'N Voorgestelde wetgewing in Pole om godsdienstige slagting van diere vir uitvoer te verbied, is 'n diep kommer vir die Europese Jodedom,' het Rabbi Menachem Margolin, voorsitter van die European Jewish Association (EJA), Donderdag (1 Oktober) gesê. skryf

Die sogenaamde wetsontwerp op die welsyn van diere, voorgestel deur die regerende party vir wet en geregtigheid (PiS), is deur die Kamer van Afgevaardigdes of Sjem geslaag en soek nou goedkeuring in die Senaat.

Dit kan enorme gevolge hê vir Europese Joodse gemeenskappe, aangesien dit 'n sentrale en belangrike deel van 'n Joodse praktyk, die shechita, wat al vir millennia plaasgevind het, sou vertrap en effektief uitgewis word - die toegang tot en voorsiening van kosjer vleis.

Vir Europese Jode hou die wetgewing ook meerdere rooi en flikkerende alarms mee. Die geskiedenis het herhaaldelik getoon dat die openingsalvo in pogings om Joodse gemeenskappe te straf, te verdryf, te marginaliseer en uiteindelik te vernietig, altyd begin met verbod op sentrale beginsels van die Joodse geloof, soos kosherwette en besnydenis, voordat dit na 'n baie donkerder gebied gaan.

Dierewelsynsaktiviste is daarteen om die slag van diere vir kosjervleis te verslaan, want dit is verbode om te verdoof voordat die diere se kele afgesny word. Voorstanders van die praktyk verwerp, beweer dat dit wreed is en sê dat dit 'n vinnige en menslike dood vir die dier veroorsaak.

“Hierdie konsepwet stel onbewese en onwetenskaplike bewerings oor welsyn van diere bo vryheid van godsdiens, wat 'n sentrale pilaar van die EU se handves van fundamentele regte oortree, '' het Rabbi Margolin in sy verklaring gesê.

In sy artikel 10 lui die handves: "Elkeen het die reg op vryheid van denke, gewete en godsdiens. Hierdie reg sluit vryheid in om godsdiens, geloof en vryheid te verander, alleen of in gemeenskap met ander, en in die openbaar of privaat, om openbaar godsdiens of geloof in aanbidding, onderrig, praktyk en onderhouding. '

 In die wetsontwerp word opgemerk dat Margolin "so onrusbarend probeer om 'n Joodse praktyk te beheer en te plaas deur die Minister van Landbou die mag te gee om die kwalifikasies te bepaal van persone wat godsdienstige slagting uitvoer".

Die 'schochet', die persoon wat die slagting moet uitvoer, onderneem jare lange deurlopende opleiding en is daartoe verbind om volgens die streng Joodse wet te verseker dat die dier die minste lyding en spanning ondergaan wat lei tot en tydens die slagting self. het die rabbi verduidelik.

Hy vervolg: "Die konsepwet vereis ook 'n bepaling van die hoeveelheid kosjervleis wat deur die plaaslike Joodse gemeenskap benodig word. Hoe moet dit gedoen word? Deur 'n lys met Jode in Pole op te stel en toesig te hou"? Hierdie wet, indien dit aanvaar word, dra 'n donker en sinistere ondergang vir Jode, 'n terugslag na die besetting, waar die praktyk en geloof aanvanklik as eerste treë op die weg na ons uiteindelike vernietiging geteiken is. '

Pole is een van die grootste Europese uitvoerders van kosjervleis.

"Die Europese Jodedom het 'n vrugbare en samewerkende verhouding met Pole geniet as die belangrikste verskaffer van koshervleis aan ons gemeenskappe. Pole is in werklikheid 'n sentrale verskaffer in ons behoeftes. Die vraag moet gevra word, waarom nou? Tot watter doel? " vra Rabbi Margolin, wat die Poolse regering, sy parlement, sy senators en die Poolse president versoek om hierdie wet te staak.

"Nie net om die waardes te handhaaf wat vasgelê is in die Europese Handves van fundamentele regte wat godsdiensvryheid beskerm nie, maar ook om 'n duidelike verklaring van solidariteit te gee dat dit die Europese Jodedom sal ondersteun en ondersteun as 'n intrinsieke deel van die sosiale struktuur van Europa, en ons nie sal opoffer nie, ons oortuigings en praktyk op die altaar van die politiek, ”het Rabbi Margolin afgesluit.