Verbinding met ons

Armenië

Nagorno-Karabakh: Verklaring deur die hoë verteenwoordiger namens die Europese Unie

gepubliseer

on

Na die staking van die vyandelikhede in en rondom Nagorno-Karabakh na die Rusland-bemiddelde skietstilstand van 9 November wat tussen Armenië en Azerbeidjan ooreengekom is, het die EU 'n verklaring uitgereik waarin hy die staking van die vyandelikhede verwelkom en 'n beroep op alle partye gedoen om voort te gaan om die skietstilstand streng te respekteer. voorkom lewensverlies.

Die EU doen 'n beroep op alle plaaslike akteurs om hulself te weerhou van aksies of retoriek wat die skietstilstand in gevaar kan stel. Die EU vra ook vir die volledige en vinnige onttrekking van alle buitelandse vegters uit die streek.

Die EU sal die implementering van die bepalings van die skietstilstand noukeurig volg, veral met betrekking tot sy moniteringsmeganisme.

Die staking van vyandelikhede is slegs 'n eerste stap om die jarelange Nagorno-Karabakh-konflik te beëindig. Die EU is van mening dat die pogings moet hernu word vir 'n onderhandelde, omvattende en volhoubare oplossing van die konflik, insluitend oor die status van Nagorno-Karabakh.

Die EU herhaal dus sy volle steun aan die internasionale formaat van die OSSE Minsk-groep onder leiding van sy medevoorsitters en aan die persoonlike verteenwoordiger van die OSSE-voorsitter om hierdie doel te bereik. Die EU staan ​​gereed om effektief by te dra tot die vorming van 'n duursame en omvattende oplossing van die konflik, insluitend waar moontlik deur ondersteuning vir stabilisering, rehabilitasie ná konflik en die bou van vertroue.

Die EU herinner aan sy sterk opposisie teen die gebruik van geweld, in die besonder die gebruik van tros-ammunisie en vuurwapens, as 'n manier om geskille te besleg. Die EU benadruk dat die internasionale humanitêre reg gerespekteer moet word en doen 'n beroep op die partye om die ooreenkomste oor die uitruil van krygsgevangenes en die repatriëring van menslike oorskot binne die OSSE Minsk Group Co-Chairs-formaat op 30 Oktober in Genève te implementeer.

Die EU beklemtoon die belangrikheid van die waarborg van humanitêre toegang en die beste moontlike voorwaardes vir die vrywillige, veilige, waardige en volhoubare terugkeer van die ontheemde bevolking in en om Nagorno-Karabakh. Dit beklemtoon die belangrikheid van die behoud en herstel van die kulturele en godsdienstige erfenis in en rondom Nagorno-Karabakh. Enige oorlogsmisdade wat moontlik gepleeg is, moet ondersoek word.

Die Europese Unie en sy lidlande verleen reeds beduidende humanitêre hulp om die onmiddellike behoeftes van die burgerbevolking wat deur die konflik geraak word, aan te spreek en is gereed om verdere hulp te verleen.

Besoek die webwerf

Armenië

Nagorno-Karabakh: Wat volgende?

gepubliseer

on

Verlede week het Armenië die wapen neergelê en ingestem tot 'n wapenstilstand met Rusland wat deur Azerbeidjan bemiddel is om die dertig jaar lange Nagorno-Karabakh-konflik te beëindig. Dit moet nog gesien word of die twee gemeenskappe ooit sal leer om in vrede langs mekaar te leef. Terwyl ons voorberei vir die volgende hoofstuk in hierdie pynlike verhaal, moet ons 'n hoofoorsaak van die konflik aanspreek - Armeense nasionalisme, skryf Tale Heydarov.

Deur die onlangse geskiedenis het baie konflik ontstaan ​​as gevolg van 'nasionalisme'. Hierdie 18theeuse ideologie het die skepping van baie moderne nasiestate moontlik gemaak, maar was ook die hoofoorsaak van baie tragedies in die verlede, insluitend die nagmerrie van die 'Derde Ryk'. Ongelukkig lyk dit asof hierdie mantra steeds die politieke elite in Jerevan heers, soos bevestig deur die gewelddadige tonele in die Armeense hoofstad na die aankondiging van die vredesooreenkoms.

Daar kan geargumenteer word dat Armeense nasionalisme selfs verander het in 'n vorm van 'ultra-nasionalisme' wat poog om ander minderhede, nasionaliteite en godsdienste uit te sluit. Dit is duidelik in die demografiese realiteit van Armenië van vandag, met etniese Armeniërs wat 98 persent van die burgers van die land uitmaak, nadat hulle gedurende die afgelope 100 jaar honderdduisende Azerbeidjaners verdryf het.

Voormalige Armeense president, Robert Kocharyan, het eenkeer gesê dat die Armeense nie saam met Azerbaijanis kon woon nie, was dat hulle 'geneties onversoenbaar' was. Vergelyk die rekord van Armenië met die rekord van Azerbeidjan, waar dertigduisend Armeense tot vandag toe saam met hul Kaukasiese bure saam met 'n oorvloed ander etniese minderheidsgroepe en gelowe in die Republiek Azerbeidjan bly woon. Buiten Azerbeidjan, die naburige Georgië is gasheer vir beide 'n groot Armeense en Azerbeidjanse diaspora wat jare lank gelukkig langs mekaar geleef het, wat bewys dat vreedsame naasbestaan ​​moontlik is.

Ondanks universele erkenning dat Nagorno-Karabakh 'n integrale deel van Azerbeidjan is, het Armeniërs die uitgangspunt van territoriale integriteit deurgaans 'misgekyk' soos dit onder internasionale reg erken word. Die nou baie onder-premier premier van Armenië, Nikol Pashinyan, wat deur baie van sy landgenote as verraaier bestempel is omdat hy hom in die oorlog oorgegee het, het konsekwent genoem 'n 'eenwording' tussen Nagorno-Karabakh en Armenië, wat voorheen verklaar het dat 'Artsakh [Nagorno-Karabakh] Armenië is - die einde'.

In 'n Facebook-video-adres aan Armeniërs het Pashinyan gesê dat hoewel die bepalings van die vredesooreenkoms "ongelooflik pynlik was vir my en my volk", dit nodig was as gevolg van 'n diepgaande ontleding van die militêre situasie. Dit moet dus nog gesien word of Armeense territoriale aansprake op Karabakh nou eens en vir altyd op 'n einde is (gefasiliteer deur ongeveer 1900 Russiese ontplooide vredesmagte).

Armeense territoriale eise is egter nie beperk tot Nagorno-Karabakh nie. In Augustus 2020 het Pashinyan die Verdrag van Sèvres (nooit bekragtig nie) as 'historiese feit' gekenmerk, wat aanspraak maak op lande wat al meer as 100 jaar deel uitmaak van Turkye. Die strewe van Armenië eindig nie daar nie.

Die Georgiese provinsie Javakheti word ook beskryf as 'n integrale deel van 'n 'Verenigde Armenië'. Hierdie eise teen bure toon 'n patroon van gedrag. Sodanige miskenning van die internasionale reg tesame met antagonistiese beleidsposisies, is nie bevorderlik vir die handhawing van vreedsame betrekkinge in die breër streek nie. Armenië moet die soewereiniteit van die gebiede van sy bure respekteer om te verseker dat die vrede gehandhaaf word.

Openbare gesprek en uitruil van inligting in die media en aanlyn is ook van besondere belang vir die vrede. Dwarsdeur die geskiedenis het nasies propaganda gebruik om burgers agter 'n regering saam te trek, of om die nasionale moraal te bevorder. Die leiding van Armenië het deurgaans desinformasie en opruiende opmerkings gebruik om die openbare sentiment vir die oorlogspoging op te kikker, onder meer deur Turkye te beskuldig dat hulle 'n doel het om 'herstel van die Turkse ryk”En 'n voorneme om" terug te keer na die Suid-Kaukasus om die Armeense volksmoord voort te sit ". Verantwoordelike joernalistiek moet poog om ongegronde aansprake soos hierdie uit te daag en uit te roep. Politici en die media het die verantwoordelikheid om die pruttende spanning tussen die twee gemeenskappe af te koel, en moet hulle nie opruiende opmerkings maak om enige hoop op vrede te hê nie.

Ons moet die lesse uit die verlede leer, terwyl Europa die perfekte voorbeeld is van hoe lande en 'n kontinent daarin kan slaag om konflik en geskille te verminder na aanleiding van die na-oorlogse reaksie op fascisme.

My tuisland Azerbeidjan het nog nooit oorlog gesoek nie. Die hele volk is verlig dat ons uiteindelik weer 'n kans het om vrede in die streek te ervaar. Ons vlugtelinge en internasionaal ontwortelde mense (GOP's) sal mettertyd na hul huise en lande kan terugkeer. Ons verhouding met die res van ons nabye omgewing is 'n voorbeeld van vreedsame naasbestaan. Enige verbitterde sentiment in Azerbeidjan reageer direk op die aggressiewe en mense wat die beleid van Armenië die afgelope dertig jaar verdring het in hul strewe na 'n 'Groter Armenië'. Dit moet eindig.

Slegs deur vernietigende en xenofobiese nasionalisme te bestry, kan Armenië vrede vind met sowel sy bure as sy eie nasionale identiteit. Armenië sal dit nie alleen kan doen nie. Die internasionale gemeenskap het 'n deurslaggewende rol om te verseker dat die ergste fasette van nasionalisme uitgeroep word en veroordeel word onder die internasionaal aanvaarde norme van 'n reëlgebaseerde stelsel. Ons moet die lesse van Duitsland na die oorlog en die rol van onderwys in die bevrydende lande van fascistiese ideologie leer en prys. As ons dit bereik, is daar dalk net 'n kans op blywende vrede in die streek.

Tale Heydarov is baie bekend in Azerbeidjan en in Londen. 'N Voormalige president van die Azerbeidzjan Premier League-sokkerklub Gabala en stigter van die Azerbeidjan-sentrum vir onderwysersontwikkeling, huidige voorsitter van Gilan Holding, stigter van die Europese Azerbeidjanskool, die Europese Azerbeidjanvereniging, asook verskeie uitgewersorganisasies, tydskrifte en boekwinkels.  

Lees verder

Armenië

Armenië en Azerbeidjan uiteindelik in vrede? Is dit waar?

gepubliseer

on

Rusland het verrassend en baie vinnig 'n vredemaker geword in die konflik tussen Armenië en Azerbeidjan oor Nagorno-Karabakh. Die ou wysheid sê dat 'n swak vrede beter is as 'n nederlaag. As gevolg van die moeilike humanitêre situasie in Karabakh, het Rusland dringend ingegryp en die ondertekening van 'n wapenstilstand-ooreenkoms deur die leiers van Armenië en Azerbeidjan op 9 November verseker en die ontplooiing van Russiese vredesmagte in die streek, skryf Moskou korrespondent Alexi Ivanov. 

Betogings het onmiddellik in Armenië begin, en daar is beslag gelê op die parlementsgebou. Skares wat ontevrede was met die uitslag van die oorlog, wat sedert 27 September geduur het en meer as 2 duisend Armeense soldate die tol geëis het, het Artsakh vernietig en 'n ramp gebring, en eis nou die bedanking van premier Pashinyan, wat van verraad beskuldig word.

Byna dertig jaar van konflik het nie Armenië of Azerbeidjan se vrede gebring nie. Hierdie jare het net interetniese vyandigheid aangewakker, wat ongekende afmetings bereik het.

Turkye het 'n aktiewe rol gespeel in hierdie streekskonflik, wat Azerbeidjans as sy naaste familielede beskou, alhoewel die meerderheid van die bevolking van die Shia-Islam daar rekening hou met die Iranse wortels van die Azerbeidjaanse bevolking.

Turkye het onlangs meer aktief geword op internasionale en streeksvlak en het 'n ernstige konfrontasie met Europa, veral Frankryk, betree teen die optrede om Moslem-ekstremisme hok te slaan.

Die Suid-Kaukasus bly egter tradisioneel in Rusland se invloedssone, aangesien dit gebiede is waar Moskou eeue lank oorheers het.

Poetin, te midde van die pandemie en verwarring in Europa, het die situasie met sy bure baie vinnig benut en die oorlog in 'n beskaafde raamwerk verander.

Die wapenstilstand is nie deur alle partye verwelkom nie. Die Armeense moet die gebiede wat in die vroeë 90's gevang is, na Azerbeidjan terugbring, nie almal nie, maar die verliese sal aansienlik wees.

Armeniërs verlaat die gebiede wat in groot getalle onder die beheer van Azerbeidjan moet kom. Hulle haal eiendom uit en verbrand hul huise. Nie een van die Armeense wil onder die regering van die Azerbeidjanse owerhede bly nie, omdat hulle nie in hul eie veiligheid glo nie. Baie jare van vyandigheid het wantroue en haat veroorsaak. Nie die beste voorbeeld is Turkye, waar die term "Armeens" as 'n belediging beskou word, helaas. Alhoewel Turkye al jare lank aan die deur van die EU klop en aanspraak maak op die status van 'n beskaafde Europese moondheid.

President van Azerbeidjan Ilham Aliyev beloof beskerming aan die Armeniërs van Karabakh, en hy beloof ook om talle Armeense kerke en kloosters in hierdie ou gebied te beskerm, insluitend die groot Heilige klooster Dadivank, wat 'n bedevaartsplek is. Tans word dit beskerm deur Russiese vredesmagte.

Russiese vredesmagte is reeds in Karabakh. Daar sal 2 duisend van hulle wees en hulle moet toesien dat die wapenstilstand nagekom word en die staking van vyandelikhede.

Intussen trek groot kolomme vlugtelinge na Armenië, waarvan daar hopelik verwag word om hul historiese vaderland sonder probleme te bereik.

Dit is te vroeg om oor 'n nuwe wending in die Karabakh-konflik te praat. Premier Pashinyan het reeds verklaar dat hy verantwoordelik is vir die nederlaag van Armenië in Artsakh. Maar dit is waarskynlik nie die laaste punt nie. Armenië betoog, protesteer teen Pashinyan, teen die skandelike kapitulasie, hoewel almal verstaan ​​dat die konflik in Karabakh opgelos moet word.

Baie Azerbeidjaners, daar is duisende, droom daarvan om na hul huise in Karabakh en nabygeleë streke terug te keer, wat voorheen deur Armeense magte beheer is. Hierdie opinie kan skaars geïgnoreer word. Daar woon al eeue mense - Armeniërs en Azerbeidjaners - en dit is baie moeilik om die perfekte oplossing vir hierdie tragedie te vind.

Dit is voor die hand liggend dat dit nog baie jare sal duur totdat ou wonde, wrokke en ongeregtighede vergeet word. Maar daar moet vrede in hierdie land kom, en die bloedvergieting moet gestop word.

Lees verder

Armenië

Nagorno-Karabakh - Vraag vir die erkenning van die Republiek van Artsakh

gepubliseer

on

Die historiese konflik tussen Armenië en Azerbeidjan word gereeld deur die wêreld oor die hoof gesien. Die werklikheid is dat daar 3 nie 2 lande in konflik is nie - Armenië, Azerbeidjan en Artsakh (ook bekend as Nagorno-Karabakh). Die dispuut is - moet Artsakh onafhanklik wees of moet Azerbeidjan dit regeer? Die Ottomaanse regime van Azerbeidjan wil die land hê en ignoreer die pleidooi vir demokratiese selfbeskikking - skryf Martin Dailerian en Lilit Baghdasaryan.

Mense van Artsakh wat hierteen teëkom, word elke dag met hul dood tegemoet gegaan terwyl die wêreld doekies om draai. Om hierdie rede is dit belangrik om meer bewus te wees en vra ons om erkenning te gee vir hierdie wêreldwye geopolitieke konflik, sodat verhoogde humanitêre hulp kan ingryp.

Agressie op Artsakh

Die huidige aggressie is beplan en goed vasgestel. Die wêreld is besig met COVID en die VSA is gefokus op 'n groot verkiesing.

Azerbeidjan het sy militêre kapasiteit aansienlik verbeter met hulp van Israel en Turkye toerusting en ammunisie. Azerbeidjan gebruik ISIS-moordenaars om Armeense soldate wat die grens beskerm, te bekamp.

Burgerlike nedersettings word gebombardeer en gedwing om te ontruim voor die inkomende leër. Massiewe inligtingsoorlogvoering wat die wêreldmedia suksesvol deurmekaar en stil hou. Ons doen 'n beroep op u om in die belang van die staking van die oorlog op te tree en 'n vreedsame proses in te stel.

Bel vir aksie

Die oorlog moet gestaak word en die mense van Artsakh (Nagorno-Karabakh) het die reg om hulself te identifiseer. Aserbeidjanse diktatuur moet nie toegelaat word om Artsakh oor te neem sonder burgerlike toestemming nie. Ons eis is om die demokrasie sowel as die historiese erfenis en baie van die eerste Christelike kerke te bewaar. Azerbeidjan het 'n geskiedenis van aggressiewe vernietiging van Armeense erfenisterreine.

Gebrek aan Amerikaanse bemiddeling

Die huidige Amerikaanse president, Donald Trump, het probeer om betrokkenheid by die konflik te vermy wat Turkye in staat stel om sy volle steun aan Azerbeidjan te gee. President Trump is ook bekend daarvoor dat hy persoonlike belange in Turkye (hotelle in Istanbul) het, wat 'n rede kan wees vir sy onwilligheid om die humanitêre krisis op die oomblik te stop. Alhoewel Donald Trump nie veel belang het in die oorlog nie, het sy teenstander vir die komende verkiesing, Joe Biden, sterk menings oor die konflik, aangesien hy van mening is dat dit belangrik is om die kant van Turkye te stop en dat Turkye buite die land moet bly. die konflik, aangesien Turkye aan Armenië en Azerbeidjan grens. Amerikaanse amptenare in die algemeen wou die handel in wapens en die oordrag van huursoldate binne die gevegsone stop, maar daar is geen diplomatieke plan in plek nie. 'N Diplomatieke plan moet ingestel word om vrede en stabiliteit te bewerkstellig. Dit is noodsaaklik dat die Verenigde State hulself moet betrek by aktiwiteite om vrede te skep in die Armeens-Azeriese konflik. Israel verskaf dwarsdeur die konflik wapens en hulp aan Azerbeidjan.

Vlugtelingkrisis

Dit lyk asof die geskiedenis homself herhaal vir Armeniërs. Dit is 'n humanitêre krisis, aangesien baie families van Artsakh hul huise verlaat om aan die bomme en die oprukkende Azerbeidjan-leër te ontsnap.

Nog 'n Armeense volksmoord ontvou voor u oë. Hospitale en sosiale stelsels in Armenië sukkel as gevolg van COVID en die aanslag van gewonde soldate uit die frontlinie. Daar is geen plan vir vlugtelinge nie, en baie gesinne het die vaders aan die frontlyn verloor, wat verdere druk op vlugtelinggesinne en die sosiale stelsel veroorsaak.

Onsigbare mensekrisis in Artsakh

'N Oorlog woed al 'n maand lank tussen die Verdedigingsleër van Artsakh gesteun deur Armenië en die Azerbeidjan-leër gesteun deur Turkye. Artsakh staan ​​ook bekend as Nagorno Karabakh. Azerbeidjan het 'n geskiedenis van menseregteskendings en het swaar propaganda gebruik om 'n beeld van beheer te handhaaf en deur 'n klein volk geviktimiseer te word.

Klusterbomme op burgerlikes

Tydens 'n ter plaatse ondersoek in Nagorno-Karabakh in Oktober 2020, Human Rights Watch gedokumenteer 4 voorvalle waarin Azerbeidjan trosmunisie gebruik het. Die verslag lui dat HRW-navorsers die "oorblyfsels van LAR-160-reeks trosmunisie-vuurpyle" in die hoofstad Stepanakert en die stad Hadrut geïdentifiseer het en die skade wat hulle veroorsaak het, ondersoek het. HRW-navorsers sê dat "Azerbaijan hierdie oppervlak-tot-oppervlak-vuurpyle en vuurwapens in 2008-2009 ontvang het van Israel".

Voorbedagte oorlog

Dit is duidelik dat daar voorbereid is deur ultra-moderne tegnologie uit Turkye en Israel in te bring en Siriese vegters op te stel. Internasionale nuusorganisasies soos Reuters en die BBC het reeds berig dat Siriese militante gestuur is om te help Azerbeidjan het einde September ontstaan. Beide Turkye en Azerbeidjan word deur diktators regeer en hulle word intern weinig teëgestaan. Die vrees is dat as gevolg van die insinking in oliepryse en die begeerte om hul gebiede te verenig, hulle daarop reken dat die wêreld besig is met COVID om hul aggressie op die land te kan uitvoer.

"Danksy gevorderde Turkse hommeltuie wat deur die Azerbeidjan-weermag besit word, het ons slagoffers aan die voorkant gekrimp," het die president van Azerbeidjan, Ilham Aliyev, in 'n televisie-onderhoud met die Turkse nuuskanaal TRT Haber gesê. Hul weermag het 'n aantal Armeense posisies en voertuie vernietig met die lugaanvalle wat deur Bayraktar TB2 Armed UAV's uitgevoer is. Dit is Turkse hommeltuie wat in staat is om afstandbeheerde of outonome vlugbedrywighede te vervaardig wat deur die Turkye-maatskappy Baykar vervaardig word.

Die tyd raak egter min, omdat meer wêreldleiers smeek om die stygende dodetal en lyding van mense raak te sien. Die oprukkende leër stop nie eers om die lyke te versamel nie. Die slagveld is gevul met 'n bedompige stank en soms begrawe Armeense die soldate uit vrees vir 'n uitbreking en wilde varke of ander diere wat hulle vreet. Hiervolgens egter Washington Post artikellyk dit asof die lyke van die huursoldate verwyder word en na Sirië teruggestuur word.

Onthoofdings

Verskeie nuusbronne het berig nog 'n onmenslike voorval deur Azerbeidjan - die onthoofding van 'n soldaat. Op 16th 'N Lid van die Azerbeidjanse weermag het omstreeks 1:XNUMX die broer van 'n Armeense soldaat gebel en gesê dat sy broer by hulle is; hulle het hom onthoof en gaan sy foto op die internet plaas. Daarna, 'n paar uur later, het die broer die verskriklike foto gevind waarop sy onthoofde broer op die sosiale media-bladsy van sy broer verskyn. Hierdie foto's word geargiveer omdat dit te grusaam is. Ongelukkig word mense wat Armeniërs onthoof, medaljes toegeken en dit is 'n algemene praktyk tydens oorlogstyd.

Aserbeidjanse militêre magte het 'n Armeense soldaat onthoof en hierdie foto op sy eie sosiale media geplaas.

Gevangenisuitvoerings

Daar is 'n virale video van twee krygsgevangenes wat gewelddadig deur Azerbeidjanse soldate vermoor is. In die video lyk dit asof die gevangenes hul hande agter hulle vasgebind het en is gedrapeer in die vlae van Armenië en Artsakh wat op 'n muurtjie sit. In die volgende 4 sekondes beveel 'n Azerbeidjaanse soldaat in Azerbeidjans: "Doel op hul koppe!", Dan word honderde skote gehoor wat die krygsgevangenes doodmaak.

Gespanne mediese stelsel

Artsakh en Armeense hospitale word gekniehalter deur die toename van COVID-19 gevalle. Daarbenewens is daar 'n toenemende tekort aan personeel en beddens om gewondes wat van die voorste lyn gehaas word, te versorg. Baie vlugtelinge het die bomaanval deur Azeri-magte in Artsakh vrygespring en het na Armenië gevlug om skuiling te soek. Baie gesinne het die vader aan die oorlog verloor en is ook op die vlug in hierdie uiters gevaarlike tyd.

Turkye het honderde ton internasionale humanitêre hulp aan Armenië wat vanaf die VSA reis, versper. Hulle het dit verbied om deur die lugruim van Turkye te vlieg, wat 'n invloed gehad het op die verkryging van broodnodige mediese voorrade uit die buiteland.

Ons vestig die aandag van die internasionale gemeenskap regoor die wêreld op die erns van die situasie.

Ons doen 'n beroep op die toonaangewende lande ter wêreld om al die invloed wat hulle het, te gebruik om moontlike inmenging van Turkye en Azerbeidjan, wat die situasie in die streek gedestabiliseer het, te voorkom.

Vandag staan ​​ons voor 'n ernstige uitdaging. Die situasie word vererger deur COVID-19. Ons vra u om alle moontlike pogings aan te wend om die oorlog te beëindig en die politieke skikkingsproses in die konfliksone Azerbeidjans-Karabagh te hervat.

Die erns van hierdie oomblik vra vir almal se waaksaamheid in elke land. Vrede hang af van ons individuele en kollektiewe pogings.

Ons versoek u om op te tree om die oorlog te staak ten einde menselewens aan beide Armeense en Azerbeidjanse kante te bewaar. Die bevolking van Armenië het seer, maar ook die mense van Azerbeidjan wat regeer word deur 'n diktator wat onverskillig is met die menselewe aan beide kante en internasionale steun geniet. Israel, die VSA, Duitsland en Rusland: u het dit geskep en u kan dit stop terwyl u nog kan!

Die outeurs is Martin Dailerian, 'n burger van die VSA, en Lilit Baghdasaryan, 'n burger van die Republiek van Armenië.

Die menings wat in die bostaande artikel uitgespreek word, is van die outeurs en weerspieël geen ondersteuning of opinies van die kant van die skrywers nie EU verslaggewer.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings