Verbinding met ons

EU

Die president van Kazakstan neem deel aan die werkvergadering van die Raad vir Buitelandse Beleggers

gepubliseer

on

Onder voorsitterskap van die staatshoof is 'n werkvergadering van die Raad van Buitelandse Beleggers onder die president van die Republiek van Kazakstan gehou in die formaat van 'n videokonferensie. Tydens die geleentheid, verdeel in twee sessies, is maatreëls om die ekonomiese en beleggingsaktiwiteit in Kazakstan in die konteks van die koronavirus-pandemie te herstel, asook kwessies oor die ontwikkeling en verhoging van die beleggingsaantreklikheid van die land se olie- en gassektor, breedvoerig bespreek.

Die staatshoof het die deelnemers aan die vergadering verwelkom en gesê dat die wêreldwye pandemie 'n negatiewe uitwerking op byna alle lewensterreine van lande gehad het, en het opgemerk hoe belangrik dit is om saam te werk in die stryd teen die gevolge daarvan.

Kassym-Jomart Tokayev (uitgebeeld) dank betuig aan die maatskappye in die Raad wat gedurende hierdie moeilike periode vir Kazakstan nie eenkant gestaan ​​het nie, en beduidende hulp verleen het aan hul sakemedewerkers, die sosiale sfeer en die burgers van die land.

Volgens die president het die staat tydens die pandemie 'n aantal ongekende maatreëls getref om ondernemings en die bevolking te ondersteun, wat dit moontlik gemaak het om die negatiewe gevolge van die krisis te verminder en 'n ernstige ekonomiese resessie te vermy.

Hy het ook gewys op die noodsaaklikheid van ernstige transformasies en hervormings wat daarop gemik is om beleggingsaantreklikheid te verhoog, om deursigtigheid en voorspelbaarheid van regeringsbeleid te verseker. Om hierdie doelwitte te bereik, het Kassym-Jomart Tokayev 'n aantal voorstelle en inisiatiewe voorgelê.

As die eerste taak het die staatshoof die skepping van nuwe beleggingsinstrumente uiteengesit. Hiervoor is die meganisme van die Strategiese Beleggingsooreenkoms, volgens sy instruksies, reeds ontwikkel, wat 'n gewaarborgde stabiliteit van die wetlike voorwaardes van die staat vir die hele geldigheidsperiode sal verseker.

Kassym-Jomart Tokayev het ook gefokus op die behoefte om die sakeklimaat in die land te verbeter. Die regering sal 'n nuwe reguleringstelsel voorberei. Alle beheer- en toesig-, permit- en ander reguleringsinstrumente sal onderworpe wees aan 'n grootskaalse oudit.

Die president het ook gefokus op die kwessie van ekologie en die buitelandse deelnemers aan die vergadering ingelig oor die ontwikkeling van 'n nuwe omgewingskode, voorberei op grond van die innoverende benadering van die OESO-lidlande.

"Ondernemings wat hierdie tegnologieë geïmplementeer het, word vrygestel van emissiegeld. Laat my beklemtoon dat so 'n meganisme, wanneer die staat omgewingskoste met ondernemings deel, nie in elke land bestaan ​​nie. In werklikheid is dit 'n grootskaalse publiek-private vennootskapsprojek. Ons het doelbewus hierdie benadering gekies. Ons verwag dat die ondernemings sy deel van die ooreenkomste volledig sal nakom, ”het Kassym-Jomart Tokayev gesê.

Die staatshoof het ook die moontlikhede van die IT-sektor benadruk, wat in die lig van die negatiewe gevolge van die pandemie 'n kragtige aansporing vir die versnelde ontwikkeling van die digitale ekonomie bied. Volgens hom verg die ontwikkeling van die binnelandse IT-industrie, waar Kazakstan beplan om binne vyf jaar minstens 500 miljard vaste eiendom te lok, ernstige steun van wêreldwye tegnologiemaatskappye.

"Vandag is ongeveer 6% van die wêreld se digitale mynbou in Kazakstan gekonsentreer. Daarbenewens bied die ontwikkeling van die IT-mark, ingenieurswese en ander hoëtegnologiese dienste ernstige geleenthede vir uitvoer. Ons beplan om beleggings van groot wêreldspelers op die gebied van wolkrekenaars en platforms te lok. Voorbereidingswerk is begin met die oprigting van vier mega-verwerkingsentrums - in Nur-Sultan, Almaty, Shymkent en Atyrau. Hulle het 'n enorme rekenaarkrag wat op 'n groot internasionale snelweg geleë sal wees, 'het die staatshoof opgemerk.

