Verbinding met ons

Besigheid

EU loods 'n oproep van € 10.5 miljoen vir projekte in #Cybersecurity

gepubliseer

on

Die Kommissie het 'n nuwe oproep ter waarde van € 10.5 miljoen deur die Europa verbind Fasiliteit (CEF) -program, vir projekte wat sal werk om Europa se kuberveiligheidsvermoëns en samewerking tussen lidlande te versterk. Hulle sal veral op verskillende terreine werk, soos gekoördineerde reaksie op kuberveiligheidsvoorvalle, kuberveiligheidsertifisering, kapasiteitsbou en institusionele samewerking oor kuberveiligheidsaangeleenthede, sowel as samewerking tussen die openbare en die private sektor.

Thierry Breton, kommissaris van die interne mark, het gesê: 'Ondersteuning van konkrete projekte op die gebied van kuberveiligheid help om innoverende tegnologieë en oplossings op 'n doelgerigte manier te bevorder. Die oproep wat vandag van stapel gestuur word, sal bydra tot die versterking van ons veerkragtigheid teen kuberbedreigings, in ooreenstemming met ons digitale ambisies in Europa en ons algehele strategie wat bestaan ​​uit die wet op kuberveiligheid, die NIS-richtlijn en die aanbevelings oor Cyber ​​Blueprint. ”

Die sperdatum vir aansoekers om hul voorstel op die 2020 CEF Telecom Oproepe die webblad is 5 November 2020 en die toekenning van toelaes sal na verwagting vanaf Mei 2021 aangekondig word.Meer inligting oor die nuwe oproep is beskikbaar hier afgelaai word. Meer inligting oor die EU se optrede om kuberveiligheid te versterk, is hierin beskikbaar vrae & antwoorde, terwyl die EU-gefinansierde kuberveiligheidsprojekte gevind kan word hier afgelaai word.

Aviation / aanbied

# Lugvaart - Verklaring deur kommissaris Vălean oor die voorneme van die Kommissie om die vrystelling van die slot te verleng

gepubliseer

on

Vervoerkommissaris Adina Vălean het 'n verklaring uitgereik na aanvaarding van die Kommissie verslag oor die potensiële uitbreiding van die Wysiging van slotregulasie.

Kommissaris Vălean het gesê: “Die verslag toon dat lugverkeersvlakke laag bly, en belangriker, dit sal waarskynlik nie in die nabye toekoms herstel nie. In hierdie konteks maak die gebrek aan sekerheid oor die slots dit moeilik vir lugdienste om hul skedules te beplan, wat die beplanning vir lughawens en passasiers bemoeilik. Om die behoefte aan sekerheid aan te spreek en om op verkeersdata te reageer, is ek van plan om die vrystelling van die slot vir die winterseisoen 2020/2021 tot 27 Maart 2021 uit te brei. ”

Die volledige verklaring is beskikbaar aanlyn.

Lees verder

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur die Roemeense leningswaarborg van € 62 miljoen goed om Blue Air te vergoed vir skade wat gely is as gevolg van die #Coronavirus-uitbraak en bied die lugredery dringende likiditeitsondersteuning

gepubliseer

on

Ingevolge die EU-reëls vir staatshulp het die Europese Kommissie 'n Roemeense leningswaarborg van tot € 62 miljoen (ongeveer RON 301 miljoen) goedgekeur ten gunste van die Roemeense lugdiens Blue Air. Blue Air is 'n privaat Roemeense lugredery met basisse in Roemenië, Italië en Ciprus. Dit het hom gekwalifiseer as 'n moeilike onderneming voor die uitbreek van die coronavirus, dit wil sê op 31 Desember 2019. Meer spesifiek het die maatskappy verliese gemaak weens die uitgebreide beleggings wat hy sedert 2016 onderneem het om sy netwerk van roetes te verbeter. Die lugdiens het in 2019 en vroeg in 2020 na winsgewendheid teruggekeer, maar dit het aansienlike verliese gely weens die koronavirus-uitbraak.

Die maatreël bestaan ​​uit 'n openbare waarborg van tot ongeveer € 62 miljoen op 'n lening aan die lugdiens wat as volg toegeken word: (i) ongeveer € 28 miljoen openbare waarborg om Blue Air te vergoed vir die skade wat direk veroorsaak is deur die koronavirus-uitbraak tussen 16 Maart 2020 en 30 Junie 2020; en (ii) ongeveer € 34 miljoen reddingshulp in die vorm van 'n openbare waarborg op 'n lening wat bedoel is om Blue Air se akute likiditeitsbehoeftes gedeeltelik te dek as gevolg van die hoë bedryfsverliese wat hy ervaar na die uitbraak van die coronavirus. Blue Air kom nie in aanmerking vir steun ingevolge die Kommissie se tydelike raamwerk vir staatssteun nie, gerig op maatskappye wat op 31 Desember 2019 nog nie in die moeilikheid was nie.

Die Kommissie het derhalwe die maatreël volgens ander reëls vir staatssteun beoordeel, in ooreenstemming met die kennisgewing deur Roemenië. Wat die skadevergoeding betref, het die Kommissie die maatreël kragtens artikel beoordeel 107 (2) (b), wat die Kommissie in staat stel om staatshulpmaatreëls wat deur lidlande toegestaan ​​is, goed te keur om spesifieke ondernemings te vergoed vir die skade wat regstreeks deur buitengewone voorvalle veroorsaak is, soos die uitbreek van die coronavirus.

Wat die reddingshulp betref, het die Kommissie dit op grond van die Kommissie beoordeel 2014 Riglyne oor staatshulp vir redding en herstrukturering, wat lidlande in staat stel om ondernemings in moeilike omstandighede te ondersteun, met dien verstande dat veral die openbare maatreëls in tyd en omvang beperk is en bydra tot 'n doelwit van gemeenskaplike belang. Die Kommissie het derhalwe tot die gevolgtrekking gekom dat die Roemeense maatreël in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatshulp.

Uitvoerende vise-president Margrethe Vestager, verantwoordelik vir die mededingingsbeleid, het gesê: “Die lugvaartbedryf is erg getref deur die uitbreek van die coronavirus. Hierdie Roemeense leningswaarborg van € 62 miljoen sal Roemenië deels in staat stel om Blue Air te vergoed vir die skade wat gely is as gevolg van die koronavirus-uitbraak. Terselfdertyd sal die lugredery die nodige hulpbronne voorsien om 'n deel van sy dringende en onmiddellike likiditeitsbehoeftes aan te spreek. Dit sal onderbrekings vir passasiers vermy en streeksverbinding verseker, veral vir die beduidende aantal Roemeense burgers wat in die buiteland werk, en vir baie klein plaaslike ondernemings wat afhanklik is van bekostigbare kaartjies wat deur Blue Air aangebied word op 'n netwerk van roetes wat gerig is op hul spesifieke behoeftes. Ons gaan voort met die lidlande om moontlikhede te bespreek en werkbare oplossings te vind om hierdie belangrike deel van die ekonomie in ooreenstemming met die EU-reëls te bewaar. ”

A Volle persverklaring is aanlyn beskikbaar.

Lees verder

Aviation / aanbied

Die Kommissie keur die bedrag van € 133 miljoen aan Portugese likiditeitsondersteuning aan #SATA-lugredery toe; open ondersoek na ander openbare maatreëls

gepubliseer

on

Die Europese Kommissie het kragtens die EU-reëls vir staatshulp goedkeuring verleen vir € 133 miljoen aan likiditeitsondersteuning aan SATA Air Açores (SATA). Die hulp sal die onderneming in staat stel om sy staatsdiensverpligtinge na te kom, noodsaaklike dienste te lewer en die konneksie van die buitestreek van die Azore te verseker. Terselfdertyd het die Kommissie 'n ondersoek geopen om vas te stel of sekere openbare steunmaatreëls deur Portugal ten gunste van die maatskappy in ooreenstemming is met die EU-reëls vir staatssteun aan ondernemings in probleme.

SATA is 'n lugvervoeronderneming wat uiteindelik deur die Portugese outonome streek Azore beheer word. Saam met 'n ander maatskappy wat aan dieselfde groep behoort (SATA Internacional - Azores Airlines), lewer SATA lugvervoer passasiers- en vragdienste binne Azore, en van en na verskeie nasionale en internasionale bestemmings. Met betrekking tot sekere roetes is daar 'n verpligting op die openbare diens om die eilande te verbind. SATA lewer ook ander noodsaaklike dienste, byvoorbeeld die bestuur en bedryf van vyf klein lughawens op verskillende eilande van die Azore.

SATA het finansiële probleme ondervind al voor die uitbreek van die coronavirus, dit wil sê op 31 Desember 2019. Sedert minstens 2014 het die onderneming bedryfsverliese ondervind en het die afgelope jaar negatiewe aandele gerapporteer, wat vererger is deur die gevolge van die uitbraak van die coronavirus . Die maatskappy staar tans dringende likiditeitsbehoeftes in die gesig.

Die Portugese likiditeitsondersteuningsmaatreël

Portugal het die Kommissie in kennis gestel van die voorneme om dringend steun aan SATA te verleen met die doel om die maatskappy voldoende hulpbronne te voorsien om in die dringende en onmiddellike likiditeitsbehoeftes aan die einde van Januarie 2021 te voorsien.

SATA kom nie in aanmerking vir steun ingevolge die Kommissie se tydelike raamwerk vir staatssteun nie, gerig op maatskappye wat op 31 Desember 2019 nog nie in die moeilikheid was nie. Die Kommissie het die maatstaf dus beoordeel onder ander reëls vir staatssteun, naamlik die 2014 Riglyne oor Staatshulp vir redding en herstrukturering. Dit stel lidlande in staat om tydelike likiditeitshulp te verleen aan verskaffers van dienste van algemene ekonomiese belang om noodsaaklike dienste te onderhou en te bewaar, soos lugvaartverbindings en lughawebestuur. Hierdie moontlikheid is ook beskikbaar in geval van hulp wat die lidstaat aan dieselfde maatskappy verleen wat in die moeilikheid deur die Kommissie ondersoek word.

Die Portugese owerhede het beraam dat SATA se likiditeitsbehoeftes vir die volgende ses maande in verband met SATA se openbare diensverpligtinge en noodsaaklike dienste ongeveer € 133 miljoen beloop.

Die Kommissie het bevind dat die individuele steun aan die onderneming in die vorm van 'n openbare waarborg van tot ongeveer € 133 miljoen op 'n tydelike lening streng verband hou met dringende likiditeitsbehoeftes gekoppel aan die verskaffing van noodsaaklike dienste deur SATA, insluitend roetes onderworpe aan openbare diensverpligtinge en dienste van algemene ekonomiese belang by plaaslike lughawens. Daar is bevind dat die hulp nodig is om die onderneming in staat te stel om voort te gaan om hierdie dienste te lewer.

Op grond hiervan het die Kommissie die maatreël kragtens die EU-reëls vir staatshulp goedgekeur.

Die opening van ondersoek na ander ondersteuningsmaatreëls

Die Kommissie het afsonderlik besluit om 'n ondersoek te begin om te bepaal of sekere openbare steunmaatreëls ten gunste van SATA in ooreenstemming is met die 2014 Riglyne oor staatshulp vir redding en herstrukturering.

Met ingang van 2017 het die outonome streek Azore, wat SATA geheel en al besit, drie kapitaalverhogings goedgekeur om die kapitaaltekorte van die maatskappy gedeeltelik die hoof te bied. Dit lyk asof die meeste bedrae reeds betaal is. Die Portugese owerhede beweer dat die betrokke kapitaalverhogings nie staatshulp is onder die EU-reëls nie, aangesien die plaaslike regering van Azore as die enigste aandeelhouer van SATA as 'n private belegger opgetree het wat onder marktoestande opereer.

Die Kommissie sal nou ondersoek instel na of die kapitaalverhogings staatshulp uitmaak wat aan die Kommissie in kennis gestel moes gewees het, en, indien wel, of die vorige ondersteuningsmaatreëls aan die voorwaardes van die 2014 Riglyne oor Staatshulp vir redding en herstrukturering. Die opening van 'n diepgaande ondersoek gee Portugal en ander belangstellendes die geleentheid om kommentaar te lewer. Dit benadeel nie die uitslag van die ondersoek nie.

agtergrond

Die outonome streek Azore is 'n argipel wat bestaan ​​uit nege vulkaniese eilande en 245,000 inwoners. Die Azore-streek word beskou as 'n buitestreek van die Europese Unie, geleë in die Noord-Atlantiese Oseaan, ongeveer 1,400 km van die vasteland van Portugal. Die eilande kan binne twee tot drie dae per see of twee uur vanaf die vasteland bereik word. Die streek is afhanklik van lugvervoer vir passasiers en vrag, veral gedurende die winterseisoen, wanneer weerstoestande dikwels seevaart nie beskikbaar is nie.

Ingevolge EU-reëls vir staatssteun, kan openbare ingrypings ten gunste van maatskappye as vry van staatshulp beskou word wanneer dit geskied op voorwaardes wat 'n private operateur onder markomstandighede sou aanvaar (die markekonomie-operateur-beginsel - MEOP). As hierdie beginsel nie gerespekteer word nie, behels die openbare ingrypings staatshulp in die sin van Artikel 107 van die Konvensie oor die werking van die Europese Unie, omdat dit 'n ekonomiese voordeel gee aan die begunstigde wat sy mededingers nie het nie. Die assesseringskriteria vir openbare intervensies in ondernemings in probleme is uiteengesit in die 2014 Riglyne oor staatshulp vir redding en herstrukturering.

Onder die Kommissie se 2014 Riglyne oor staatshulp vir redding en herstrukturering, kan maatskappye met finansiële probleme staatssteun ontvang, mits hulle aan sekere voorwaardes voldoen. Hulp kan vir 'n tydperk van tot ses maande verleen word ("reddingshulp"). Buiten hierdie tydperk moet die steun óf vergoed word óf 'n herstruktureringsplan moet aan die Kommissie in kennis gestel word om die steun goed te keur ("herstruktureringshulp"). Die plan moet verseker dat die lewensvatbaarheid van die onderneming op lang termyn herstel word sonder verdere staatsondersteuning, dat die maatskappy bydra tot 'n voldoende vlak tot die koste van sy herstrukturering en dat die mededingingsverstorings wat deur die steun geskep word, aangespreek word deur middel van kompenserende maatreëls.

Deur te verseker dat daar aan hierdie voorwaardes voldoen word, handhaaf die Kommissie regverdige en effektiewe mededinging tussen verskillende ondernemings in die lugvervoermark, soos in ander sektore.

Artikel 349 van die Verdrag vir die funksionering van die Europese Unie erken die spesifieke beperkings van die buitestreke en maak voorsiening vir die neem van spesifieke maatreëls in die EU-wetgewing om hierdie streke te help om die belangrikste uitdagings wat hulle in die gesig staar te danke aan hul afstand, isolasie, klein grootte , moeilike topografie en klimaat, en ekonomiese afhanklikheid van 'n verminderde aantal produkte.

Die nie-rekord weergawe van die besluit beskikbaar onder die saaknommer SA.58101 in die maak Staatssteun Register oor die Kommissie se kompetisie webwerf sodra enige vertroulikheidskwessies opgelos is. Staatsbesluite wat pas in die Amptelike Tydskrif en op die internet gepubliseer is, word in die State Aid Weekly e-News.

Lees verder
advertensie

Facebook

Twitter

Neigings