#MFF - 'Sonder werklike vooruitgang waag ons die slegste begroting ooit': president van die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee, Luca Jahier

| 13 Februarie 2020

'Ek is vir weke lank ernstig bekommerd oor die nuusfiltrering oor die voorbereiding van die Buitengewone Europese Raad, wat na verwagting op 20 Februarie oor die meerjarige finansiële raamwerk sal bespreek. Vandag het die parlementêre debat van die EP in Straatsburg my jarelange kommer bevestig.

'Ek steun die optrede en die benadering van die Europese Parlement ten volle, wat hewig veg vir 'n ambisieuse Europese begroting en dring die Raad aan om sy toekomstige standpunt in lyn te bring met die een wat deur die LP's en die Europese Ekonomiese en Sosiale Komitee gestem het.

“Die Raad het nie goed gevorder met hierdie lêer nie, wat absoluut noodsaaklik is. Die kwessie is nou in die hande van die president van die Europese Raad, Charles Michel, wat die moeilike taak sal hê om 'n nuwe teks voor te stel, op grond van bilaterale vergaderings wat hy die afgelope weke gehou het.

“Die gebrek aan konvergerende standpunte is kommerwekkend die minste. Die nuwe Kommissie, begin met die toespraak van president von der Leyen in Julie, toon toewyding en ambisie.

“Die aanvaarding van die Europese Green Deal in Desember 2019 was die eerste belangrike daad wat 'n nuwe politieke momentum bevestig het. Die 2020-werksprogram van die Kommissie is op dieselfde manier ewe ambisieus.

'Maar - en daar is 'n maar - as ons op 'n ambisieuse Europese agenda wil presteer, is daar geen geheim nie: die EU het voldoende hulpbronne nodig. As die lidlande nie beskikbaar is om meer te betaal vir die uitvoering van ambisieuse prioriteite waarvoor hulle reeds ooreengekom het nie, moet hulle konsekwente eie hulpbronne toelaat.

“Reeds op 2 Mei 2018, as EESC-president, het ek die voorstel van die Kommissie oor die MFK vir enkele nuwigheidselemente geprys, maar ek het gewaarsku dat 'n EU-begroting gebaseer op 1,13% BBP nie genoeg was nie. Ons moet ten minste tot 1.3% styg.

“Laat my benadruk dat die posisie van die EESC in ooreenstemming is met die standpunt van die Europese Parlement en die Komitee van die Streke, wat natuurlik net so bewus is as wat ons weet dat die uitdagings wat voorlê voldoende finansiële middele benodig. .

“As die EU nie eers van die begin af in staat is om te lewer nie, sal ons die Europese kiesers verraai wat nie later nie as in Mei verlede jaar 'n klinkende boodskap aan hulle gegee het: 'Ons (nog steeds) glo in Europa, sy waardes en sy beleid ”.

'Soos tans staan, loop ons die risiko om die slegste begroting ooit te hê. Om 'n EU-begroting aan te neem, waarvan die grootte bykans 1%, of net bokant sou wees, sou nie net die verkeerde politieke boodskap stuur nie, maar dit sal die Europese Kommissie se vermoë om te lewer verswak.

'Die Kommissie, veral op grond van die Monti-verslag, het in haar voorstel oor die eie hulpbronne aangedring. Dit is tyd dat die EU hierdie en ander finansiële opsies ernstig ondersoek, of ons waag om 'n begroting te hê wat sal afneem.

'Aan die lidlande wat versoek word om die EU-begroting te besnoei, en veral die' ou 'beleidsrigtings soos die gemeenskaplike landboubeleid en die samehorigheidsbeleid, sê ek: hierdie beleidsrigtings is nie beleid van die verlede nie, maar is die gesig van Europa. vir baie Europese burgers! Hulle verteenwoordig meer as ooit die beginpunt waarop die toekoms van Europa moet baseer: hulle ondersteun ekonomiese groei, indiensneming en hulle ondersteun die Europese groenooreenkoms! Hulle wys op die toekoms, nie op die verlede nie.

"Tyd loop uit. Ons is al baie laat. Daar kan binne 'n baie kort tydjie oor 'n goeie slotsom ooreengekom word, mits daar 'n duidelike politieke wil is. Dit is tyd om samehangend te wees, dit is tyd om die Raad uit te daag en 'n ooreenkoms te bereik.

'Ons het 'n begroting vir die toekoms nodig, 'n begroting wat ooreenstem met 'n duidelike visie vir Europa, die burgers en die volgende geslagte!

“Europese burgers verdien respek en hul stem moet gehoor word, nie geïgnoreer word nie!”

Kommentaar

Facebook kommentaar

Tags: , , , ,

kategorie: 'N Voorblad, EU, EU-begroting, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee, Europese Ekonomiese en Maatskaplike Komitee (EESC)

Kommentaar gesluit.