Kassym-Jomart Tokayev het beklemtoon hoe belangrik dit is om die plaaslike farmaseutiese industrie te ontwikkel. Die president het gesê dat Kazakstan teen 2025 die aandeel van sy eie farmaseutiese produksie in die land tot 50% sal verhoog. Die produksie van mediese toerusting en verbruiksgoedere sal ook aktief ontwikkel word. Hierdie gebiede is oop vir belegging, en sulke projekte sal, soos in die toespraak opgemerk is, volle steun van die staat ontvang.

Binne die raamwerk van die geleentheid is kwessies rakende ontwikkeling en verbetering van die beleggingsklimaat in die olie- en gassektor afsonderlik bespreek.

Die president het die deelnemers toegespreek en opgemerk dat hierdie bedryf 'n dryfveer geword het om buitelandse beleggings na Kazakstan te lok. Die ontwikkeling van hierdie gebied het bygedra tot die opkoms van nuwe sektore van die ekonomie, soos olieraffinering, petrochemikalieë, olievelddienste, pypleiding en seevervoer.

Kassym-Jomart Tokayev glo dat in die lig van die dalende vraag na olie en 'n afname in die beleggingsaantreklikheid van hierdie bedryf, 'n moeilike aanpassing aan nuwe realiteite voorlê, en dat 'n belangrike deel van hierdie aanpassing met die staatsbeleid gepaard gaan.

In hierdie konteks het die staatshoof 'n beroep gedoen op gesamentlike pogings om 'n aantal belangrike take aan te spreek.

Kassym-Jomart Tokayev het gewys op die belangrikheid van die tydige voltooiing van groot olie- en gasprojekte by die Tengiz-, Karachaganak- en Kashagan-velde. In die besonder het die president opdrag gegee om die oorgang na die volskaalse ontwikkeling van Kashagan betyds te implementeer en die implementering van die projek om 'n gasverwerkingsaanleg op hierdie gebied te bou, te bespoedig.

Die president vestig ook die aandag op die verhoging van die aantreklikheid van beleggings deur geologiese verkenning. Hy het die regering opdrag gegee om saam met olie- en gasmaatskappye die sektorale reguleringsraamwerk te verbeter, met inagneming van die huidige werklikheid en visie vir die toekomstige ontwikkeling van die bedryf.

Met die fokus op die vooruitsigte van die olie- en gaschemiese industrie, het die president die mening uitgespreek dat sukses met die bevordering van hierdie gebied die spesialisering van Kazakstan aansienlik kan verander.

"Die ministerie van energie moet nadink oor die moontlikheid om spesiale voorwaardes te bied vir die produksie en uitvoer van olie en gas aan ondernemings wat bereid is om in raffineringprojekte te belê, ”het Kassym-Jomart Tokayev gesê.

Daarbenewens het die staatshoof kennis geneem van die belangrikheid van die beskerming van die omgewing en die ontwikkeling van 'n koolstofarme ekonomie. Hy het onthou dat 'n nuwe omgewingskode in 2021 in werking sal tree in ooreenstemming met gevorderde internasionale standaarde. Die president het belanghebbendes versoek om by te dra tot die ontwikkeling van hierdie uitgebreide beleidsdokument.

Die president het sy deelname aan die geleentheid opgesom en verseker dat al die voorstelle en versoeke wat tydens die vergadering gemaak is, noukeurig deur die regering uitgewerk sal word en onder sy persoonlike beheer geneem sal word.

"Die regering sal die probleme wat deur die deelnemers aan die belangrike vergadering van vandag uitgespreek is, aanpak. Ek glo dat ons 'n deurbraak in die besluitnemingsproses benodig. As president van die land sal ek die besluitnemingsproses en die ontwikkeling van interaksie met ons belangrikste vennote en vriende noukeurig volg, ”het Kassym-Jomart Tokayev afgesluit.

Tydens die eerste sessie van die werksvergadering het die volgende deelnemers verklarings afgelê: die president van die Europese Bank vir Heropbou en Ontwikkeling, Ernst & Young, die Asiatiese Ontwikkelingsbank, Baker McKenzie International, Citigroup, GE, JP Morgan Chase International, Marubeni Corporation, Sberbank van Rusland, die Wêreldbank, Shell Kazakstan, Royal Dutch Shell plc, Eni SpA, Lukoil, Chevron, ExxonMobil, TOTAL, CNPC.

ekonomie

EU berei voor vir die impasse van die begroting en 'n vindingryke oplossing vir die volgende generasie EU 

gepubliseer

on

'N Senior amptenaar van die Europese Kommissie het die maatreëls uiteengesit wat die EU sal moet neem indien die EU volgende week nie 'n ooreenkoms kan bereik oor die meerjarige begroting vir 2021 - 2027 (MFK) en herstel nie. 

Die ooreenkoms oor die begroting en die New Generation EU-pakket is ooreengekom ná 'n paar dae se onderhandelinge in die somer. Pole en Hongarye dreig egter om die ooreenkoms te veto weens die ooreenkoms wat die Duitse presidentskap met die Europese parlement oor voorwaardes van die reg betref.  

Die tyd raak min en om die begroting op 1 Januarie in werking te stel, moet daar teen Maandag (7 Desember) 'n ooreenkoms tussen die Parlement en die Raad bestaan ​​oor die begroting vir die eerste jaar van die sewejaarbegroting. vereis ook dat die regeringshoofde volgende week op die Europese Raad (10-11 Desember) instem met die volledige begrotingspakket. In hierdie scenario sal dit dan in 'n verdere versoening (11 Desember) met rubberstempel geplaas word en voor die Europese Parlement (14-17 Desember) se ondertekening geplaas word.

Die begroting, maar nie soos ons dit ken nie

As die regeringshoofde volgende week nie tot 'n ooreenkoms kan kom nie, sal dit outomaties die 'voorlopige twaalfdes' (artikel 315 VWEU) benader, wat laas in 1988 gebruik is. Dit is 'n meganisme wat 'n mate van kontinuïteit waarborg en gebaseer sal wees die huidige MFF. Aangesien die regsbasis vir sommige programme aan die einde van die jaar verstryk, sal daardie programme geen verdere betalingsverpligtinge ontvang nie. Dit sluit belangrike finansieringsprogramme in, soos die kohesiebeleid, die Europese navorsingsprogram (Horizon Europe) en vele meer. Dit sluit nie pilaar 1 van die gemeenskaplike landboubeleid, humanitêre hulp en die EU se gemeenskaplike buitelandse en veiligheidsbeleid (GBVB) in nie. Kortings sal ook verdwyn omdat daar nie 'n vervangingsbesluit oor eie hulpbronne in hierdie scenario sal wees nie. 

Die nuwe jaarlikse begroting moet ook in ag neem dat die totale fondse van die EU laer sal wees as gevolg van die versuim om 'n ooreenkoms te bereik oor eie bronne en 'n laer BNI wat veroorsaak word deur die pandemie en Brexit. Dit kan soveel as 25 tot 30 miljard euro beloop.

Volgende generasie EU

Daar kan op verskillende maniere ooreengekom word oor die volgende generasie EU, wat afsonderlik is van en bykomend tot die meerjarige begroting. Die senior amptenaar het die gebruik van 'n interregeringskonferensie en afsonderlike verdrag uitgesluit, aangesien dit te veel tyd sou neem en die skuldlas op individuele state sou plaas, eerder as om die EU in staat te stel om die skuld in sy naam te hou. Die Kommissie dink egter wel dat 'n 'gemeenskapsgebaseerde oplossing' wat volgens die huidige verdrae toegelaat kan word, moontlik sou wees. Dit kan verbeterde samewerking tussen 'n koalisie van gewilliges moontlik maak, en 'n duidelike verband met die EU-verdrae benodig, byvoorbeeld, dit kan toegelaat word deur die moontlikheid in die verdrag om finansiële hulp te kanaliseer na lidlande wat ernstige probleme ondervind, veroorsaak deur gebeurtenisse (artikel 122), maar die senior amptenaar het ontwyk na ander opsies.

Die moontlikheid om sommige van die skade wat Pole, Hongarye en moontlik die veto van Slowenië aangerig het, te omseil, kan help om die gedagtes te vestig namate 'n belangrike week naderkom.

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe EU-reëls: Digitalisering om toegang tot regspleging te verbeter

gepubliseer

on

Grensoverschrijdende videokonferensies en veiliger en makliker uitruil van dokumente: leer hoe nuwe EU-reëls vir die digitalisering van geregtigheid mense en ondernemings sal bevoordeel. Op 23 November het die parlement twee voorstelle aangeneem wat daarop gemik is modernisering van regstelsels in die EU, wat sal help om vertragings te verminder, regsekerheid te verhoog en toegang tot die regter goedkoper en makliker te maak.

Nuwe regulasies sal verskeie digitale oplossings vir die versameling van bewyse en die verskaffing van dokumente implementeer met die doel om samewerking tussen nasionale howe in verskillende EU-lande doeltreffender te maak.

Die onderskrywing van kommunikasietegnologieë op afstand sal koste verlaag en bewyse vinniger neem. Om byvoorbeeld iemand in 'n grensoverschrijdende proses te hoor, kan videokonferensies gebruik word in plaas daarvan om fisiese teenwoordigheid te benodig.

'N Gedesentraliseerde IT-stelsel wat nasionale stelsels bymekaarbring, sal ingestel word sodat dokumente vinniger en veiliger elektronies uitgeruil kan word. Die nuwe reëls bevat bykomende bepalings om data en privaatheid te beskerm wanneer dokumente versend word en bewyse geneem word.

Die regulasies help om prosedures te vereenvoudig en regsekerheid aan mense en ondernemings te bied, wat hulle sal aanmoedig om by internasionale transaksies betrokke te raak, wat nie net die demokrasie versterk nie, maar ook die interne mark van die EU.

Die twee voorstelle werk bestaande EU-regulasies oor die verskaffing van dokumente en bewyse in om sodoende te verseker dat dit moderne digitale oplossings is.

Hulle is deel van die EU se pogings om regstelsels te digitaliseer. Terwyl digitale oplossings in sommige lande reeds doeltreffend geblyk het, vind grensregtelike geregtelike prosedures steeds meestal op papier plaas. Die EU beoog om die samewerking op EU-vlak te verbeter om mense en besighede te help en die vermoë van wetstoepassing te behou mense effektief te beskerm.

Die COVID-19 krisis het baie probleme vir die regstelsel geskep: daar was vertragings met persoonlike verhore en van die oorhandiging van geregtelike dokumente; onvermoë om persoonlike regshulp te bekom; en die verstryking van sperdatums as gevolg van vertragings. Terselfdertyd maak die toenemende aantal insolvensiesake en afdankings weens die pandemie die howe se werk nog meer kritiek.

Die voorstelle tree in werking 20 dae na die publikasie daarvan in die EU-amptelike tydskrif.

Lees verder

corona

Coronavirus: Kommissie bied strategie 'Bly veilig teen COVID-19 gedurende die winter' aan

gepubliseer

on

Vandag (2 Desember) het die Kommissie 'n strategie aanvaar vir die volhoubare bestuur van die pandemie gedurende die komende wintermaande, 'n tydperk wat die risiko van verhoogde oordrag van die virus kan meebring as gevolg van spesifieke omstandighede soos binnenshuise byeenkomste. Die strategie beveel aan om waaksaam te wees en versigtig te wees gedurende die winterperiode en tot in 2021 wanneer veilige en effektiewe entstowwe sal begin.

Die Kommissie sal dan verdere riglyne gee oor 'n geleidelike en gekoördineerde opheffing van die beheermaatreëls. 'N Gekoördineerde EU-benadering is die sleutel om mense duidelikheid te gee en die herlewing van die virus wat aan die einde van die jaarvakansie gekoppel is, te vermy. Elke verslapping van maatreëls moet rekening hou met die evolusie van die epidemiologiese situasie en voldoende vermoë om pasiënte te toets, kontak op te spoor en te behandel.

Margaritis Schinas, vise-president, het die bevordering van die Europese lewenswyse gesê: 'In hierdie uiters moeilike tye is leiding aan lidlande om 'n gemeenskaplike benadering tot die winterseisoen te bevorder en in die besonder oor die einde van die jaarperiode te bestuur, van uiterste belang . Ons moet toekomstige infeksie-uitbrake in die EU beperk. Dit is slegs deur so 'n volgehoue ​​bestuur van die pandemie dat ons nuwe toesperrings en ernstige beperkings sal vermy en saam sal oorkom. '

Die gesondheids- en voedselveiligheidskommissaris, Stella Kyriakides, het gesê: “Elke 17 sekondes verloor iemand sy lewe weens COVID-19 in Europa. Die situasie is dalk besig om te stabiliseer, maar dit bly delikaat. Soos alles in hierdie jaar, sal feeste aan die einde van die jaar anders wees. Ons kan die pogings wat ons almal in die afgelope weke en maande gedoen het, nie in gevaar stel nie. Vanjaar moet lewens gered word voordat dit gevier word. Maar met entstowwe op hande, is daar ook hoop. Alle lidlande moet nou gereed wees om so vinnig as moontlik 'n inentingsveldtog te begin en inenting te begin sodra 'n veilige en effektiewe entstof beskikbaar is. ”

Aanbevole beheermaatreëls

Die beskerming van COVID-19 gedurende die winterstrategie beveel aan dat u die pandemie onder beheer hou totdat entstowwe algemeen beskikbaar is.

Dit fokus op:

Fisieke distansieer en beperk sosiale kontak, belangrik vir die wintermaande, insluitend die vakansietydperk. Maatreëls moet geteiken word en gebaseer wees op die plaaslike epidemiologiese situasie om hul maatskaplike en ekonomiese impak te beperk en hul aanvaarding deur mense te verhoog.

Toets en kontakopsporing, noodsaaklik vir die opsporing van trosse en die verbreking van die oordrag. Die meeste lidlande het nou nasionale opsporingsprogramme vir kontak. Die European Federated Gateway Server (EFGS) maak opsporing oor grense moontlik.

Veilige reis, met 'n moontlike toename in reis gedurende die einde van die jaarvakansie wat 'n gekoördineerde benadering vereis. Vervoerinfrastruktuur moet voorberei word en die kwarantynvereistes, wat kan plaasvind as die epidemiologiese situasie in die streek van oorsprong erger is as die bestemming, word duidelik meegedeel.

Gesondheidsorgkapasiteit en personeel: planne vir besigheidskontinuïteit vir gesondheidsorginstellings moet ingestel word om te verseker dat COVID-19-uitbrake bestuur kan word en toegang tot ander behandelings behoue ​​kan bly. Gesamentlike verkryging kan tekorte aan mediese toerusting aanspreek. Pandemiese moegheid en geestesgesondheid is 'n natuurlike reaksie op die huidige situasie. Lidlande moet die riglyne van die Europese Streek van die Wêreldgesondheidsorganisasie volg oor die opknapping van openbare steun om pandemiese moegheid aan te spreek. Psigososiale ondersteuning moet ook verskerp word.

Nasionale inentingstrategieë.

Die Kommissie staan ​​gereed om lidlande waar nodig te ondersteun in die ontplooiing van entstowwe volgens hul ontplooiings- en inentingsplanne. 'N Algemene EU-benadering tot inentingsertifikate sal waarskynlik die reaksie op openbare gesondheid in die lidstaten en die vertroue van burgers in die inentingspoging versterk.

agtergrond

Die strategie van vandag bou voort op vorige aanbevelings soos die Europese padkaart van April oor die noukeurige uitfasering van beheermaatreëls, die mededeling van Julie oor paraatheid op kort termyn en die Oktober-mededeling oor addisionele COVID-19-reaksiemaatreëls. Die eerste golf van die pandemie in Europa is suksesvol deur streng maatreëls beperk, maar die verslapping daarvan gedurende die somer het gelei tot 'n herlewing in die herfs.

Solank 'n veilige en effektiewe entstof nie beskikbaar is nie en 'n groot deel van die bevolking nie ingeënt is nie, moet die EU-lid Sstates voortgaan met die poging om die pandemie te versag deur 'n gekoördineerde benadering te volg soos deur die Europese Raad gevra.

Verdere aanbevelings sal vroeg in 2021 aangebied word om 'n omvattende COVID-19-kontroleraamwerk te ontwerp gebaseer op die kennis en ervaring tot dusver en die nuutste beskikbare wetenskaplike riglyne.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings