#Sassoli - die parlement is bereid om die hele begroting te gaan en die langtermynbegroting te verwerp as dit nie die EU-behoeftes het nie

| 14 Februarie 2020

President Sassoli het gesê: “Die nuwe EU-begroting op die lang termyn is die belangrikste saak aan die begin van hierdie wetgewer. Die Europese Parlement ondersteun 'n ambisieuse MFK omdat dit nodig is om die ambisieuse voorstelle wat die Europese Kommissie voorgestel het, te finansier. Hierdie voorstelle sal groei bevorder en ongelykheid in Europa aanpak. Nasionale regerings steun hierdie doelstellings, maar gee tans nie die EU die nodige middele om dit te bereik nie.

“Ons wil 'n ooreenkoms met die Raad bereik, maar as hulle weier om te skuif en die standpunt van die Parlement te aanvaar, sal ons die hele EU-begroting op die langtermyn verwerp. Dit is nie net abstrakte figure nie, maar het werklike gevolge vir die lewens van alle Europeërs. Hoe kan ons selfs dink aan besnoeiings aan suksesvolle programme soos Erasmus + of aan maatreëls om ons grense te beskerm?

“Om die eerste klimaatneutrale kontinent te word, verg ongekende veranderinge in ons ekonomieë en ons samelewings. Ons moet toesien dat werkers en diegene wat die meeste deur hierdie veranderinge geraak word, nie vergeet word nie. Ons kan nie toelaat dat die stryd teen klimaatsverandering tot groter ongelykheid lei nie. Die huidige voorstelle vir die Just Transition Fund is onvoldoende en moet versterk word indien die parlement 'n ooreenkoms sal onderteken.

'' N Goed gefinansierde EU-begroting is in belang van alle Europeërs en alle lidlande. Ons wil opregte eie hulpbronne sien om die EU-begroting op 'n volhoubare basis te plaas, eerder as om slegs op nasionale regerings te staatmaak. ”

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, Europees Parlement

Kommentaar gesluit.