Verbinding met ons

EU

Tyd vir liberale denke in Nagarno-Karabakh-konflik

gepubliseer

on

Moontlike scenario's vir die Nagorno-Karabakh-konflik, wat in die warmste fase van die afgelope dertig jaar is, is die afgelope paar dae een van die verbysterendste probleme vir die internasionale gemeenskap. Of die laaste vyandigheid “die storm voor die kalmte” of relatief “die kalmte voor die storm” is, is van uiterste belang vir die toekoms van die streek en miskien die wêreld, skryf Louse Auge.

Vroeër was dit absoluut normaal om oor twee hoofscenario's 'n voorspelling te maak oor die ontwikkeling van die Nagorno-Karabakh-konflik.

Die eerste en natuurlik die gewenste was om deur middel van vredesonderhandelinge 'n oplossing vir die konflik te vind. Die versuim van die mede-voorsitters van die OVSE Minsk-groep om gedurende 26 jaar te bemiddel, het egter 'n donker streep oor hierdie scenario gewerp.

Die tweede, maar ongewenste scenario was 'n ander oorlog wat ook die volgende twee belangrike scenario's insluit: oorlog beperk tussen Armenië en Azerbeidjan of 'n groter oorlog wat aangevuur word deur die ingryping van eksterne magte, in die eerste plek Turkye en Rusland, wat dit in 'n wêreldwye katastrofe verander het .

Dit is onredelik vir Turkye, 'n strategiese bondgenoot van Azerbeidjan, om direk in hierdie konflik in te gryp sonder 'n bykomende faktor in derde lande, aangesien die militêre vermoëns van Azerbeidjan dit onnodig bewys het. Die grootste bedreiging is dus die provokasie van Rusland deur Armenië, wat swaar militêre nederlae onder Azerbeidjan het.

Dit is nie meer 'n geheim dat Armenië se primêre doel deur digbevolkte woongebiede van Azerbeidjan, insluitend diegene wat ver van die frontlyn is, bloot te lê aan swaar artillerie- en raketaanvalle vanuit die gebiede van Armenië, was om Azerbeidjan te lok om soortgelyke vergeldingsmaatreëls te tref nie, uiteindelik hoop op direkte Russiese militêre ingryping. Ten spyte van talle pogings van Armenië, was die ingehoue ​​benadering van die Azerbeidjaanse politieke en militêre leierskap, sowel as die realpolitieke en rasionele benadering van die Russiese politieke instelling, gelei deur president Poetin, tot dusver egter gevaarlike, sinnelose en kriminele pogings van Armenië gedwarsboom.

Na nog 'n gesprek op 30 Oktober in Genève tussen die ministers van buitelandse sake in die oorlog en gesante uit Frankryk, Rusland en die Verenigde State, het dit duideliker geword dat die enigste scenario wat tans geld, is dat Armenië en Azerbeidjan die konflik onderling moet oplos - deur vrede of oorlog. Armenië se onwilligheid om die besette Azerbeidjanse gebiede vrywillig te verlaat, maak 'n vreedsame oplossing onmoontlik. Wat ongelukkig net een scenario geldig laat - oorlog.

Op die agtergrond van die jarelange tesis van die internasionale gemeenskap dat daar geen militêre oplossing vir die Nagorno-Karabakh-konflik is nie, ontstaan ​​'n noodsaaklike vraag: 'n vreedsame oplossing was nie moontlik nie, en 26 jaar van onderhandelinge kon nie blywende vrede in die streek. Maar na een maand van militêre konfrontasie is daar nou nuwe realiteite op die grond. Sal die resultate van hierdie oorlog uiteindelik vrede en stabiliteit in die streek bring?

Interessant genoeg, deur 'n paar parallelle te trek tussen konflikologie en ekonomie, is dit moontlik om 'n antwoord op hierdie vraag te gee. Die feit dat die oorlog slegs tussen Azerbeidjan en Armenië gevoer word en daar geen inmenging van buite is nie, laat die liberale ekonomiese teorie waarin ekonomiese verhoudings gevorm word slegs op grond van vraag en aanbod sonder staatsinmenging, noodwendig in gedagte kom. Volgens die voorstanders van hierdie teorie sal die mark in hierdie geval gereguleer word deur die 'onsigbare hand', 'n metafoor wat ingestel is deur die 18de-eeuse Skotse filosoof en ekonoom Adam Smith. Liberalisme definieer die 'onsigbare hand' as 'n onwaarneembare markkrag wat die vraag en aanbod van goedere in 'n vrye mark help om ewewig te bereik. Hierdie teorie ondersteun ook die idee dat tekortkominge en krisisse in ekonomiese aktiwiteite effektief aangespreek kan word deur 'n 'onsigbare hand' gebaseer op suiwer markbeginsels. Aan die ander kant, hoewel die regering se ingryping tot die ekonomie 'n mate van regulerende gevolge kan hê, sal dit nie volhoubaar en langdurig wees nie. Selfregulering van die mark is 'n voorwaarde vir ekonomiese stabiliteit.

Ten spyte van al sy tekortkominge en kritiek, is hierdie teorie miskien die beste oplossing vir die Nagorno-Karabakh-konflik in hierdie stadium.

Natuurlike ewewig in die streek is slegs moontlik deur wedersydse erkenning en herstel van internasionale grense. Sonder om hierdie basiese beginsels te verseker, sal enige inmenging van buite of pogings om die konflik weer te bevries nie 'n blywende oplossing bied nie en sal dit uiteindelik lei tot toekomstige nuwe oorloë.

Tot dusver toon die gevegte van verlede maand dat Azerbeidjan nader aan die besliste oorwinning in hierdie oorlog is. As gevolg hiervan sal Armenië vir eens en vir altyd van sy territoriale eise moet afstand doen en geen rede vir verdere oorloë met Azerbeidjan laat nie. Die groot demografiese, ekonomiese en militêre gaping van Armenië teen Azerbeidjan en, sowel as die afwesigheid van enige aansprake van Azerbeidjan op die gebiede van Armenië, sal 'n nuwe oorlog tussen die twee lande in die toekoms belet.

Hoe pynlik dit ook al mag klink, as die wêreld regtig 'n duursame vrede in die streek wil hê, is die enigste manier nou om die strydende partye onderling die nodige balans te laat vind. "Laissez-faire, laissez-passer", soos die liberale dit mooi saamvat. En vrede en stabiliteit, wat baie as onwaarskynlik beskou, sal nie ver wees nie.

Alle opinies wat in die bostaande artikel uitgespreek word, is slegs van die outeur en weerspieël geen opinies van die kant van die artikel nie EU verslaggewer.

ekonomie

EU berei voor vir die impasse van die begroting en 'n vindingryke oplossing vir die volgende generasie EU 

gepubliseer

on

'N Senior amptenaar van die Europese Kommissie het die maatreëls uiteengesit wat die EU sal moet neem indien die EU volgende week nie 'n ooreenkoms kan bereik oor die meerjarige begroting vir 2021 - 2027 (MFK) en herstel nie. 

Die ooreenkoms oor die begroting en die New Generation EU-pakket is ooreengekom ná 'n paar dae se onderhandelinge in die somer. Pole en Hongarye dreig egter om die ooreenkoms te veto weens die ooreenkoms wat die Duitse presidentskap met die Europese parlement oor voorwaardes van die reg betref.  

Die tyd raak min en om die begroting op 1 Januarie in werking te stel, moet daar teen Maandag (7 Desember) 'n ooreenkoms tussen die Parlement en die Raad bestaan ​​oor die begroting vir die eerste jaar van die sewejaarbegroting. vereis ook dat die regeringshoofde volgende week op die Europese Raad (10-11 Desember) instem met die volledige begrotingspakket. In hierdie scenario sal dit dan in 'n verdere versoening (11 Desember) met rubberstempel geplaas word en voor die Europese Parlement (14-17 Desember) se ondertekening geplaas word.

Die begroting, maar nie soos ons dit ken nie

As die regeringshoofde volgende week nie tot 'n ooreenkoms kan kom nie, sal dit outomaties die 'voorlopige twaalfdes' (artikel 315 VWEU) benader, wat laas in 1988 gebruik is. Dit is 'n meganisme wat 'n mate van kontinuïteit waarborg en gebaseer sal wees die huidige MFF. Aangesien die regsbasis vir sommige programme aan die einde van die jaar verstryk, sal daardie programme geen verdere betalingsverpligtinge ontvang nie. Dit sluit belangrike finansieringsprogramme in, soos die kohesiebeleid, die Europese navorsingsprogram (Horizon Europe) en vele meer. Dit sluit nie pilaar 1 van die gemeenskaplike landboubeleid, humanitêre hulp en die EU se gemeenskaplike buitelandse en veiligheidsbeleid (GBVB) in nie. Kortings sal ook verdwyn omdat daar nie 'n vervangingsbesluit oor eie hulpbronne in hierdie scenario sal wees nie. 

Die nuwe jaarlikse begroting moet ook in ag neem dat die totale fondse van die EU laer sal wees as gevolg van die versuim om 'n ooreenkoms te bereik oor eie bronne en 'n laer BNI wat veroorsaak word deur die pandemie en Brexit. Dit kan soveel as 25 tot 30 miljard euro beloop.

Volgende generasie EU

Daar kan op verskillende maniere ooreengekom word oor die volgende generasie EU, wat afsonderlik is van en bykomend tot die meerjarige begroting. Die senior amptenaar het die gebruik van 'n interregeringskonferensie en afsonderlike verdrag uitgesluit, aangesien dit te veel tyd sou neem en die skuldlas op individuele state sou plaas, eerder as om die EU in staat te stel om die skuld in sy naam te hou. Die Kommissie dink egter wel dat 'n 'gemeenskapsgebaseerde oplossing' wat volgens die huidige verdrae toegelaat kan word, moontlik sou wees. Dit kan verbeterde samewerking tussen 'n koalisie van gewilliges moontlik maak, en 'n duidelike verband met die EU-verdrae benodig, byvoorbeeld, dit kan toegelaat word deur die moontlikheid in die verdrag om finansiële hulp te kanaliseer na lidlande wat ernstige probleme ondervind, veroorsaak deur gebeurtenisse (artikel 122), maar die senior amptenaar het ontwyk na ander opsies.

Die moontlikheid om sommige van die skade wat Pole, Hongarye en moontlik die veto van Slowenië aangerig het, te omseil, kan help om die gedagtes te vestig namate 'n belangrike week naderkom.

Lees verder

digitale ekonomie

Nuwe EU-reëls: Digitalisering om toegang tot regspleging te verbeter

gepubliseer

on

Grensoverschrijdende videokonferensies en veiliger en makliker uitruil van dokumente: leer hoe nuwe EU-reëls vir die digitalisering van geregtigheid mense en ondernemings sal bevoordeel. Op 23 November het die parlement twee voorstelle aangeneem wat daarop gemik is modernisering van regstelsels in die EU, wat sal help om vertragings te verminder, regsekerheid te verhoog en toegang tot die regter goedkoper en makliker te maak.

Nuwe regulasies sal verskeie digitale oplossings vir die versameling van bewyse en die verskaffing van dokumente implementeer met die doel om samewerking tussen nasionale howe in verskillende EU-lande doeltreffender te maak.

Die onderskrywing van kommunikasietegnologieë op afstand sal koste verlaag en bewyse vinniger neem. Om byvoorbeeld iemand in 'n grensoverschrijdende proses te hoor, kan videokonferensies gebruik word in plaas daarvan om fisiese teenwoordigheid te benodig.

'N Gedesentraliseerde IT-stelsel wat nasionale stelsels bymekaarbring, sal ingestel word sodat dokumente vinniger en veiliger elektronies uitgeruil kan word. Die nuwe reëls bevat bykomende bepalings om data en privaatheid te beskerm wanneer dokumente versend word en bewyse geneem word.

Die regulasies help om prosedures te vereenvoudig en regsekerheid aan mense en ondernemings te bied, wat hulle sal aanmoedig om by internasionale transaksies betrokke te raak, wat nie net die demokrasie versterk nie, maar ook die interne mark van die EU.

Die twee voorstelle werk bestaande EU-regulasies oor die verskaffing van dokumente en bewyse in om sodoende te verseker dat dit moderne digitale oplossings is.

Hulle is deel van die EU se pogings om regstelsels te digitaliseer. Terwyl digitale oplossings in sommige lande reeds doeltreffend geblyk het, vind grensregtelike geregtelike prosedures steeds meestal op papier plaas. Die EU beoog om die samewerking op EU-vlak te verbeter om mense en besighede te help en die vermoë van wetstoepassing te behou mense effektief te beskerm.

Die COVID-19 krisis het baie probleme vir die regstelsel geskep: daar was vertragings met persoonlike verhore en van die oorhandiging van geregtelike dokumente; onvermoë om persoonlike regshulp te bekom; en die verstryking van sperdatums as gevolg van vertragings. Terselfdertyd maak die toenemende aantal insolvensiesake en afdankings weens die pandemie die howe se werk nog meer kritiek.

Die voorstelle tree in werking 20 dae na die publikasie daarvan in die EU-amptelike tydskrif.

Lees verder

corona

Coronavirus: Kommissie bied strategie 'Bly veilig teen COVID-19 gedurende die winter' aan

gepubliseer

on

Vandag (2 Desember) het die Kommissie 'n strategie aanvaar vir die volhoubare bestuur van die pandemie gedurende die komende wintermaande, 'n tydperk wat die risiko van verhoogde oordrag van die virus kan meebring as gevolg van spesifieke omstandighede soos binnenshuise byeenkomste. Die strategie beveel aan om waaksaam te wees en versigtig te wees gedurende die winterperiode en tot in 2021 wanneer veilige en effektiewe entstowwe sal begin.

Die Kommissie sal dan verdere riglyne gee oor 'n geleidelike en gekoördineerde opheffing van die beheermaatreëls. 'N Gekoördineerde EU-benadering is die sleutel om mense duidelikheid te gee en die herlewing van die virus wat aan die einde van die jaarvakansie gekoppel is, te vermy. Elke verslapping van maatreëls moet rekening hou met die evolusie van die epidemiologiese situasie en voldoende vermoë om pasiënte te toets, kontak op te spoor en te behandel.

Margaritis Schinas, vise-president, het die bevordering van die Europese lewenswyse gesê: 'In hierdie uiters moeilike tye is leiding aan lidlande om 'n gemeenskaplike benadering tot die winterseisoen te bevorder en in die besonder oor die einde van die jaarperiode te bestuur, van uiterste belang . Ons moet toekomstige infeksie-uitbrake in die EU beperk. Dit is slegs deur so 'n volgehoue ​​bestuur van die pandemie dat ons nuwe toesperrings en ernstige beperkings sal vermy en saam sal oorkom. '

Die gesondheids- en voedselveiligheidskommissaris, Stella Kyriakides, het gesê: “Elke 17 sekondes verloor iemand sy lewe weens COVID-19 in Europa. Die situasie is dalk besig om te stabiliseer, maar dit bly delikaat. Soos alles in hierdie jaar, sal feeste aan die einde van die jaar anders wees. Ons kan die pogings wat ons almal in die afgelope weke en maande gedoen het, nie in gevaar stel nie. Vanjaar moet lewens gered word voordat dit gevier word. Maar met entstowwe op hande, is daar ook hoop. Alle lidlande moet nou gereed wees om so vinnig as moontlik 'n inentingsveldtog te begin en inenting te begin sodra 'n veilige en effektiewe entstof beskikbaar is. ”

Aanbevole beheermaatreëls

Die beskerming van COVID-19 gedurende die winterstrategie beveel aan dat u die pandemie onder beheer hou totdat entstowwe algemeen beskikbaar is.

Dit fokus op:

Fisieke distansieer en beperk sosiale kontak, belangrik vir die wintermaande, insluitend die vakansietydperk. Maatreëls moet geteiken word en gebaseer wees op die plaaslike epidemiologiese situasie om hul maatskaplike en ekonomiese impak te beperk en hul aanvaarding deur mense te verhoog.

Toets en kontakopsporing, noodsaaklik vir die opsporing van trosse en die verbreking van die oordrag. Die meeste lidlande het nou nasionale opsporingsprogramme vir kontak. Die European Federated Gateway Server (EFGS) maak opsporing oor grense moontlik.

Veilige reis, met 'n moontlike toename in reis gedurende die einde van die jaarvakansie wat 'n gekoördineerde benadering vereis. Vervoerinfrastruktuur moet voorberei word en die kwarantynvereistes, wat kan plaasvind as die epidemiologiese situasie in die streek van oorsprong erger is as die bestemming, word duidelik meegedeel.

Gesondheidsorgkapasiteit en personeel: planne vir besigheidskontinuïteit vir gesondheidsorginstellings moet ingestel word om te verseker dat COVID-19-uitbrake bestuur kan word en toegang tot ander behandelings behoue ​​kan bly. Gesamentlike verkryging kan tekorte aan mediese toerusting aanspreek. Pandemiese moegheid en geestesgesondheid is 'n natuurlike reaksie op die huidige situasie. Lidlande moet die riglyne van die Europese Streek van die Wêreldgesondheidsorganisasie volg oor die opknapping van openbare steun om pandemiese moegheid aan te spreek. Psigososiale ondersteuning moet ook verskerp word.

Nasionale inentingstrategieë.

Die Kommissie staan ​​gereed om lidlande waar nodig te ondersteun in die ontplooiing van entstowwe volgens hul ontplooiings- en inentingsplanne. 'N Algemene EU-benadering tot inentingsertifikate sal waarskynlik die reaksie op openbare gesondheid in die lidstaten en die vertroue van burgers in die inentingspoging versterk.

agtergrond

Die strategie van vandag bou voort op vorige aanbevelings soos die Europese padkaart van April oor die noukeurige uitfasering van beheermaatreëls, die mededeling van Julie oor paraatheid op kort termyn en die Oktober-mededeling oor addisionele COVID-19-reaksiemaatreëls. Die eerste golf van die pandemie in Europa is suksesvol deur streng maatreëls beperk, maar die verslapping daarvan gedurende die somer het gelei tot 'n herlewing in die herfs.

Solank 'n veilige en effektiewe entstof nie beskikbaar is nie en 'n groot deel van die bevolking nie ingeënt is nie, moet die EU-lid Sstates voortgaan met die poging om die pandemie te versag deur 'n gekoördineerde benadering te volg soos deur die Europese Raad gevra.

Verdere aanbevelings sal vroeg in 2021 aangebied word om 'n omvattende COVID-19-kontroleraamwerk te ontwerp gebaseer op die kennis en ervaring tot dusver en die nuutste beskikbare wetenskaplike riglyne.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings