#ALLEA en #GlobalYoungAcademy begin strategiese vennootskap

| 14 Februarie 2020
ALLEA en die Global Young Academy het 'n strategiese vennootskap begin om nouer bande tussen die twee organisasies te bevorder. Die vennootskap, geformaliseer in 'n memorandum van verstandhouding, put uit die uiteenlopende kundigheid en ervaring van albei organisasies.

Die Global Young Academy (GYA) gee 'n stem aan jong wetenskaplikes regoor die wêreld met 200 lede uit 57 lande, terwyl ALLEA, as die European Federation of Academies of Sciences and Humanities, meer as 50 akademies uit meer as 40 lande in Europa verteenwoordig. Die vennote poog om die uitruil van kennis te bevorder en 'n stel gesamentlike aktiwiteite te vestig oor onderwerpe van wedersydse belang in die raakvlak tussen wetenskap, samelewing en beleid.

'N Eerste stap in hierdie samewerking poog om die grensoverschrijdende samewerking tussen navorsers uit verskillende ouderdomsgroepe, dissiplines en in verskillende stadiums van hul loopbaanpaaie te versterk. Deur die bestaande vorme van samewerking tussen ALLEA en GYA voort te bou en verder te konsolideer, begin die vennootskap projekte wat daarop gemik is om huidige navorsingsassesseringsmodelle te ontleed en te heroorweeg, sowel as wetenskaplike publikasie- en portuurbeoordelingspraktyke.

Koen Vermeir, medevoorsitter van die GYA, het gesê: “Die GYA streef daarna om jong wetenskaplikes in streeks- en wêreldkontekste te bemagtig. Ons beskou ALLEA as 'n natuurlike vennoot vir hierdie missie en ons samewerking sal nuwe internasionale platforms skep vir intergenerasionele, interdissiplinêre en interkulturele dialoog. Ons is opgewonde om nouer saam te werk om die wetenskapstelsel te verbeter en om ons gemeenskaplike waardes van wetenskaplike uitnemendheid en diens aan die samelewing te bevorder. ”

ALLEA-president Antonio Loprieno het gesê: 'Die bevordering van wetenskap as 'n wêreldwye en grenslose openbare besitting en die skep van 'n inklusiewe, diverse navorsingsomgewing is een van ons belangrikste prioriteite. Deur hierdie vennootskap kan ons hierdie doelstellings verder nastreef en die dialoog tussen navorsers in verskillende loopbaanfases verbeter. In ALLEA sien ons uit daarna om in die toekoms nog nader met ons kollegas van die Global Young Academy saam te werk. ”

Een komende gesamentlike projek ontwikkel rondom 'n openbare simposium 'Navorsingsassesserings wat vordering in wetenskaplike werk bevorder en die kontrak met die samelewing versterk' in die Akademiepaleis in Brussel op 16 Junie 2020. Die geleentheid fokus op die toekomstige rigting van navorsing; waardes, aansporings en voordele in wetenskaplike werk; die idee van uitnemendheid; en die rol van navorsingsassessering in wetenskaplike werk. Om te registreer en meer oor die geleentheid te lees, klik hier afgelaai word.

Oor ALLEA

ALLEA is die Europese Federasie van Akademies vir Wetenskappe en Geesteswetenskappe, en verteenwoordig meer as 50 akademies uit meer as 40 lande in Europa. Sedert die stigting in 1994 praat ALLEA namens sy lede op die Europese en internasionale stadiums, bevorder die wetenskap as 'n wêreldwye openbare belang en vergemaklik wetenskaplike samewerking oor landsgrense en dissiplines. AlLEA werk saam met sy lede-akademies om die voorwaardes vir navorsing te verbeter, die beste onafhanklike en interdissiplinêre wetenskaplike advies te lewer, en om die rol van wetenskap in die samelewing te versterk. Sodoende kanaliseer dit die intellektuele uitnemendheid en ervaring van Europese akademies tot voordeel van die navorsingsgemeenskap, besluitnemers en die publiek.
Lees meer oor ALLEA

Oor die GYA

Die GYA is 'n organisasie van 200 uiteenlopende navorsers in die vroeë tot die middel van die loopbaan in verskillende dissiplines wat gekies word op grond van hul wetenskaplike uitnemendheid en hul toewyding om hul navorsing te gebruik om die wêreld 'n beter plek te maak. Dit het tans lede en alumni van 83 lande, wat 'n passie het vir die rol van wetenskap in die skepping van 'n beter wêreld. Deur jong wetenskaplike talent van ses kontinente te ontwikkel, te verbind en te mobiliseer, bemagtig die GYA jong navorsers om internasionale, interdissiplinêre en inter-generasie-dialoog te lei met die doel om wêreldwye besluitneming te neem, beide op 'n bewysgebaseerde en inklusiewe basis. Lede werk saam aan projekte wat wissel van fundamentele navorsing wat dissiplinêre grense oorsteek en wêreldprobleme aanspreek tot hoëvlak-beleidsinteraksies.
Lees meer oor GYA

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU

Kommentaar gesluit.