidstaat op te los, in ooreenstemming met artikel 107 (3) (b) VWEU en die voorwaardes uiteengesit in die Tydelike Raamwerk.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël goedgekeur kragtens die EU-reëls vir staatshulp. Meer inligting oor die tydelike raamwerk en ander aksies wat deur die Kommissie geneem is om die ekonomiese impak van die koronaviruspandemie aan te spreek, kan gevind word hier afgelaai word. Die nie-vertroulike weergawe van die besluit sal beskikbaar gestel word onder die saaknommer SA.57984 in die staatshulpregister oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is.

Lees verder

Konferensie van Perifere Maritieme Streke van Europa (CPMR)

Wat is volgende vir die toekoms van oseane - EU loods konsultasie oor #InternationalOceanGovernance

gepubliseer

on

Die EU het begin met 'n geteikende konsultasie om ontwikkelingsbehoeftes en opsies vir die EU se Internasionale Agenda vir Oseaanbestuur. Die hoë verteenwoordiger / vise-president Josep Borrell het gesê: “Die beskerming van ons oseane is 'n wêreldwye uitdaging wat 'n kollektiewe reaksie verg. Die Europese Unie doen sy deel en is gereed om meer te doen. Ons is vasbeslote om voort te gaan om ons verantwoordelikheid teenoor ons burgers na te kom en om saam met vennote regoor die wêreld te werk. Ons wil almal volhoubare en gesonde oseane hê en hul bestuur moet verbeter. ”

Kommissaris vir die omgewing, oseane en visserye, Virginijus Sinkevičius, het bygevoeg: “Die EU is ten volle daartoe verbind om oseaanbestuur te bevorder. Ons is 'n betroubare vennoot in die versterking van die internasionale raamwerk, 'n grootste skenker in die bou van kapasiteit, 'n sterk voorstander van oseaanwetenskap en 'n sakevennoot vir die volhoubare 'blou ekonomie'. Hierdie konsultasie sal die EU help om wêreldwye volhoubaarheidsdoelstellings vir die oseaan te bereik. '

Die konsultasie is daarop gemik om relevante aksies te identifiseer in die lig van vandag se uitdagings en geleenthede om wêreldwye volhoubaarheidsdoelstellings vir oseane te bereik, veral ter ondersteuning van die Europese Green Deal en die doelwit vir volhoubare ontwikkeling op die oseane (SDG14) onder die agenda van 2030.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings