Verbinding met ons

Aviation / aanbied

Boeing-WTO-saak: Die EU stel teenmaatreëls in teen Amerikaanse uitvoer

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie se regulasie wat die tariewe vir Amerikaanse uitvoer na die EU ter waarde van $ 4 miljard verhoog, is in die amptelike Journal van die EU. Die teenmaatreëls is deur die EU-lidlande ooreengekom, aangesien die VSA nog nie die basis vir 'n onderhandelde skikking gelewer het nie, wat die onmiddellike opheffing van die Amerikaanse tariewe op EU-uitvoer in die Airbus-WTO-saak sou insluit. Die Wêreldhandelsorganisasie (WTO) het die EU op 26 Oktober formeel gemagtig om sulke teenmaatreëls te tref teen onwettige Amerikaanse subsidies aan die vliegtuigmaker Boeing.

Die maatreëls tree vanaf vandag in werking. Die Europese Kommissie is gereed om met die VSA saam te werk om hierdie geskil te besleg en ook om langtermyn-dissiplines rakende vliegtuigsubsidies in te stem. 'N Ekonomie wat vir mense werk Uitvoerende vise-president en kommissaris vir handel, Valdis Dombrovskis, het gesê:' Ons het die hele tyd duidelik gemaak dat ons hierdie langtermynkwessie wil besleg. Weens die gebrek aan vordering met die VSA het ons ongelukkig geen ander keuse gehad as om hierdie teenmaatreëls op te stel nie. Gevolglik oefen die EU sy wettige regte uit ingevolge die onlangse besluit van die WTO. Ons doen 'n beroep op die VSA om in te stem dat albei kante bestaande teenmaatreëls met onmiddellike effek laat vaar, sodat ons dit vinnig agter ons kan plaas. Die verwydering van hierdie tariewe is 'n wen-wen vir beide partye, veral omdat die pandemie ons ekonomieë verwoes. Ons het nou die geleentheid om ons transatlantiese samewerking weer op te hef en saam te werk aan ons gedeelde doelwitte. ”

U sal meer inligting kry hier afgelaai word

Aviation Strategie vir Europa

Boeing-subsidiesaak: die Wêreldhandelsorganisasie bevestig die reg van die EU om vergelding te neem teen $ 4 miljard Amerikaanse invoer

gepubliseer

on

Die Wêreldhandelsorganisasie (WHO) het die EU toegelaat om tariewe tot $ 4 miljard se invoer vanaf die VSA te verhoog as 'n teenmaatreël vir onwettige insinkings aan die Amerikaanse vliegtuigvervaardiger, Boeing. Die besluit bou voort op die WTO se vroeëre bevindinge wat erkenning gee aan die Amerikaanse subsidies aan Boeing as onwettig onder die WTO-wetgewing.

'N Ekonomie wat werk vir mense Uitvoerende vise-president en kommissaris vir handel, Valdis Dombrovskis (uitgebeeld) het gesê: “Hierdie langverwagte besluit stel die Europese Unie in staat om tariewe te hef op Amerikaanse produkte wat Europa binnekom. Ek sal dit verkies om dit nie te doen nie - addisionele pligte is nie in die ekonomiese belang van enige kant nie, veral omdat ons daarna streef om van die COVID-19-resessie te herstel. Ek het met my Amerikaanse eweknie, ambassadeur Lighthizer, in gesprek getree, en ek hoop dat die VSA die tariewe wat verlede jaar op die EU-uitvoer opgelê is, sal laat vaar. Dit sal 'n positiewe momentum oplewer, sowel ekonomies as polities, en sal ons help om 'n gemeenskaplike grondslag op ander sleutelgebiede te vind. Die EU sal voortgaan om hierdie uitkoms kragtig na te streef. As dit nie gebeur nie, sal ons gedwing word om ons regte uit te oefen en soortgelyke tariewe in te stel. Terwyl ons ten volle voorbereid is op hierdie moontlikheid, sal ons dit onwillig doen. ”

In Oktober verlede jaar, na 'n soortgelyke WTO-besluit in 'n parallelle saak oor Airbus-subsidies, het die VSA vergeldingspligte opgelê wat die uitvoer van die EU ter waarde van $ 7.5 miljard raak. Hierdie pligte bestaan ​​vandag nog, ondanks die beslissende stappe wat Frankryk en Spanje in Julie vanjaar geneem het om Duitsland en die Verenigde Koninkryk te volg om te verseker dat hulle volledig voldoen aan 'n vroeëre WTO-besluit oor subsidies aan Airbus.

Onder die huidige ekonomiese omstandighede is dit in die wedersydse belang van die EU en die VSA om skadelike tariewe te staak wat ons industriële en landbousektor onnodig belas.

Die EU het spesifieke voorstelle gemaak om 'n onderhandelde uitkoms te bereik vir die langdurige twis-Atlantiese burgerlike vliegtuiggeskille, die langste in die geskiedenis van die WHO. Dit bly oop om met die VSA saam te werk om 'n regverdige en gebalanseerde skikking te bewerkstellig, asook oor toekomstige dissiplines vir subsidies in die burgerlike vliegtuigsektor.

Terwyl hulle met die VSA in gesprek tree, neem die Europese Kommissie ook gepaste stappe en betrek die EU-lidlande sodat hy sy vergeldingsregte kan gebruik as daar geen vooruitsig is om die geskil tot 'n voordelige oplossing te bring nie. Hierdie gebeurlikheidsbeplanning sluit die finalisering van die lys produkte in wat onder EU-tariewe onderhewig sal wees.

agtergrond

In Maart 2019 het die appèlliggaam, die hoogste WTO-instansie, bevestig dat die VSA nie die nodige stappe gedoen het om aan die WTO-reëls oor subsidies te voldoen nie, ondanks die vorige uitsprake. In plaas daarvan het hy sy onwettige ondersteuning van sy vliegtuigvervaardiger Boeing voortgesit tot nadeel van Airbus, die Europese lugvaartbedryf en sy talle werkers. Die appèlliggaam lui in sy uitspraak:

  • Bevestig dat die belastingprogram van die staat Washington steeds 'n sentrale deel van die S. onwettige subsidiëring van Boeing is;
  • het bevind dat 'n aantal lopende instrumente, insluitend sekere NASA- en Amerikaanse departement van verdedigingskontrakte, subsidies uitmaak wat Airbus ekonomiese skade kan berokken, en;
  • het bevestig dat Boeing steeds voordeel trek uit 'n onwettige Amerikaanse belastingtoegewing wat uitvoer ondersteun (die Foreign Sales Corporation en die uitsluiting van buitelandse territoriale inkomste).

Die besluit wat die reg van die EU om vergelding te bevestig, spruit direk uit die vorige besluit.

In 'n parallelle saak op Airbus het die WTO die Verenigde State in Oktober 2019 toegelaat om teenmaatreëls teen Europese uitvoer ter waarde van tot $ 7.5 miljard te neem. Hierdie toekenning was gebaseer op 'n beslissing van die appèlliggaam van 2018 waarin bevind is dat die EU en sy lidlande nie die vorige uitsprake van die WHO ten opsigte van die terugbetaalbare lanseringsbelegging vir die A350- en A380-programme volledig nagekom het nie. Die VSA het hierdie addisionele tariewe op 18 Oktober 2019 ingestel. Die betrokke EU-lidlande het intussen alle nodige stappe gedoen om die volledige nakoming daarvan te verseker.

Meer inligting

WTO-appèlliggaam uitspraak lewer oor Amerikaanse subsidies aan Boeing

Openbare konsultasie oor die voorlopige lys van produkte in die Boeing-saak

Voorlopige lys van produkte

Die geskiedenis van die Boeing-saak

Geskiedenis van die Airbus-saak

 

Lees verder

Aviation Strategie vir Europa

Enkel Europese lugruim: vir 'n meer volhoubare en veerkragtige lugverkeersbestuur

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie is stel 'n opgradering van die Single European Sky-reguleringsraamwerk wat op die hakke van die Europese Green Deal kom. Die doel is om die bestuur van die Europese lugruim te moderniseer en meer volhoubare en doeltreffende vliegpaaie daar te stel. Dit kan tot 10% van die lugvervoervrystellings verminder.

Die voorstel kom omdat die skerp daling in die lugverkeer wat veroorsaak word deur die koronavirus-pandemie, 'n groter veerkragtigheid van ons lugverkeersbestuur vereis deur dit makliker te maak om die verkeersvermoë aan te pas by die vraag.

Adina Vălean, kommissaris vir vervoer, het verklaar: “Vliegtuie sig soms tussen verskillende blokke lugruim, wat groter vertragings en brandstof verbruik. 'N Doeltreffende lugverkeersbestuurstelsel beteken meer direkte roetes en minder verbruik van energie, wat lei tot minder emissies en laer koste vir ons lugdienste. Die voorstel van vandag om die Single European Sky te hersien, sal nie net help om lugvrystellings met tot 10% te verminder as gevolg van 'n beter bestuur van vliegroetes nie, maar ook om digitale innovasie te stimuleer deur die mark vir datadienste in die sektor oop te stel. Met die nuwe voorgestelde reëls help ons ons lugvaart sektor om voort te gaan met die dubbele groen en digitale oorgange. ”

As u nie die lugverkeersbeheervermoë aanpas nie, kan dit ekstra koste, vertragings en CO2-uitstoot tot gevolg hê. In 2019 het vertragings alleen die EU € 6 miljard gekos, en dit het gelei tot 11.6 miljoen ton (Mt) oortollige CO2. Intussen behels die verpligting van vlieëniers om in 'n oorvol lugruim te vlieg eerder as om 'n direkte vliegroete te neem, onnodige CO2-uitstoot, en dieselfde is die geval wanneer lugdienste langer roetes volg om laadsones met hoër tariewe te vermy.

Die Europese Green Deal, maar ook nuwe tegnologiese ontwikkelings, soos wyer gebruik van hommeltuie, het die digitalisering en koolstofdrywing van vervoer die kern van die EU-lugvaartbeleid gestel. Die beperking van emissies bly egter steeds 'n groot uitdaging vir lugvaart. Die Single European Sky baan dus die weg vir 'n Europese lugruim wat optimaal gebruik word en moderne tegnologieë omvat. Dit verseker samewerkende netwerkbestuur wat lugruimgebruikers in staat stel om omgewingsoptimale roetes te vlieg. En dit sal digitale dienste toelaat wat nie noodwendig die plaaslike infrastruktuur benodig nie.

Om veilige en koste-effektiewe lugverkeersbestuursdienste te verseker, stel die Kommissie aksies voor soos:

  • Versterking van die Europese netwerk en die bestuur daarvan om opeenhoping en suboptimale vlugroetes te vermy;
  • die bevordering van 'n Europese mark vir datadienste wat benodig word vir 'n beter bestuur van lugverkeer;
  • vaartbelyning van die ekonomiese regulering van lugverkeersdienste wat namens lidlande gelewer word om groter volhoubaarheid en veerkragtigheid te stimuleer, en;
  • beter koördinasie vir die definisie, ontwikkeling en implementering van innoverende oplossings te bevorder.

Volgende stappe

Die huidige voorstel sal aan die Raad en die Parlement voorgelê word vir beraadslagings, wat die Kommissie hoop dat dit sonder versuim afgehandel sal word.

Vervolgens, na die finale goedkeuring van die voorstel, moet uitvoerings- en gedelegeerde handelinge met kundiges voorberei word om meer gedetailleerde en tegniese aangeleenthede aan te spreek.

agtergrond

Die Single European Sky-inisiatief is in 2004 van stapel gestuur om die fragmentering van die lugruim oor Europa te verminder en om die prestasie van lugverkeersbestuur ten opsigte van veiligheid, kapasiteit, koste-effektiwiteit en die omgewing te verbeter.

Die Kommissie het in 2 'n voorstel vir die hersiening van die Single European Sky (SES 2013+) voorgelê, maar die onderhandelinge is sedert 2015 in die Raad tot stilstand gebring. In 2019 het 'n wyse persoon se groep, bestaande uit 15 kundiges op die gebied, is ingestel om die huidige situasie en toekomstige behoeftes vir lugverkeersbestuur in die EU te beoordeel, wat verskeie aanbevelings tot gevolg gehad het. Daarna het die Kommissie sy teks van 2013 gewysig, nuwe maatreëls ingestel en 'n afsonderlike voorstel opgestel om die EASA-basiese verordening te wysig. Die nuwe voorstelle word vergesel deur 'n werkdokument van die personeel, hier aangebied.

Meer inligting

Vrae en Antwoorde Enkel Europese lugruim: vir 'n doeltreffende en volhoubare bestuur van lugverkeer

 

Lees verder

Aviation / aanbied

#Aviation - Verklaring deur kommissaris Vălean oor die Kommissie se voorneme om die vrystelling van die slot uit te brei 

gepubliseer

on

Vervoerkommissaris Adina Vălean het 'n verklaring uitgereik na aanvaarding van die Kommissie verslag oor die potensiële uitbreiding van die Wysiging van slotregulasie

Kommissaris Vălean het gesê: “Die verslag toon dat lugverkeersvlakke laag bly, en belangriker, dit sal waarskynlik nie in die nabye toekoms herstel nie. In hierdie konteks maak die gebrek aan sekerheid oor die slots dit moeilik vir lugdienste om hul skedules te beplan, wat die beplanning vir lughawens en passasiers bemoeilik. Om die behoefte aan sekerheid aan te spreek en om op verkeersdata te reageer, is ek van plan om die vrystelling van die slot vir die winterseisoen 2020/2021 tot 27 Maart 2021 uit te brei. ”

Die volledige verklaring is beskikbaar aanlyn.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings