Verbinding met ons

misdaad

Hoe die EU misluk met # geldwassery

gepubliseer

on

EU-lidlande sug ongetwyfeld in verligting toe die Europese Kommissie a € 1.85 triljoen ekonomiese herstelpakket om die blok in die komende jare deur die koronavirus-geïnduseerde ekonomiese insinking te help. Soos Ursula von der Leyen, president van die Kommissie, tereg aangevoer het, moet die pakket 'die oomblik van Europa' wees - wat die feit dat die EU se voortdurende onvermoë om geldwassery te beveg, net so betreurenswaardig gemaak word.

In 'n tyd waarin Brussel geprys moet word vir die voorstel van 'n ongekende begroting, misluk dit voortdurend finansiële lekkasies wat die EU deur die jare tientalle miljarde gekos het. Die kwessie het vroeër hierdie maand weer op die voorgrond getree toe die UK aangebied sy opgedateerde lys van 'n hoë-risiko-derde lande wat 'n wesenlike bedreiging vir die finansiële stelsel van die Unie inhou 'op 7 Mei. Die lys bevat 20 lande, soos Afghanistan, Barbados en Mongolië, terwyl vyf lande vir hierdie jaar verwyder is uitgawe.

Die lys het onmiddellik wydverspreide kritiek gelewer vanweë sy metodologie gepubliseer op dieselfde dag en word al jare as ernstig gebrekkig beskou. Die swartlys, volgens die amptenare, is volgens suiwer tegniese parameters saamgestel, gedeeltelik gebaseer op dié van die Financial Action Task Force (FATF). As ons dit van naderby beskou, word dit blootgelê dat politiek 'n baie groter rol speel as wat amptenare bereid is om te erken.

Die belangrikste is dat die lys per definisie tot nie-EU-lande beperk is - 'n taamlik selfregverdige versuim op grond van die veronderstelling dat die uitgebreide behoorlike omsigtigheid van EU-lede geldwassery byna onmoontlik maak binne die EU. Tog erken selfs Brussel self dat dit skaars waar is. 'N Voorbeeld hiervan is 'n verslag van die Kommissie uit 2019 wat uitdruklik uitgelig dat die wettige raamwerke van Europa aan verskeie strukturele swakhede ly, as gevolg van lidlande ' uiteenlopende benaderings om finansiële vloei te reguleer en beleid teen geldwassery te implementeer.

Alhoewel lande soos Duitsland, Frankryk, Luxemburg en andere hulself kan weergee as vry van witwassery teenstrydig met die realiteite op die grond, is die verpolitieke besluitneming miskien rondom die lys die moeilikste. As 'n onlangse EUObserver ontleding toon dat tegniese oorwegings selde die basis vorm vir die EU se risikobepaling. As gevolg hiervan: "Dit is belangriker wie nie op die [EU] -lys is as wie daarby is nie."

Selfs toevallige waarnemers kan die verdagte afwesigheid van lande soos Rusland, China of Saoedi-Arabië op die swartlys opmerk. Die rede hiervoor is eenvoudig: EU-lidlande het deurgaans teen hul insluiting gestem uit vrees dat hulle diplomatieke terugslag sou veroorsaak. Russiese instellings en voormalige Sowjet-lande het 'n belangrike rol gespeel in baie van die meer onlangse bankskandale op die EU-grondgebied. Maar omdat Russiese banke en die Europese finansiële sektor diep verbonde is, is dit duidelik dat die EU wegskram om Moskou uit te roep.

Die saak wat Saoedi-Arabië betref, is die duidelike politieke onderbrekings van Brussel se beleid teen witwassery teen geld. In 'n direkte bedreiging aan beleidmakers van die EU, het Riyadh gewaarsku teen “ernstige negatiewe gevolge” as dit op enige hoërisikolys sou verskyn. 'N Paar maande later het blykbaar aangespookde lidlande eenvoudig die dokument geskrap en die lys doodgemaak, wat verskil van die negatiewe impak op bilaterale sakekontrakte.

Alhoewel hierdie lande dus vir alle doeleindes as 'skoon' beskou word, word diegene wat uiteindelik op die lys geplaas word, met byna tasbare minagting behandel. Wat erger is, hulle word gewoonlik bygevoeg sonder om vooraf daarvan in kennis gestel te word en sonder die kans om verbeterings aan te gaan of die insluiting daarvan in die eerste plek uit te daag. Sulke bewerings is nie nuut nie en is ook nie tot kleiner lande beperk nie. Toe die EG verskeie Amerikaanse gebiede as problematies geklassifiseer het, het die Amerikaanse tesourie prominent 'n klaaglied die gebrek aan geleentheid om amptelik met die EU te debatteer en die insluiting uit te daag. Alhoewel Washington sy gewig trek om van die lys af te kom, het minder magtige lande nie hierdie beroep nie, en ook nie die middele om Brussel op daardie front te betwis nie.

Gegewe al hierdie duidelike tekortkominge in vorm en inhoud, is dit duidelik dat die lys ver van die voorneme is om te wees. Baie krag rus nou by die EU-raad en die voorsitters van die komitees van die Europese Parlement vir ekonomiese en monetêre sake (ECON) en burgerlike vryhede, justisie en binnelandse sake (LIBE) - wat tot 7 Junie om die lys goed te keur of te verwerp.

Hulle moet in ag neem dat hoewel sulke kritiek ongemaklik is, dit nodig is dat die EU-lede hul benadering heroorweeg en die internasionale posisie van die blok as 'n rolmodel in die stryd teen geldwassery moet versterk.

Europol

Europol ondersteun Spanje en die VSA in die aftakeling van geldwassery van georganiseerde misdaad

gepubliseer

on

Europol het die Spaanse burgerwag (Guardia Civil) en die Amerikaanse dwelmhandhawingsadministrasie ondersteun om 'n georganiseerde misdaadgroep wat geld vir groot Suid-Amerikaanse kartels was, af te takel. 

Die kriminele netwerk was betrokke by die invordering van skuld en die witwassery van geld wat deur dwelmhandel plaasgevind het. Hulle het ook sogenaamde hitman-dienste gelewer wat kontrakmoorde, dreigemente en geweld op ander kriminele groepe betref. Die kriminele organisasie het die netwerk van huurmoordenaars gebruik om betalings regoor Spanje in te samel van ander misdadige groepe wat dwelms uit die Suid-Amerikaanse kartels koop om dit plaaslik te herverdeel. Die ondersoek het ook 'n aantal 'front men' geïdentifiseer wat luukse goedere bekom vir die lewenstyl van die groep se leiers. Dit was slegs 'n klein onderdeel van 'n groot geldwasseryskema wat hoë-handel motors verhandel en smurftegnieke gebruik om kriminele winste in die finansiële stelsel te plaas.

Results

  • 4 verdagtes in hegtenis geneem (Colombiaanse, Spaanse en Venezolaanse burgers)
  • 7 verdagtes wat van kriminele oortredings aangekla word
  • 1 maatskappy wat van 'n kriminele oortreding aangekla word
  • 3 huissoektogte in Spanje
  • Beslagleggings op luukse motors, luukse artikels, vuurwapens en ammunisie

Europol het die uitruil van inligting vergemaklik en tydens die hele ondersoek analitiese ondersteuning verleen.

Kyk na video

Europol het sy hoofkwartier in Den Haag, Nederland, en ondersteun die 27 EU-lidlande in hul stryd teen terrorisme, kubermisdaad en ander ernstige en georganiseerde vorms van misdaad. Dit werk ook saam met baie nie-EU-vennootstate en internasionale organisasies. Van sy verskillende bedreigingsbeoordelings tot sy intelligensie-insamelings- en operasionele aktiwiteite, Europol beskik oor die nodige instrumente en hulpbronne om sy deel te doen om Europa veiliger te maak.

 

EMPACT

In 2010 het die Europese Unie 'n vier jaar beleidsiklus om groter kontinuïteit in die stryd teen ernstige internasionale en georganiseerde misdaad te verseker. In 2017 het die Raad van die EU besluit om voort te gaan met die EU-beleidsiklus vir die 2018 - 2021 periode. Dit is daarop gemik om die belangrikste bedreigings wat georganiseerde en ernstige internasionale misdaad vir die EU inhou, die hoof te bied. Dit word bereik deur die samewerking tussen die relevante dienste van EU-lidlande, -instellings en -agentskappe, sowel as nie-EU-lande en organisasies, insluitend die private sektor, waar van toepassing, te verbeter en te versterk. Geldwassery is een van die prioriteite vir die beleidsiklus.

Lees verder

misdaad

Europese ouditinstellings voeg hul werk oor kuberveiligheid saam

gepubliseer

on

Aangesien die bedreigingsvlak vir kubermisdaad en kuberaanvalle die afgelope jare gestyg het, het ouditeure in die hele Europese Unie al hoe meer aandag gegee aan die veerkragtigheid van kritieke inligtingstelsels en digitale infrastruktuur. Die Ouditkompendium oor kuberveiligheid, wat vandag deur die Kontakkomitee van die EU se hoogste ouditinstellings (SAI's) gepubliseer is, bied 'n oorsig van hul relevante ouditwerk op hierdie gebied.

Kubervoorvalle kan opsetlik of onbedoeld wees en wissel van die toevallige bekendmaking van inligting tot aanvalle op besighede en kritieke infrastruktuur, diefstal van persoonlike data, of selfs inmenging in demokratiese prosesse, insluitend verkiesings, en algemene disinformasieveldtogte om openbare debatte te beïnvloed. Kuberveiligheid was al van kritieke belang vir ons samelewings voordat COVID-19 plaasgevind het. Maar die gevolge van die pandemie waarmee ons te kampe het, sal kuberbedreigings nog vererger. Baie sakeaktiwiteite en openbare dienste het van fisieke kantore na telewerk gewerk, terwyl 'fopnuus' en samesweringsteorieë meer as ooit versprei het.

Die beskerming van kritieke inligtingstelsels en digitale infrastruktuur teen kuberaanvalle het dus 'n steeds groeiende strategiese uitdaging vir die EU en sy lidlande geword. Die vraag is nie meer of kuberaanvalle sal plaasvind nie, maar hoe en wanneer dit sal plaasvind. Dit gaan ons almal: individue, besighede en openbare owerhede.

'Die COVID-19-krisis het die ekonomiese en sosiale struktuur van ons samelewings getoets. Gegewe ons afhanklikheid van inligtingstegnologie, kan 'n 'kuberkrisis' heel waarskynlik die volgende pandemie wees ', het Klaus-Heiner Lehne, president van die Europese Rekenkamer (ECA) gesê. 'Die strewe na digitale outonomie en die uitdagings van kuberbedreigings en eksterne disinformasie-veldtogte, sal ongetwyfeld steeds deel uitmaak van ons daaglikse lewe en sal in die volgende dekade op die politieke agenda bly. Dit is dus noodsaaklik om bewus te maak van onlangse ouditbevindinge oor kuberveiligheid in die EU-lidlande. ”

Europese SAI's het dus onlangs hul ouditwerk oor kuberveiligheid ingestel, met veral die fokus op databeskerming, stelselgereedheid vir kuberaanvalle en die beskerming van noodsaaklike stelsels vir openbare nutsdienste. Dit moet in 'n konteks gestel word waarin die EU die wêreld se veiligste digitale omgewing wil word. Die Europese Kommissie en die hoë verteenwoordiger van die Unie vir buitelandse aangeleenthede en veiligheidsbeleid het in werklikheid pas 'n nuwe aanbieding aangebied EU-kuberveiligheidsstrategie, wat daarop gemik is om die gesamentlike veerkragtigheid van Europa teen kuberbedreigings te bevorder.

Die Versameling op 17 Desember gepubliseer, bied agtergrondinligting oor kuberveiligheid, belangrikste strategiese inisiatiewe en relevante regsbasis in die EU. Dit illustreer ook die belangrikste uitdagings waarvoor die EU en sy lidlande te staan ​​kom, soos bedreigings vir individuele EU-burgers se regte deur misbruik van persoonlike data, die risiko vir instellings om nie noodsaaklike openbare dienste te kan lewer nie of 'n beperkte prestasie na cyberaanvalle.

Die Versameling maak gebruik van die resultate van oudits wat deur die ECA en die SAI's van twaalf EU-lidlande uitgevoer is: Denemarke, Estland, Ierland, Frankryk, Letland, Litaue, Hongarye, Nederland, Pole, Portugal, Finland en Swede.

agtergrond

Hierdie oudit Versameling is 'n produk van samewerking tussen die SAI's van die EU en sy lidlande binne die raamwerk van die EU-kontakkomitee. Dit is ontwerp om 'n bron van inligting te wees vir almal wat belangstel in hierdie belangrike beleidsveld. Dit is tans in die EU beskikbaar in Engels Kontak die Komitee webwerf, en sal later in ander EU-tale beskikbaar wees.

Dit is die derde uitgawe van die Kontakkomitee se Oudit Versameling. Die eerste uitgawe op Jeugwerkloosheid en die integrasie van jongmense in die arbeidsmark is in Junie 2018 gepubliseer. Die tweede op Openbare gesondheid in die EU is in Desember 2019 uitgereik.

Die Kontakkomitee is 'n outonome, onafhanklike en nie-politieke vergadering van die hoofde van SAI's van die EU en sy lidlande. Dit bied 'n forum vir die bespreking en aanspreek van aangeleenthede van gemeenskaplike belang met betrekking tot die EU. Deur die dialoog en samewerking tussen sy lede te versterk, dra die Kontakkomitee by tot 'n effektiewe en onafhanklike eksterne oudit van die EU-beleid en -programme

Lees verder

misdaad

Veiligheidsunie: 'n Agenda teen terrorisme en sterker Europol om die EU se veerkragtigheid te verhoog

gepubliseer

on

Die bevordering van ons Europese lewenswyse Visepresident Margaritis Schinas het gesê: 'Die inklusiewe en regte-gebaseerde fondamente van ons Unie is ons sterkste beskerming teen die bedreiging van terrorisme. Deur inklusiewe samelewings te bou waar elkeen sy plek kan vind, verminder ons die aantrekkingskrag van ekstremistiese vertellings. Terselfdertyd is die Europese lewenswyse nie opsioneel nie en moet ons alles in ons vermoë doen om diegene te voorkom wat dit probeer ongedaan maak. Met die hedendaagse antiterrorismeagenda plaas ons die fokus op die belegging in die veerkragtigheid van ons samelewings met maatreëls om radikalisering beter teë te werk en om ons openbare ruimtes te beskerm teen aanvalle deur doelgerigte maatreëls.

Ylva Johansson, kommissaris van binnelandse sake, het gesê: “Met die hedendaagse antiterrorismeagenda verhoog ons kundiges se vermoë om nuwe dreigemente te verwag, ons help plaaslike gemeenskappe om radikalisering te voorkom, ons gee stede die middele om openbare ruimtes te beskerm deur goeie ontwerp en ons sorg dat ons vinnig en doeltreffender op aanvalle en pogings tot aanvalle kan reageer. Ons stel ook voor om Europol die moderne middele te gee om EU-lande in hul ondersoeke te ondersteun. ”

Maatreëls om te voorsien, voorkom, beskerm en reageer

Die onlangse vlaag aanvalle op Europese bodem dien as 'n skerp herinnering dat terrorisme 'n werklike en huidige gevaar bly. Namate hierdie bedreiging ontwikkel, moet ons samewerking om dit teë te werk ook so wees.

Die Agter-terrorisme-agenda is gerig op:

  • Die identifisering van kwesbaarhede en die bou van kapasiteit om dreigemente te verwag

Om bedreigings sowel as potensiële blinde kolle beter te kan voorspel, moet die lidstaten seker maak dat die Intelligensie- en Situasiesentrum (EU INTCEN) op insette van hoë gehalte kan staatmaak om ons situasiebewustheid te verhoog. As deel van sy komende voorstel oor die veerkragtigheid van kritieke infrastruktuur, sal die Kommissie adviesmissies instel om die lidstaten te ondersteun in die uitvoering van risikobeoordelings, en voort te bou op die ervaring van 'n poel EU-beskermende veiligheidsadviseurs. Veiligheidsnavorsing sal help om die vroeë opsporing van nuwe bedreigings te verbeter, terwyl belegging in nuwe tegnologieë Europa se teenterrorisme-reaksie sal help om voor te bly.

  • Voorkoming van aanvalle deur radikalisering aan te spreek

Om die verspreiding van ekstremistiese ideologieë aanlyn teë te werk, is dit belangrik dat die Europese Parlement en die Raad dringend die reëls moet aanvaar oor die verwydering van terroriste-inhoud aanlyn. Die Kommissie sal dan hul aansoek steun. Die EU-internetforum sal riglyne ontwikkel oor moderering vir die publiek beskikbaar inhoud vir ekstremistiese materiaal aanlyn.

Die bevordering van insluiting en die verskaffing van geleenthede deur middel van onderwys, kultuur, jeug en sport kan daartoe bydra om samelewings meer samehangend te maak en radikalisering te voorkom. Die aksieplan vir integrasie en insluiting sal help om gemeenskapsveerkragtigheid te verhoog.

Die Agenda fokus ook op die versterking van voorkomende optrede in gevangenisse, met spesifieke aandag aan die rehabilitasie en herintegrasie van radikale gevangenes, ook na hul vrylating. Om kennis en kundigheid oor die voorkoming van radikalisering te versprei, sal die Kommissie voorstel om 'n EU Knowledge Hub op te stel wat beleidsmakers, praktisyns en navorsers versamel.

Die Kommissie sal erkenning gee aan die spesifieke uitdagings wat deur buitelandse terrorisestryders en hul familielede geopper is, en sal opleiding en kennisdeling ondersteun om lidlande te help om hul terugkeer te bestuur.

  • Die bevordering van sekuriteit deur die ontwerp en die vermindering van kwesbaarhede om stede en mense te beskerm

Baie van die onlangse aanvalle wat in die EU plaasgevind het, het digte of baie simboliese ruimtes geteiken. Die EU sal die pogings verskerp om fisiese beskerming van openbare ruimtes, insluitend aanbiddingsplekke, deur veiligheid deur ontwerp te verseker. Die Kommissie sal voorstel om stede te versamel rondom 'n EU-belofte oor stedelike veiligheid en veerkragtigheid en sal befondsing beskikbaar stel om hulle te help om die kwesbaarheid van openbare ruimtes te verminder. Die Kommissie sal ook maatreëls voorstel om kritieke infrastruktuur - soos vervoersentrums, kragstasies of hospitale - veerkragtiger te maak. Om die lugvaartveiligheid te verskerp, sal die Kommissie opsies ondersoek vir 'n Europese wetlike raamwerk om veiligheidsbeamptes op vlugte te ontplooi.

Almal wat die EU binnekom, burgers of nie, moet in die betrokke databasisse gekontroleer word. Die Kommissie sal lidlande ondersteun om sodanige stelselmatige kontrole aan die grense te verseker. Die Kommissie sal ook 'n stelsel voorstel om te verseker dat 'n persoon wat 'n vuurwapen op veiligheidsredes in een lidstaat geweier is, nie 'n soortgelyke versoek in 'n ander lidstaat kan indien nie en sodoende 'n bestaande leemte kan sluit.

  • Die verskerping van operasionele ondersteuning, vervolging en die regte van slagoffers om beter op aanvalle te reageer

Polisiesamewerking en uitruil van inligting regoor die EU is die sleutel om effektief te reageer in geval van aanvalle en skuldiges voor die gereg te bring. Die Kommissie sal in 2021 'n EU-samewerkingskode vir polisie voorstel om die samewerking tussen wetstoepassingsowerhede te verbeter, onder meer in die stryd teen terrorisme.

'N Wesenlike deel van ondersoeke teen misdaad en terrorisme behels geïnkripteerde inligting. Die Kommissie sal saam met die lidstaten werk om moontlike wettige, operasionele en tegniese oplossings vir wettige toegang te identifiseer en 'n benadering te bevorder wat beide die effektiwiteit van kodering handhaaf om privaatheid en sekuriteit van kommunikasie te beskerm, terwyl dit 'n effektiewe reaksie op misdaad en terrorisme bied. Om ondersoeke en vervolging beter te ondersteun, sal die Kommissie voorstel om 'n netwerk te skep van finansiële ondersoekers teen terrorisme waarby Europol betrokke is, om die geldspoor te volg en die betrokkenes te identifiseer. Die Kommissie sal ook die lidstaten verder ondersteun om slagveldinligting te gebruik om terugkerende vegters van buitelandse terroriste te identifiseer, op te spoor en te vervolg.

Die Kommissie sal werk om die beskerming van slagoffers van terroriste-dade te verbeter, insluitend om toegang tot vergoeding te verbeter.

Die werk om terrorisme te voorsien, te voorkom, te beskerm en daarop te reageer, sal vennootlande, in die omgewing van die EU en daarbuite betrek; en vertrou op verskerpte betrokkenheid by internasionale organisasies. Die Kommissie en die hoë verteenwoordiger / visepresident, soos toepaslik, sal die samewerking met die Wes-Balkan-vennote op die gebied van vuurwapens verskerp, internasionale ooreenkomste met die suidelike buurlande onderhandel om persoonlike data met Europol uit te ruil en strategiese en operasionele samewerking met ander te verbeter streke soos die Sahel-streek, die Horing van Afrika, ander Afrika-lande en belangrike streke in Asië.

Die Kommissie sal 'n Koördineerder teen Terrorisme aanstel wat verantwoordelik is vir die koördinering van die EU-beleid en befondsing op die gebied van terrorismebestryding binne die Kommissie, en in noue samewerking met die lidstaten en die Europese Parlement.

Sterker mandaat vir Europol

Die Kommissie stel vandag voor om versterk die mandaat van Europol, die EU-agentskap vir samewerking met wetstoepassing. Aangesien terroriste dikwels misbruik maak van dienste wat deur private ondernemings aangebied word om volgelinge te werf, aanvalle te beplan en propaganda te versprei wat verdere aanvalle aanhits, sal die hersiene mandaat Europol help om effektief met private partye saam te werk en relevante bewyse aan die lidstaten oor te dra. Europol sal byvoorbeeld as fokuspunt kan optree ingeval dit nie duidelik is watter lidstaat jurisdiksie het nie.

Die nuwe mandaat sal Europol ook in staat stel om groot en ingewikkelde datastelle te verwerk; om die samewerking met die Europese staatsaanklaer sowel as met nie-EU-vennootlande te verbeter; en om nuwe tegnologieë te help ontwikkel wat ooreenstem met die wetstoepassingsbehoeftes. Dit sal Europol se beskermingsraamwerk en parlementêre toesig versterk.

agtergrond

Vandag se agenda volg uit die EU-veiligheidsunie-strategie vir 2020 tot 2025, waarin die Kommissie daartoe verbind het om te fokus op prioriteitsareas waar die EU waarde kan bied om lidlande te ondersteun in die bevordering van veiligheid vir diegene wat in Europa woon.

Die antiterrorismeagenda bou voort op die maatreëls wat reeds getref is om terroriste die middele te ontken om aanvalle uit te voer en om die veerkragtigheid teen die terroristebedreiging te versterk. Dit sluit EU-reëls in oor die bekamping van terrorisme, die aanspreek van finansiering van terroriste en toegang tot vuurwapens.

Meer inligting

kommunikasie oor 'n antiterrorismeagenda vir die EU: antisipeer, voorkom, beskerm, reageer

Voorstel vir 'n verordening wat die mandaat van Europol versterk

Versterking van die mandaat van Europol - Impakstudie Deel 1

en Deel 2

Versterking van die mandaat van Europol - Uitvoerende opsomming van die impakstudie

'N Agenda teen terrorisme vir die EU en 'n sterker mandaat vir Europol: Vrae en Antwoorde

Persverklaring: EU-veiligheidsunie-strategie: verbind die kolletjies in 'n nuwe veiligheidsekosisteem, 24 Julie 2020

Veiligheidsunie - webwerf van die Kommissie

Lees verder
advertensie

Twitter

Facebook

Neigings