Verbinding met ons

Cyber-spioenasie

Kommissie loods # Women4Cyber ​​- 'n register van talente op die gebied van kuberveiligheid

gepubliseer

on

Op 7 Julie het die Kommissie, tesame met die Women4Cyber-inisiatief van die Europese Cybersecurity Organisasie (ECSO) het die eerste aanlyn bekendgestel register van Europese vroue in kuberveiligheid wat kundige groepe, ondernemings en beleidmakers met talente in die veld sal verbind.

Die register is 'n oop, gebruikersvriendelike databasis van vroue wat kundigheid in kuberveiligheid het, met die doel om die groeiende vraag na professionele persone in kuberveiligheid in Europa en die gepaardgaande tekort aan talente op die gebied aan te spreek. Die bekendstelling volg op die Europese vaardigheidsagenda vir volhoubare mededingendheid, sosiale billikheid en veerkragtigheid wat die Kommissie op 1 Julie 2020 aangebied het.

Margrethe Vestager, 'n uitvoerende visepresident van Europa wat geskik is vir die digitale era, het gesê: 'Cybersecurity is almal se saak. Vroue bring ervaring, perspektiewe en waardes mee in die ontwikkeling van digitale oplossings. Dit is belangrik om die bespreking te verryk en die kuberruimte veiliger te maak. ”

Die bevordering van ons Europese manier van lewe, vise-president Margaritis Schinas, het gesê: “Die kuberveiligheidsveld het groot vaardigheidstekorte. Hierdie talenttekort word vererger deur die gebrek aan vroulike verteenwoordiging in die veld. Die opgedateerde vaardigheidsagenda wat verlede week deur die Kommissie aanvaar is, het ten doel om sulke leemtes te sluit. 'N Diverse arbeidsmag in kuberveiligheid sal beslis bydra tot meer innoverende en robuuste kuberveiligheid. Die register wat vandag van stapel gestuur word, sal 'n nuttige instrument wees om vroue in kuberveiligheid te bevorder en 'n meer diverse en inklusiewe ekosisteem vir kuberveiligheid te skep. ”

Thierry Breton, kommissaris van die interne mark, het gesê: 'Ons het deur die jare verskeie suksesvolle inisiatiewe bevorder wat daarop gemik is om opleiding in digitale vaardighede te verhoog, veral op die gebied van kuberveiligheid. Elke kuber-span moet verskillende vaardighede kombineer wat data-wetenskap, analise en kommunikasie kombineer. Die register is 'n instrument wat daarop gemik is om 'n beter geslagsbalans in die arbeidsmag te kry.

Die register, waarin uiteenlopende profiele uiteengesit word en verskillende kundigheidsareas kaarte, is vir almal toeganklik en sal gereeld bygewerk word. Meer inligting oor die Women4Cyber-inisiatief is beskikbaar hier afgelaai word, oor die strategie vir Cybersecurity-kommissie hier afgelaai word en u kan aansluit by die Women4Cyber-register deur te klik hier afgelaai word.

Besigheid

#EU Cybersecurity: Kommissie begin openbare konsultasie oor die NIS-richtlijn

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n openbare raadpleging oor die hersiening van die Riglyne oor die beveiliging van netwerk- en inligtingstelsels (die NIS-richtlijn). Sedert die huidige richtlijn in 2016 in werking getree het, het die kuberbedreigingslandskap vinnig ontwikkel. Die Kommissie beplan nou om die prosedure vir die hersiening van die NIS-richtlijnbegin met 'n openbare konsultasie wat daarop gemik is om standpunte oor die implementering daarvan en die impak van moontlike toekomstige veranderinge te versamel.

Uitvoerende vise-president, Margrethe Vestager, 'n Europa-pas vir die digitale era ", het gesê:" Namate ons daaglikse lewens en ekonomieë toenemend afhanklik word van digitale oplossings, benodig ons 'n kultuur van moderne veiligheid in belangrike sektore wat op inligting- en kommunikasietegnologie vertrou. "

Die bevordering van ons Europese manier van lewe, vise-president Margaritis Schinas, het gesê: "Die hersiening van die richtlijn oor netwerk- en inligtingstelsels is 'n integrale deel van ons komende EU-veiligheidsunie-strategie wat 'n EU-gekoördineerde en horisontale benadering tot veiligheidsuitdagings sal bied."

Thierry Breton, kommissaris van die interne mark, het gesê: 'Die krisis in die koronavirus het beklemtoon hoe belangrik dit is om die veerkragtigheid van ons netwerkinfrastruktuur te verseker, veral in sensitiewe sektore soos gesondheid. Hierdie konsultasie is 'n geleentheid vir belanghebbendes om die Kommissie in te lig oor die stand van sake-ondernemings en organisasies se kuberveiligheid en om maniere voor te stel om dit verder te verbeter. ”

Sedert die aanvaarding daarvan, het die NIS-richtlijn het verseker dat lidlande beter voorbereid is op kubervoorvalle en hul samewerking deur die NIS-samewerkingsgroep. Dit verplig ondernemings wat noodsaaklike dienste in belangrike sektore lewer, naamlik energie-, vervoer-, bankwese-, finansiële markinfrastruktuur-, gesondheids-, watervoorsiening- en verspreidings- en digitale infrastruktuur, asook belangrike diensverskaffers van digitale dienste, soos soekenjins, wolkrekenaardienste of aanlyn markplekke, om hul inligtingstegnologie-stelsels te beskerm en belangrike voorvalle op die gebied van kuberveiligheid aan die nasionale owerhede te rapporteer.

Die konsultasie, wat tot 2 Oktober 2020 oop sal wees, soek na menings en ervarings van alle belanghebbendes en burgers. Meer inligting oor die EU se optrede om kuberveiligheid te versterk, is beskikbaar hier afgelaai word en in hierdie vrae & antwoorde, en meer inligting oor die werk van NIS Co-operation Group is hier afgelaai word.

Lees verder

Besigheid

EU loods 'n oproep van € 10.5 miljoen vir projekte in #Cybersecurity

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n nuwe oproep ter waarde van € 10.5 miljoen deur die Europa verbind Fasiliteit (CEF) -program, vir projekte wat sal werk om Europa se kuberveiligheidsvermoëns en samewerking tussen lidlande te versterk. Hulle sal veral op verskillende terreine werk, soos gekoördineerde reaksie op kuberveiligheidsvoorvalle, kuberveiligheidsertifisering, kapasiteitsbou en institusionele samewerking oor kuberveiligheidsaangeleenthede, sowel as samewerking tussen die openbare en die private sektor.

Thierry Breton, kommissaris van die interne mark, het gesê: 'Ondersteuning van konkrete projekte op die gebied van kuberveiligheid help om innoverende tegnologieë en oplossings op 'n doelgerigte manier te bevorder. Die oproep wat vandag van stapel gestuur word, sal bydra tot die versterking van ons veerkragtigheid teen kuberbedreigings, in ooreenstemming met ons digitale ambisies in Europa en ons algehele strategie wat bestaan ​​uit die wet op kuberveiligheid, die NIS-richtlijn en die aanbevelings oor Cyber ​​Blueprint. ”

Die sperdatum vir aansoekers om hul voorstel op die 2020 CEF Telecom Oproepe die webblad is 5 November 2020 en die toekenning van toelaes sal na verwagting vanaf Mei 2021 aangekondig word.Meer inligting oor die nuwe oproep is beskikbaar hier afgelaai word. Meer inligting oor die EU se optrede om kuberveiligheid te versterk, is hierin beskikbaar vrae & antwoorde, terwyl die EU-gefinansierde kuberveiligheidsprojekte gevind kan word hier afgelaai word.

Lees verder

Cyber-spioenasie

#EUCybersecurity - 'n Nuutgestigte groep belanghebbendes sal aan die raamwerk vir sertifisering van kuberveiligheid werk

gepubliseer

on

Die Kommissie en die Europese Agentskap vir Cybersecurity (ENISA) het vandag die skepping van die Belanghebbendes Cybersecurity Certification Group (SCCG), wat hulle sal adviseer oor strategiese kwessies rakende sertifisering van kuberveiligheid, terwyl dit terselfdertyd die Kommissie sal help met die voorbereiding van die Unie se rolprogram.

Verder is die doel, soos voorsien deur die EU Cybersecurity Act wat 'n jaar gelede aangeneem is, is om markgedrewe sertifiseringskemas te skep en om fragmentering tussen verskillende bestaande skemas in die EU-lidlande te help verminder. Die eerste vergadering van die Groep vind vandag plaas. Thierry Breton, kommissaris van die interne mark, het gesê: 'Nie net sal sertifisering 'n belangrike rol speel in die verhoging van vertroue en sekuriteit in IKT-produkte nie, maar dit sal ook Europese ondernemings voorsien van die nodige instrumente om aan te toon dat hul produkte en dienste moderne kuberveiligheidseienskappe het. . Dit sal op hul beurt weer beter in die wêreldmark meeding. Die belanghebbende Cybersecurity Certification Group sal help deur die nodige kundigheid en advies te bewerkstellig vir die skepping van 'n pasgemaakte en risikogebaseerde EU-sertifiseringstelsel. ”

Juhan Lepassaar, uitvoerende direkteur van ENISA, het bygevoeg: “Cybersecurity-sertifisering beoog om vertroue in IKT-produkte, -prosesse en -dienste te bevorder en terselfdertyd die versplintering van die interne mark aan te pak en sodoende die koste vir diegene wat in die digitale interne mark werk, te verlaag. Die belangegroep Cybersecurity Certification Group sal deel vorm van die gemeenskap wat help om die EU-skemas op te bou en bewus te maak. '

Die groep bestaan ​​uit verteenwoordigers van 'n verskeidenheid organisasies wat akademiese instellings, verbruikersorganisasies, instansies vir evaluering van ooreenstemming, standaard ontwikkelende organisasies, ondernemings, vakverenigings en vele ander insluit. Die EU werk daaraan om die nodige kuberveiligheidsmoontlikhede op te bou om die veranderende kuberbedreigings en -aanvalle te voorkom en teen te werk.

Meer inligting oor die EU se optrede om die kapasiteit van kuberveiligheid te versterk, ook vir 5G-netwerke, is beskikbaar in hierdie brosjure. Die lys van lede van die belangegroep Cybersecurity Certification Group kan gevind word hier afgelaai word en bygewerkte inligting oor sy werk is hierin webblad.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings