Verbinding met ons

EU

'N Probleem in die kern van die Amerikaanse demokrasie

gepubliseer

on

Byna 150 miljoen mense het tydens die Amerikaanse verkiesing in verlede week gestem - 'n merkwaardige en historiese opkoms. Die volk het Senators, lede van die Kongres, lede van die staat se wetgewers en 'n verskeidenheid ander amptenare verkies. Hulle het nie die volgende Amerikaanse president of vise-president verkies nie. Albei word op 14 Desember verkies wanneer 538 grotendeels onbekende persone in die Amerikaanse verkiesingskollege vergader, 'n reëling wat die Amerikaanse grondwet in 1787 gedroom het, skryf Dick Roche.

Die legitimiteit van die kieskollege word al dekades bevraagteken. Daar was talle om dit te hervorm. Tans beywer vyftien Amerikaanse state die afskaffing daarvan.

Toe die Grondwetlike Konvensie in 1787 vergader, was daar geen voorbeeld van hoe die leierskap van die nuwe republiek besluit moes word nie.

Die kongreslede was 'n patrisiese groep met gemengde gevoelens oor demokrasie. The Father of Constitution ”, James Madison, het verwys na“ die ongerief van demokrasie ”. Edmund Randolph van Virginia het gepraat oor die noodsaaklikheid van 'voldoende kontrolering teen demokrasie'. 'N Ander verteenwoordiger het gepraat van "die euwels wat ons ervaar, vloei voort uit die oormaat van demokrasie".

Die lede van die byeenkoms was besorg daaroor dat burgers geen kennis van nasionale figure gehad het nie en dat die volk aan hul eie lot oorgelaat het om 'n demagog te kies. Hulle wou nie hê dat die Kongres die president verkies nie en was bekommerd oor die balans tussen die groot en klein state. 'N Komitee is aangestel om die probleem te besleg. Dit het die idee opgelewer van 'n kieskollege, 'n elite-liggaam wat sou besluit wie die geskikste leier sou wees. Behalwe vir die bepaling van die aantal kiesers wat deur elke staat aangestel moet word, en die besonderhede oor wanneer en waar die kollege aan die Amerikaanse Grondwet moet voldoen, is daar geen stilte oor hoe die kiesers gekies moet word of hul beraadslagings moet voer nie.

Die huidige kieskollege bestaan ​​uit 538 kiesers. State kry kollegestemme op grond van hul verteenwoordiging in die Kongres. Wanneer die verkiesingsuitslae gesertifiseer word, ken die state, met twee uitsonderings, hul stemme in die Kollege aan die politieke partye toe op 'n wenner-neem-alles-basis. Na die oorwinning van Joe Biden in Kalifornië, sal die 55 stemme in die staat aan die Demokrate toekom. Florida se 29 stemme sal aan die Republikeine te danke wees aan Trump se oorwinning daar. Twee state, Maine en Nebraska, ken twee stemme toe aan die kandidaat wat die gewilde stem in die staat wen en een aan die wenner van elke kiesdistrik.

Die politieke partye besluit wie na die Kollege gaan. Kiesers belowe om vir hul party se kandidate te stem. Kiesers kan egter 'ongelowige kiesers' word en 'n 'afwykende' stem uitbring vir enige persoon wat hulle wil. Bizar is daar geen grondwetlike of federale bepalings wat handel oor ongelowige kiesers nie. Vyf state lê 'n boete op aan ongelowige kiesers. Veertien state het wetlike bepalings wat die kansellasie van 'n afwykende stem en vervanging van 'n ongelowige kieser moontlik maak. Vreemd genoeg kan die wetgewing in negentien state en Washington DC toelaat dat die afwykende stemme as gegooi kan word. Die oorblywende state het geen wetgewing om met ongelowige kiesers om te gaan nie.

Toe die burgerregtebeweging in die 1960's lig werp op die gebrekkige politieke strukture van Amerika, het senator Birch Bayh, 'n Indiana-demokraat, 'n veldtog begin om die kollege af te skaf. Hy het aangevoer dat Amerikaners nie "met trots ons bors kon slaan en onsself as die grootste demokrasie ter wêreld kon verklaar nie en tog 'n presidentsverkiesingstelsel kon verdra waarin die mense in die land nie vir die president stem nie".

Bayh se voorstel het oorweldigende steun in die Amerikaanse Huis van Verteenwoordigers ontvang, is deur president Nixon onderskryf en het die steun van baie state gehad, maar soos alle vorige hervormingspogings, het dit misluk. Die voorstelle is deur 'n segregasie filibuster in die Amerikaanse Senaat doodgemaak.

Die Amerikaanse presidentsverkiesing in 2000 en 2016 het die kollig op die verkiesingskollege teruggetrek.

In 2000 het 'n omstrede telling van stemme in Florida na die Amerikaanse hooggeregshof gegaan. Die telling, wat die sertifisering van die verkiesing gewaag het, is deur die hof gestaak. George W Bush word geag Al Gore te verslaan. Bush het Florida met 537 stemme verower uit byna 6 miljoen stemme. As gevolg hiervan het hy 25 stemme in Florida ontvang: die 2.9 miljoen stemme van Gore is vir niks. Toe die kieskollege op 18 Desember 2000 vergader, het George W. Bush die Amerikaanse presidentskap met 5 stemme verower. In die algemene stemming het Gore 'n halfmiljoen stemme meer gekry as Bushfive

In 2016 was die verkiesingskollege baie weer in fokus. Toe die kollege op 19 Desember 2016 byeengeroep het, het Donald Trump 304 stemme gekry teen die 227 van Hillary Clinton, die vyfde keer in die Amerikaanse geskiedenis dat 'n presidentskandidaat die Withuis gewen het terwyl hy die gewilde stem verloor het. Wen Michigan, Wisconsin en Pennsylvania drie slagveldstate teen die papierdun marges het Trump sy verkiesingskollege gewen.

Die Kollege het om ander redes die nuus gehaal. In die aanloop tot sy vergadering is 'n groot veldtog van stapel gestuur om Republikeinse kiesers te oortuig om hul beloftes te verbreek en teen Trump te stem. 'N Versoekskrif is van stapel gestuur waarin die College gevra word om Clinton te verkies. Republikeinse kiesers is ondersteun om hul beloftes te verbreek. Advertensies is in koerante aangebied. Hollywood-persoonlikhede het 'n video gemaak waarin Republikeinse kiesers gevra word om teen Trump te stem. Anti Trump-saamtrekke is aangebring. Nancy Pelosi se dogter, 'n demokratiese kieserskorps uit Kalifornië, het geëis dat 'n inligtingsessie oor Russiese inmenging gegee moet word voordat die kollege stem. Time Magazine het aangevoer dat die kieskollege geskep is om 'Demagoges soos Trump' te stop.

Die stemming in die Kollege het die stelsel se gebreke verder getoon. Vier demokratiese kiesers uit die staat Washington, waar Hillary Clinton 52.5% kiesersondersteuning gehad het, het 'skelm' gegaan. Drie het vir Colin Powell gestem en die vierde vir Faith Spotted Eagle, 'n Sioux-ouderling en omgewingsveldtog. Die vier is daarna 'n boete van $ 1,000 62 elk opgelê. Mev Clinton het ook 'n kieser van Hawaii verloor wat vir Bernie Sanders gestem het. Meer as XNUMX% van Hawaii se kiesers het Clinton ondersteun.

Twee Republikeinse kiesers uit Texas, waar Trump meer as 52% van die stemme verower het, het geledere gebreek. Een hiervan, Christopher Suprun, het in die New York Times verduidelik dat hy nie soos belowe sou stem nie, omdat hy van mening was dat Donald Trump "nie vir die amp bekwaam was nie".

Die Amerikaanse Grondwet vereis dat die Verkiesingskollege vergader om op die eerste Maandag na die tweede Woensdag in Desember vir die president en vise-president te stem - 14 Desember vanjaar. Die telling van alle stemme, weergawes en hofgeskille moet teen 8 Desember voltooi wees.

Die vinnige stormloop om stem-per-pos uit te voer, wat 'n baie belangrike rol gespeel het om die Demokrate te laat stem, het 'n reeks hofaksies opgelewer. Waarheen hulle sal lei, moet nog gesien word. Gegewe die groot omvang van die Biden-meerderheid, is dit baie moeilik om te sien dat enige saak 'n belangrike rol speel as in 2000, maar die tyd sal net leer.

Een ding wat waarskynlik sal gebeur, is dat Republikeine en Demokrate sal voortgaan om te veg oor 'n fundamenteel ondemokratiese kiesstelsel wat tussen Mei en September 1787 gedroom is en dat die Amerikaanse verkiesingshervorming sal voortgaan om 'n "tweede viool te speel" tot politieke voordeel.

Dick Roche is 'n voormalige Ierse minister van omgewing, erfenis en plaaslike regering en voormalige minister van Europese aangeleenthede.

ekonomie

EU berei voor vir die impasse van die begroting en 'n vindingryke oplossing vir die volgende generasie EU 

gepubliseer

on

'N Senior amptenaar van die Europese Kommissie het die maatreëls uiteengesit wat die EU sal moet neem indien die EU volgende week nie 'n ooreenkoms kan bereik oor die meerjarige begroting vir 2021 - 2027 (MFK) en herstel nie. 

Die ooreenkoms oor die begroting en die New Generation EU-pakket is ooreengekom ná 'n paar dae se onderhandelinge in die somer. Pole en Hongarye dreig egter om die ooreenkoms te veto weens die ooreenkoms wat die Duitse presidentskap met die Europese parlement oor voorwaardes van die reg betref.  

Die tyd raak min en om die begroting op 1 Januarie in werking te stel, moet daar teen Maandag (7 Desember) 'n ooreenkoms tussen die Parlement en die Raad bestaan ​​oor die begroting vir die eerste jaar van die sewejaarbegroting. vereis ook dat die regeringshoofde volgende week op die Europese Raad (10-11 Desember) instem met die volledige begrotingspakket. In hierdie scenario sal dit dan in 'n verdere versoening (11 Desember) met rubberstempel geplaas word en voor die Europese Parlement (14-17 Desember) se ondertekening geplaas word.

Die begroting, maar nie soos ons dit ken nie

As die regeringshoofde volgende week nie tot 'n ooreenkoms kan kom nie, sal dit outomaties die 'voorlopige twaalfdes' (artikel 315 VWEU) benader, wat laas in 1988 gebruik is. Dit is 'n meganisme wat 'n mate van kontinuïteit waarborg en gebaseer sal wees die huidige MFF. Aangesien die regsbasis vir sommige programme aan die einde van die jaar verstryk, sal daardie programme geen verdere betalingsverpligtinge ontvang nie. Dit sluit belangrike finansieringsprogramme in, soos die kohesiebeleid, die Europese navorsingsprogram (Horizon Europe) en vele meer. Dit sluit nie pilaar 1 van die gemeenskaplike landboubeleid, humanitêre hulp en die EU se gemeenskaplike buitelandse en veiligheidsbeleid (GBVB) in nie. Kortings sal ook verdwyn omdat daar nie 'n vervangingsbesluit oor eie hulpbronne in hierdie scenario sal wees nie. 

Die nuwe jaarlikse begroting moet ook in ag neem dat die totale fondse van die EU laer sal wees as gevolg van die versuim om 'n ooreenkoms te bereik oor eie bronne en 'n laer BNI wat veroorsaak word deur die pandemie en Brexit. Dit kan soveel as 25 tot 30 miljard euro beloop.

Volgende generasie EU

Daar kan op verskillende maniere ooreengekom word oor die volgende generasie EU, wat afsonderlik is van en bykomend tot die meerjarige begroting. Die senior amptenaar het die gebruik van 'n interregeringskonferensie en afsonderlike verdrag uitgesluit, aangesien dit te veel tyd sou neem en die skuldlas op individuele state sou plaas, eerder as om die EU in staat te stel om die skuld in sy naam te hou. Die Kommissie dink egter wel dat 'n 'gemeenskapsgebaseerde oplossing' wat volgens die huidige verdrae toegelaat kan word, moontlik sou wees. Dit kan verbeterde samewerking tussen 'n koalisie van gewilliges moontlik maak, en 'n duidelike verband met die EU-verdrae benodig, byvoorbeeld, dit kan toegelaat word deur die moontlikheid in die verdrag om finansiële hulp te kanaliseer na lidlande wat ernstige probleme ondervind, veroorsaak deur gebeurtenisse (artikel 122), maar die senior amptenaar het ontwyk na ander opsies.

Die moontlikheid om sommige van die skade wat Pole, Hongarye en moontlik die veto van Slowenië aangerig het, te omseil, kan help om die gedagtes te vestig namate 'n belangrike week naderkom.

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe EU-reëls: Digitalisering om toegang tot regspleging te verbeter

gepubliseer

on

Grensoverschrijdende videokonferensies en veiliger en makliker uitruil van dokumente: leer hoe nuwe EU-reëls vir die digitalisering van geregtigheid mense en ondernemings sal bevoordeel. Op 23 November het die parlement twee voorstelle aangeneem wat daarop gemik is modernisering van regstelsels in die EU, wat sal help om vertragings te verminder, regsekerheid te verhoog en toegang tot die regter goedkoper en makliker te maak.

Nuwe regulasies sal verskeie digitale oplossings vir die versameling van bewyse en die verskaffing van dokumente implementeer met die doel om samewerking tussen nasionale howe in verskillende EU-lande doeltreffender te maak.

Die onderskrywing van kommunikasietegnologieë op afstand sal koste verlaag en bewyse vinniger neem. Om byvoorbeeld iemand in 'n grensoverschrijdende proses te hoor, kan videokonferensies gebruik word in plaas daarvan om fisiese teenwoordigheid te benodig.

'N Gedesentraliseerde IT-stelsel wat nasionale stelsels bymekaarbring, sal ingestel word sodat dokumente vinniger en veiliger elektronies uitgeruil kan word. Die nuwe reëls bevat bykomende bepalings om data en privaatheid te beskerm wanneer dokumente versend word en bewyse geneem word.

Die regulasies help om prosedures te vereenvoudig en regsekerheid aan mense en ondernemings te bied, wat hulle sal aanmoedig om by internasionale transaksies betrokke te raak, wat nie net die demokrasie versterk nie, maar ook die interne mark van die EU.

Die twee voorstelle werk bestaande EU-regulasies oor die verskaffing van dokumente en bewyse in om sodoende te verseker dat dit moderne digitale oplossings is.

Hulle is deel van die EU se pogings om regstelsels te digitaliseer. Terwyl digitale oplossings in sommige lande reeds doeltreffend geblyk het, vind grensregtelike geregtelike prosedures steeds meestal op papier plaas. Die EU beoog om die samewerking op EU-vlak te verbeter om mense en besighede te help en die vermoë van wetstoepassing te behou mense effektief te beskerm.

Die COVID-19 krisis het baie probleme vir die regstelsel geskep: daar was vertragings met persoonlike verhore en van die oorhandiging van geregtelike dokumente; onvermoë om persoonlike regshulp te bekom; en die verstryking van sperdatums as gevolg van vertragings. Terselfdertyd maak die toenemende aantal insolvensiesake en afdankings weens die pandemie die howe se werk nog meer kritiek.

Die voorstelle tree in werking 20 dae na die publikasie daarvan in die EU-amptelike tydskrif.

Lees verder

corona

Coronavirus: Kommissie bied strategie 'Bly veilig teen COVID-19 gedurende die winter' aan

gepubliseer

on

Vandag (2 Desember) het die Kommissie 'n strategie aanvaar vir die volhoubare bestuur van die pandemie gedurende die komende wintermaande, 'n tydperk wat die risiko van verhoogde oordrag van die virus kan meebring as gevolg van spesifieke omstandighede soos binnenshuise byeenkomste. Die strategie beveel aan om waaksaam te wees en versigtig te wees gedurende die winterperiode en tot in 2021 wanneer veilige en effektiewe entstowwe sal begin.

Die Kommissie sal dan verdere riglyne gee oor 'n geleidelike en gekoördineerde opheffing van die beheermaatreëls. 'N Gekoördineerde EU-benadering is die sleutel om mense duidelikheid te gee en die herlewing van die virus wat aan die einde van die jaarvakansie gekoppel is, te vermy. Elke verslapping van maatreëls moet rekening hou met die evolusie van die epidemiologiese situasie en voldoende vermoë om pasiënte te toets, kontak op te spoor en te behandel.

Margaritis Schinas, vise-president, het die bevordering van die Europese lewenswyse gesê: 'In hierdie uiters moeilike tye is leiding aan lidlande om 'n gemeenskaplike benadering tot die winterseisoen te bevorder en in die besonder oor die einde van die jaarperiode te bestuur, van uiterste belang . Ons moet toekomstige infeksie-uitbrake in die EU beperk. Dit is slegs deur so 'n volgehoue ​​bestuur van die pandemie dat ons nuwe toesperrings en ernstige beperkings sal vermy en saam sal oorkom. '

Die gesondheids- en voedselveiligheidskommissaris, Stella Kyriakides, het gesê: “Elke 17 sekondes verloor iemand sy lewe weens COVID-19 in Europa. Die situasie is dalk besig om te stabiliseer, maar dit bly delikaat. Soos alles in hierdie jaar, sal feeste aan die einde van die jaar anders wees. Ons kan die pogings wat ons almal in die afgelope weke en maande gedoen het, nie in gevaar stel nie. Vanjaar moet lewens gered word voordat dit gevier word. Maar met entstowwe op hande, is daar ook hoop. Alle lidlande moet nou gereed wees om so vinnig as moontlik 'n inentingsveldtog te begin en inenting te begin sodra 'n veilige en effektiewe entstof beskikbaar is. ”

Aanbevole beheermaatreëls

Die beskerming van COVID-19 gedurende die winterstrategie beveel aan dat u die pandemie onder beheer hou totdat entstowwe algemeen beskikbaar is.

Dit fokus op:

Fisieke distansieer en beperk sosiale kontak, belangrik vir die wintermaande, insluitend die vakansietydperk. Maatreëls moet geteiken word en gebaseer wees op die plaaslike epidemiologiese situasie om hul maatskaplike en ekonomiese impak te beperk en hul aanvaarding deur mense te verhoog.

Toets en kontakopsporing, noodsaaklik vir die opsporing van trosse en die verbreking van die oordrag. Die meeste lidlande het nou nasionale opsporingsprogramme vir kontak. Die European Federated Gateway Server (EFGS) maak opsporing oor grense moontlik.

Veilige reis, met 'n moontlike toename in reis gedurende die einde van die jaarvakansie wat 'n gekoördineerde benadering vereis. Vervoerinfrastruktuur moet voorberei word en die kwarantynvereistes, wat kan plaasvind as die epidemiologiese situasie in die streek van oorsprong erger is as die bestemming, word duidelik meegedeel.

Gesondheidsorgkapasiteit en personeel: planne vir besigheidskontinuïteit vir gesondheidsorginstellings moet ingestel word om te verseker dat COVID-19-uitbrake bestuur kan word en toegang tot ander behandelings behoue ​​kan bly. Gesamentlike verkryging kan tekorte aan mediese toerusting aanspreek. Pandemiese moegheid en geestesgesondheid is 'n natuurlike reaksie op die huidige situasie. Lidlande moet die riglyne van die Europese Streek van die Wêreldgesondheidsorganisasie volg oor die opknapping van openbare steun om pandemiese moegheid aan te spreek. Psigososiale ondersteuning moet ook verskerp word.

Nasionale inentingstrategieë.

Die Kommissie staan ​​gereed om lidlande waar nodig te ondersteun in die ontplooiing van entstowwe volgens hul ontplooiings- en inentingsplanne. 'N Algemene EU-benadering tot inentingsertifikate sal waarskynlik die reaksie op openbare gesondheid in die lidstaten en die vertroue van burgers in die inentingspoging versterk.

agtergrond

Die strategie van vandag bou voort op vorige aanbevelings soos die Europese padkaart van April oor die noukeurige uitfasering van beheermaatreëls, die mededeling van Julie oor paraatheid op kort termyn en die Oktober-mededeling oor addisionele COVID-19-reaksiemaatreëls. Die eerste golf van die pandemie in Europa is suksesvol deur streng maatreëls beperk, maar die verslapping daarvan gedurende die somer het gelei tot 'n herlewing in die herfs.

Solank 'n veilige en effektiewe entstof nie beskikbaar is nie en 'n groot deel van die bevolking nie ingeënt is nie, moet die EU-lid Sstates voortgaan met die poging om die pandemie te versag deur 'n gekoördineerde benadering te volg soos deur die Europese Raad gevra.

Verdere aanbevelings sal vroeg in 2021 aangebied word om 'n omvattende COVID-19-kontroleraamwerk te ontwerp gebaseer op die kennis en ervaring tot dusver en die nuutste beskikbare wetenskaplike riglyne.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings